←  Avtomoto

Računalniški forum - Računalniške novice

»

Vozniški izpit pri 16-letih

mateya-ova slika mateya 29 apr 2006

Men zanima kako je to, ko lahko sedaj delaš že s 16-leti vozniški izpit.Bi mi lahk kdo to mal bolj razložil? :please:
Odgovori

exide-ova slika exide 29 apr 2006

Mislim, da to začne veljati šele drugo leto, drugače se pa ne splača delati, ker moraš voziti v spremstvu nekoga ki ima ne vem koliko časa že izpit oz. v spremstvu staršev :hmm: vseeno če te potem oni peljejo :dance: pa potem moraš pri 18ih spet delati nek izpit da lahko sam voziš
Odgovori

Borac Žan-ova slika Borac Žan 29 apr 2006

se bolj splača počakat 2 leti in si potem samostojen
to je bolj za dekleta, da se postopno privadijo :ok:
Odgovori

eros-ova slika eros 29 apr 2006

Ne splača se. Zakaj bi pa mel izpit za avto, če te itak morjo starci okol vozit. Če se voziš pa brez spremstva pa dobiž kazen pa ga več ne smeš vozit do 18-leta tako da ni neke strašne računice. :dance:
Odgovori

smrkc-ova slika smrkc 29 apr 2006

men se to zdi čista bedarija delat izpit pri 16-letih:
1. zato ker se ne smeš sam vozit ampak v spremstvu...
2. pa zato ker ko dopolniš 18 let moraš opravljati še en izpit, da lahko potem čisto samostojno voziš, kar pa pomeni še en dodaten strošek!!!!!

drugače pa mislim da ta zakon še ni stopil v veljavo, ali pa se motim!?
Odgovori

GodFather-ova slika GodFather 29 apr 2006

Moje mnenje. Izpit naj gre delat tisti ki si ga lahko sam plača pri 16, ne pa da mu ga starši plačajo. Ga potem tudi bolj ceni. Torej podpiram 18 let.
Odgovori

Bigboy-ova slika Bigboy 29 apr 2006

Podpiram 18 let predvsem zato, ker ze pri 18 letih vecina ni dozorela odgovornosti, ki jo ima voznik za volanom... res da pri 16 nekdo sedi zravn samo to je bolj tako ...
Odgovori

primozagar-ova slika primozagar 29 apr 2006

ej kokr sm jst razumu se bo res dal delat pri 16-ih, pa tko da pol voziš v spremstvu staršev, pa da morš pr 18ih spet nek delat, pa pr 21! spet nardit par ur, sam se mi pa zdi (sem kr siguren), da tud če to delaš pri 18ih, morš pri 21 naredit še tistih par ur.... :dance:
tko nekak nam je lansk let razlagu predavatelj na CPP
Odgovori

smrkc-ova slika smrkc 29 apr 2006

primozagar, če delaš pri 18ih si do 21-tega(oz. tri leta od narejenega izpita) voznik začetnik, kar pomeni da imaš lahko maximalno 7 kazenskih točk in seveda 0-promilov alkohola v krvi.... ni ti pa treba potem nobenih dodatnih ur, to je samo če delaš pri 16ih, imaš potem kasneje še nekaj kar moraš opraviti da lahko samostojno voziš.....
Odgovori

mateya-ova slika mateya 29 apr 2006

Pol se ne splača delat izpita pri 16-ih??
Odgovori

100 procentno se ti ne splača
edino če bi rad vozil s starši
po mojem je bolje da še počakaš 2 leti
Odgovori

Tennessee Titan-ova slika Tennessee Titan 29 apr 2006

če pa $$ ni problem, kar se tiče malo več stroška je pa boljše, saj imaš pri 18 tako že 2 leti izkušenj, practice makes perfect, lahko vzameš te dve leti kot zastonj avtošola, pri kateri plačuješ le gorivo, razen če ti starši računajo :zvizg:
Odgovori

ni denar problem
sam bi lahko šel delat izpit, vendar se mi tudi zdi, da si pri 18 tudi malo bolj zrel za avto
Odgovori

nebivedu-ova slika nebivedu 01 maj 2006

zdej naj gledamo mularijo že za volanom al kaj :roll: da bo še več zastojev ko bo vs paničen sred križišča, jao jao kam gremo...
Btw Borac Žan pri 16 pa si že zrev da sedeš za volan? Pri teh letih naj vozijo mopede in grejo delat izpit za traktor če ne druzga. Avto naj pustijo 18+, razn če dajo omejitev moči motorja..
Odgovori

Tennessee Titan-ova slika Tennessee Titan 01 maj 2006

odvisno je od posameznika kdaj je zrel za volan :joj: drugače pa če narediš izpit dokažeš da si :wall:
Odgovori

cashmaker-ova slika cashmaker 01 maj 2006

latilen, izpita pa trenutno ne opraviš le, če napraviš kako hudo veliko napako!!
Ko sam ga jaz delav, mi je očital, da sem se 20km/h prehitro peljal v naselju!!
Pa mi je brez večjega teženja dal izpit.
p.s. tam ni spremljal signaliacije (ali pa me je inštruktor narobe učil)
Odgovori

potem pa je potrebno zvišai kriterije :zvizg: samo presenečen bi il, da bi jih padlo več tudi nad 18 :zvizg:
Odgovori

Aliens-ova slika Aliens 01 maj 2006

Dobro je, če se voziš v spremstvu 2 leti. Pač nabereš si izkušnje in svojih mladostniških hormonov ne izrabljaš za divjo vožnjo.
Odgovori

Aliens, se strinjam, svojo sposobnost pa dokažeš na izpitu :wall:
Odgovori

Hitri odgovor