Kar takoj bom povedala, da o računalništvu pojma nimam

1. pisanje po fotografiji oz. predlogi (to znam)
2. kako narediti iz navadne fotografije obraza okroglo fotko in jo prilimati na drugo fotko ali podlago-slikco iz interneta (primer: obvestilo Mira, pa tudi ta oval z okroglo fotografijo - vabilo Miša - me zanima. To se mi je v tem Pixlrju že posrečilo, verjetno bi lahko v ta oval potem še tekst dodala in okroglo fotko obraza, če bi jo imela?)
3. kaj pomeni - v tem programčku PixlR ves čas opozarja, da je treba uporabljati drugo plast, pa še eno plast… kaj je to »plast«?

V glavnem, rada bi znala narediti takšno sliko kot je v prilogi. Z okroglimi obrazi. V tem «mojem« Pixlu so okvirčki oglati, okrogli, v obliki srca, rožice… druge oblike… samo kako spraviti noter kar želim?
Ne pošiljajte me na tečaj, ker ga v mojem kraju ni, zdaj v teh časih pa sploh ne. Lahko pa mi predlagate kak bolj enostaven program, brezplačen, po možnosti v slovenskem jeziku. SLIKAR mislim da nima vsega, kar bi jaz rada. V skrajnem primeru si bom poskušala urediti kakšno individualno učno uro. Pa škoda, ker so vsi ti programi za naravno talentirane, meni bi pa prav prišlo kakšno staromodno navodilo za uporabo.

Zdaj sem si še enkrat ogledala ti dve fotki, pa glede prve, kjer je pet oseb, roza-bele slike: Napisi so mi jasni, tisti na beli podlagi in v obarvanem ozadju. Ne vem pa, kako vstaviti OKROGLO FOTKO, in ali je ta svetlo roza barva, ki se vleče čez celo sliko in okrog fotk, že kot predloga ali so jo naredili sami? Kako?
Lep večer,
Gabi