Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Microsoft Windows Vista

Odgovorov v temi: 1959

#221 pSicek

pSicek

Pomagač

• Members
  • 402 objav
  • Kraj:MB-LJ
  • Interesi:pSicka

Objavljeno 14 junij 2006 - 10:09

Ok! Vceraj sem koncno uspel instalirat Win Vista Beta2 (Build 5384) 32bit in se mi zdi kr ok. Odzivnost je dosti bolsa kot pri prejsni verziji in tudi zavzema priblizno 200MB rama manj kot prejsnji build. Gonilnik sem moral edino za zvocno instalirat, ostalo pa je vse zaznalo samo. Ker je to sluzbena masina mi je tudi za grafiko cisto vredu MS driver. Antivirus se nisem probal install, ampak po mojih izkusnjah s prejsnimi buildi, bo verjetno spet samo avast normalno delal. Mrezno karto mi je na moje presenecenje tudi takoj zaznalo (Broadcom 1GB) kar v prejsnih buldih se ni blo. Sem tudi testno poinstaliral Vista 64bit verzijo par dni prej in me je extremno razocarala, saj nisem mogel niti Office 2007 Beta instalirat gor, ker je non-stop instalacijo zavracalo. V 32bit verziji pa dela Office 2007 Beta kot raketa in sem zelo zadovoljen. Ce bodo sli tako naprej z optimizacijami, na tej masini sploh nebom videl razlike v performansu med WinXP in Win Vista, saj sta ze sedaj skoraj primerljiva. Edino boot traja malo dlje, ampak ko zadeva laufa, je cisto vredu in dela brez tezav. Iger nisem nic sprobaval in verjetno tudi nebom. Moram pa se sprobat par programov za peko in se kak drug resen program.

Specifikacije testne masine:
Intel Pentium D 930 (3.0Ghz, 4MB cache)
Gigabyte GA-8I945P Pro
4x 256MB DDR2
GeCube ATI Radeon X700Pro 256MB
HDD 120GB Maxtor DiamondMax Plus 9 SATA
HDD 160GB WD 1600JS SATAII
DVD+-RW Sony DW-G120A

#222 Pimqek

Pimqek

Velemojster

• Members
  • 6.937 objav
  • Kraj:Mala Zimica

Objavljeno 14 junij 2006 - 10:18

pSicek, heh, in so rekli, da imajo revolucionaren način zagona, kjer se Vista zažene v 9s. Mogoče z novejšimi diski, ki imajo Flash-cache...

#223 pSicek

pSicek

Pomagač

• Members
  • 402 objav
  • Kraj:MB-LJ
  • Interesi:pSicka

Objavljeno 14 junij 2006 - 10:27

Pimqek, mene osebno daljsi zagon ne moti, dokler to ne traja 5min. Ce pa je v zagonu razlike nekje 20-30sec pa mi je pac vseeno. Ne vem zakaj folk joka in stoka, ce se jim masina zaganja vec kot 30-40sec?!? Jaz sem pac navajen, da ko pridem skozi vrata, zazenem masino in potem se kako s sodelavci recem. Doma pa zjutraj prizge PC, skocim na WC in potem tak masina laufa dokler ne grem spat. Tak da tudi ce bi se 2-3min zaganjalo, nebi niti opazo. Zdaj pac sem, ker sem testiral razliko.

Drugace pa me malo motijo dolocene nastavitve in iskanje funkcij, ki so bile prej enostavno dostopne. Bo treba se malo na user-friendlines naret.

Edit: En mali tweak, ce ga slucajno se ni blo:
če ne uporabljate hibernate in vam na c: lepo lezi za brezveze hiberfil.sys velikosti 1gb+, se ga lahko resite na enostaven nacin. Zazenite cmd kot administrator in vtipkajte powercfg -h off in bo zadeva resena.

#224 morsmordre

morsmordre

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 16 julij 2006 - 22:30

Lep pozdrav zanima me kako se upravlja s particijami pri namestitvi windows viste beta 64bit??

imam problem da mi sploh noče zagnati boot from dvd preden pridem v windowse da bi lahko opravljal s particijami tako kot na widnows xpjih
tako moram najprej v windows xp in od tam zagnati inštalacijo viste, kjer pa se seveda ne da spreminjati particij

tako imam sedaj dvojne widnowse gor (windows xpje in visto)

upam da ste razumeli moj problem in prosim za odgovor oz. link če ste ta problem že kje obravnavali

hvala

#225 miharix

miharix

Poročevalec

• Members
  • 736 objav

Objavljeno 16 julij 2006 - 22:52

morsmordre si prepričan da je tvoj CD res bootable (preizkusi kar z fizično odstranitvijo trdega diska če se ti ne da gledat info z kakim programom)?

Si v BIOS 100% nastavil kot prvi boot pogon CD/DVD enoto ?

#226 morsmordre

morsmordre

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 16 julij 2006 - 22:58

pa ja fora je v tem da če naložim windows xpje lepo pred prihodom v windowse prtisnem boot from dvd in tam lepo naštelam particije

ko pa nalagam visto pa prtisnem boot form dvd pa piše loading windows files al neki takega potem ko pa pride to do konca pa se pokaže tako pisano ozadje pa miška na ekranu. in zafreezne

če pa ne dam boot from dvd pa zaženem inštalacijo iz windowsov - preko my computer pa itak ne morem spreminjat particij

#227 muzičar

muzičar

Raziskovalec

• Members
  • 31 objav
  • Kraj:nekje med steklenicami Union-a
  • Interesi:marsikaj

Objavljeno 16 julij 2006 - 23:34

Verjetno je kaj narobe z DVD-jem. Kolko časa si pa počakal?

#228 colnago

colnago

Mojster

• Members
  • 1.507 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 17 julij 2006 - 02:21

Po mojem bi zadeva mogla delat normalno, kot pri XP-jih.

#229 morsmordre

morsmordre

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 17 julij 2006 - 07:08

ja možno da je z dvdjem kaj narobe počakal sem pa nevem 5 min tam nekje

bom poizkusil še ktero drugo verzijo dobit

#230 muzičar

muzičar

Raziskovalec

• Members
  • 31 objav
  • Kraj:nekje med steklenicami Union-a
  • Interesi:marsikaj

Objavljeno 17 julij 2006 - 18:07

Ja na žalost je kake 2 tedna m$ potegnil dol Visto tako da boš moral pogledati malo pri kolegih (vseeno kdo ti jo da aktiviraš tako ali tako ti in dobiš svoj sn).

#231 colnago

colnago

Mojster

• Members
  • 1.507 objav

Objavljeno 02 avgust 2006 - 07:59

S temle pa lahko malo spremeniš XP-je v izgled Viste:

http://www.crystalxp...e/en.id.505.htm

#232 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Inn i evighetens morke
  • Interesi:Brezveze

Objavljeno 02 avgust 2006 - 11:18

Eh, skini, pa ta skin ni čisto od Viste, malce sfali :D
Dizajn Viste bo vsekakor zelo lep, zadeli so "moje barve", sedaj pa počakajmo, da sistem pride na trg in vidimo, koliko časa bo veljal za varnega, kakor ga Microsoft opisuje. Sam sicer trdim da Vista žal nima nevem kakih šans, ker so predelani XPji, upam pa na najboljše. :zvizg:

#233 colnago

colnago

Mojster

• Members
  • 1.507 objav

Objavljeno 02 avgust 2006 - 13:01

No ja malo pa je podoben Visti tale skin :shock:

#234 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav
  • Kraj:Republika Marcipanija
  • Interesi:Računalništvo, Šport, PC Igre, Poker

Objavljeno 02 avgust 2006 - 13:23

cannibal, Vista je popolnoma druga tehnologija. Tu ni ne duha ne sluha o XPjih, NT tehnologiji ali čimerkoli preteklega. Tole je čisti WinFX in .Net 2.0 Framework.

#235 Pimqek

Pimqek

Velemojster

• Members
  • 6.937 objav

Objavljeno 02 avgust 2006 - 14:14

RedArmy, WinFX je .Net Framework verzije 3.0 :roll:
Programi so morda napisani s tem, a bistvo je še vedno NT (bolj natančno NT 6.0.5472)...

Pa poslovite se lahko od brezplačnih filmov, ker bo imela vgrajen DRM.

#236 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav
  • Kraj:Republika Marcipanija
  • Interesi:Računalništvo, Šport, PC Igre, Poker

Objavljeno 02 avgust 2006 - 15:03

Ah, pa res. NT 6 generacije. My bad. Kar pač tudi je. Nova generacija. Ne naviti XPji.

#237 anzet

anzet

Govorec

• Members
  • 2.276 objav
  • Kraj:Somewhere in cyber world!
  • Interesi:Kako razumeti racunalnik...!

Objavljeno 02 avgust 2006 - 17:10

RedArmy, WinFX je .Net Framework verzije 3.0 :roll:
Programi so morda napisani s tem, a bistvo je še vedno NT (bolj natančno NT 6.0.5472)...

Pa poslovite se lahko od brezplačnih filmov, ker bo imela vgrajen DRM.

Tudi Bill Gates je rekel z uvedbo W.. ( orodje za preverjanje licence), da bodo polovili ne vem koliko piratov ter ne vem koliko "trgovinic", ki naskrivaj pecejo piratske Windowse.
Kaj se je zgodilo? Zascita je bila "skrekana" v parih minutah...

Mislis da bo z DRM, kaj drugace?

#238 publikum

publikum

Velemojster

• Members
  • 5.974 objav
  • Kraj:Deep in code...
  • Interesi:Linux, PHP, C++, C#, .NET, ...

Objavljeno 02 avgust 2006 - 18:44

anzet, bodi srečen, da živiš v mali državici z malo prebivalcev, kjer te ameriške agencije ne morejo dobiti...

Microsoft prejema veliko koristnih informacij o tvojem PCju (hardware, software, IP, ...), ko ti recimo nadgrajuješ Windowse - samo uporabiti jih mora, pa je na konju...

#239 Pimqek

Pimqek

Velemojster

• Members
  • 6.937 objav

Objavljeno 02 avgust 2006 - 19:06

anzet, FairPlay od Applea na Win XPju so že razbili, ampak ravno zato ker ni direkt integriran v OS, kar naj bi bilo polnoma drugače z Visto. Od začetka se je celo govorilo o čipu, samo potem te praktično prisilijo, da kupiš novo matično in so raje ostopili od tega. Ponavadi pa to razbijajo ravno Linux programerji, ker hočejo tudi oni gledati original. A bodo tudi zanj naredili DRM prorgram, tako da bo vsak, ki bo že skušal razbiti zaščito kazensko ovaden. In tu ne bo pritiskal MS, ampak RIAA in MPAA ter verjetno še veliko drugih glasbenih in filmskih združenj...

#240 gasper2000

gasper2000

Govorec

• Members
  • 2.730 objav
  • Kraj:Zg. Sp. Gameljne

Objavljeno 03 avgust 2006 - 09:21

Pimqek, če bo res tako, se pomoje Vista ne bo tako prijela kot se je Windows XP.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov