Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Pokažite svoje spletne strani in designe

Odgovorov v temi: 1997

#1421 .Jakc.

.Jakc.

Iznajdljivec

• Members
  • 869 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Jesenice

Objavljeno 04 marec 2009 - 19:11

ascotto, tale design je nažalost zanič. Sicer me je pa nasmejalo besedilo spodaj: "kopiranje prepovedano"

Jaz ne vem, ampak zakaj začetniki pri webdesignu vedno pišejo da je kopiranje prepovedano ali pa čez celoten design prilepijo pattern. Pa ljudje, a se vi zavedate, da dobre spletne strani ne moreš narediti samo z .jpg datoteko ampak potrebuješ .psd...

#1422 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 04 marec 2009 - 19:24

ascotto, tale design je nažalost zanič. Sicer me je pa nasmejalo besedilo spodaj: "kopiranje prepovedano"

Jaz ne vem, ampak zakaj začetniki pri webdesignu vedno pišejo da je kopiranje prepovedano ali pa čez celoten design prilepijo pattern. Pa ljudje, a se vi zavedate, da dobre spletne strani ne moreš narediti samo z .jpg datoteko ampak potrebuješ .psd...

Zakaj bi pa potreboval .psd? Res je, da ti .psd olajša delo, če je pravilno urejen in je "designer" vedel kaj počne. Ni pa niti slučajno nujen.

#1423 .Jakc.

.Jakc.

Iznajdljivec

• Members
  • 869 objav

Objavljeno 04 marec 2009 - 21:47

borutvel, pri meni osebno naročnik vedno zahteva .psd in če ne drugega za to da spremeni text na podstraneh. PSD fajl je dobro imeti tudi za to da ni treba za vsako najmanjšo spremembo težiti dizajnerju, ko pa lahko programer to naredi sam.

Res pa je tudi da se da narediti design tudi iz .jpg slike...

#1424 ascotto

ascotto

Iznajdljivec

• Members
  • 769 objav

Objavljeno 04 marec 2009 - 23:12

Zakaj bi pa potreboval .psd? Res je, da ti .psd olajša delo, če je pravilno urejen in je "designer" vedel kaj počne. Ni pa niti slučajno nujen.

Zakaj bi poterboval .psd?!? Kdo bo delal prozorne pngje?? Privlačen UI? Če razmišaljš o webu, kot je bil pred 5imi leti, potem pusti to da delajo pravi designeri.

Design je kot umetnost: lahko je kopirati, sledit trendom, imitirati druge, pravi umetnik najde sam svojo umetnost, pod vplivom sodobnih trendom.

#1425 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 05 marec 2009 - 13:07

Kaj pa je narobe z transparent png?
Sicer ne vem zakaj jih IE6 težje prebavlja ampak vseeno. Ne vidim nič narobe z tranparentnostjo in jo kar veliko tudi sam uporabljam.
Zakaj bi dajal barvo na barvo ko pa lahko samo prozorno daš gor.

#1426 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5.065 objav
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 05 marec 2009 - 13:55

borutvel, pri meni osebno naročnik vedno zahteva .psd in če ne drugega za to da spremeni text na podstraneh. PSD fajl je dobro imeti tudi za to da ni treba za vsako najmanjšo spremembo težiti dizajnerju, ko pa lahko programer to naredi sam.

Res pa je tudi da se da narediti design tudi iz .jpg slike...

.Jakc. ne razumem zakaj oz. čemu si misli, da spreminjaš text v .psd; saj text pišeš direktno v kodo?! Če je text pisan v .psd formatu, potem je to slika.

#1427 cyberlukir

cyberlukir

Spammer

• Members
  • 3.093 objav
  • Kraj:Žalec-Pirešca
  • Interesi:PHP & MySQL

Objavljeno 05 marec 2009 - 14:42

abruzii™, verjetno je mislil kakšen logotip ali pa kakšne gumbke itd. :zvizg:

#1428 .Jakc.

.Jakc.

Iznajdljivec

• Members
  • 869 objav

Objavljeno 05 marec 2009 - 16:56

abruzii™, če hoče imeti naslov kakšne vsebine kakšen poseben efekt, mogoče kakšno senco ali odsev ne moreš ravno pisati v kodo.

Primer enega mojega designa
Objavljena slika...
Če bi hotel zgornji gumb contact spremeniti oz. da bi bil gumb drugačen na vsaki strani bi nujno rabil .psd

Jaz se tukaj ne mislim nekaj razpravljati ampak naročnik od mene nikoli ni hotel vzeti samo jpg datoteke (ravno zato, da lahko kakšno majhno malenkost spremeni sam)

#1429 ascotto

ascotto

Iznajdljivec

• Members
  • 769 objav

Objavljeno 05 marec 2009 - 18:58

abruzii™, če hoče imeti naslov kakšne vsebine kakšen poseben efekt, mogoče kakšno senco ali odsev ne moreš ravno pisati v kodo.

Primer enega mojega designa
Objavljena slika...
Če bi hotel zgornji gumb contact spremeniti oz. da bi bil gumb drugačen na vsaki strani bi nujno rabil .psd

Jaz se tukaj ne mislim nekaj razpravljati ampak naročnik od mene nikoli ni hotel vzeti samo jpg datoteke (ravno zato, da lahko kakšno majhno malenkost spremeni sam)

No, temu se reče design. Jaz bi ti dal za to oceno 7/10, lep header všeč mi je ideja za tisto ki se cedi, samo footerja si pa malo zanemaril, lahko bi uporabil kakšen "splash" tudi pri footerju :)

#1430 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 05 marec 2009 - 19:03

ascotto, design naredit je nekaj; ukrasti oz. ga kopirati je pa drugo...in to je tisto drugo... :smoke:
Rad bi videl točno tale design v CSS in PHP?!

#1431 ascotto

ascotto

Iznajdljivec

• Members
  • 769 objav

Objavljeno 05 marec 2009 - 20:34

ascotto, design naredit je nekaj; ukrasti oz. ga kopirati je pa drugo...in to je tisto drugo... :smoke:
Rad bi videl točno tale design v CSS in PHP?!

Ja no če je tisto drugo, smo pa na nuli :/

#1432 domenba7

domenba7

Sufler

• Members
  • 244 objav

Objavljeno 06 marec 2009 - 18:39

www.kepca.tk

Prijeten ogled!

#1433 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 06 marec 2009 - 19:00

domenba7, lepa stran in še lepša psička Kepca... :ok: :bravo:

#1434 domenba7

domenba7

Sufler

• Members
  • 244 objav

Objavljeno 06 marec 2009 - 23:55

hvala

#1435 domen90

domen90

nOObie

• Members
  • 8 objav

Objavljeno 08 marec 2009 - 21:48

http://www.tvojsplet.net
ta pa je moja :thumbsup:

#1436 AbbaTh^eK

AbbaTh^eK

Sufler

• Members
  • 215 objav
  • Kraj:Šentjernej

Objavljeno 08 marec 2009 - 23:45

brez zamere, vendar od računalniškega društva bi se pričakovalo malo boljšo spletno stran :shock:

#1437 ascotto

ascotto

Iznajdljivec

• Members
  • 769 objav

Objavljeno 09 marec 2009 - 01:31

O my ********!! Za tašne designe raje ne postat link... brez zamere vendar, tašne so ble strani pred desetimi leti...

#1438 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Members
  • 1.962 objav

Objavljeno 09 marec 2009 - 06:28

Hja, tudi jaz prvič delam internetno stran. Pa jo delam na drugačen način. Jo delam v tabeli.

Vse preveč utripa, "forum, linki, igre, fotke", bi po mojem okusu mogle biti v ravni vrsti.

Delaj v eni tabeli. Ne čez cel ekran. Ni vedno v sredini...

#1439 baZZar

baZZar

Igračar

• Members
  • 146 objav
  • Kraj:In the dark

Objavljeno 09 marec 2009 - 18:26

http://mistery.site90.com/ no tolo stran pa jst izdelujem, je se v izdelavi...

#1440 zaxy

zaxy

Iznajdljivec

• Members
  • 855 objav
  • Kraj:<?=1001101?>

Objavljeno 10 marec 2009 - 22:14

Šumnike lahko popraviš, drugače si pa na dobri poti :ok:

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov