Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com
Slika

Kaj So Legionele?

Objavil Hisa Ogrevanja , 19 september 2014 · 1 879 views

sanitarna voda toplotna črpalka ogrevanje
Legionele in njihovo poreklo:
Legionele ali legionarske bakterije so povzročitelji bolezni, odkriti z epidemijo pljučnic, ki se je pojavila pri srečanju veteranov "Ameriške legije" leta 1976 v Filadelfiji v ZDA. Na stotine udeležencev se je okužilo s paličasto bakterijo. Umrlo je 34 ljudi.

Legioneloza. Huda infekcijska bolezen:
Legioneloza je huda infekcija pljuč, ki jo povzročijo legionarske bakterije s strokovnim izrazom Legionella pneumophila. Brez zdravljenja z učinkovitimi antibiotiki so posledice bolezni, predvsem pri starejših osebah in osebah s šibkejšim imunskim sistemom, v 20% primerov smrtne.

Pojav in razmnoževanje:
Legionarske bakterije se širijo in razmnožujejo zlasti v topli vodi temperature med 30°C in 45°C zlasti v napeljevah za toplo vodo, na primer v hotelih, kopališčih, šolah ali domovih. Vendar so kot vir infekcije znani celo vlažilci zraka v delovnih in bivalnih prostorih ali pa celo medicinski inhalatorji.
Legionele so bakterije, ki se lahko pojavijo talni in v površinski vodi. Naselijo tudi vsako obliko domačih tehničnih naprav, skozi katere pridejo neposredno v dotok vode.

Ogroženi ljudje. Vgradnja naprave.
Kot ukrep zato uporabljajte naprave, kot je Hygienik firme IDM. Priporočajo se zlasti starejšim ljudem, majhnim otrokom, kadilcem in sveže operiranim ljudem, pa tudi vzdržljivostnim športnikom.

Odgovornost:
V nasprotju z večino ostalih bolezni so za legiolenozo odgovorni lastniki javnih in obrtnih poslopij. "Legionele" zato jemljite resno in ukrepajte proti njim. Tudi vašemu zdravju na ljubo.

Objavljena slika


Napogostejše vzroke zaradi katerih pride do infekcije z Legionelami:
  • 69% je povezanih z potovanji.
  • 20% zaradi večje skupščine ljudi.
  • 8% zaradi neznanih vzrokov.
  • 3% od bolnic.
Pri nakupu nove toplotne črpalke za sanitarno vodo vam priporočamo, da pogledate če ima toplotna črpalka proti legionelsko zaščito ali funkcijo za uničevanje legionel.
Sanitarna voda naj bo segreta nad 60 °C, s tem se izognemo tveganju nastanka legionel.
Hiša ogrevanja Biakom