Microsoft Windows Vista
Ustvaril
colnago
, jul 17 2005 18:56
Odgovorov v temi: 1959
Objavljeno 15 september 2006 - 16:55
Jaz prenašam dol RC1 pa me zanima tisti ki ste ga že namestili, kako se obnese? Kakšna je namestitev? Enostavna?
Zanima me, kako je z operacijskimi sisemi. Namreč nameščena sta dva sistema in sicer Windows XP in pa Suse Linux 10.1, slednji je naredil tudi boot nastavitev, kjer lepo izbereš, kateri OS se naj zažene. Se pravi, bo Vista tudi naredil izbiro za bootanje, skrbi pa me, če se kje kaj križa? Kako je s tem? So lahko naenkrat nameščeni trije OSji (če ne, bi moral brisati Suse, kar pa mi je škoda, ker včasih prav pride, če XP zeza).
Hvala
Zanima me, kako je z operacijskimi sisemi. Namreč nameščena sta dva sistema in sicer Windows XP in pa Suse Linux 10.1, slednji je naredil tudi boot nastavitev, kjer lepo izbereš, kateri OS se naj zažene. Se pravi, bo Vista tudi naredil izbiro za bootanje, skrbi pa me, če se kje kaj križa? Kako je s tem? So lahko naenkrat nameščeni trije OSji (če ne, bi moral brisati Suse, kar pa mi je škoda, ker včasih prav pride, če XP zeza).
Hvala
Objavljeno 15 september 2006 - 17:58
Kot zgoraj:naredi posebno particijo!Linux jo ustvari sam,saj je tudi datotečni
sistem drugačen.
Namestitev je podobna kot pri XP,HW detekcija pa je še boljša.Po namestitvi
ti bo tudi dana možnost posodobitve gonilnikov in deluje 1A.
Po dobrem tednu preizkušanja pa nimam kaj posebej slabega reči.Pravzaprav
me še najbolj moti tisto,kar bodo številni pohvalili:na varnost je dan res
močan akcent in imaš zato opravka s številnimi opozorili in potrjevanji
korakov.
Stvar izgleda sicer atraktivno,kar pa je za resno delo manj pomembno.
No,a je res,da kdor gleda na PC le kot na delovni stroj,se lahko brez problema
posluži že skoraj pozabljenih Win 2000,pa ne bo kaj posebnega pogrešal!
sistem drugačen.
Namestitev je podobna kot pri XP,HW detekcija pa je še boljša.Po namestitvi
ti bo tudi dana možnost posodobitve gonilnikov in deluje 1A.
Po dobrem tednu preizkušanja pa nimam kaj posebej slabega reči.Pravzaprav
me še najbolj moti tisto,kar bodo številni pohvalili:na varnost je dan res
močan akcent in imaš zato opravka s številnimi opozorili in potrjevanji
korakov.
Stvar izgleda sicer atraktivno,kar pa je za resno delo manj pomembno.
No,a je res,da kdor gleda na PC le kot na delovni stroj,se lahko brez problema
posluži že skoraj pozabljenih Win 2000,pa ne bo kaj posebnega pogrešal!
Objavljeno 15 september 2006 - 18:47
Gre pa tudi Linux veselo po isti poti!Š minkarijo pač zahteva očitno kar večina
uporabnikov.Kaj poglejte si,kako načičkana so pročelja tudi čisto enostavnih
programov kot npr.za predvajanje glasbe!In so le zaradi skinov 3xprenapihnjeni.
Ne smemo pozabit:ogromno je takih,ki PC za kaj drugega kot zabavo sploh
ne koristijo!In Vista je na nek način zabavna!
Koncemkoncev tudi XP niso prav veliko več kot "načičkani" Win2000!
uporabnikov.Kaj poglejte si,kako načičkana so pročelja tudi čisto enostavnih
programov kot npr.za predvajanje glasbe!In so le zaradi skinov 3xprenapihnjeni.
Ne smemo pozabit:ogromno je takih,ki PC za kaj drugega kot zabavo sploh
ne koristijo!In Vista je na nek način zabavna!
Koncemkoncev tudi XP niso prav veliko več kot "načičkani" Win2000!
Objavljeno 15 september 2006 - 19:01
Eno je šminkarija in čičkanje, drugo je lep dizajn oziroma izgled sistema. In je XP precej načičkan kot pa Windows Vista. Vista ima lepo temni dizajn, XP pa je po večini moder z nekimi zelenimi priveski. Krneki.
Spider77, si prepričan, da Linux tudi ne postaja vse bolj kičast? Je KDE 3.5 precej bolj nakičen od Viste. Tam so neke animacije, ki se počasi odpirajo, in dobiš informacije o datotekah, startna vrstica je obupna (brez kakršnekoli oblike, samo gumbi). Tudi Linux hitro pridobiva na teži, nenazadnje je ISO Suse Linuxa za skoraj dva GB večji kot ISO Windows Vista...
Moj se bo še kako urco prenašal, jutri pa ga bom posnel. Se javim v to temo, če se kje kaj zatakne :ok:
Spider77, si prepričan, da Linux tudi ne postaja vse bolj kičast? Je KDE 3.5 precej bolj nakičen od Viste. Tam so neke animacije, ki se počasi odpirajo, in dobiš informacije o datotekah, startna vrstica je obupna (brez kakršnekoli oblike, samo gumbi). Tudi Linux hitro pridobiva na teži, nenazadnje je ISO Suse Linuxa za skoraj dva GB večji kot ISO Windows Vista...
Moj se bo še kako urco prenašal, jutri pa ga bom posnel. Se javim v to temo, če se kje kaj zatakne :ok:
Objavljeno 15 september 2006 - 21:38
jah pač.. Microsoft je in bo služil.. res škoda da se ne daje poudarka na odprti kodi.. saj micrsoft preveč manipulira z vsem tem ******* ki ga izdaja. Seveda bo naredil nov operacijski sistem, po možnosti tak da bodo vsi gonilniki sčasoma delali samo na njem in bo uporabnik prisiljen kupiti nov operacijski sistem ki pa ni poceni...(če upoštevamo da bo najslabša verzija v ceni XP Pro)... Seveda me pa res zanima kolikšen je delež tistih v sloveniji ki so kupili licenčne XPje.. in pa tisti ki še vedno prisegajo na 98.
Objavljeno 16 september 2006 - 12:20
Le v informacijo:
-Res je,da Vista porabi na disku cca 10Gb prostora.Vseeno pa na današnji
povprečni velikosti diska to ni več kot cca 5% prostora.Ko bo uradno prišla
na trg končna verzija,bo to verjetno le še 2%,kolikor zavzame danes XP.
-Na mašini imam 1024Mb RAM-a in v mirovanju mi ga Vista pokuri 36%.
Tudi to se mi ne zdi prehudo!
-Res je,da Vista porabi na disku cca 10Gb prostora.Vseeno pa na današnji
povprečni velikosti diska to ni več kot cca 5% prostora.Ko bo uradno prišla
na trg končna verzija,bo to verjetno le še 2%,kolikor zavzame danes XP.
-Na mašini imam 1024Mb RAM-a in v mirovanju mi ga Vista pokuri 36%.
Tudi to se mi ne zdi prehudo!
Objavljeno 16 september 2006 - 15:36
Ne moti me, da ima windows takšen pa drugačen izgled. Moti me to, da vista uporablja nenormalno veliko pomnilnika pa zasedenosti diska.
Š e nisem preiskusil to sranje kaj hudiča ima nepotrebnih novih dodatkov proti XP, da zaseda 5x več od xp-ja. Če pa se gre ms samo $$, pa naj se j**** vsi ms...
Š e nisem preiskusil to sranje kaj hudiča ima nepotrebnih novih dodatkov proti XP, da zaseda 5x več od xp-ja. Če pa se gre ms samo $$, pa naj se j**** vsi ms...
Objavljeno 16 september 2006 - 19:01
S tabo se ne morem v celoti strinjati!
Bentiš na MS,pa pozabljaš,da je pri Linuxu stvar že čisto enaka in da en
popoln Suse 10.2 zavzema še cca 1,5Gb več!
Drugo:Kot sem že sam zapisal ima vsakdo možnost uporabljati tudi Win2000,
ki ni večji od cca 500Mb in se da poganjati tudi z 256Mb RAM-a!
In nenazadnje:Nad zaslužki MS najbolj bentijo tisti,ki uporabljajo črne kopije!
In namesto tega,da bi jih "požrešni" MS pohopsal(kar bi bilo otročje lahko!),
jim še nudi kritične posodobitve!
Malce pa je že treba biti objektiven!
Bentiš na MS,pa pozabljaš,da je pri Linuxu stvar že čisto enaka in da en
popoln Suse 10.2 zavzema še cca 1,5Gb več!
Drugo:Kot sem že sam zapisal ima vsakdo možnost uporabljati tudi Win2000,
ki ni večji od cca 500Mb in se da poganjati tudi z 256Mb RAM-a!
In nenazadnje:Nad zaslužki MS najbolj bentijo tisti,ki uporabljajo črne kopije!
In namesto tega,da bi jih "požrešni" MS pohopsal(kar bi bilo otročje lahko!),
jim še nudi kritične posodobitve!
Malce pa je že treba biti objektiven!
Objavljeno 16 september 2006 - 22:00
No,saj...!
Treba je reči, da nihče nikogar ne sili,da mora prešaltat na Visto! Š e dolgo bo vse laufalo tudi na XP kot še vedno tudi na Win 2000 in bo še kakih najmanj 5 let. Saj tudi zase ne trdim,da bom definitivno pristal pri njej!
Če pustimo ob strani optiko, pa je treba reči,da je bil precejšnji trud vložen v varnost. In novi IE in WMP tudi več ne zaostajata za konkurenti.
Ampak kritizirati vse povprek, kar prihaja od MS, je postala kar že moda!
Kar pa se zaslužkov tiče, jih MS večino itak potegne od prodaje licenc firmam, pa bistveno manj od privatnih uporabnikov. In ne si mislit,da je zelo bistveno drugače pri Linuxu!Razlika je le,da si slednjega lahko legalno potegneš dol z interneta.
Treba je reči, da nihče nikogar ne sili,da mora prešaltat na Visto! Š e dolgo bo vse laufalo tudi na XP kot še vedno tudi na Win 2000 in bo še kakih najmanj 5 let. Saj tudi zase ne trdim,da bom definitivno pristal pri njej!
Če pustimo ob strani optiko, pa je treba reči,da je bil precejšnji trud vložen v varnost. In novi IE in WMP tudi več ne zaostajata za konkurenti.
Ampak kritizirati vse povprek, kar prihaja od MS, je postala kar že moda!
Kar pa se zaslužkov tiče, jih MS večino itak potegne od prodaje licenc firmam, pa bistveno manj od privatnih uporabnikov. In ne si mislit,da je zelo bistveno drugače pri Linuxu!Razlika je le,da si slednjega lahko legalno potegneš dol z interneta.
Objavljeno 17 september 2006 - 00:01
Ne vem, no... Meni je Vista izredno všeč. Lepa, pregledna, ok, malce bi se jo dalo še optimizirat. Explorer je postal ena a, kar se tiče manipulacije prostora na diskih in handling z fajli... WMP že takoj lepo predlaga nadziranje določenih folderjev za dodajanje v media library, vgrajena je podpora za podnapise, avtomatični download codecov, itd...
Potem pa IE... No ne vem... vseeno raje uporabljam FF... Stvar navade in extensionov. Brez mouse gestures ne morem več preživeti, kaj češ. (in pa adblock, foxgame in downThemAll!...)
Jaz se veselim prihoda celotne verzije. Samo še giga rama bom dokupil, da bo vse lažje teklo in off we go!
Aja, pa podpora je neizmerno boljša, kar se tiče dokumentacije in pomoči. Celo dialogi za prisilno zapiranje programov so prijazni in v bistvu bi lahko brez oklevanja kliknil tisti "send report".
Kaj js vem... Nekako je bolj domače počutje v Visti, tak, warm fuzzy feeling
Potem pa IE... No ne vem... vseeno raje uporabljam FF... Stvar navade in extensionov. Brez mouse gestures ne morem več preživeti, kaj češ. (in pa adblock, foxgame in downThemAll!...)
Jaz se veselim prihoda celotne verzije. Samo še giga rama bom dokupil, da bo vse lažje teklo in off we go!
Aja, pa podpora je neizmerno boljša, kar se tiče dokumentacije in pomoči. Celo dialogi za prisilno zapiranje programov so prijazni in v bistvu bi lahko brez oklevanja kliknil tisti "send report".
Kaj js vem... Nekako je bolj domače počutje v Visti, tak, warm fuzzy feeling
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov