Nekaj novih od tega tedna:
Slike
Objavljeno 03 julij 2013 - 23:07
Jap kot je Nejc povedal EOS 550D in pa kit objektiv 18-55 + manual makro obročke (vse tri).
Sicer bi moral narediti focus stacking ampak, ker še nimam primernega stojala je to kar težko.
Zdaj pa še mene nekaj zanima
Kako si na manual obročkih dobil takole žival, ki so precej divje? Si omamil žival, je mrtva (na prvi sliki ne izgleda), ali je odomačena? ![]()
Koliko mm ti dodajo obročki? Lahko posreduješ URL katere uporabljaš (tudi sam razmišljam o nakupu že nekaj časa in ne vem kako se kaj kitajci odnesejo, čeprav pri manual focusu ne bi smel biti problem)?
Objavljeno 04 julij 2013 - 08:13
Hehe jap prve dve so "omamljene" dal sem jo v hladilnik za nekaj min in nato ne odleti takoj imaš le nekaj min časa da poslikaš preden odleti, zadnja pa je blia mrtva sem jo našel v pajkovi mreži.
Obročki so tisti narcenejši dal sem 10€ za rabljene prek bolhe so nekaj takega mislim da so v mm 9, 16 in pa 30. Ja manual fokus ni probem ubistvu lahko do konca sfokosiraš in potem se samo premikaš malo naprej in nazaj z kamero, da dobiš stvar v fokus to pa seveda če slikaš brez stojala. Probelm pa je pri nastavitvi zaslonke kajti na mojem 550d moram najprej v manual mode nastaviti zaslonko nato držati tipko za DOF predogled odstraniti objekitv in dodati makro obročke. Seveda pa tu potrebiješ še flash
jaz sem si naredil homemade varijanto iz tankega kartona, da mi podaljša flash na fotoaparatu do objektiva.
Objavljeno 04 julij 2013 - 08:38
Objavljeno 05 julij 2013 - 08:03
Ni kaj. Na mojem EOS 550D greš najprej v manual mode nastaviš zaslonko in pridržiš tipko DOF predogled medtem ko odstraniš objektiv tako se ti prej nastavljena zaslonka ne spremeni. Če pa to ne deluje ali nimaš te tipke potem pa lahko slikaš z narbolj odprto zaslonko res da bo DOF zelo mali (lahko poizkusiš focus stacking
) amapk bolšješ kot nič. ![]()
Objavljeno 01 oktober 2013 - 01:19
Fajn fotke. Btw, tale spodnja ne vem zakaj, ampak je res idealna za kake pametne telefone za ozadje.
http://www.flickr.co...42137/lightbox/
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov