Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com
Most Liked Content


#761944 Optimizacija Za Totalne Začetnike

Objavil FreakDizajn na 16 marec 2013 - 17:42

Optimizacija spletnih strani je predvsem pomembna, če želimo imeti spletno stran dovolj dobro uvrščeno. Sama spletna stran ni dovolj pri tem jo moramo optimizirati, da bo čim višje prikazana na iskalnih. Iz lastnih izkušenj vam bom povedal kaj je potrebno vedeti preden začnemo, kako dolgo traja... Novica je namenjena vsem, ki želite spoznati kaj za vraga je optimizacija  ;).

 

Spoznali bomo sledeče :

 • Kaj je SEO ?
 • Zakaj je pomemben?
 • in še veliko več !

Zato bomo, kar začeli. Preden začnemo se pripravite, dvakrat globoko vdihnite. Tako pa smo pripravljeni za začetek!
offsite-1.jpg


Zakaj bi rabil Optimizacijo ?
Predstavljajmo si, da prodajamo tenis loparje. Imamo svojo spletno stran vse kar želimo je, da smo čim bolje uvrščeni. To pomeni, bolje kot smo uvrščeni = večja možnost, da vas kupci najdejo = na koncu pomeni, to dobiček .
hand-holding-a-money-bag.jpg  
Kaj za vraga je SEO ?
SEO - Search Engine Optimization po angleško ali optimizacija spletnih strani po naše je dolgotrajen proces uvrščanja spletnih strani na čim višjo pozicijo pod določeno ključno besedo.
 
Kaj je ključna beseda?
Ključna beseda ali ang. keyword je beseda s katero mi iščemo po iskalnikih, kot so npr. (Google, Bing ...) . Vsaka ključna beseda ima svojo konkurenco glede na druge spletne strani, ki so na spletu. Primer ključne besede : Kakovostne Kuhinje.
 
Kaj je pozicija ?
Pozicija spletne strani je določena glede na to, kako dobro imamo optimizirano spletno stran. Primer vpišemo : Prodaja tenis loparjev. Na prvi strani bodo, najbolj optimizirane spletne strani.
 
Primer vpisane ključne besede in prikaz rezultatov. Boljši kot je SEO boljša je uvrstitev pod določeno ključno besedo.
capture.png
 
Sliši se zanimivo, kje so kakšni triki ?
Trikov za optimizacijo spletnih strani ni. Oziroma nikoli ne moreš vedeti, kaj je ključnega pomena, da boš bil čim višje uvrščen, ker Google in drugi iskalniki to skrivajo. Tako ima vsak, ki se s tem ukvarja svoje načine, da čim višje pride, kar je potrebno ogromno učenja, nekaj vloženega denarja in preizkušanja, kaj najbolje deluje. (Trial and  error)
 
Koliko časa traja ?

Da optimiziramo spletno stran, pod ključno besedo je potrebno, okoli 5-9 mesecev časa. Pomembni so pri tem še drugi dejavniki, kakšno ključno besedo si izberemo, ali je to težka - več spletnih strani, ki vam je konkurenca ali lahka, - kjer ni veliko spletnih strani optimizirano za to ključno besedo.
 
Kako lahko vem kakšna je konkurenca?
Da vidimo kakšna je konkurenca glede na ključno besedo, se uporabljajo programi in spletne strani. Nekaj zastonjskih programov : Google Keyword, Traffic Travis, SEO PowerSuite in drugi... Najbolj cenjen program je : Market Samurai, ki stane okoli 110 $ ampak vreden svojega denarja. Namenjen je vsem tistim, ki se malo bolj spoznajo.
 

market-samurai-seo.jpg

 

Imaš vprašanja, mnenje ?

Imaš vprašanje ali karkoli drugega, lahko se samo zahvališ že to mi dosti pomeni :thumbup: . Mogoče rabiš pomoč ? Napiši komentar spodaj, mogoče ti znam pomagati. 

 

Seveda je optimizacija spletnih strani zahtevno delo, zato je najbolje najeti tiste, ki se s tem ukvarjajo.

kom.png
#755312 Slovenski Deadmau5?

Objavil Murdoc na 11 april 2012 - 23:31

Poudarek na blo.
Itak bolj kot je tumasto, bolj se prodaja.


#754237 Izdelovanje Spletnih Strani S Html In Css Za Začetnike

Objavil FreakDizajn na 11 marec 2012 - 02:47

Živjo! Predstavil vam bom HTML in CSS. Upam, da boste uživali.

S HTML in CSS-jem so že pred davnimi leti začele delovati prve spletne strani, ki res niso bile tako dobre kot v današjih časih. Tukaj boste spoznali kako se naredi spletno stran in potem popravlja s CSS-jem

Malo zgodovine ne škodi  :

Tim Berners Lee je leta 1989 razvil prvi strežnik in tudi prvi HTTP naslov. Kasneje leta 1990 v CERNU razvije prvi HTTP, ki se poveže s strežnikom preko interneta.

World Wide Web Consortium (okrajš. w3c). Je bilo ustavnoljeno leta 1994 in je izvršilo ali bo koda sprejeta ali ne, da ne bi bila zmešnajva so naredili nek standard.

No, ker vem, da vas zgodovina ne zanima, bomo  začeli z našim HTML-jem. Pri tem upam, da vam bom vsaj malo olajšal delo. Naj še povem, da se bo  sama tema  razvijala bolj počasi, zaradi šole, a se bom vseeno maximalno potrudil, da vam razložim po mojih najboljših močeh.

Kaj pomeni ?

HTML - Hyper Text Markup Language

CSS - Cascada Style Sheets

S HTML kodo normalno pišemo kot, da bi pisali text v word a zato obstajajo neka pravila, da lahko zapišeš ta text npr. za odebeljeno je znak <b> .

V HTML-ju se piše text in lahko še kakšne tabele. S CSS  lahko lepo oblikujemo vpisano kodo, ki je v HTML in s tem npr. obarvamo, dodajamo fonte, velikost itd...

Objavljena slika
CSS koda tukaj je primer zgornje slike kaj vse lahko z njim narediš
Objavljena slika
in tukaj je kako bi zgledalo brez CSS-ja dolgočasno mar ne? .


Kaj rabimo za delo? Za delo rabimo samo malo volje in eno  beležko. Lahko uporabljate tudi navadno beležko, a pri navadni je slaba vidljivost, ker ni pobarvano zato je bolje, da uporabite kakšno od bolj naprednih beležk kot so Notepad++, PsPad in drugi.

Link do PsPad beležke: http://www.pspad.com/

Sedaj, ko ste izbrali beležko, enkrat počasi vdihnite in izdihnite in bomo počasi začeli.

Prvo greste kamor želite in naredite novo mapo sam sem jo poimenoval z moja prva spletna stran v to mapo bomo shranjevali vse datoteke. Ko smo v tej mapi kliknemo z desno tipko na miški in potem naredi nov Text Document. Sedaj to še ponovno naredimo, da imamo dva text dokumenta. Za zdaj bomo samo enega uporabili. Bravo vsaj ni bilo težko ;).


Zlata pravila vsega:

 • Znanje ne pade  kar iz neba
 • Povečaj sliko tako, da na njo klikneš
 • Veliko brskaj. Tako boste boljši (išči, sprobavaj)
 • Priporočam tudi spletno stran kot so W3schools.com, TheNewBoston in drugi.
 • Piši kode z malimi črkami, boljša preglednost.
 • Bodi pozoren na zaključevanje kod npr. <a> pomembno zaključek </a>
 • Če kaj ne veš, vprašaj.
Objavljena slika
Naredili smo Text Document

Objavljena slika
in odprli z beležko

Sedaj  ste odprli  beležko, odprite jo in shranite kot Index.html.

Objavljena slika
Shranite kot (Save as).

Objavljena slika
Shranili smo kot Index.html

Naredili smo  "nekajjetukaj".html kodo in jo bo računalnik prepoznal, nekakšna pravila, ki se končajo s .html zato lahko sedaj začnemo pisati glavno kodo , če nebi dodali  index.HTML kode nebi zaznalo. Lahko dodamo karkoli npr. pohištvo.html

Še posnetek :  Glavna zgradba HTML

Glavna koda HTMLja :

<html>


<head>
<title>Pika</title>
</head>

<body>

<H1>To bo malo opisano na moji spletni strani</H1>
Hojla to sem jaz!
</body>

</html>


Zgoraj je glavna koda (obarvana rdeče) naj povem malo v tem kaj je in zakaj se uporablja:

Koda se začne v HTML-ju in potem se mora(!) tudi zaključiti, če pogledamo na spletno stran Sestavi. si vidiš spodnjo sliko, ki kaže <title> kodo. Tako si potem tvoji obiskovalci lažje zapomnejo spletno stran in jo pridejo zopet obiskati.

Objavljena slika
To naredi title (glej sliko). Kasneje bomo tudi sporobali, da dobimo malo občutka kako in kaj ;).

V sam<head> vpišeš kodo za ...CSS, meta podatke to so ključni podatki, da je spletna stran bolj ovrščena itd, a o tem bomo govorili kasneje.

Najbolj zanimiva je pa seveda <Body> ves text, ki ga boste napisali gre sem noter.


Samo besedilo, če naredite "space" se nebo spreminjalo, ker brskalnik vse znake upošteva kot enega samega, da greš v novo vrstico je posebna kodo, ki mu daste, da brskalnik misli, da je tam nek drug text. Že v naslednjih vajah bo to prikazano kako narediti.


Videoposnetek za glavno kodo : Naredimo HTML dokument


Že sam primer kaže značko  "<h1> " s tem smo napisali nekaj texta in </h1>in tudi zaključili. To je zelo pomembno, da vsako med kod zaključite!. npr. <p> to je paragraph </p>
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sedaj pojdimo nazaj v beležko in odprimo svoj index.html, ki smo ga naredili. Lahko kopirate zgorjno kodo a priporočam, da napišete še enkrat, da si boste zapomnili.

Samo kodo sem napisal in dal shrani. (Shranil sem čez index.html)

Sedaj odprite z brskalnikom (Chrome, Firefox itd.. )

Objavljena slika

Takole bi pa mogla zgledati koda ko jo napišete. Rdeče obkroženo je TITLE.

Naredili smo svojo prvo HTML kodo, čestitam!.

Če znaš vsaj delno to nalogo si pripravljen iti naprej drugače probajte še malo povaditi. ;)

No, ker vemo, da je programiranje cel kup nekih pravil in tako naprej je isto pri HTML-ju, ki se jih bo potrebno naučiti, ker smo že osvojili glavne znake in kako odpreti spletno stran, da jo prikazuje bom začel s kodami, ki jih pišemo v glavno kodo body.

Naj ponovim v body se piše text in še kakšne tabele lahko naredite, ki jih kasneje s CSS-jem uredite (polepšate).

Kode, kode in še enkrat kode :

Sedaj se začne tisti strah, ko slišite koda in se sprašuješ ali bo res težko ali ne... ali bom zmogel ?.
Jaz pravim seveda, da boste, ker ste pripravljeni in vem, da zmorete. Boste videli na koncu si boste rekeli "kaj samo to?".H1: ta značka je za naslove. Imamo naslove od H1 do H6 pri tem je H1 največja velikost črk in H6 najmanjša. (Glej spodnjo sliko)

Objavljena slika
<p> To so odstavki </p> angl. ( paragraph).

Prej sem omenjal kako narediti blank space in zakaj se uporablja, da lahko naredite presledke še dodatno uporabite : &nbsp;

In, če napišete npr. 3-krat pride takole levo izgled desno koda (glej spodnjo sliko) .


Pri tem kakor koli napišete lahko tudi v eni vrstici ti bo zmeraj šlo v novo vrstico .

Objavljena slika

----------------------------------------------

Dodajanje Povezav je skrajno lahko pri tem moraš poznati samo to kodo in dodati znotraj URL naslov imamo dva sklicevanja relativni in absolutni način.


Relativni način je sklicevanje iz datoteke.


Absolutni način je sklicevanje direkntno iz URL naslova.


Prvo se bomo sklicevali relativno.


Za ločila med imeni map uporabljamo ../


Sklic na datoteko : <a href="mapa/mapa.html"> Ta mapa</a>

Sklicevanje je bilo na mapo, ki je bila narejena še ena mapa, ki se si mogel sklicati na to mapo.


Izgled: Objavljena slikaSedaj pa še absolutno:
<a href="http://www.racunalni...570-html-in-css"> Klikni me in greš na RN.</a>

Koda bo napisana takole : Klikni me in greš na RN. (z modro barvo). Ko boste kliknili vas bo avtomatsko preusmerilo na Računalniške Novice to velikokrat prav pride, če imate kakšen blog ali kaj podobnega in se sklicujete na druge strani.
(šumniki za enkrat še ne delajo, kasneje pokažem kako nastaviti. )
Takole naj bi zgledala koda.
Objavljena slika


<a href=" dodaj URL "> Dodaj text </a> URL- nebo viden. Vidno bo samo modro obarvana povezava Dodaj text.


---------------------------------------------------------

Naredili smo majhen korak a veliko, če hočemo narediti prelom vrstice angl. (Brake Line).

Uporablja se ta koda : <br /> , ki je ni treba zaključevati kot druge. tukaj je potrebno navesti samo, da je <br in potem />.


Zapomnite si, da se Brake line  ne zaključi tako, kot drugi ampak se direktno zaključi <br />


Objavljena slika

Sedaj vidite kako izgleda. Dodaš  dva preloma, ki je viden text nižje.  


(Z rumeno samo ponazarja kako bi zgledalo brez preloma.)
( Rdeča številka 2= 2 preloma.)


Z Brake linom lahko narediš tudi tako, da prestaviš text nižje

npr: <p> To je koda <br/> ta bo šla nižje <br/> ta pa še nižje


Izgledalo bi takole: To je koda

ta bo šla nižje

ta pa še nižje


Še priložena slika za boljšo predstavo:


Objavljena slika---------------------------------------------------------

Kdo še ni videl vsaj kakšno črto na kakšni spletni strani. Najbrž ste tudi že kdaj videli horizontalno črto, angl. (horizontal line).

Koda zato je: <hr />

Sama koda naredi črto spodaj ali zgoraj odvisno kam postavite kodo, če kodo postavite pred npr. <p> to je text </p> bo na vrhu, če spodaj bo spodaj.

Za boljše razumevanje sem vam priložil sliko: (Rdeče obarvan HR je na vrhu , modro obarvan spodaj.)

Objavljena slika


Sedaj poglejmo za boljšo predstavo kaj bi bilo, če <hr /> pustimo samo na vrhu. (Glej spodnjo sliko)

Tukaj se dobro vidi, da je tisti <a href ... > spodaj zato je <hr /> črta na vrhu.

Objavljena slika


---------------------------------------------------

No tudi komentar se naredi podobno kot, da bi si zapisal nekaj na list in te potem opominja, da se boš spomnil čez npr. 5 let kaj si sploh delal in je tudi zaradi preglednosti.

HTML komentar se napiše z : <!-- Znotraj tega je komentar -->

Ta komentar se nevidi na spletni strani! Vidi se samo v tvoji kodi.

Izgled komentarja:

Objavljena slika

---------------------------------------------------
Za sedaj smo spoznali:

 • Glavna koda HTML-ja
 • Title (naslov)
 • H1-H6 (naslovi oz. angl. heading)
 • Odstavke angl.(paragraphs to je <p>)
 • <a href="URL naslov"> Klikni me </a> / Spoznali smo kako dodajati povezave.
 • Prelom vrstice angl. (brake line) <br />
 • vodoravna črta angl.(horizontal line) piše se z <hr/>
 • Komentar <!--Notri je komentar-->
---------------------------------------------------


Sedaj bomo spoznali kako narediš :
 • odebeljen text
 • močan text
 • velik text
 • italiac text
 • poudarjen text
 • računalniški text
 • text spodaj in na vrhu.
---------------------------------------------------

Da naredite odebeljen text napišete <p> in znotraj tega napište <b> Ta text je odebeljen</b></p>
Takole: <p><b> Ta text je odebeljen </p> </b>

Potem imamo tukaj močan text <strong>, ki naredi da je...</strong>

Takole npr: <p><strong> Ta text je močan</strong></p>

Sedaj imam vam predstavim še te kode potem bom vam pokazal sliko kako bi moglo vse izgledati. Zato, kar brez strahu probavaj in boš videl, če si prav naredil.

Tukaj imamo še Italiac to je nekakšen ležeči text.

Takole bi se pa napisal:  <p><i>Ta text je italic</i></p>.

Imamo samo še tri kode do konca tega. Zato ne obupajte ;).

Zem <em> Poudarite text

Izgled kode: <p><em>Ta text je poudarjen</em></p>

še računalniški text, ki se napiše s <code>

in sedaj res zadnja koda, ki se napiše z <sub> in druga z <sup>

<sub> : naredi, da je text spodaj
<sup> : naredi, da je text na vrhu


Na hitro kaj vse je:
 • Odebeljen text z <b>
 • Močan text z <strong>
 • Velik text <big>
 • Italic text <i>
 • Poudarjen text <em>
 • text spodaj in zgoraj <sup> in <sub> (glej spodnjo sliko za boljšo predstavo)
Zapomni si vedno zaključuj kodo !


Ste probavali, če vam deluje ?. No sedaj lahko pogledamo kako izgleda. ( spodnja slika)

Objavljena slika


Naj povem, da je teh kod res zelo veliko zato nebom druge izpostavljal, ker so manj uporabljene, če vas pa res zanimajo vse kode vam pa priporočam tale link: http://www.w3schools..._formatting.asp . A ko vadite kode pišite zmeraj v beležko samo  tako se boste naučili. Ne priporočam, da pišete s tem urejavalnikom na tej spletni strani.


---------------------------------------------------

Text lahko pobarvate tudi s HTML-jem a tega ne priporočam, ker se to, da s CSS-jem lažje ampak vseeno vam bom pokazal.

HTML barvanje npr : <p>   <font size="5" face="Times New Roman" color="red">  Ta text bo rdeč s Times New Roman fontom in velikostjo 5px.</p>

Px = Pixel

Font-size : Velikost Texta(5 px)
Face: Kakšen Font (Arial, Times New Roman in drugi... )
Color : Rdeča barva texta

Zaradi tehnične napake, ker se je veliko zbrisalo se oproščam!. Upam, da bo kmalu vse urejeno.


#756605 Ali Forum Rn Umira?

Objavil xfirestorm na 10 junij 2012 - 21:25

Glej, če boš ti ali bilokdo drug pisati kak dober avto ma doma recimo, ki je čist izven konteksta in topica, se bo normalno to pobrisalo in po potrebi sankcioniralo.
Nejc je pa v tisti temi tam napisal čist vredu. Zakaj obujati temo ki je stara že nekaj let, samo zato da si našopal 3 linke gor?

Ne pravim če imaš enak problem, zaradi mene če je tema stara 20 let, samo a res misliš da po letu dni nekdo ni našel tistega kar je iskal? Ali pa če ni našel da še vedno čaka da se bo kdo našel in mu dal 2-3 linke?

Zakaj sem moderator? Ker sem pred časom pokazal neko mero znanja in tudi nudil veliko pomoči po forumu. Trenutno žal ni več toliko časa kot bi si želel.


#756402 Žarnica Za Projektor

Objavil tossgroup na 31 maj 2012 - 21:34

jaz sem pred časom iskal in cene so res nore;(

našel sem eno ugodno ponudbo in hitra dostava na temle linku:

http://www.projektor-zarnice.si/


#756354 Slike Vaših Računalnikov

Objavil Nejc na 29 maj 2012 - 14:02

Eni mate dnar... :whistle2:


#756140 Android

Objavil Matej na 21 maj 2012 - 14:19

Sicer se ne navezuje na trenuten razplet teme ampak, če kdo želi programirati za Android in ne ve kje začeti -> http://thenewboston.org/list.php?cat=6 :)


#755496 C++ In Vektor

Objavil denis92 na 17 april 2012 - 20:13

moja naloga:

  void dodaj(Datum d){
   datumi.push_back(d);
  }
  void brisiX(int i){
   datumi.erase(datumi.begin()+i);
  }
  Datum getX(int i){
   return datumi.at(i);
  }
  int size(){
   return datumi.size();
  }
  vector<Datum> vrniSode()
  {
   vector<Datum> temp;
   for(unsigned int i=0;i < datumi.size(); i+=2)
	temp.push_back(datumi.at(i));
   return temp;
  }
  ~Skladisce()
  {
   datumi.clear();
  }

:)

@kevinn: tiste spremenljivke datum ne rabis


#755437 Napad Na Tornado.

Objavil MaTTo na 16 april 2012 - 13:47

Američani in logika? 25 različnih pojmov :D Pomoje je njihovo razmišljanje takšno: po tornadu je najhitreje zgraditi leseno hišo ker dejstvo je, da pravi tornado bo podrl še tako močno hišo.


#755405 Pokažite svoje spletne strani in designe

Objavil Rok na 15 april 2012 - 07:50

Moj zadnji projekt povabi.si, ki je sedaj na voljo tudi na Android platformi (brezplačna aplikacija). Mnenja?


#755277 Ali Forum Rn Umira?

Objavil xfirestorm na 10 april 2012 - 22:01

Forum bi se pač moral preseliti na facebook, ker ljudje so zadovoljni samo še tam.


Najbolje da bomo na FB kupovali še jajca in solato. :wall:

Je pa dejstvo. Današnja mladina je danes prelena. Na tem FB visijo cele dneve in namesto da bi posikali pomoč, pa dajmo vržimo to na FB "steno" in se bo našel kak stručko ali pa "attention whore" ki se bo ubadal z tem.

Pač časi se obračajo. Forumi postajajo "obsolete" in na njih ždijo še samo bi rekel "hardcore" uporabniki določene stroke.
Tu pa tam še zaide kdo na forum z kakim vprašanjem, a kot je rekel borutvel, kdo bo odgovarjal na ista vprašanja "še pa još"?

Žal je tako. Nedolgo nazaj sem se z nekom pogovarjal na skype ki je imel nek dotičen problemček, katerega nisem vedel rešiti(ni računalniški), zato sem mu pogooglal forum, mu podal link da naj se registrira. 5min tišina, 10min tišina, 15min tišina, potem pa mulc rukne na skype teamviewer ID in password, češ naj ga jaz registriram.
Mladina je postala prelena, tudi za svoje probleme, se jim ne ljubi niti toliko potruditi da vpiše par svojih podatkov in se prijavi ter postavi vprašanje. Dobro da jih lenoba ne ovira pri pointless socialnih omrežjih, da potem lahko "glavači" na njihov račun služijo. :bolan:


#755193 Slovenski Deadmau5?

Objavil Murdoc na 08 april 2012 - 21:38

Res? LMFAO? Glupa muzika, glupi videospot. besedila raje sploh ne bom omenjal :D
Nekako tako:

Objavljena slika


#754996 Pokažite svoje spletne strani in designe

Objavil sandraserjan na 02 april 2012 - 08:25

@ Johnny S delala sem z Joomlo in  @ FreakDeziner to je že obstoječ Joomla template.

Hvala vsem za kritike, nekaj stvari sem že popravla/odpravla, nov logo je tud že v planu :) če še je karkoli kar vas moti ali pa kakšen predlog za izboljšave kar povejte, ne bom nič jezna, me veseli da imam možnost popraviti stvari, ki ljudi motijo.

Lp vsem!


#754714 Pomoč Pri Wordpress Temi

Objavil Nejc na 24 marec 2012 - 10:08

To sem poštimal, najlepša hvala. Sedaj pa me še zanima, kako bi lahko vstavil AdPartner oglas pod vsak prispevek?


Lep pozdrav!


Tudi to lahko narediš v template, ponavadi datoteka single.php, obstajajo pa tudi nekaj pluginov za to, lahko poskusiš naprimer Ad Injection...


Off topic: Raje lajkaj poste ki ti pomagajo, ne svojih postov ;)


#754553 Pomoč Pri Programiranju V C++

Objavil xfirestorm na 20 marec 2012 - 09:25

Sigh...
Človek hoče MinGW.

Če bi vas nekdo vprašal zakaj njegov BMW ne vžge, bi bil vaš odgovor kupi Mercedesa?

Predvidevam da si MinGW prenesel iz te strani:
http://koti.mbnet.fi...mingwstudio.php

Si prenesel dol IDE only ali tudi compilerje? (drugi link)
Predagam tega:
http://koti.mbnet.fi...etup-2.05r7.exe

Po prenosu zgornje datoteke in namestitvi je compile omogočen, sprobal sam.


#754416 Predlogi Za Izboljšanje Foruma In Obvestila!

Objavil FreakDizajn na 15 marec 2012 - 21:08

Sam forum se mi zdi vredu... Ampak tukaj je problem, če gledam 9 članov, 69 gostov .Tukaj bi lahko probali več narediti na tem, da bi se uporabniki registrirali. Pri tem bi bilo bolje, če bi jih bilo več ne pa samo 9 registriranih pa še to so tisti stalni gostje. Čudno zakaj na Facebooku nič ne napišete, da imate forum . Ali ste pa res čisto skregani s tistimi bogovi tam gori, ki nimajo pojma pa samo lapajo... :) Nikoli do zdaj nisem videl na Facebooku, da bi kaj pisalo nevem zakaj ?. Forumaši se trudimo pomagati oni glavni pa samo na pizdi sedi pa nič ne naredi ?. Vsaj meni tako zgleda. ;)


#754167 Nadgradnja Foruma Računalniških Novic!

Objavil Pentium na 08 marec 2012 - 21:29

Ja meni pa ne pusti :) guess i'm special ;)


#754163 Nadgradnja Foruma Računalniških Novic!

Objavil Pentium na 08 marec 2012 - 21:21

Sem poskušal 'lajkati' vendar meni javi enako napako. Je globalno urejeno? ;)


#752633 Predlogi Za Nova Pravila Pri Glasovanju

Objavil Klemen na 24 januar 2012 - 19:02

ni čudno da je forum v k*rcu če se še moderatorji in uredniki ne razumejo  :D


#752395 Piano

Objavil benji79 na 18 januar 2012 - 07:00

Mi ne pride na misel,da bi plačeval za novice(kao bonus novice),ker jih lahko dobim tudi drugje,kjer so zastonj.Z tem boste samo odgnali še tiste,ki so prebirali vaše članke.Spremljam vas od celega začetka in lahko rečem,da se stran zelo spreminja in sicer navzdol,če me razumete.Po drugi strani vas razumem.Kriza je zgleda tudi vas pahnila v obup.Ljudje potrebujejo plače,serverji so dragi,ampak razumite tudi Vi nas,da ni denarja in pač nekateri ne bomo brali "bonus novice".Upam,da vam uspe dobiti koga,ki pa bo le plačeval in boste imeli za kruh,nekateri pač delamo in to za res delamo,da imamo za kruh :D