Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Prošnje :: Photoshop - stara tema

• Zaklenjena tema Tema je zaklenjena
Odgovorov v temi: 880

#401 RevenanT

RevenanT

Sufler

• Members
  • 229 objav

Objavljeno 04 avgust 2006 - 15:26

Kako bi to naredil v photoshopu res ne vem, v ImageReady-u pa nekako takole (do njega prideš tako - V photoshopu klikneš na File - Edit in ImageReady, ali pa SHIFT+CTRL+M):
1. Odpri sliko ozadja. Opazil boš da ima le en layer.
2. Odpri animacijo. Tu vidiš da ima slika več layerjev, vsakega za svoj "frame" - torej svojo spremenbo.
3. Š e vedno v sliki animacije označi vse layerje, jih primi ter prenesi v sliko ozadja.
4. Sedaj imaš v sliki (recma ji kr original) - originalu en manjši kupček layerjev, označen za vidljivost pa je le "Background".
- pojdi na orodje-okno "Animation" (Window-animation) - Tu vidiš da imaš spodaj le 1 frame (sličico).
- Sedaj klikni na prvi layer od spodaj gor, tako da bo viden v sliki (to je tvoja prva slika animacije)
5. Dodaj še en frame (enaka ikona kot za nov layer, zraven ikone smetnjaka - če greš z miško čez, napiše "Duplicates curent frame")
- sedaj bi moral imeti v oknu "animation" 2 sličici, druga je sedaj izbrana za delo.
- izključi prvi layer, ter vključi drugega...

6. Ponavljaj vse do konca...
:mrgreen:

Za mehkejše prehode lahko uporabiš tudi orodje Tween... Lahko celo izbiraš ali se naj animacija ponovi le enkrat, ali pa se naj ponavlja v nedogled...
Upam da ti tole kaj pomaga.

#402 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5.065 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 04 avgust 2006 - 18:22

juree, oprosti, vendar a mi lahko poveš, kje pa je move tool, da s tem premaknem animacijo v sliko

VerpissDich, vse layerje ne morem združit v Photoshopu, ker je samo eden (animacija je bila narejene prej in shranajena v gif) Možno je več layerjev samo v Image Ready

RevenanT, kako misliš označi vse layerje in jih prenesi v sliko ozdja. Kako to naredim?

Iskrena hvala, ker mi pomagate! :bow:

#403 juree

juree

1101010

• Members
  • 5.208 objav

Objavljeno 04 avgust 2006 - 18:49

matick2, http://personal-comp.../psmovetool.jpg :ok:

#404 RevenanT

RevenanT

Sufler

• Members
  • 229 objav

Objavljeno 04 avgust 2006 - 20:10

matick2, Več layerjev v oknu z layerji označi z Shiftom (stisni Shift, potem pa jih poklikaj) nato le primi izbrano in prenesi v sliko ozadja...

#405 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 04 avgust 2006 - 20:14

Probaj tako. Animacijo shrani kot .gif . Potem pa v photoshopu odpri to sliko ko hočeš notri dodati animacijo, in animacijo. Se pravi moraš imeti odprto animacijo in sliko, nato pa z move toolom premakni animacijo v sliko. Mislim da bi moralo delati :mrgreen:

To sem probal, pa ne gre. Lahko sliko preneseš v animacijo (animacijo v sliko, pa na ta način ne) vendar, se slika zelo spremeni, pa še v ospredje jo postavi. Od layerjev pa nastane samo Backgraund te popačene slike.

#406 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 04 avgust 2006 - 20:21

RevenanT, to je to! Kapo dol! Iskrena hvala !!! Hvala tudi juree, VerpissDich, za pomoč! :bow: :bow:

#407 juree

juree

1101010

• Members
  • 5.208 objav

Objavljeno 04 avgust 2006 - 20:38

matick2, tebi najraje pomagam na tem forumu :mrgreen:, ker si prijazen do vseh, kar sem ti ze povedal :) :ok:

#408 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 04 avgust 2006 - 20:50

juree, še enkrat hvala. Učim se Photoshop, ker mi je zelo všeč delat z njim. Sedaj pa še ta vsa tekmovanja na forumu (izdelovanje podpisa, predelava avtomobila, design za spletno stran) mi predstavljajo nek izziv. Odločil sem se, da bom čez čas, tudi jaz poskušal sodelovati v teh tekmovanjih, zato tudi med drugim velika želja po znanju PS. Samo sedaj si še ne upam, ker so taki "maherji", da bo potrebno še veliko truda, da bom lahko konkuriral. Važno pa je, da je volja! :bow: :ok: Hvala vsem!

#409 juree

juree

1101010

• Members
  • 5.208 objav

Objavljeno 04 avgust 2006 - 21:07

matick2, ah. Sodeluj tudi sedaj pri predelavi avtomobila. Sej sem napisal, važno je sodelovati :mrgreen:

#410 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 04 avgust 2006 - 21:34

juree, obljubim ti, da če boš za tem (predelava avtomobila, ki se zakjuči 6.8.) postavil novo predelavo ali novo tekmovanje, da se ga 100 % udeležim. :ok: Pošteno... :mrgreen:

#411 MihaSkipster

MihaSkipster

Govorec

• Members
  • 2.087 objav
  • Kraj:SGC
  • Interesi:Splet, programiranje, vse kaj ma zveze z kompjuteri :D

Objavljeno 11 avgust 2006 - 10:08

Zdravo! A bi mi lahko kdo naredo zastavo z rumenim ozadjem in v ospredju črni orel? Rabo bi za igro: http://nationstates.com ..

Velikost MORA biti: 107px X 71px

Hvala! :bow: :bow:

#412 Gost__*

Gost__*
  • Guests

Objavljeno 12 avgust 2006 - 12:54

Prosim pobrište, ker sem naredil čiist narobe... :)

#413 ddcare

ddcare

Poročevalec

• Members
  • 529 objav
  • Kraj:Ljubljana - Brežice (mostec)
  • Interesi:Paintball - speed ball, wakeboarding,

Objavljeno 21 avgust 2006 - 18:57

evo moj en mali izdelek oz. zelim si naredit spletno stran in ker sem se vedno v učni fazi bi rad da mi poveste kaj fali na sliki in kaj je preveč. Lahko jo tud popluvate ampak bi samo rad da vem kaj sem narobe naredil.
Hvala :grin:
Objavljena slika

#414 ArYeS

ArYeS

RN Legenda

• Members
  • 10.291 objav
  • Kraj:V Pikslih

Objavljeno 21 avgust 2006 - 19:24

Tvoja (?) glava ne paše tja. Preveč monotoni metal, čudna obroba okoli tistega oražnega. Laser ne izgleda prepričljivo in povezava med laserjem in gumbi ni, aja da ne pozabim obupne obrobe gumbov.
Ni vse tako slabo kot se sliši.. jaz sem imel slabše začetke :oops:

#415 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 21 avgust 2006 - 19:50

ArYeS, ti si strokovnjak, samo bom malo pokomentiral tudi jaz. Glava res ne paše (če že mora biti, bi jo moral bolj prilagoditi ozadju), monotoni metal tudi meni ni všeč, obroba je res malo preveč barvno povdarjena, laser je meni kar všeč, kot tudi obrobe gumbov. Malo več dela še vloži, pa bo špica in seveda ArYeS-ove nasvete upoštevaj, ker je res "maher" na tem področju. Tudi meni je komentiral izdelke, pa mi verjemi, da je imel več kot prav! Tako da ArYeS, :bow: :bow:
ddcare tebi pa vse čestitke za dober izdelek (seveda, to malo popravi)! :ok:

#416 ddcare

ddcare

Poročevalec

• Members
  • 529 objav

Objavljeno 21 avgust 2006 - 22:38

no tenx guys....am am drugače pa z glavo nisem končal tak kot z celim izdelkom še ne. Glava je samo tak bla postavljena. Ampak hvala za nasvete da jo malo poštimam. Mogoče kakšen predlog ker sem se mučil z njo in ni šlo :bah:

#417 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 21 avgust 2006 - 23:10

Tako bi jaz...na paleti Layer- Fill malo zmanjšaj, tako da se ti bolj prilagodi ozadju, še prej pa se malo poigraj z Blur Tool ® in Eraser Tool (E). :roll:
Spodnji del slike nebi, tako izrazito postavil na obrobo. Oranžno barvo pa bi naredil z Gradient Tool-om.
Tako nekako bi jaz popravljal, samo tvoj željen končni rezultat pa ne poznam. :oops:

#418 ddcare

ddcare

Poročevalec

• Members
  • 529 objav

Objavljeno 21 avgust 2006 - 23:31

ah ah...čisto sem pozabil na gradient tool. :joj:
No bom neki probal zmislit pa ko nardim pejstam da pokažem, ampak to menda ne bo tak hitro :oops:

#419 ArYeS

ArYeS

RN Legenda

• Members
  • 10.291 objav
  • Kraj:V Pikslih

Objavljeno 22 avgust 2006 - 15:44

Solution: Select All -> Delete (hec)

Laser popravi da bo na straneh prozoren malce. Robovi morajo biti ostri (prehod metal v tisti oražni pattern).

#420 MaliAir

MaliAir

Iznajdljivec

• Members
  • 817 objav

Objavljeno 23 avgust 2006 - 23:13

A je kje kaksna stran s temi tutoriali kjer te postopoma vodi iz lazjih k tezjimim nalogam..kot neke vrste ucnje?

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov