Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Menstruacija + Neplodnost

Odgovorov v temi: 52

#41 Goldi

Goldi

Spammer

• Members
  • 4.136 objav
  • Kraj:Brezinaville
  • Interesi:Multimedija

Objavljeno 20 marec 2005 - 20:48

to je nasploh... piše pač da moarš vzet prvo tableto čimprej najkasnej v 72urah (3eh dneh) in čez 12-24ur še drugo :ok: no tu maš vse:

Urgentna kontracepcija
omogoča preprečevanje neželene nosečnosti po nezaščitenem ali slabo zaščitenem spolnem odnosu. Uporablja se le izjemoma, zato se tudi imenuje urgentna (nujna), in vedno ne prepreči zanositve.

NAČIN JEMANJA
Za urgentno kontracepcijo sta potrebni dve tabletki. Prvo je treba vzeti čimprej, najkasneje 72 ur po spolnem odnosu brez ustrezne zaščite. Drugo je treba vzeti čez 12 ur oziroma največ 24 ur po prvi tabletki (gl. sliko). Če v dveh urah po zaužitju tabletke pride do bruhanja, je priporočljivo vzeti še eno tabletko. Za to ti mora ginekolog predpisati še eno škatlico tabletk. Do naslednje menstruacije je treba uporabljati mehansko zaščito (npr. kondom). Če boš urgentno kontracepcijsko tabletko vzela zato, ker si pozabila redno kontracepcijsko tabletko, ki jo sicer uporabljaš za zaščito, moraš porabiti vse tabletke iz ploščice redne kontracepcije.

Objavljena slika

NAČIN DELOVANJA
Ovira sprostitev jajčeca iz jajčnika in vgnezdenje jajčeca v maternici.
72 UR. Prvo tabletko je treba vzeti čimprej, do 72 ur po nezaščitenem spolnem odnosu. Vzame se pa jo lahko tudi po 72 urah, vendar je njena učinkovitost manjša oziroma ni več zagotovljena.

PREDNOSTI
Prepreči zanositev po nezaščitenem spolnem odnosu.

POMANJKLJIVOSTI
Redna uporaba ni priporočljiva. Tabletke se dobijo na recept ginekologa.
Neželeni učinki, ki se lahko pojavijo, so slabost, redkeje bruhanje, omotičnost, utrujenost, glavobol, bolečine v spodnjem delu trebušne votline, občutek napetosti v prsih in krvavitve iz nožnice.

TVEGANJE ZANOSITVE
Ena do štiri zanositve pri 100ženskah.

VZROKI ZA NEUČINKOVITOST
Nepravilno jemanje tabletk ali bruhanje.

DRUGE MOŽNOSTI URGENTNE KONTRACEPCIJE
Večji odmerki redne kombinirane oralne kontracepcije z levonorgestrelom ali norgestrelom, vendar je učinkovitost manjša, neželenih učinkov pa več.

;-)

#42 Oricron

Oricron

Gospod s kravato

• Members
  • 1.026 objav
  • Kraj:Štajerska - Lj
  • Interesi:marsikaj...

Objavljeno 20 marec 2005 - 21:05

QL... :ok:

#43 scarab79

scarab79

RN Legenda

• Members
  • 36.458 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Solkan (Nova Gorica za laike)
  • Interesi:Software (predvsem Freeware, OS) in hardware

Objavljeno 21 marec 2005 - 02:45

Imam jaz eno zanimivo vprasanje!

Zadeve si nisem spomnil sam, ampak so jo baje uporabljali v starih casih kot kontracepcijo...in sicer gre za polovico (slabo stisnjene) limone! Zenska naj bi si jo vstavila v noznico in to naj bi bilo to!

Delovalo naj bi tako, da se sperma 'ulovi' v to 'kapo', kar pa je slucajno utece mimo, pa naj bi jo 'pomorila' kislost agruma!

Za vse ucenjake: je kaj resnice v tem? Ste/boste poskusali kaj taksnega v laboratorijo? Me prav zanima ucinek limonade na mosko seme! :zvizg:

#44 Oricron

Oricron

Gospod s kravato

• Members
  • 1.026 objav
  • Kraj:Štajerska - Lj
  • Interesi:marsikaj...

Objavljeno 21 marec 2005 - 03:32

Ziher zmanjša "tveganje" zanositve - ni zihr, samo malo pa le mora pomagat - namreč, spermijiživijo v bazičnem okolju - zato vas vedno malo "zapeče" ko ejakulirate, ker je sečnica drugače kisla (zaradi urina) - pH pa ji spremeni semenska tekočina (mislim da iz semenjaka) - zato pravim da je vagina zelo sovražno okolje, ker ima bistveno nižji pH - le ta pomori velik del spermijev! (pa ne me vprašat zakaj je to tako narjeno :joj: - mogoče survival of the strongest) - limona pa bi to še stopnjevala...

Zaključek - Ni kontracepcija, vseeno pa zmanjšuje tveganje za zanositev... :ok:

#45 matkrom

matkrom

Raziskovalec

• Members
  • 70 objav

Objavljeno 21 marec 2005 - 09:58

ženska je plodna smo 24ur v mescu tudi ko ima ciklus se lohka zanosi.
zaščito priporočam, malo si preberite knjige tudi nanetu se najde zanemljivga :ok:

#46 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav
  • Kraj:L J U B L J A N A

Objavljeno 21 marec 2005 - 10:33

jah, jaz osebno semže zadnjih 7 let v resnih zvezah (trenutno v drugi v teh sedmih letih), s kontracepcijo nisem imel nikoli načrtov kaj preveč eksperimentirati, če je bila punca pripravljena jemati tabletke, jih je pač začela, če ne, pa sva uporabljala kondome.. Je pač to taka zadeva da se mimogrede zafrkneš in imaš potem okoli tega nepotrebne težave.. No v moji starosti ne (oziroma bi lahko odgovornost za otrokaže sprejel in tudi povezane stroške in podobno), kak najstnik pa ima lahko hude probleme..

MIslim, da se ni potrebno hecat okoli tega,živimo v takih časih ko ni težava, niti dobiti denar za kondome, niti poslati punco k ginekologu in zvoniti po toči je prepozno.. Seksajte kjer in kadar hočete, ampak mislite na tože prej, da ne pride potem do težav zaradi neumnosti.. Predvsem pa sem podobno, kotže prejšnji sogovorniki, za kontracepcijo, ki mi obljublja navečjo preverjeno zaščito pred zanositvijo partnerke.. Vse ostale fore: bom pazil, bom ven vzel, bom mislil na nago babico, so brez veze in če verjamete v te fore, je bolje da ne seksate..

#47 lucijavetrih81

lucijavetrih81

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 02 januar 2014 - 16:36

mene samo zanima če lahko zanoš po m 7 dni po m :clap2:

#48 lucijavetrih81

lucijavetrih81

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 02 januar 2014 - 16:53

:clap2:

#49 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 03 januar 2014 - 11:53

Stara tema.. ampak ja, zanosiš lahko v bistvu kadarkoli, tudi med 'varnimi dnevi'.

Je pa verjetnost manjša.

7 dni po menstruaciji je pa že kar nekaj...

Kolikor iz glave vem, je par dni pred menstro ženska najbolj plodna. Med menstro to pade na skoraj 0%, potem pa spet nekaj časa traja.

#50 lucijavetrih81

lucijavetrih81

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 03 januar 2014 - 16:22

a to pomeni da sem noseča?

#51 lucijavetrih81

lucijavetrih81

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 03 januar 2014 - 19:35

prejšnji mesec sem imela minstrrovacijo samo 2 dni

#52 Aljoša

Aljoša

Iznajdljivec

• Members
  • 807 objav

Objavljeno 03 januar 2014 - 22:12

Pojdi v lekarno po tester, če si v dvomih.

#53 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 06 januar 2014 - 10:46

Dolžina menstruacije nima veze. 1 dan ali 5 dni. Če je potem verjetno ni nič. Za 100% so pa testerji v lekarni.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov