Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com




Slika

Koristni nasveti pri izdelovanju programov


Odgovorov v temi: 27

#21 Aleš

Aleš

    nOObie

  • Members
  • 14 objav

Objavljeno 23 november 2009 - 22:56

Strinjam se s tem, da se pri večjih projektih ali pa recimo raje razredih / classih, koda združuje v vsebinsko skupna območja z uporabo region keyworda.

#region Metode za delo z geometrijskimi objekti
// koda...
#endregion


Sam pa bi mogoče predlagal tudi uporabo partial classov, kjer en class razdelimo v več partial delov. Na tak način so razredi tudi precej bolj pregledni, en razred pa lahko dela več ljudi hkrati.

[codebox]
public partial class Employee
{
public void DoWork()
{
}
}

public partial class Employee
{
public void GoToLunch()
{
}
}
[/codebox]


C# compiler nam, ko program scompile-amo, te partial razrede sestavi skupaj v en sam razred.

#22 xfirestorm

xfirestorm

    /dev/null

  • Moderators
  • 3 783 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 23 november 2009 - 23:23

Bi blo fajn omenit da je to C# oz. M$ specific oz. po domače povsem nepotrebna zadeva.
One class to rule them all.
Če pa že rabiš kake cross-class definicije pa imaš subclassing, kar velja tako za C, C++, in še marsikatere druge jezike.
Poleg tega ti pa še sub-classing omogoča "prepisovanje" obstoječe funkcije.
Tako lahko recimo na svoj specifičen razred dodaš sub-class na nek drug razred(recimo QTcpServer pri qt) in prepišeš neko funkcijo ki se nahaja v tem classu(recimo incommingConnection(int)).

M$ na vašo žalost ni razvil nič kaj novega ali boljšega oz. kar nebi obstajalo že prej. Mogoče malo olajša pisanje kode...dokler ne pride do hujšega debugginga itd.

#23 gapi_pro

gapi_pro

    Govorec

  • Members
  • 2 191 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Dream place

Objavljeno 24 november 2009 - 08:15

En zelo koristen nasvet.

Ko naletite na težave, prva stvar ki jo naredite je da problem poskušate rešiti z Googlom. V 98% se to izkaže za uspešno.

#24 Blaž

Blaž

    Igračar

  • Urednistvo
  • 133 objav

Objavljeno 25 november 2009 - 12:48

Druga stvar je, da uporabljate program, ki omogoča en zaresen debugger.

#25 Aleš

Aleš

    nOObie

  • Members
  • 14 objav

Objavljeno 25 november 2009 - 22:47

Druga stvar je, da uporabljate program, ki omogoča en zaresen debugger.


Eno vprašanje... Ali obstaja program, ki bi imel resen debugger za thread-e??? ;-)
Baje bo mel VS.NET 2010 eno zlo kul zadevo za debugirat threade, trenutno je pa stvar v veliki meri odvisna od znanja programerja.

#26 xfirestorm

xfirestorm

    /dev/null

  • Moderators
  • 3 783 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 26 november 2009 - 10:16

Ko bo AI, bo debugger za threade :unsure:

#27 Aleš

Aleš

    nOObie

  • Members
  • 14 objav

Objavljeno 26 november 2009 - 11:15

Ko bo AI, bo debugger za threade :unsure:


hehehe... Baje boš v VS.NET 2010 lahko posnel izvajanje programa in potem replay-al posnetek kako se je program izvajal po threadih. Kar naj bi vsaj malce olajšalo debugiranje threadov.

#28 xfirestorm

xfirestorm

    /dev/null

  • Moderators
  • 3 783 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 26 november 2009 - 11:49

hehehe... Baje boš v VS.NET 2010 lahko posnel izvajanje programa in potem replay-al posnetek kako se je program izvajal po threadih. Kar naj bi vsaj malce olajšalo debugiranje threadov.


Jaz še do zdaj nisem mel nekih težav z debuggiranjem threadov, vsepovsod kjer se je težava pojavljala sem nastavljal izpise na konzolo in potem tako preverjal kdaj, kje, kako in zakaj se kaj kliče in potem poskušal sledit izgubam podatkov itd.



Dodaj odgovor



  


0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov