Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Urejevalnik Fotografij (Slik)

Oblikovanje slik uporaba predlog

Odgovorov v temi: 3

#1 Gabriyela Divine

Gabriyela Divine

nOObie

• Members
  • 2 objav
  • Spol:Ženska

Objavljeno 24 januar 2021 - 18:33

Lep pozdrav
Kar takoj bom povedala, da o računalništvu pojma nimam <_< , razen uporabe maila, fb, urejevalnika fotografij (všeč mi je bila Picasa), worda, excela, elektronske banke, iskalnikov … pa še kakšna malenkost, ki jo itak vsak pozna in zna uporabljati. Zdaj bi pa potrebovala znanje za oblikovanje takšnega obvestila, kot ga prilagam. Všeč mi je programček PixlrX (PixlrE je bolj obsežen in zahteven), s katerim lahko delam napise na fotografije v polkrogu navzdol, navzgor, v krogu, -- pisav je dovolj za moje potrebe. Program ima vsemogoče možnosti, ki jih ne potrebujem, kar pa rabim in želim, pa ne znam najti in uporabiti. Problem je tudi moje nezadostno znanje angleškega jezika, čeprav mi nekaj prevede v slo. Da skrajšam: gotovo kdo od vas pozna ta program in bi mi mogoče lahko na enostaven način in potrpežljivo pojasnil, po korakih, kako naj pridem do želenega rezultata. Prosim, upoštevajte, da sem jaz še iz prejšnjega stoletja, v šoli smo se učili še strojepis, ne računalništvo. :rolleyes: Vnuke imam še malo premajhne, pa še iz druge regije so. --- Mogoče pa obstajajo, tudi to sem že videla, neke predloge kot slikice, pa samo tekst vpišeš? Ta primer, ki ga prilagam, se mi že zdi tak. Vem, da je precej možnosti za android, a na telefonu mi je ekran premajhen. Kakšen kolaž fotografij še naredim, več pa ne gre. Zanima me:
1. pisanje po fotografiji oz. predlogi (to znam)
2. kako narediti iz navadne fotografije obraza okroglo fotko in jo prilimati na drugo fotko ali podlago-slikco iz interneta (primer: obvestilo Mira, pa tudi ta oval z okroglo fotografijo - vabilo Miša - me zanima. To se mi je v tem Pixlrju že posrečilo, verjetno bi lahko v ta oval potem še tekst dodala in okroglo fotko obraza, če bi jo imela?)
3. kaj pomeni - v tem programčku PixlR ves čas opozarja, da je treba uporabljati drugo plast, pa še eno plast… kaj je to »plast«? :hmm:
V glavnem, rada bi znala narediti takšno sliko kot je v prilogi. Z okroglimi obrazi. V tem «mojem« Pixlu so okvirčki oglati, okrogli, v obliki srca, rožice… druge oblike… samo kako spraviti noter kar želim?
Ne pošiljajte me na tečaj, ker ga v mojem kraju ni, zdaj v teh časih pa sploh ne. Lahko pa mi predlagate kak bolj enostaven program, brezplačen, po možnosti v slovenskem jeziku. SLIKAR mislim da nima vsega, kar bi jaz rada. V skrajnem primeru si bom poskušala urediti kakšno individualno učno uro. Pa škoda, ker so vsi ti programi za naravno talentirane, meni bi pa prav prišlo kakšno staromodno navodilo za uporabo. ;)
obvestilo Mira.png vabilo Miša.png

Zdaj sem si še enkrat ogledala ti dve fotki, pa glede prve, kjer je pet oseb, roza-bele slike: Napisi so mi jasni, tisti na beli podlagi in v obarvanem ozadju. Ne vem pa, kako vstaviti OKROGLO FOTKO, in ali je ta svetlo roza barva, ki se vleče čez celo sliko in okrog fotk, že kot predloga ali so jo naredili sami? Kako?

Lep večer,
Gabi

#2 opeter

opeter

Sufler

• Members
  • 190 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 30 januar 2021 - 19:35

Dober večer,

to lahko naredite v vsakem kolikor-toliko sposobnem grafičnem programu. Sloj (angleško layer) pomeni, da lahko posamezne elemente, npr. slika, besedilo, okvir ipd. postavite eno pod/nad drugim in le te tudi premikate po želji.

Predstavljajte si, kot npr. kup lista/papirja in, v kolikor želite en papir v tem kupu premakniti, ga enostavno primete in ga izvlečete ter porinete med željene list/v željeno mesto.

Sicer omenjeni program jaz nikoli nisem preizkusil, lahko pa vam predlagam brezplačno Photopeo, ki deluje preko brskalnika:

https://www.photopea.com/

Program je preveden celo v slovenščino.

Spodaj najedete ennostavna navodila o tem, kako lahko postavite fotografijo v poljuben lik (kako naredimo masko za sliko).

https://www.youtube....h?v=F8tT21_OqIY

Veliko prijetnih ustvarjalnih trenutkov vam želim!

#3 Gabriyela Divine

Gabriyela Divine

nOObie

• Members
  • 2 objav
  • Spol:Ženska

Objavljeno 31 januar 2021 - 16:15

Dober večer,

to lahko naredite v vsakem kolikor-toliko sposobnem grafičnem programu. Sloj (angleško layer) pomeni, da lahko posamezne elemente, npr. slika, besedilo, okvir ipd. postavite eno pod/nad drugim in le te tudi premikate po želji.

Predstavljajte si, kot npr. kup lista/papirja in, v kolikor želite en papir v tem kupu premakniti, ga enostavno primete in ga izvlečete ter porinete med željene list/v željeno mesto.

Sicer omenjeni program jaz nikoli nisem preizkusil, lahko pa vam predlagam brezplačno Photopeo, ki deluje preko brskalnika:

https://www.photopea.com/

Program je preveden celo v slovenščino.

Spodaj najedete ennostavna navodila o tem, kako lahko postavite fotografijo v poljuben lik (kako naredimo masko za sliko).

https://www.youtube....h?v=F8tT21_OqIY

Veliko prijetnih ustvarjalnih trenutkov vam želim!

Hvala. Vsekakor bom poskusila.  :)

#4 cocacola899h

cocacola899h

Raziskovalec

• Members
  • 70 objav

Objavljeno 21 januar 2022 - 10:17

This is a great article Thank you for posting this article. I wait for new posts from you.

among us

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov