Slike
Ustvaril
Heki
, okt 31 2005 09:24
Odgovorov v temi: 1087
Objavljeno 14 maj 2010 - 10:01
Samyang 8mm, pa ni tako zelo drag v primerjavi z drugimi objektivi, cena je namreč 230€. In ga je možno dobiti pri nas, firma pa nosi ime Foto-klik.Tudi jaz bi tako zelo imel fisheye, pa so tako dragi...
Aleš kateri pa je to, če smem vprašat?
Je pa popolnoma ročen, tako goriščnica kakor zaslonka se urejata 'na oko'.
@xfirestorm: ker še iščem možnosti uporabe, me zanima, kakšen motiv bi mi lahko priporočil?
LP
Objavljeno 14 maj 2010 - 15:45
Hvala za opaženo, sem že popravil.
Glede cene pa - morda je 230€ res veliko za objektiv, ki je strogo namenski, vendar je prav ta Samyang med najcenejšimi, morda celo najcenejši s takšno goriščnico.
O popačenjih pa: programsko se da zadeve v veliki meri uredit, bolj je objekt oddaljen, lažje je.
Seveda pa je uporaba kakšnega od objektivov, ki to naredijo brez posegov programa vsekakor bolj udobna varianta in ne nazadnje tudi bolj točna.
Bom našel primer, da pokažem koliko je možno narediti z brezplačnim (!!) programom:
Takole, sicer bolj 'na hitro', ampak bistvo je upam vidno:
Original:

Popravljeno:

LP
Glede cene pa - morda je 230€ res veliko za objektiv, ki je strogo namenski, vendar je prav ta Samyang med najcenejšimi, morda celo najcenejši s takšno goriščnico.
O popačenjih pa: programsko se da zadeve v veliki meri uredit, bolj je objekt oddaljen, lažje je.
Seveda pa je uporaba kakšnega od objektivov, ki to naredijo brez posegov programa vsekakor bolj udobna varianta in ne nazadnje tudi bolj točna.
Bom našel primer, da pokažem koliko je možno narediti z brezplačnim (!!) programom:
Takole, sicer bolj 'na hitro', ampak bistvo je upam vidno:
Original:

Popravljeno:

LP
Objavljeno 27 maj 2010 - 08:13
matejm: Makro objektiv? Ali reverse-filter?
Aleš: brez zamere, dal sem samo svoje mnenje.
Jaz imam raje fisheye posnetke neke odprte pokrajine, kjer se vidi neko ozadje in se ne ustavi takoj za nekim motivom. Recimo tole:
http://upload.wikime...sheye_photo.jpg
Vem da je to dosti "večji" fisheye, ampak mislim da razumeš kaj mislim. Pač...100 ludi 100 čudi. 100 žena 200 si**.
Aleš: brez zamere, dal sem samo svoje mnenje.
Jaz imam raje fisheye posnetke neke odprte pokrajine, kjer se vidi neko ozadje in se ne ustavi takoj za nekim motivom. Recimo tole:
http://upload.wikime...sheye_photo.jpg
Vem da je to dosti "večji" fisheye, ampak mislim da razumeš kaj mislim. Pač...100 ludi 100 čudi. 100 žena 200 si**.
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov