Microsoft Windows Vista
Ustvaril
colnago
, jul 17 2005 18:56
Odgovorov v temi: 1959
Objavljeno 15 november 2006 - 21:31
Naložil ultimate različico 64 bit built number je 6000.16386.061101-2205 in dela fanstastično. Nameščanje je potekalo vsega skupaj 15 min. Naložilo je popolnoma vse gonilnike vlkjučno z zvočno komaj verjamem. In praktično deluje vse kar sem do sedaj probal. DVD, divx, kot se vidi tudi net, ta aero je fantasitčen (mi je veliko bolj všeč kot gfx od linux) sistemsko sploh ni nič zahtevnejša kot je xp poraba rama 44% cpu 2%do 4% kar sem imel pri xp enako. Spyvare začita je že nameščena, za antivirus bom poskrbel avto update dela odlično, sama hitrost super, pregledno precej bolj kot v xp, v glavnem za enkrat odlično. Tokrat so precej bolje poskrblei za varnost kot v xp. Edino kar me sedaj moti pa kako za hudiča naj zaženem še xp-je. So ostali nameščeni na disku c vendar se sedaj zaganja samo vista :joj:
no bomo že sčasmoa uredili. :ok:
Objavljeno 15 november 2006 - 22:21
Ne tega žal ne pokaže. Sem pa ugotovil kako zagnati xp. V optičnem pogonu sem imel še vedno zagonski namestitveni dvd z visto. Ko sem ga odstranil se mi je brez težav naložil xp. Sem kar debelo pogledal. Nato sem ponovno vstavil namestitveni dvd od viste in glej ga zlomak pred mano se zopet pojavi vista brez možnosti izbiranj. Ne vem zakaj je tako. Pri nameščanju sem izbral možnost čista namestitev na drugo particijo in verjetno je spregledala xp-je. Sicer pa nič narobe, ko se odločim če se odločim ? da visto odstranim se mi bo brez večjih težav bootal xp.
Ampak mislim da je xp zgodovina. Zanimivo je, da dela igra nfs cc hudo. Moram preizkusit še firefoxa ali tudi pejle na visti ali že mogoče kateri to ve. Ker ta ie hmm ne vem nekako se ne znajdem več dobro v njem. :ok:
Ampak mislim da je xp zgodovina. Zanimivo je, da dela igra nfs cc hudo. Moram preizkusit še firefoxa ali tudi pejle na visti ali že mogoče kateri to ve. Ker ta ie hmm ne vem nekako se ne znajdem več dobro v njem. :ok:
Objavljeno 16 november 2006 - 09:39
Pa saj je logično, da če pustiš noter namestitveni disk in imaš v BIOS-u
naštimano kot prvi boot CD/DVD, da se le-ta tudi prvi zažene!
Drugače pa:XP je še hudo daleč od tega, da bi bil zgodovina!Tehnično
gledano to niso niti še Win2000.
Morda še eno okoli Viste:
Simpatično je, da v mnogo slučajih niti več ne rabiš nalagati niti driverjev za plato
(chipset, LAN, zvok), ker so že vsebovani v Visti.Isto velja za grafiko.
Preprosto po namestitvi Viste dobiš že delujoč sistem.To, da se za namestitev rabi 4x več
prostora kot za XP, pa ob današnjih velikostih diskov ni poseben problem.
naštimano kot prvi boot CD/DVD, da se le-ta tudi prvi zažene!
Drugače pa:XP je še hudo daleč od tega, da bi bil zgodovina!Tehnično
gledano to niso niti še Win2000.
Morda še eno okoli Viste:
Simpatično je, da v mnogo slučajih niti več ne rabiš nalagati niti driverjev za plato
(chipset, LAN, zvok), ker so že vsebovani v Visti.Isto velja za grafiko.
Preprosto po namestitvi Viste dobiš že delujoč sistem.To, da se za namestitev rabi 4x več
prostora kot za XP, pa ob današnjih velikostih diskov ni poseben problem.
Objavljeno 16 november 2006 - 10:08
To je res. Kul pristop je tole, out of the box. Pa instalacijo so izpopolnili. Poveš particijo in lokalni čas, ostalo pa samo piči miško avtomatično. To mi je ena bolj super stvari, ker je zapravljanje cajta gledanje v kopiranje, samo zato, ker veš, da te bo vprašalo olokalizaciji in pa o net nastavitvah. Pač, to itak lahko kasneje nastaviš, važno, da se nameesti sistem.
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov