rabljeni-stari avtomobili
fant
18 nov 2005
Ste v finančni stiski. Odločite se za nakup 12 let starega vozila.
Pridete v avtohišo,kjer imajo nekaj odlično ohranjenih vozil z kilometri okoli 150000 prevoženimi. Cene so različne,vendar za vaš žep dostopne.Kaj bi se odločili?
Pridete v avtohišo,kjer imajo nekaj odlično ohranjenih vozil z kilometri okoli 150000 prevoženimi. Cene so različne,vendar za vaš žep dostopne.Kaj bi se odločili?
fant
18 nov 2005
Tudi v anketi starih vozil anketiranci zaenkrat najbolj zaupajo renaultu,sicer pa je malo prehitro za delati neke zaključke. Bomo videli kako se bo anketa odvijala 
Zanimivo pa bo videti koliko glasov bo dobila croma,calibra in golf,ter audi. Fiat se je v anketi novih vozil dobro izkazal,zanima pa me,koliko imajo ljudje zaupanja v stare fiate
Zanimivo pa bo videti koliko glasov bo dobila croma,calibra in golf,ter audi. Fiat se je v anketi novih vozil dobro izkazal,zanima pa me,koliko imajo ljudje zaupanja v stare fiate
scarab79
18 nov 2005
fant, bolj je zanimivo, da se niso se oglasili pristasi Golfa!
Selines
18 nov 2005
Croma je jajček. Poleg tega dobiš kar težko lepo ohranjeno.
Okoli Calibre ni zgubljati besed. Če hočeš imeti dobre prijatelje med mehaniki, si jo kupi.
Golf je pač Golf. Tudi sam sem ga imel in bil zadovoljen, ampak sem ga imel precej "na silo" (ker mi ga je stric dobro ohranjenega prodal in je bil takrat pač best buy).
Audi je sicer Audi, samo ravno tako, kot se nebi spuščal v BMWja tega letnika in potem popravila, se tudi v Audija nebi. Novejšega takoj, ampak tukaj glej tudi na servise, ki bodo definitivno dražji za Audija, kot za npr. Golfa ali 19ico.. Enako seveda za Mercedesa.-
Okoli Calibre ni zgubljati besed. Če hočeš imeti dobre prijatelje med mehaniki, si jo kupi.
Golf je pač Golf. Tudi sam sem ga imel in bil zadovoljen, ampak sem ga imel precej "na silo" (ker mi ga je stric dobro ohranjenega prodal in je bil takrat pač best buy).
Audi je sicer Audi, samo ravno tako, kot se nebi spuščal v BMWja tega letnika in potem popravila, se tudi v Audija nebi. Novejšega takoj, ampak tukaj glej tudi na servise, ki bodo definitivno dražji za Audija, kot za npr. Golfa ali 19ico.. Enako seveda za Mercedesa.-
fant
18 nov 2005
Selines pametno in realno razmišljaš. Pač gledaš glede nadaljnjega vzdrževanja in stroškov.
Po eni strani kupiti star avto,na drugi strani pa vzdrževanje in s tem izdatki.
Treba kupiti nek avto v katerega je zaupanje in s tem upati na čim manjše stroške. :ok:
SCARAB 79,res zanimivo,da še ni pristašev golfa. Anketa bo res dobra :ok:
Po eni strani kupiti star avto,na drugi strani pa vzdrževanje in s tem izdatki.
Treba kupiti nek avto v katerega je zaupanje in s tem upati na čim manjše stroške. :ok:
SCARAB 79,res zanimivo,da še ni pristašev golfa. Anketa bo res dobra :ok:
Selines
18 nov 2005
Jaz osebno bi morda rekel še Honda Civic.. Čeprav je spet z deli tako, tako.. Definitivno so dražji od Golfa ali 19ice..
MIslim, jaz osebno nimam proti golfu nič. Celo lep mi je. In več kot odlično mi je služil. Lahko rečem, da sem pristaš Golfa. Sem ga z kilometri vzljubil. Vožnja je bila udobna (proti zdajšnji Cordobi neprimerno bolj udobna), in prejec ekonomična, poraba ni bila prevelika, kvaril se tudi ni. Tako lahko dam en plusek Golfu, čeprav izmed teh bi izbral Hondo verjetno.
Je pa pri Hondi še en Catch. Prekleto dobro moraš pogledati od koga jo kupuješ. Od kake mame ali ata takoj kupi, če le nima premalo kilometrov, od mladička bog ne daj. Mladina kupuje Honde za to, ker obstaja NFSU za PS in ker vejo, da gredo te hudički brez težav v rdeče polje..
MIslim, jaz osebno nimam proti golfu nič. Celo lep mi je. In več kot odlično mi je služil. Lahko rečem, da sem pristaš Golfa. Sem ga z kilometri vzljubil. Vožnja je bila udobna (proti zdajšnji Cordobi neprimerno bolj udobna), in prejec ekonomična, poraba ni bila prevelika, kvaril se tudi ni. Tako lahko dam en plusek Golfu, čeprav izmed teh bi izbral Hondo verjetno.
Je pa pri Hondi še en Catch. Prekleto dobro moraš pogledati od koga jo kupuješ. Od kake mame ali ata takoj kupi, če le nima premalo kilometrov, od mladička bog ne daj. Mladina kupuje Honde za to, ker obstaja NFSU za PS in ker vejo, da gredo te hudički brez težav v rdeče polje..
Dvorjan
18 nov 2005
Tako reci po imenu enega je nemogoce. Lahko dobis odlicno ohranjenega Fiata ali pa do konca podrtega Audija. Tako da je ta tema malo brezveze, ce ni tocnih podatkov o avtomobilih in njihovem stanju. Te avte moras vsakega posebej pregledati...
Selines
18 nov 2005
TO vsekakor.. Ampak z malo logike in razmišljanja, lahko nekaj tipov avtomobilov že vnaprej izločiš s seznama. Ker lahko da od 20ih ne boš našel enega, ki je vreden nakupa..
Dvorjan
18 nov 2005
OK, pol pa pridejo v postev naslednji:
mercedes
citroen
renault pa
toyota...
That's it.
mercedes
citroen
renault pa
toyota...
That's it.
fant
18 nov 2005
V tej anketi so avti enako dobro ohranjeni,z enakimi kilometri.Tako,da gre le za izbiro proizvajalcev. Zanima me to,kateri rabljen oziroma star avto ima boljši trg.
Če pogledam fiata,kot kaže anketa do sedaj se nov odlično prodaja,za rabljenega pa ni zanimanja,kar pomeni,da avto nima trga in nobene vrednosti.
Novi opli se solidno prodajajo,rabljeni pa ne,kar se vidi,da se dobijo po nizkih cenah. Jaz sem izbral corso in calibro,sicer pa,če prebiramo oglasnik,vidimo,da se opli izjemno poceni prodajo.Vzemite za primer vectro,nova draga,cena okoli 5-6 mio sit,rabljena stara 7-8 let pa se dobi tudi izpod miliona. Koliko ta avto izgubi na vrednost :mrgreen:Ker nima trga,ko je že nekaj let na cesti.
Dejstvo pa je pri renaultu,da je veliko povpraševanje po novih in tudi solidno povpraševanje po rabljenih,kar pomeni,da ima trg in vrednost.
Če pogledam fiata,kot kaže anketa do sedaj se nov odlično prodaja,za rabljenega pa ni zanimanja,kar pomeni,da avto nima trga in nobene vrednosti.
Novi opli se solidno prodajajo,rabljeni pa ne,kar se vidi,da se dobijo po nizkih cenah. Jaz sem izbral corso in calibro,sicer pa,če prebiramo oglasnik,vidimo,da se opli izjemno poceni prodajo.Vzemite za primer vectro,nova draga,cena okoli 5-6 mio sit,rabljena stara 7-8 let pa se dobi tudi izpod miliona. Koliko ta avto izgubi na vrednost :mrgreen:Ker nima trga,ko je že nekaj let na cesti.
Dejstvo pa je pri renaultu,da je veliko povpraševanje po novih in tudi solidno povpraševanje po rabljenih,kar pomeni,da ima trg in vrednost.
Selines
18 nov 2005
Opel je drag nov, ker je edino nov kaj vreden. Stari začnejo puščati olje, rjavijo, v glavnem šrot..
fant
18 nov 2005
Vidim,da honda očitno vodi v anketi.Od 20. jih je kar polovica glasovala za hondo,kar pomeni,da bi 12 let stara z 150000 prevoženimi kilometri dobro ohranjena hitro našla novega lastnika.Sicer pa realno gledano bi honda morala biti pri tej starosti res odlično ohranjena,saj je vzdrževanje starega japonca drago,kar pomeni,da v praksi nebi bilo tako.Oziroma bi si marsi kdo premislil in vzel evropsko konkurenco.Zato,ker je teško najti dobro ohranjeno hondo te starosti.Oziroma ko si pred dejstvom,da bo avto tvoj,in po eni strani pomisleki glede vzdrževanja. 12 let je tudi neko obdobje,še večja starost pa trka na vrata.Vprašanje koliko so anketirani premišljevali glede nadaljnega vzdrževanja preden so glasovali.Saj gre za star avto in ne nov.
Sicer pa anketa kaže v prid hondi in tako je! :ok:
AUDI IN GOLF si delita skupaj 4 glasove. Enako kot jih ima renault
Sicer pa anketa kaže v prid hondi in tako je! :ok:
AUDI IN GOLF si delita skupaj 4 glasove. Enako kot jih ima renault
Goldi
18 nov 2005
No če bi že kupoval tako star avto bi raje vzel AUDI 80 saj ga je lažje dobiti bolje ohranjenega kot hondo, ker honde so vse zgonjene ker ta mladina sam še po gasu zna pritiskat :joj: