Vse o PHPju
Objavljeno 09 junij 2011 - 20:16
Kaj pa google analytics? Sicer tam ne vidiš za dotičnega uporabnika kaj in kako ampak vidiš čas na strani, ali se je vrnil in vse...
Razen, če res želiš za vsakega posameznika videti kolika časa in kje točno je bil na strani.
Ja saj to je ok, samo sem predvideval da potem z temi podatki hoče kaj storiti v svoji aplikaciji.
Objavljeno 23 februar 2012 - 01:14
Torej na strani sem naredil, da lahko napišeš novico, ki se shrani v bazo(nekaj takega kot cms sistem
Objavljeno 23 februar 2012 - 08:16
Ideja bi bila pa takšna.
Potegneš vse novice iz baze in za vsak zapis izpišeš zadevo na stran.
Recimo z kakšno tabelo.
Torej pred samo novico <tr><td> in po novici </td></tr>, ali pa samo <div> in na koncu </div>.
Na netu pa je toliko primerov kako se selectajo stvari iz mysql v php da glava boli. Le malo pogooglaj.
Objavljeno 23 februar 2012 - 19:10
Ob izpisu iz baze pa lahko narediš, da ti izpisuje po naraščajočem ali padajočem vrstnem redu glede na določen string, id in podobno.
Zadeva načeloma ni tako zahtevna, poglej si izpis iz baze s pomočjo ORDER BY ukaza
Objavljeno 05 oktober 2012 - 21:17
$email = 'moj@mail.com';
$subject = 'Message from web!';
$name = $_POST['name'];
$from = $_POST['email'];
$message = $_POST['message'];
$subject = str_replace('[NAME]', $name, $subject);
$headers = 'From: '.$name.' <'.$from.'>';
mail($email, $subject, $message, $headers);
?>
Skripta ne deluje na serverju kjer gostujem, ker blokirajo take skripte, ki pošiljajo anonimno.
Sem potem dodal ini_set za pošiljatelja, pa tudi ni šlo, sem nastavil v ini_set gmail in vse potrebno za avtentikacijo in ssl (pogooglal), pa še vedno ne pošilja. Če prestavim skripto na server, ki podpira anonimno pošiljanje, potem deluje. Ima kdo kakšno idejo kako rešit zadevo?
Objavljeno 18 marec 2016 - 09:00
Novo vprašanje v zvezi s to temo. Je PHP koda primerna za napisati stran, ki bi delovala brez interneta in bi bila shranjena na USB ključu. Torej, če bi nekdo imel USB ključ z naloženo stranjo in informacijami, bi jo lahko uporabljal na kateremkoli računalniku brez, da bi moral imeti naložen Office ali bil na internetu. Stran bi imela bazo podatkov in tri do štiri podstrani. Mi lahko poveste, kako bi bilo najbolje narediti tako stran.
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov