Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Microsoft Windows Vista

Odgovorov v temi: 1959

#981 ngc2392

ngc2392

Govorec

• Members
  • 2.293 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 21 marec 2007 - 20:42

Ja, mogoče res ni strel v prazno, a naslednika le pričaujemo že čez dobro leto. Vsekakor je napredek naprej (vsaj varnostno in user friendly), a celotno gledano (moje mnenje) je pa zgolj xp sp3. Vizualni učinki gor ali dol...šteje v bistvu sistem kot celota in tukaj res ni tako revolucionarnih korakov naprej glede na xp.
Odgovor bavarcu...če hočeš probati, probaj. Tudi "črno" verzijo lahko stestiraš, ne vpišeš kode in jo lahko do obisti testiraš 30 dni. Potem pa sam presodi, ali se splača ali ne. Samo pred testiranjem preglej malo za gonilnike naprav, ki jih imaš, da ne boš potem brez gonilnika za mrežno ostal (banalen primer :)

#982 ivan007_XXL

ivan007_XXL

nOObie

• Members
  • 9 objav

Objavljeno 21 marec 2007 - 21:14

Bo držalo. Tudi sam sem imel probleme z mrežno kartico na visti. :x

#983 matematik

matematik

Pomagač

• Members
  • 459 objav
  • Kraj:somewhere, but access forbiden

Objavljeno 22 marec 2007 - 21:42

Torej naložil sem visto in imam dva problema:
1. Kako naj prikažem ext3 file system v visti?
2. Prej sem imel GRUB, da sem izbiral med XP-ji in LINUX-i, zdaj mi je vista to povozila in imam dostop le do viste in xp-jov, kako naj dodam še linuxe?

#984 colnago

colnago

Mojster

• Members
  • 1.507 objav

Objavljeno 23 marec 2007 - 08:30

http://www.rtvslo.si...amp;c_id=137069

#985 Commander Thor

Commander Thor

Mojster

• Members
  • 1.896 objav
  • Interesi:črne luknje

Objavljeno 25 marec 2007 - 18:11

Če naložiš katerikoli Window sit povozi GRUB. SE pravi Linuxe moraš naložiti za Windowsi, oziroma zdaj mislim da lahko daš samo linux instalation disk pa ti bo sam popravu/updajtu inštalacijo in grub bo spet gor. V bistvu še enkrat naložiš Isti linux s tem da ostanejo vse nastavitve, pragrami.

#986 colnago

colnago

Mojster

• Members
  • 1.507 objav

Objavljeno 27 marec 2007 - 19:42

http://www.rtvslo.si...amp;c_id=137456

#987 exide

exide

Govorec

• Members
  • 2.974 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Radovljica

Objavljeno 31 marec 2007 - 21:48

Želim namestiti Visto Ultimate in piše na zaslonu loading Windows file in ko nalovda se pojavi črno okno, tako kot je XP bootscreen, samo da je samo tista črta ko se premika. Tukaj kar lovda in lovda. Sploh ne gre naprej v inštalacijo. DVD je orginalen.

#988 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 31 marec 2007 - 21:52

@exide: Kar pusti naj se nalaga. Pri Visti traja to malo dlje.

#989 bronski1

bronski1

Vajenec

• Members
  • 281 objav

Objavljeno 02 april 2007 - 13:51

Mene pa znima nekaj,namestil sem visto,pa mi kao ne prepozna mrežne kartice oz.jo samo gonilnik bi rabil sam kak naj se pa povežem,če se ne da,aja pa še to mam leptop in proffesional Xp,a vista pa... xp,k sem mel naloženega se,da da bi npr iz viste dal nazaj v xp in obratno.Pa še to k sem hotu namestit gonilnike vse k mam cd..za xp je oz moj leptop je javilo napako,da ne podpira viste,kako pa naj naložim potem gonilnike,ki jih potrebujem.
Lp

#990 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav
  • Kraj:Republika Marcipanija
  • Interesi:Računalništvo, Šport, PC Igre, Poker

Objavljeno 02 april 2007 - 14:29

Sorry, ampak iz tvojega posta ne morem ničesar razbrati :shock: ...

#991 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav

Objavljeno 02 april 2007 - 14:39

Mene pa znima nekaj,namestil sem visto,pa mi kao ne prepozna mrežne kartice oz.jo samo gonilnik bi rabil sam kak naj se pa povežem,če se ne da,aja pa še to mam leptop in proffesional Xp,a vista pa... xp,k sem mel naloženega se,da da bi npr iz viste dal nazaj v xp in obratno.Pa še to k sem hotu namestit gonilnike vse k mam cd..za xp je oz moj leptop je javilo napako,da ne podpira viste,kako pa naj naložim potem gonilnike,ki jih potrebujem.
Lp

Kaj si pa ti želel vprašati?

Potem se pa uporabniki čudijo, ker dobivajo opozorila.

#992 Palček

Palček

Gospod s kravato

• Members
  • 1.164 objav

Objavljeno 02 april 2007 - 15:00

Ja gonilnike boš moral prenesti na drugem računalniku iz interneta, jih skopirati na medij in potem prenesti na svoj računalnik.

#993 exide

exide

Govorec

• Members
  • 2.974 objav

Objavljeno 02 april 2007 - 15:18

@exide: Kar pusti naj se nalaga. Pri Visti traja to malo dlje.

Na drugem računalniku se takoj naloži, na tem se pa naloži samo, če inštaliram iz Windowsov.

#994 Commander Thor

Commander Thor

Mojster

• Members
  • 1.896 objav
  • Interesi:črne luknje

Objavljeno 02 april 2007 - 16:13

to bo najbrž zaradi gonilnikov, ker če namestiš iz WIN XP ti Vista lahko uporabi gonilnike, ki jih že maš. Torej treba pogruntat kateri so ti gonilniki jih prenesti na CD, potem pa med inštalacijo nekako jih prenesti, samo ne vem kako je s tem pri Visti.

#995 exide

exide

Govorec

• Members
  • 2.974 objav

Objavljeno 02 april 2007 - 16:16

Ja kako naj namestim gonilnike med inštalacijo, če sploh ne pride v inštalacijo :joj: Na 7 let starem računalniku takoj zažene, na mojem ki je kao Vista ready pa ne.

#996 NUFAN

NUFAN

Igračar

• Members
  • 125 objav
  • Kraj:Žalec

Objavljeno 02 april 2007 - 18:33

Kateri antivirus naj vzamem za Visto? Prej sem imel NOD32. Zdej pa kakor sem gledal, je samo za 64bit?

#997 colnago

colnago

Mojster

• Members
  • 1.507 objav

Objavljeno 02 april 2007 - 19:34

NOD32 je tud za Visto 32

#998 ngc2392

ngc2392

Govorec

• Members
  • 2.293 objav

Objavljeno 02 april 2007 - 23:33

Bronski...če si povsem zavozil tole vprašanje in menda tudi windows, ti svetujem, da vse skupaj formatiraš. Drugič pa preden se lotiš takih podvigov...najprej naredi backup vseh pomembnih stvari, potem pa prebrskaj po netu za čimveč gonilnikov za tvoj notesnik za visto-kaj imaš preveri z everestom ali siw! In raje ostani na xp-jih glede na prebrano. Se boš manj sekiral :ok:

#999 mamut82

mamut82

nOObie

• Members
  • 19 objav

Objavljeno 03 april 2007 - 09:55

Kako formatiram celoten disk v Visti?

Imam samo eno particijo c, in ne vem kako nej formatiram celo zadevo. Prej pod xpji si lepo boot cd naštimu in te je vprašu kam hočeš naložit novo kopijo al pa sam reinstalat... Katero particijo hočš brisat formatirat, skratka vse super fino fajn...

Zdej dam pa vista dvd not in mi boot sploh ne prime?? Zgleda, da zato ker mam en partition al kaj?

#1000 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav
  • Kraj:Republika Marcipanija
  • Interesi:Računalništvo, Šport, PC Igre, Poker

Objavljeno 03 april 2007 - 10:13

Izgleda kot da ni bootable cd, ali pa je kaj narobe z boot order v BIOSu. Naštimaj, da se prvo zažene s dvd enote.

Pa dobrodošel na forumu in prosim, da uporabljaš velike začetnice.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov