Skoči na vsebino

IPBSlika

Nov Model Toplotne Črpalke Viessmann Vitocal 300-G

Objavil Hisa Ogrevanja , 21 oktober 2015 · 4 307 views

toplotna črpalka viessmann vitocal 300-g zemlja-zrak
Vitocal 300-G: Standardizirana toplotna črpalka zemlja/voda. Enotna tehnologija za nadzor in optimizirane dimenzije so vgrajeni v optimalno sistemsko tehnologijo.
Preproste zahteve, kot so ogrevanje in sanitarne tople vode, so že praktično del vsakega delovanja toplotne črpalke. Zaželene tehnične kontrole so že posredovane pri vseh toplotnih črpalkah Viessmann Skupine. Razširitev znane Vitocal serije je oblikovana za poenostavitev aplikacije v večjih stavbah.
Poznavanje za večjo varnost
Vitocal 300-G toplotne črpalke lahko upravljate tako enostavno kot 6 kW toplotne črpalke Vitocal. Zaradi sodelovanja z regulacijo Vitotronic in poenotenih omejitev funkcionalnosti se pozornost namenja primarnemu viru ogrevanja in omrežjem. Obsežno testiranje po EN 14511 in konstantna spremljanja garancije in nadzor proizvodnje zmogljivosti ter dolga življenjska doba so pomembni zaključki.
Visoka zmogljivost, a preprosto manevriranje
Skozi integrirano funkcijo kaskadnega sistema se lahko povežejo štiri Vitocal 300-G do 984 kW in proizvajajo toploto. Olajšati vgradnjo in montažo je nujno, minimalna širina 88 cm, možnost prevoza s tovornjaki in velike odprtine za vratca olajšajo montažo in proračun.
Vitocal 300-G pridobiva kot enostopenjska toplotna črpalka zemlja/voda preko zemeljskega kolektorja ali zemeljske sonde toploto iz zemljišča. V obeh primerih brez težav pokriva tudi ob hladnih dnevih brez težav celotno potrebo po energiji. Alternativno se lahko kot vir toplote koristi tudi podtalnica. Za to vrsto obratovanja se toplotna črpalka preprosto opremi s kompletom za predelavo in konfigurira kot toplotna črpalka voda/voda.
Kompletno predmontirana
Toplotna črpalka Vitocal 300-G se dobavlja z variantami opreme za novogradnjo ali za zamenjavo (posodobitev ogrevalne naprave). Varianta za novogradnje (tip BWC ali WWC) vsebuje: primarno in sekundarno črpalko, preklopni ventil ogrevanje prostorov/ogrevanje sanitarne vode in vgrajeno varnostno skupino. Dodatno električno ogrevanje za obratovanje v sili ali sušenje estriha je na voljo kot vtični modul (pribor).
Objavljena slika
Velika moč in tiho obratovanje
Zmogljiv Compliant Scroll kompresor prepriča z zanesljivim in posebno tihim obratovanjem. Zagotavlja najvišja delovna števila (COP do 4,9) in temperature vtoka do 60 °C. Z novim kompresorjem dosega temperature vtoka do 60°C, kar omogoča veliko udobje pri pripravi sanitarne vode.
Toplotna črpalka z visokimi letnimi delovnimi števili
RCD sistem (Refrigerant Cycle Diagnostic) neprekinjeno nadzoruje krogotok hladilnega sredstva v toplotni črpalki in v povezavi z elektronskim ekspanzijskim ventilom skrbi za najvišjo učinkovitost na vsaki obratovalni točki in s tem za visoka letna delovna števila. Nov sistem RCD skrbi v povezavi z elektronskim ekspanzijskim ventilom s stalnim nadzorom in optimiranim reguliranjem za visoka letna delovna števila ter s tem omogoča nizko porabo in stroške.
Regulacija s širokimi možnostmi
Nova menijsko vodena regulacija toplotne črpalke WPR 300 omogoča tudi daljinski nadzor in daljinsko upravljanje preko komunikacijskega vmesnika Vitocom 100. Za višje moči, pri vgradnji več toplotnih črpalk v kaskadi, je možno krmiliti do 4 toplotne črpalke Vitocal 300-G.
Prednosti
  • Razred energijske učinkovitosti A++
  • Zemlja/voda toplotne črpalke za večje zmogljivosti
  • Nazivna toplotna moč enostopenjsko: 93 in 123 kW
  • Nazivna toplotna moč dvostopenjsko: 150, 180 in 246 kW
  • Velika učinkovitost: COP-vrednost po EN 14511 do 4,7 (zemlja 0 °C/voda 35 °C) pri manjših stroških za elektriko
  • Regulacija Vitotronic
  • Izredna učinkovitost na vsaki obratovalni točki in nizki stroški obratovanja zaradi novega RCD sistema (Refrigerant cycle diagnostic system) in elektronskega ekspanzijskega ventila
  • Integriran kaskadni sistem, povežejo se lahko 4 toplotne črpalke Vitocal 300-G  za boljšo moč in učinkovitost

Objavljena slika

Če razmišljate o namestitvi ali nakupu nove toplotne črpalke preglejte ponudbo v naši spletni trgovini ali nam pošljite povpraševanje, na voljo smo vam na:
Tel: 040-831-950 | Biakom | E-mail: info@biakom.si | Povpraševanje