ÄŒlanki&vaši prispevki
#2
Objavljeno 16 julij 2004 - 00:53
edn me je nekaj vprašal na forumu SloGameDev.... kako sem delal tistega spitfirea......
Sej bi cel tutorial napisu, sam se mi ne da začet od začetka nazaj
, no nevermind.....
bom povedu pa brez slik...
Na začetku sem šel na internet in iskal blueprinte kakšnih jadralnih zmajev, naletel sem na spitfire mk22in sicer na strani www.suurland.com(priporočam tudi www.onnovanbraam.com).
Uporabil sem ta blueprint:
Cropal sem vsako sliko v fotošopu, se pravi (top, front, side).
Naredil 3 planes (ploskve (4 vertexi)).
To sem nekako tako naredil:http://www.onnovanbr...=blueprintsetup, le da sem namesto da bi uklopil 2-sided plane mirror dal (butasto, ne?, hja ni tako če pomisliš da ti max dela probleme in mu ne dela 2-sided, le v renderju prime (jah, bo treba kupit original))
Na koncu sem še blueprinte freezal (zamrzne tako da ga ni moč označiti, samo je treba izključiti show freezed in gray)
Nato sem začel modeliranje, naredil sem box od začetka nosu (takoj za konico), pa do zadnjega konca zadaj (strange)
Nato sem preklopil v front (sprednji) pogled in mal scalal vertexe tako kot si bili na blueprintu (aja, da je lažje videt blueprinte se klikne z desno tipko na objekt, potem properties in see-trough obkljukamo), tako sem dobil obliko nekakšnega čudnega valja.
Preklopil sem v top view, in še tam 'očrtal' blueprint, enako v side view, dobil sem ključno obliko (telo), potem sem šel na zadnje krilce ( najprej pokončnega) izbral sem nekaj vertexov okoli in extrudal ene parkart, in potem spet oblikoval krilo kakor je v blueprintu, prišla je ena packarija vertexov
Hitro sem face zbrisal in šel lepo počasi rezat (cut) in creatat (poglejte v slovar " create " če ne veste) stranice (edge), tako mi je prišlo krilo iz lepih "kvadratov". oz recimo iz lepih polygonov.
Nato sem model z orodjem slice plane presekal na polovico in en del zbrisal (eno polovico)
Zdaj sem poizkal en primeren polygon za začetek zadnjega krilca (vodoravnega), malo sem ga povečal, nekajkrat extrudal in mu naredil obliko.
Potem je bil tisti kos kot en polmeterski kosželeza (ploskat preveč), nekajkrat sem cuttal (presekal) zgornjo in spodnjo ploskev in naredil malo aerodinamične oblike.
Sedaj je prišlo na vrsto glavno krilo, kot pri zadnjem sem poizkal pravo mesto, malo rezal, oblikoval,... da mi je prišel lep polygon (oz. jih je bilo več) za extrudat, spet sem nekajkrat exturdal, pazil sem da ne bom imel težav pri postavljanju gunnov,... (BOLJE BITI PIJAN NEGO STAR, no to trenutno poslušam :wink:)
Spet sem iz vseh vieportov (front, top, left) naredil pravilno obliko krila, za silo je bilo narejeno (poglejte prvo sliko da boste videli kakšno je bilo krilo).
Lotil sem se kabine, tam sem extrudal srednje poligone (imel sem box na začetku z 2mi segmenti tam), tako je lepo kabina prišla ven, malo sem jo smoothal spredaj.
Zbrisal en del, tako da mi je ostal samo sprednji del kabine ki naj bi bil na mestu (se ne bi premikal, poglejte 2go sliko).
Nato sem znova naredil lepšo obliko zadnjega dela kabine (tisti ki se premika) spojil sem ga z sprednjim tako da sem dobil točno obliko.
Potem sem polygone zadnjega dela, kopiral (s pomočjo tipke shift) in ustvaril nov objekt imenovan 'premično steklo'.
Tiste polygone iz katerih sem kopiral sem zbrisal, premično steklo sem dal točno na tisti kraj (naredil sem mirror, kajti bilo je le ena polovica stekla in tako naredil celo steklo.
Naravnal sem pivot point da se mi lepo odpira in zapira kabina,...
Torej zdaj preidimo na tisto konico, narediom en cylinder z 25 segmenti (tistimi okrog) in z enim noter.
Preoblikujemo v obliko konice, konec naredimo z pomočjo notranjega segmenta (upam da razumete).
Potem sem označil le pet vrst polygonov (tko od zunaj proti noter, in dal select invert, kliknil delete in mi je ostala le ena petina tiste konice.
Potem sem na zadnjem srednjem poligonu malo bevel in inset uporabil in na koncu en par krat extrude, tako mi je prišlo krilce propelerja v kvadrasti obliki.
Izoblikoval malo na pamet krilce (na koncu sem opazil da imam na blueprintu tudi krilce)O
značil sem polygone krilca in izbral modifier twist, malo sem zarotiral tako da je prišla originalna oblika, potem sem nazaj konventiral v poly object izbral tisto petino propelerja.
Š el v tools -> array, izbral sem end point pri rotate in naštimal Y os na 360 in 1D count dal na 5 (no to je malo advanced) prišel mi je propeler z 5ih petin takih kot smo jih oblikovali, attachal sem vse skupaj in tiste dvojne stranice weldal (če kdo rabi razlago kako se welda naj vpraša).
Torej propeler z petimi deli imamo, kako sem naredil tisti propeler z tremi krilci, isti postopek....... in mnogo časa v nič :wink:
No zdaj pridejo na vrsto topi:
Izbral sem edge na kateremu naj bi bili topi (pri izdelavi krila sem na to pazil) uporabil Chamfer (al kako ježe tisto), tako da sem dobil ravno ploskvo.
Iz cylindrov sem naredil preproste tope, pomaknil jih v krilo nastavil tako kot na blueprintih, jih attachal na telo ( ker to ni model za igro si lahko to privoščim).
Potem sem tiste zračnike spodaj z malo extrudanja in bevelanja naredil.
Do tu sem prišel zdaj, za render sem pa telo dal mirror in naredil render sliko in potem nazaj zbrisal in šel nazaj k delu,... nadeljevanje lahko pričakujete
upam da ste zadovolni, nekaj vam pa priporočam (jaz bom pri drugem letalskem modelu naredil tako) šel bom v merkator center (al kamor to prodajajo) kupil mini revell model letala za 600sit in sam slikal tam blueprinte, sestavil najprej model in nato šel modelirat v 3dsmax, tako bom bolj točno vedel kakšno obliko ima letalo, malo smešno ampak je resnica, kajti iz blueprintov se ne da vsega razbrat, za to letalo si pomagam z slikami in revell modelom (600sit) nekega letala WW2 (ime sem pozabil)
#3
Objavljeno 16 julij 2004 - 01:39
About: Kako narediti nor wallpaper, logo, banner?
Program: Photoshop 7.o
Avtor: Goldy
1. Odprite Photoshop
2. Prtisnite tipko D da se Vam resetirajo barve
3. Naredite sliko veliko 500x132 z belim odzadjem
4. Kliknite/izberite Gradient Tool (
5. Uporabite sledeče nastavitve:
6. Zj pa s tem Gradient Tool počečkajte sliko ... gor, dol, levo, desno, poševno....
7. Po čečkanju bi morala slika zgledat nekak tko:

8. Zj pa grete na Filter | Stylize | Find Edges potem pa samo še pritisnete CTRL+I za Invert in slika bi morala biti nakako tako:

9. Držite CTRL in kliknite sliko. Pojdite na Filter | Distort | Wave... in uporabite naslednje nastavitve:

10. Nato mate tako lepo slikco (čeželite boljšo berite naprej):

11. Klikn na Layer | Duplicate Layer... Pokaže se vam okno na katerega kliknete OK in spet klikate na Edit | Transform | Flip Horizontal in nastimajte Blending mode na Lighten:

12. Slikca zgleda nekako takole:

13. Čeželite malo obarvati (že še neželite beri 12. točko) kakšen Layer kliknite nanj (najdete ga v menujčku pod točko 11) in Držite CTRL in pritisnite U in se vam odpre oknce odspodaj desno dajte Colorize:

14. Če niste hoteli obarvati Držite CTRL in pritisnite E da se Vam slike združijo tako da imate samo 1 Layer in sedaj berite 13. točko ;-)
15. Moj končni izgled:

16. Ob dodajanju texta z Outer Glowom (Outer Glow? O tem naslednjič):

17. Nato še enkrat držite CTRL in pritisnete E da se vam zopet vse združi. Nato samo še shranite in zaprete Photoshop
18. Š e malo preberite ker so naslednje točke pomembne!!!
19. Nato se na internetu pohvalite kaj vam je uspelo narediti.
20. [b]Grete v hladilnik po pivo ker ste se pošteno namučili in se zahvalite Goldiu za ta prekrasen članek!
No to je to če se je komu kje kaj zataknlo kr z besedo na dan! Heh ura je 2:31 zjutri pa morn se skor ceu forum pregledat zarad tega clanka
#4
Objavljeno 16 julij 2004 - 13:14
About: Kako združiti dve slike
Program: Photoshop 7.o
Avtor: Goldy
1. Odprite Photoshop
2. Odprite glavno sliko:

3. Odprite drugo sliko kateroželite dati v glavno sliko:

4. Kliknite na drugo sliko in jo obrežite, oblikujte delajte karželite, da bo slika takšna kot hočete
5. Čeželite celo sliko prenesti v glavno sliko držite CTRL in pritisnite A nato še držite CTRL in pritisnite C
6. Kliknite na hlavno sliko in držite CTRL ter pritisnite V
7. Izberite Move Tool (V) (
)8. Kopirano sliko premikajte po polju in jo dajte v položaj kjer vam bo všeč!
9. Držite CTRL in pritisnite E, da se vam slika združi
10. To je to! No tu je še kočni izdelek:

11. Nato se na internetu pohvalite kaj vam je uspelo narediti.
12. Grete v hladilnik po Coca-Colo ker ste se pošteno namučili in se zahvalite Goldiu za ta prekrasen članek!
vse pohvale in graje v temo Komentarji na članke!!!!
#5
Objavljeno 16 julij 2004 - 15:49
About: Kako narediti "nežn" wallpaper, logo, banner
Program: Photoshop 7.o
Avtor: Goldy
1. Odprite Photoshop
2. Prtisnite tipko D da se Vam resetirajo barve
3. Naredite sliko veliko 500x132 z belim odzadjem
4. Klikajte na Filter | Render | Clouds

5. Nato pojdite na Filter | Brush strokes | Accented Edges in uporabite naslednje nastavitve:

slika bi morala biti približno takšna:

6. Naslednji korak je da grete v Filter | Pixelate |Mmosaic in uporabite naslednje nastavitve:

plod tega bi bila slika podobna tej:

7. Sedaj grete na Filter | Brush Strokes | Accented Edges in uporabite naslednje nastavitve:

rezultat je podoben temu:

8. Pojdite na Filter | Distort | Polar Coordinates... (V kvadratku Options označite Polar to Rectangular) Ko kliknete OK lahko držite CTRL in pritisnete F za ponovitev dokler ne dobite Vam všečnega vzorca:

9. Zopet gremo v menu v Filter | Distort | Wave... in uporabite sledeče nastavitve:

Nato še kliknite Randomize da dobite sliko podobno moji:

10. Podvojite Layer tako da držite CTRL in pritisnete J
11. Pojdite na Filter | Distort | Wave... in NE SPREMINJAJTE PREJŠ TNJIH NASTAVITEV in klikajte Randomize dokler ne dobite vzorca, ki Vam bo ugajala
12. Spremenite Blending Mode na Lighten:

13. Slika bi morala bit nekako v tem smislu:

14. Sliko združite tako da držite CTRL in pritisnete E
15. Sedaj ko ste končali dodate še malo barve tako da držite CTRL in pritisnte U in uporabite sledeče nastavitve (barvo lahko spreminjate):

16. Rezultat je tale slika:

17. Dodamo še malo texta (uporabimo Drop Shadow ter Stroke):

18. Sliko zopet združite tako da držite CTRL in pritisnete E. Nato samo še shranite in zaprete Photoshop
19. Hitro se na internetu pohvalite kaj vam je uspelo narediti.
20. Grete v hladilnik po pijačo ker ste se pošteno namučili in se zahvalite Goldiu za ta prekrasen članek!
p.s.: Vedite, da lahko Vam rate še boljše in še lepše vse je odvisno kolikokrat ste kliknili Randomize, ker nimamo vsi enakega okusa ;-)
vse pohvale in graje v temo Komentarji na članke!!!!
#6
Objavljeno 19 julij 2004 - 14:34
About: Kako združiti dve slike
Program: Photoshop 7.o
Avtor: Goldy
1. Odprite Photoshop
2. Odprite glavno sliko:

3. Odprite drugo sliko:

4. Izberite Rectangular Marquee Tool

5. Izberite sliko katero bi radi preslikali v drugo jo kopirajte (CTRL+C) in prilepite (CTRL+V).
6. Blending mode dajte na Overlay ter nato še pritisnite CTRL in držite E da združite sliki:

7. Končani zdelek:

8. Sliko shranite ter zaprite Photoshop
9. Nato se na internetu pohvalite kaj vam je uspelo narediti.
10. Z aspremembo pojdite na klimatiziran prostor ker ste pri delu zašvicali in je odzunaj vroče
vse pohvale in graje v temo Komentarji na članke!!!!
#7
Objavljeno 24 julij 2004 - 22:30
Program: Adobe Photoshop CS
Avtor: origa da man
1. Odprite program Photoshop CS.......nato počakajte, da se zloada

2. Prvo kot prvo pritisnite tipko D, da se vam resetirajo barve na črno in belo....takšna more bit situacija pri barvah..

3. Ok do sedaj ste seže pošteno namučili. Obrišite si znoj, kajti prihaja najtežji del misije :ok: ....no, pa kar začnimo.. Najprej pojdite v meni Filter, nato pa podmeni Render --> Clouds. Tko more zgledat..

4. Pojdite pod meni Filter in potem Pixelate --> Mezzotint. Tukaj izberite možnost Long Lines in pritisnite OK

5. Nato pojdite v meni Filter in nato Blur --> Radial blur. Tu naštimajte, da bo tkole...

Sedaj 3x pritisnite kombinacijo tipk Ctrl+F, s čimer ponovite filter, ki ste ga uporabili...torej Radial Blur....s tem bo učinek nekoliko bolj prijazn očem.... no, takole more zgledat po treh udarcih...

6. Sedaj podvojite Layer tako, da stisnete nanj in ga ponesete na gumb zraven koša v oknu Layers....

7. Sedaj imate v oknu Layers dva Layerja... Layer 1 in Layer 1 Copy.... Najprej stisnite na Layer 1 in pojdite v meni Filter --> Distort --> Twirl. Tukaj izberite kot 120°. Nato pritisnite OK. Slika se ni spremenila, ker ste naredili učinek na Layer 1, slednjega pa prekriva kopija in sicer Layer 1 Copy, ki je trenutno še v normalnem stajnu.
Ok, potem stisnite na Layer 1 Copy in pojdite isto kot prej Filter --> Distort --> Twirl. Tukaj nastavite kot -120°. Nato pritsnite OK.
Tko je pr men....
http://img16.exs.cx/...skorajkonec.jpg
8. Nato stisnite na Layer 1 Copy in si poljubno izberite Blending Mode[(b]. Jaz sem izbral Lighten. Takole zgleda stvarca za zdaj...
http://img16.exs.cx/...korajkonec2.jpg
Potem izberite Layer 1 Copy in pritisnite kombinacijo tipk Ctrl+E, da družite Layerja...
9. Evo, da dodate malo barve pritisnite kombinacijo tipk [b]Ctrl+U in se pošpilajte z nastavitvami....najprej označite možnost Colorize, nato pa poljubno izberite barvo... Jaz sem izbral tkole:
Hue: 184
Saturation: 40
Lightness: -34
10. Končni izdelek....

Prišli smo do konca....predvidevam, da ste se kar dosti namučili, zato si 3x :bravo: !!!
LP, origa
#8
Objavljeno 06 avgust 2004 - 12:01
Proggy: Adobe Photoshop CS
Avtor: origa
Ok, zdej bom lepo v korakih brez slik napiso en tutorial,.....
1. Odprite nov dokument: Pojdite pod File--> New..! Seadj izbertie poljubno velikost slikce...priporočam 800*600. Poleg tega je še treba spremenite Backgroud Contents malo nižje od Weight in Height....tu zberite možnost Transparent.
2. Najprej pritisnite tipko D, da resetirate barve na črno-belo.
3. Naslednje...pojdite pod Filter-->Render-->Clouds......nato pa isto pod Filter-->Render, a tokrat ne izberite Clouds ampak Difference Clouds...( pritisnite 3x kombinacijo tipk Ctrl+F, da ponovite uporabo filterja...
4. Sedaj pojdite pod Filter-->Pixelate-->Mezzotint in izberite iz podmenija Medium Lines. :ok:
5. Sedaj podvojite layer...če ne veste kako poglejte en tutorial prej....korak 6. ;-)
6. V oknu Layer imate dva layera....eden je Layer 1 in drugi Layer 1 Copy.....stisnite na zgornji layer, ki je pri meni Copy in pojdite pod Filter-->Blur-->Radial Blur. Tu nastavite settings takole: Amount=100
Blur Method= Spin
Quality= Best
Nato počakajte, da se vam to izpelje....sedaj 2x pritisnite kombinacijo tipk Ctrl+F ali pojdite pod Filter in izberite prvo možnost, ki je trenutno Radial Blur---če storite slednje, to ponovite 2x... :ok!
7. Nato v oknu Layers prikrijte Layer 1 Copy tako, da stisnete na oko levo od layerja....s tem, ko stisnete na oko, se Copy prekrije in viden je originalni layer...to je pri meni Layer 1...sedaj ga izberite....in pojdite pod Filter---> Blur-->Radial Blur, tu pa nastavite takole:
Amount=100
Blur Method= Zoom
Quality= Best
Pritisnite Ok in počakajte, da se vam zloada..
8. Ko storite to, izberite zgornji Layer, torej Layer 1 Copy, ki se vam bo takoj ob kliku tudi prikazal.....v trenutku, ko ga imate izbranega, stisnite nekoliko zgoraj na okno, kjer piše Normal....tu izberite kar vam srce poželi, jest sem izbral možnost Lighten.....sedaj 2x pritisnite kombinacijo tipk Ctrl+F ali pojdite pod Filter in izberite prvo možnost, ki je trenutno Radial Blur---če storite slednje, to ponovite 2x... :ok!
9. Nato imejte izbranega zgornji layer in pritisnite kombinacijo tipk ctrl+E, da s tem združite Layer 1 copy in Layer 1.....ko to naredite, imate v oknu Layers le še en layer...Layer 1
10. V zadnjem koraku je potrebno le še obarvanje izdelka, zato pritisnite l kombinacijo tipk Ctrl+U, da s tem odprete okno Hue/Saturation....Tu obkljukajte možnost Colorize v spodnjem desnem kotu.... :ok: Sedaj poljubno prestavite nastavitve.....jest sem izbral:
Hue= 196
Saturation=100
Lightness=+6
Potrdite izbiro s kilkom na gumb OK!
11. Končni izdelek:
Ločljivost slike 600*400:

Ločljivost slike 800*600:
http://img66.exs.cx/...tnoodzadje2.jpg
Voola.. :bow:
PS: Pohvale gredo v Komentarji na članke.... :bravo:
#9
Objavljeno 06 avgust 2004 - 20:27
Proggy: Photoshop CS
Avtor: origa
1. Pipravite se za delo in začnite.....najprej odprite program in nato pojdite pod Files-->Open....tu najdite sliki, ki juželite obdelati...priporočam, da sta enake velikosti.....jest sem odprl dve sliki velikost 1024*768 :ok: . Pri posamezni sliki v Layers oknu 2x kliknite na layer imenovan Background, ki je trenutno zaščiten pred uporabo...s tem ko kliknete na layer, odpravite zaščito in pri tem se odpre novo okno, ki ga le potrdite z OK.
2. Jupi
3. Ok, zdaj nam je ostala le še ena slika....v bistvu dve, ki pa sta nekoliko neanakomerno razporejeni..... priporočam, da jiju z Move Too prestavite v isto linijo, takole, da bo ena prekrivala drugo.... če hočete prestavljati posamezno, mora ta biti izbrana v Layers oknu...to pomeni, če hočete prestaviti Layer 0, mora biti v oknu Layers izbran slednji layer in seveda obratno.
4. Sedaj izberite iz stranskega menija orodje Rectangular Marquee Too ali Eliptical Marquee Tooll. Nato pod glavnim menijem najdite možnost Feather in vanjo vtipkajte poljubno številko... priporočam 10-20, ker drugače so preveliki robovi....smisel opcije Feather pa je, da omehča robove, da slika , ki jo odrežeš, ne zgleda tko ostro in ravno...
http://img25.exs.cx/...ntitled-110.jpg
5. Prvo se odločite, kateri tool boste najprej uporabili: ali Rectangular ali Eliptical Marquee Tool...odvisno od vašeželje ali boste izrezovali okrogle ali pravokotne dele.... jest bom izbral kar Rectangular in Feather velikosti 14. :ok: Nato v Layers oknu izberite zgornji layer in nato na slikci z Marquee Tool področje, ki ga boste izrezali..... jest sem se odločil, da bom izrezal takole...: http://img26.exs.cx/...ntitled-112.jpg Ko izberite tisto, kar bi radi izrezali, sledi le še pritisk na tipko Delete.
6. Končni izdelek velikost 1024*768....
http://img26.exs.cx/...65;=koncano.jpg
Voola! :bow: :bow: :bow:
Ps: Kot vedno je treba za konec še povedati, da gredo pohvale v Komentarji na članke....lol...seveda tudi kritike! :ok:
#10
Objavljeno 13 avgust 2004 - 15:17
Proggy Adobe Photoshop CS
Avtor origa
Pa začnimo:
1. Odprite nov dokument velikosti x*x(jest sem izbral 400*400-priporočam, da je v merilu 1:1)....nato pritisnite D, da se vam resetirajo barve(foreground in background). Če še nimate belega odzadja, potem pritisnite kombinacijo tipk Ctrl+Backspace, da se vam slikca obarva belo....l :ok:
2. Pojdite pod Filter --> Sketch--> Chalk & Charcoal in pustite nastavitve na default--- pri miru
3. Sledi: Filter --> Sketch --> Chrome...tudi tukaj se ne igrajte z nastavitvami...
4. Potem pojdite pod Filter --> Distort --> Wave in poštimajte tkole, kot je tu.....

5. Zatem podvojite Layer....če ne veste kako prečekirajte članke backwards.... in zgornji Layer...ki je pri meni Layer 1 Copy, zavrtite za 180° tako, da imate najprej izbranega in greste pod Edit --> Transform -->Rotate 180...sledi to, da pri istem layerju naredite Blending mode na Lighten...
6. Ni še konec, a imageže zgleda c00l
Hue: 211
Saturation: 54
Lightness: 0
Potrdite z Ok
7. Pri originalnem layerju, torej pri Layer 1 pritisnite prav tako kombinacijo tipk Ctrl+U, a tokrat naj bodo nastavitve takole:
Hue: 182
Saturation: 52
Lightness: 0
Potrdite z Ok
8. Nekaj malega je še ostalo.....združite layerja tako, da imate izbrani zgornji layer in pritisnete kombinacijo tipk ctrl+e.....v Layers oknu imate le še en layer-> Layer 1....sedaj pojdite pod Filter --> Blur --> Gaussian Blur in Radius nastavite na 3 piksle.... Ok, ne se prestrašit, kajti slikca ne bo zgledale takole..... sledi skok do Edit --> Fade Gaussian blur....tu spremenite le Mode in sicer na Lighten!
V00la..you're finished....
9. Slikci lahko dodate še malo texta in na kloncu dobite nekaj takega...

PS: Ok v tem tutorialu je uporabljenih dosti funkcij, tko, da ga lahko kombinirate z drugimi... :ok: Pohvale v Komentarji na članke....!
#11
Objavljeno 01 januar 2005 - 15:03
About: Kak narediti iz slike menu na spletni strani?
Program: Photoshop 7.o
Avtor: Goldy
1. Odprite Photoshop
2. Odprite sliko ki joželite uporabiti za menu:

3. Izberi Slice Tool:

4. Zdej pa začnite rezat sliko. Pojavljale se bodo modre ali sive črte ki bojo obroba kvadratka v katerem bo pač eden izmed linkov. V končnem izdelku se teh črt NE VIDI tko da nč skrbet ;-) :

5. Zapomnite si številke v malih kvadratkih kajti potrebovali jih boste pri sestavljanu slike v HTMLju. Bodite tut pozorni da ni nobenga mrtvega dela v sliki... da se vsi kvadratki skupaj združijo v enega velikega.
6. 0k zdej pa zanimiv del: Pojdite na: File->Save for web. Spremenite kvaliteto kakršno pač hočete in kliknite Save. Preverite da je save as type nastavljen za HTML and Images (*.html) in pritisni Save
7. To bi blo to
Vse komentarje prosim v temo Komentarji na Članke ;-) nasvidenje do naslednjič
#12
Objavljeno 03 januar 2005 - 20:50
About: Neki kar mi je uspelo skup spackat
Program: Photoshop 8 CS
Avtor: ArYeS
1.Naredite nov list

2. Nastavite si Brush Tool in na malce večjo velikost

3. Začnite risati naključno like na belo ozadje. Počasi Zmanjšujte Brush Size in zapolnite skoraj celoten zaslon (vmes mora biti kaj belega

4. Filter -> Distort -> Glass... --- naredite dokaj podobno da zgleda kot moje

5. Z hue and saturation (CTRL + U) spremenite barvo črnih pik.
In z bucket tool začnite tam kjer je malce več belega polniti prostore.

6. Filter -> Stylize -> Find Edges...
7. Dodajte še podpis

Končni izdelek...... Probajte se še igrati z barvami, in mogoče dodajte še kak filter....
#13
Objavljeno 03 januar 2005 - 23:47
About: Slika malo drugače
Program: Photoshop 7.o
Avtor: Goldy
1. Odprite Photoshop
2. Odprite glavno sliko:
3. Klikn na Layer | Duplicate Layer... Pokaže se vam okno na katerega kliknete OK in spet klikate na Edit | Transform | Flip Horizontal in nastimajte Blending mode na Lighten:

5. Pojdite na Filter | Stylize | Find Edges
6. Malo se obarvajte to tako da držite CTRL in pritisnite U in se vam odpre oknce odspodaj desno dajte Colorize:

Hue naj bo 0, Saturation: -100, Lightness: poljubno (js se mustil pri tej sliki na 0)
7. Izberite Brush Tool
8. Pac zbrisite dele ki ji bih radi videli...
9. Jaz sem dobil nekaj tekega:

10. Ko ste končali pritisnite CTRL + E da se Vam slika združi in delo je končano, sedaj samo še shranite ;-)
Š E NEKAJ KONČANIH IZDELKOV:


Komentarje prosim tam kot spadajo.. zdej grem pa vrjetn spat nisn ze 1 tedn nič spal .... jutri napišem kej novega spet ;-)
#14
Objavljeno 23 maj 2005 - 15:00
About: Text z efektom "šoka"
Program: Photoshop 7.o
Avtor: Goldy
1. Odprite Photoshop
2. Prtisnite tipko D da se Vam resetirajo barve
3. Naredite sliko veliko 400x400 s "Transparent" ozadjem in ga preimenujte v ozadje.
3. Pojdite na Edit | Fill in izberite "Foreground Color".
4. Izberite Horizontal Type Tool (T) in z belo barvo napišite velik text. Za ta tutorial sem napisal Goldy z Arial Black in 80pt velikostjo.

5. Označite layer na kateremu je text. Pojdite na Layer | Rasterize | Type. Isti layer preimenujte v "text".
6. Podvojite layer "text" in podvojen layer preimenujte v "text 2". Skrijte layer "text 2" tako da kliknete na oko na levi strani kjer se nahajajo leyerji.
7. Označite layer "text" in pojdite na Layer | Merge Visible.
8. Pojdite na Edit | Transform | 90 CW.
9. Nato Filter | Stylize | Wind označite metodo "Wind" in pot "From the Right". Pritisnite Ctrl-F. Sedaj, pojdite Filter | Stylize | Wind vendar tokrat izberite pot "From the Left". Pritisnite Ctrl-F.

10. Pojdite na Edit Transform | 90 CCW. Ponovite prejšnji korak (točka 9) vendar NE PRITISNITE Ctrl+F.

11. Sedaj, Filter | Distort | Ripple. Amount: 100%, Size: Medium

12. Nato še Image | Adjustments | Hue/Saturation. Moje nastavitve; Hue: 212, Saturation: 79, Lightness: 0.
13. Označite layer "text 2". Pojdite na Select | Load Selection. Sedaj na Select | Modify | Contract... in dajte Contract By: 2 pixels. Sedaj le še pritisnete D za reset barv in odklikate na Edit | Fill in zopet uporabite "Foreground Color".

Ta tutorial sem naredu zato ker smo se zaenkrat ukvarjal samo z slikami in da lahko uključimo še kakšne pisave sedaj na ta abstraktna ozadja!
Vse pohvale in graje v temo Komentarji na članke!
Zahvaljujem se še RN Galeriji Slik
#15
Objavljeno 23 maj 2005 - 19:09
Program: Adobe Photoshop CS 2
Avtor: Tjaze
1. V Photoshopu naredite novo sliko ( File>New... ). Nastavitve so lahko takšne, kot jih imate. Priporočena velikost slike je 400x400 pixels in pritisnite OK.
2. Pojdite v meni Filter>Render>Clouds. Sliko si poglejte na tem naslovu: http://img169.echo.c...rvikorak8rf.jpg
3. Sedaj boste nastavili malo Noise. Pojdite v meni Filter>Noise>Add Noise in nastavite Amount na 20% in naredite kljukico pred Uniform in Monochromatic ter pritisnite OK. Nastavitve: http://img199.echo.c...ugikorak0ep.jpg
Upam, da ste se v tem kaj naučili
4. Ponovno pojdite v meni Filter, vendar tokrat pod Pixelate>Crystallize in nastavite Cell Size na 10. Slika bi morala biti taka: http://img91.echo.cx...tjikorak6sw.jpg.
5. Premaknite se na Filter>Stylize>Wind. Metodo izberite Wind, Direction pa From the Left.
6. Pojdite v Filter>Distort>Twirl. Angle nastavite poželji, vendar ne preveč. Moj Angle je -75°.
7. Sedaj pa pojdite v Filter>Sketch>Plaster in izberite možnost Plaster. Na desni strani lahko nastavljate Image balance in Smoothness. jaz nisem spreminjal nič, vendar lahko, samo pretiravati ne smete.
8. Inže smo pri zadnjem koraku. Pojdite pod Image>Adjustments>Variations in se malo poigrajte z barvami.
Š e moja prva umetnina:
Upam, da se je kdo kaj naučil :bravo:
#16
Objavljeno 26 september 2005 - 18:34
Program: Adobe Photoshop CS 2
Avtor: Tjaze
Ker že dolgo ni bilo nobenega "tutoriala", sem se odločil, da vam pokažem, kako naredimo efekt razpokanega ledu
1. Prvo kot prvo odprite Photoshop (brez njega itaq ne morete naredit nič
2. Izberite Gradient tool in pojdite pod nastavitve gradienta. Jaz sem si izbral barvo ledu za bolj realističen izgled.

Način Gradienta naj je Radial gradient
3. Povlecite Gradient iz sredine slike do njenega roba.
4. Sedaj pa pojdite pod Filter > Pixelate > Crystallize. Velikost celic naj bo 30 pixlov. Nastala slika naj bi bila taka:

5. Podvojite plast. To naredite tako, da desno kliknete na plast in izberete Duplicate layer... Nato kliknite Filter > Stylize > Find Edges.
Vaša slika naj bi bila taka:

6. Izberite Magic Wand Tool, obkljukana možnost mora biti Anti-alias in brez klukice Contignous, Tolerance pa 10.
Pritisnite na bel prostor (izven razpok) in pritisnite Delete.
7. Pojdite v Filter > Blur > Blur da naredite razpoke malo bolj zamegljene.
8. Končali smo! Š e vedno lahko spremenite barvo tako, da plasti združite in greste pod Image > Adjustments > Hue/Saturation.
še končni izdelek:

Vse pohvale in pritožbe gredo v temo Komentarji na Članke :bravo:
#17
Objavljeno 14 december 2005 - 18:27
About: Obrezati eno sliko in jo postaviti na drugo *** na željo exide-a
Program: Photoshop 7.o
Avtor: Goldy
Slike katere bom uporabil:


1. Zaženemo Photoshop in dodamo te 2 sliki
2. Izberemo Magic Wand Tool (W), tolerance naj bo 32%, ter z njem izberemo dele katere želimo odstraniti iz slike (mi želimo pustiti psa), rezultat:

3. Pritisnemo gumb delete in sem nam odstrani označeno ozadje.
4. Vzmamemo Ractangular Marquee Tool (M), in označimo tam kjer je psiček in gledamo da zajememo le njega in nič drugega!
5. Označeno kopiramo in odpremo v novem listu (File > New > OK), rezultat:

6. Ponovimo korak št. 2 ter odstranimi belo barvo tako da ostane pes na transparent ozadju. Desni klikn na slikico in izberemo Select Inverse.
7. Označenega psa nato primemo in premaknemo na tisto sliko kjer so stoli ter miza! rezultat:

8. Pojdimo na Edit > Free Transfort ali krajše Ctrl + T. In sliko zasukamo kakor želimo, da bolj realno zgleda ta psiček na mizi. Ko končate z sukanjem, obračanjem ipd. pritisnemo ENTER, rezultat:

9. To je to stvar shranimo in se pohvalimo na forumih!
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov











