Pokažite svoje spletne strani in designe
Objavljeno 04 marec 2009 - 19:11
Jaz ne vem, ampak zakaj začetniki pri webdesignu vedno pišejo da je kopiranje prepovedano ali pa čez celoten design prilepijo pattern. Pa ljudje, a se vi zavedate, da dobre spletne strani ne moreš narediti samo z .jpg datoteko ampak potrebuješ .psd...
Objavljeno 04 marec 2009 - 19:24
ascotto, tale design je nažalost zanič. Sicer me je pa nasmejalo besedilo spodaj: "kopiranje prepovedano"
Jaz ne vem, ampak zakaj začetniki pri webdesignu vedno pišejo da je kopiranje prepovedano ali pa čez celoten design prilepijo pattern. Pa ljudje, a se vi zavedate, da dobre spletne strani ne moreš narediti samo z .jpg datoteko ampak potrebuješ .psd...
Zakaj bi pa potreboval .psd? Res je, da ti .psd olajša delo, če je pravilno urejen in je "designer" vedel kaj počne. Ni pa niti slučajno nujen.
Objavljeno 04 marec 2009 - 21:47
Res pa je tudi da se da narediti design tudi iz .jpg slike...
Objavljeno 04 marec 2009 - 23:12
ascotto, tale design je nažalost zanič. Sicer me je pa nasmejalo besedilo spodaj: "kopiranje prepovedano"
Zakaj bi pa potreboval .psd? Res je, da ti .psd olajša delo, če je pravilno urejen in je "designer" vedel kaj počne. Ni pa niti slučajno nujen.
Zakaj bi poterboval .psd?!? Kdo bo delal prozorne pngje?? Privlačen UI? Če razmišaljš o webu, kot je bil pred 5imi leti, potem pusti to da delajo pravi designeri.
Design je kot umetnost: lahko je kopirati, sledit trendom, imitirati druge, pravi umetnik najde sam svojo umetnost, pod vplivom sodobnih trendom.
Objavljeno 05 marec 2009 - 13:55
borutvel, pri meni osebno naročnik vedno zahteva .psd in če ne drugega za to da spremeni text na podstraneh. PSD fajl je dobro imeti tudi za to da ni treba za vsako najmanjšo spremembo težiti dizajnerju, ko pa lahko programer to naredi sam.
Res pa je tudi da se da narediti design tudi iz .jpg slike...
.Jakc. ne razumem zakaj oz. čemu si misli, da spreminjaš text v .psd; saj text pišeš direktno v kodo?! Če je text pisan v .psd formatu, potem je to slika.
Objavljeno 05 marec 2009 - 16:56
Primer enega mojega designa
...Če bi hotel zgornji gumb contact spremeniti oz. da bi bil gumb drugačen na vsaki strani bi nujno rabil .psd
Jaz se tukaj ne mislim nekaj razpravljati ampak naročnik od mene nikoli ni hotel vzeti samo jpg datoteke (ravno zato, da lahko kakšno majhno malenkost spremeni sam)
Objavljeno 05 marec 2009 - 18:58
abruzii™, če hoče imeti naslov kakšne vsebine kakšen poseben efekt, mogoče kakšno senco ali odsev ne moreš ravno pisati v kodo.
Primer enega mojega designa...
Če bi hotel zgornji gumb contact spremeniti oz. da bi bil gumb drugačen na vsaki strani bi nujno rabil .psd
Jaz se tukaj ne mislim nekaj razpravljati ampak naročnik od mene nikoli ni hotel vzeti samo jpg datoteke (ravno zato, da lahko kakšno majhno malenkost spremeni sam)
No, temu se reče design. Jaz bi ti dal za to oceno 7/10, lep header všeč mi je ideja za tisto ki se cedi, samo footerja si pa malo zanemaril, lahko bi uporabil kakšen "splash" tudi pri footerju
Objavljeno 08 marec 2009 - 23:45
http://www.tvojsplet.net
ta pa je moja :thumbsup:
brez zamere, vendar od računalniškega društva bi se pričakovalo malo boljšo spletno stran :shock:
Objavljeno 09 marec 2009 - 01:31
O my ********!! Za tašne designe raje ne postat link... brez zamere vendar, tašne so ble strani pred desetimi leti...
Objavljeno 09 marec 2009 - 06:28
Hja, tudi jaz prvič delam internetno stran. Pa jo delam na drugačen način. Jo delam v tabeli.
Vse preveč utripa, "forum, linki, igre, fotke", bi po mojem okusu mogle biti v ravni vrsti.
Delaj v eni tabeli. Ne čez cel ekran. Ni vedno v sredini...
Objavljeno 09 marec 2009 - 18:26
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov