Microsoft Windows Vista
Ustvaril
colnago
, jul 17 2005 18:56
Odgovorov v temi: 1959
Objavljeno 14 maj 2008 - 19:36
Kako mi gredo na živce ljudje, ki kar nekaj govorijo o visti, pa še nikoli je niti sprobali niso ali pa so jo sprobali ko je bila zunaj beta verzija ali pa ko še toliko programov ni podpiralo viste, nekateri piratsko verzijo in potem govorijo kako je slaba. Sam imam original Windows visto ultimate že kar dolgo in z windowsi nimam čisto NOBENIH problemov. Nekateri pa pišejo vedno kako je zanič. Ne pišite če ne veste točno kakšna je. Malo offtopica?
Objavljeno 15 maj 2008 - 18:46
Pozdravljeni!
Jaz mam en tak problem ne:
Vsakič ko prižgem računalnik mi redno 1x zmrzne, tako da moram restartat, potem pa načeloma dela vredu.
No zadnje dni je zadeva malce pogostejša...zgodi se tudi ko računalnik preprosto laufa...nič ne delam znjim...
Mam pa windows vista bussiness (licenčno) z SP1
Sistem pa naslednji:
Asus P5K-E, bios zadnja verzija
Intel E8400
8800 GT
4 GB rama
Dobro ne vem če vam to kaj pomaga al ne...
A je mel kdo podobne probleme in kaj je naredil? Oziroma kaj mi je za naredit?
Vem da zadeva ni odvisna od obremenitve...ampak preprosto in enostavno zmrzne.
hvala res komu ki bi odgovoru, ker je zadeva res tečna
Lep večer!
Jaz mam en tak problem ne:
Vsakič ko prižgem računalnik mi redno 1x zmrzne, tako da moram restartat, potem pa načeloma dela vredu.
No zadnje dni je zadeva malce pogostejša...zgodi se tudi ko računalnik preprosto laufa...nič ne delam znjim...
Mam pa windows vista bussiness (licenčno) z SP1
Sistem pa naslednji:
Asus P5K-E, bios zadnja verzija
Intel E8400
8800 GT
4 GB rama
Dobro ne vem če vam to kaj pomaga al ne...
A je mel kdo podobne probleme in kaj je naredil? Oziroma kaj mi je za naredit?
Vem da zadeva ni odvisna od obremenitve...ampak preprosto in enostavno zmrzne.
hvala res komu ki bi odgovoru, ker je zadeva res tečna
Lep večer!
Objavljeno 15 maj 2008 - 20:07
ma zadevo mam razmeroma novo instalirano (dva do tri tedne). Praktično sem mi dogaja ko sem imel skorajda samo OS + gonilnike gor, se pravi od začetka. Le da je takrat bilo res samo ko sem ga nažgal in "dvakrat" premaknil miško. Potem sem mogel naredit hard restart in zadeva je nato delovala. zdaj sem mi pa pojavla tudi po tem...čisto naključno.
Zanimivo se mi zdi da včasih zmrzne, če pa sem poslušal muziko jo normalno vrti naprej (menjava komade vse)...no včasih pa tudi to zašteka...
Ni pa pogojeno da zadeva zmrze samo takrat ko poslušam glasbo...ker sem bral da so nekateri meli neke probleme z zvočno...
Res, niamam blage veze kaj bi lahko bilo.
ne vem kako bi pa blo brez SP1, ker ga mam od samega začetka gor. Sem ga namestil čisto na svež instal, še brez odstalih gonilnikov in to...
kakšen preblisk komu?
LP in hvala webphp za čas!
Zanimivo se mi zdi da včasih zmrzne, če pa sem poslušal muziko jo normalno vrti naprej (menjava komade vse)...no včasih pa tudi to zašteka...
Ni pa pogojeno da zadeva zmrze samo takrat ko poslušam glasbo...ker sem bral da so nekateri meli neke probleme z zvočno...
Res, niamam blage veze kaj bi lahko bilo.
ne vem kako bi pa blo brez SP1, ker ga mam od samega začetka gor. Sem ga namestil čisto na svež instal, še brez odstalih gonilnikov in to...
kakšen preblisk komu?
LP in hvala webphp za čas!
Objavljeno 15 maj 2008 - 21:13
madmax kratko in jedrnato. Če je Vista na novem računalniku mora delati brez težav. Zdaj pa ali imaš kake programe v ozadju ali gonilnike, ki ti rušijo sistem ali pa gre za strojno napako. Eno ali drugo, če si pa prepričan, da nisi naredil nič narobe pa servis. Meni dela Vista TIP-TOP. ;-)
Objavljeno 01 junij 2008 - 20:37
jaz bi pa samo vprašal kako inštaliraš visto na računalnik kjer je gor xp ?
jaz dam not xp in tam pri zagonu ko pokaže boot from cd, stisnem tipko, pridem not, označim obe particiji za brisat, dam enter, dam uno format..blabla...(quick) in počakam da zbriše. in potem po izbrisu takoj ko se rač. zažene vstajim visto in potem mi da gor xp screen in za inštalirat xp. samo da mi napiše naj vstavim not xp. No tako sem jaz naredil ker sem mislil da bo delalo.
nisem viste še nikol inštaliral zato ker me ni nikol zanimala ampak zdaj sem imel probleme z xp-jem zato bi jo rad tudi probal.
kaj delam narobe :?:
jaz dam not xp in tam pri zagonu ko pokaže boot from cd, stisnem tipko, pridem not, označim obe particiji za brisat, dam enter, dam uno format..blabla...(quick) in počakam da zbriše. in potem po izbrisu takoj ko se rač. zažene vstajim visto in potem mi da gor xp screen in za inštalirat xp. samo da mi napiše naj vstavim not xp. No tako sem jaz naredil ker sem mislil da bo delalo.
kaj delam narobe :?:
Objavljeno 01 junij 2008 - 20:45
Če že imaš XPje gor, potem samo zaženi XPje, vstavi Vista DVD ter se bo zagnalo in boš lahko iz XPjev namestil.
Če XPjev nimaš gor, ali želiš spremeniti particije, potem vstaviš Vista DVD in zaženeš računalnik ter lepo inštaliraš. Vista ima okensko namestitev, in ni več tako kot v XPjih, ko si v tekstovnem načinu delal.
Če XPjev nimaš gor, ali želiš spremeniti particije, potem vstaviš Vista DVD in zaženeš računalnik ter lepo inštaliraš. Vista ima okensko namestitev, in ni več tako kot v XPjih, ko si v tekstovnem načinu delal.
Objavljeno 08 junij 2008 - 22:21
Neki bi vs prašov tiste, k mate kerokol visto razn ultimate.
zakva mate Business, Home Premium itd.??
Sam povlečeš dol Ultimate pa j to to? ne pa une k pohn stvari nimajo.
razn če maš kupljeno licenco pa rabš za biznis, pol so inšpekcije, ampk pustmo to.
sam tko... doma, mislm da neb prenesu programa na mojmu kompu da ni original, pa najbolša verzija
zakva mate Business, Home Premium itd.??
Sam povlečeš dol Ultimate pa j to to? ne pa une k pohn stvari nimajo.
razn če maš kupljeno licenco pa rabš za biznis, pol so inšpekcije, ampk pustmo to.
sam tko... doma, mislm da neb prenesu programa na mojmu kompu da ni original, pa najbolša verzija
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov