Skoči na vsebino

IPB



Slika

Vse o PHPju


Odgovorov v temi: 1931

#1921 Pentium

Pentium

    Spammer

  • Administrators
  • 3 422 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 09 junij 2011 - 07:39

Kaj pa google analytics? Sicer tam ne vidiš za dotičnega uporabnika kaj in kako ampak vidiš čas na strani, ali se je vrnil in vse...
Razen, če res želiš za vsakega posameznika videti kolika časa in kje točno je bil na strani.

#1922 xfirestorm

xfirestorm

    /dev/null

  • Moderators
  • 3 783 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 09 junij 2011 - 20:16

Kaj pa google analytics? Sicer tam ne vidiš za dotičnega uporabnika kaj in kako ampak vidiš čas na strani, ali se je vrnil in vse...
Razen, če res želiš za vsakega posameznika videti kolika časa in kje točno je bil na strani.


Ja saj to je ok, samo sem predvideval da potem z temi podatki hoče kaj storiti v svoji aplikaciji. :detective:

#1923 klop

klop

    Iznajdljivec

  • Members
  • 954 objav
  • Spol:Moški
  • Interesi:Elektronika in računalništvo

Objavljeno 10 junij 2011 - 12:55

Ubistvu sem hotel dobiti podatek (čas na strani) za vsakega uporabika posebaj. Potem pa to spraviti v tekstovno datoteko.

Hvala za odgovore

#1924 Mitja

Mitja

    nOObie

  • Members
  • 2 objav

Objavljeno 23 februar 2012 - 01:14

Mene zanima nekaj glede PHP-ja in mysql baze..

Torej na strani sem naredil, da lahko napišeš novico, ki se shrani v bazo(nekaj takega kot cms sistem ;) ). Zdaj bi pa to novico rad prikazal na glavni strani in potem ko bi spet napisal novo novico bi se tista stara novica pomaknila navzdol in bi bila na vrhu nova novica. Kakšna bi bila koda za prikaz novice na glavni strani?

#1925 xfirestorm

xfirestorm

    /dev/null

  • Moderators
  • 3 783 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 23 februar 2012 - 08:16

Kode ti ne bom pisal...

Ideja bi bila pa takšna.
Potegneš vse novice iz baze in za vsak zapis izpišeš zadevo na stran.
Recimo z kakšno tabelo.

Torej pred samo novico <tr><td> in po novici </td></tr>, ali pa samo <div> in na koncu </div>.

Na netu pa je toliko primerov kako se selectajo stvari iz mysql v php da glava boli. Le malo pogooglaj.

#1926 Pentium

Pentium

    Spammer

  • Administrators
  • 3 422 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 23 februar 2012 - 19:10

Vsakič, ko se novica shrani naredi nek timestamp, naprimer YYYYMMDDHHmmss ali pa če nebo več kot ena novica dnevno lahko samo YYYYMMDD ali pa YYYYMMDDHHMM dodaš v nek ID.
Ob izpisu iz baze pa lahko narediš, da ti izpisuje po naraščajočem ali padajočem vrstnem redu glede na določen string, id in podobno.

Zadeva načeloma ni tako zahtevna, poglej si izpis iz baze s pomočjo ORDER BY ukaza ;)

#1927 Mitja

Mitja

    nOObie

  • Members
  • 2 objav

Objavljeno 28 februar 2012 - 18:50

*rešeno* ;)

#1928 exide

exide

    Govorec

  • Members
  • 2 974 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Radovljica

Objavljeno 05 oktober 2012 - 21:17

Na stran sem dal kontaktni obrazec in sem naredil tako skripto:

$email = 'moj@mail.com';
$subject = 'Message from web!';
$name = $_POST['name'];
$from = $_POST['email'];
$message = $_POST['message'];
$subject = str_replace('[NAME]', $name, $subject);
$headers = 'From: '.$name.' <'.$from.'>';
mail($email, $subject, $message, $headers);
?>

Skripta ne deluje na serverju kjer gostujem, ker blokirajo take skripte, ki pošiljajo anonimno.

Sem potem dodal ini_set za pošiljatelja, pa tudi ni šlo, sem nastavil v ini_set gmail in vse potrebno za avtentikacijo in ssl (pogooglal), pa še vedno ne pošilja. Če prestavim skripto na server, ki podpira anonimno pošiljanje, potem deluje. Ima kdo kakšno idejo kako rešit zadevo?

#1929 Nejc

Nejc

    Gospod s kravato

  • Moderators
  • 1 058 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Krško

Objavljeno 07 oktober 2012 - 08:20

Poskusi s "PHP Mailer", malo drugače se sestavi, ne vem pa če reši zadevo ker nisem nikoli imel težav s samim mail().

#1930 sebastjan

sebastjan

    nOObie

  • Members
  • 2 objav

Objavljeno 16 maj 2013 - 08:13

Drugače odgovarjamo na vsa vprašanja na portalu Segmentation Fault

 

Edit: Drugače pa na RN ne podpiramo oglaševanja. By xfirestorm



#1931 rokcasel

rokcasel

    nOObie

  • Members
  • 19 objav

Objavljeno 18 marec 2016 - 09:00

Novo vprašanje v zvezi s to temo. Je PHP koda primerna za napisati stran, ki bi delovala brez interneta in bi bila shranjena na USB ključu. Torej, če bi nekdo imel USB ključ z naloženo stranjo in informacijami, bi jo lahko uporabljal na kateremkoli računalniku brez, da bi moral imeti naložen Office ali bil na internetu. Stran bi imela bazo podatkov in tri do štiri podstrani. Mi lahko poveste, kako bi bilo najbolje narediti tako stran.



#1932 Nejc

Nejc

    Gospod s kravato

  • Moderators
  • 1 058 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Krško

Objavljeno 18 marec 2016 - 10:29

Ne, če nimaš strežnika s PHP podporo ti stran ne bo delovala, Razen če ne ključek naložiš vse to, poženeš in odpreš.

 

Najbojljše ti je uporabit kak JavaScript





Dodaj odgovor



  


0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov