Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

AKTUALNI VIRUSI/ČRVI

Odgovorov v temi: 112

#101 Flozo

Flozo

Iznajdljivec

• Members
  • 862 objav
  • Kraj:Lendava

Objavljeno 11 april 2009 - 16:04

Lepo pozdravljeni!

Ker sem malo brskal po internetu in zašel na spletno stran panonija.net, naj vas opozorim, da je spletna stran okužena z trojanskim konjem. Spletna stran se reklamira na raznih oglasnih letakih kakih skupin DJ-jev ali kakšnih prireditev, predvsem tukaj, v Prekmurju.

Moj antivirusni program (avast) javi, da je spletna stran okužena s trojanskim konjem JS:Packed-Ak [Trj] in mi prepreči dostop.

Probajte preverit še vi.

To ne vzemite kot reklamo za to spletno stran, ampak le kot opozorilo.

#102 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Celje

Objavljeno 23 april 2009 - 18:21

Flozo: Možno, da je res kakšen virus gor, čeprav ga z hitrim pregledom JSja nisem našel. Imam občutek, da bi bilo to dobro omeniti administratorjem/webmasterjem te spletne strani, saj je 99% možnosti, da ga niso oni dali gor.
Ponavadi ljudje izkoriščajo kakšne luknje v portalih itd., da določeno JS kodo vstavijo v spletno stran in lastniki strani se tega sploh ne zavedajo.

#103 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav
  • Kraj:Inn i evighetens morke
  • Interesi:Brezveze

Objavljeno 23 april 2009 - 23:26

Kaj ti še vedno IE uporabljaš? Potem se ne čudi, da ti antivirusi piskajo pri takšnih neumnostih :)

#104 scarab79

scarab79

RN Legenda

• Members
  • 36.458 objav
  • Kraj:Solkan (Nova Gorica za laike)
  • Interesi:Software (predvsem Freeware, OS) in hardware

Objavljeno 24 april 2009 - 11:11

Sem dal stran skenirat, pa ni nicesar gor naslo. Tudi Avast mi ni javil nobene okuzbe.

#105 stik2

stik2

Raziskovalec

• Members
  • 92 objav

Objavljeno 16 julij 2009 - 13:22

Ta teden sem staknil virus '' reader_s.exe ''. Ali je že imel kdo s tem virusom probleme. Nism ga dobil da bi reku da sem kot po sumljivih straneh hodil. Enostavno sem na novo nameščal windows XP kateri je bil povezan v internet.Ko sem nameščal programe imel sem tudi že naložen AVG antivirusni pa Spyboot&destroy mi je naenkrat zapiskal tist zvočnik v računalniku in AVG mi je v tistem trenutku ga zaznal in ni bilo več pomoči.Zbrisalo ga je ampak pri ponovnem zagonu se mi je zadeva spet pojavila povrh tega mi sploh ni pustu v računalnik mi je že na samem začetku ko pride na namizje vrgel tist okenček kao od Microsofta za prijavit se pa si lahko vpisal kar si hotu ni bil pravi pass.Če klikneš naprej ti tolk spusti da prideš na namizje brez vseh ikon en čas si lahko ročno zagnal explorer v task managerju in sčasoma ni šlo več.Na koncu mi je hudič čisto vse .exe datoteke prepisal da se ni dalo nobeno stvar zagnat bog nedaj da bi te na kako stran spustu z antivirusnimi programi.
Sem na novo že 3x formatiral računalnik in po dnevu ali dveh je bil spet gor tako da sploh ne vem kaj in kako. Nazadnje sem vrgu Windowse dol in naložil Linux Mandrivo da lahko sploh kaj delam z računalnikom. Uničil mi je vse podatke na računalniku edino kar imam je na prenosnem disku nekaj programov pa filmi in glasbo.
Ali je mel že kdo od vas ta problem in kako je rešil to zadevo?
Lp

#106 matej

matej

Raziskovalec

• Members
  • 34 objav

Objavljeno 19 julij 2009 - 11:02

Ta teden sem staknil virus '' reader_s.exe ''. Ali je že imel kdo s tem virusom probleme. Nism ga dobil da bi reku da sem kot po sumljivih straneh hodil. Enostavno sem na novo nameščal windows XP kateri je bil povezan v internet.Ko sem nameščal programe imel sem tudi že naložen AVG antivirusni pa Spyboot&destroy mi je naenkrat zapiskal tist zvočnik v računalniku in AVG mi je v tistem trenutku ga zaznal in ni bilo več pomoči.Zbrisalo ga je ampak pri ponovnem zagonu se mi je zadeva spet pojavila povrh tega mi sploh ni pustu v računalnik mi je že na samem začetku ko pride na namizje vrgel tist okenček kao od Microsofta za prijavit se pa si lahko vpisal kar si hotu ni bil pravi pass.Če klikneš naprej ti tolk spusti da prideš na namizje brez vseh ikon en čas si lahko ročno zagnal explorer v task managerju in sčasoma ni šlo več.Na koncu mi je hudič čisto vse .exe datoteke prepisal da se ni dalo nobeno stvar zagnat bog nedaj da bi te na kako stran spustu z antivirusnimi programi.
Sem na novo že 3x formatiral računalnik in po dnevu ali dveh je bil spet gor tako da sploh ne vem kaj in kako. Nazadnje sem vrgu Windowse dol in naložil Linux Mandrivo da lahko sploh kaj delam z računalnikom. Uničil mi je vse podatke na računalniku edino kar imam je na prenosnem disku nekaj programov pa filmi in glasbo.
Ali je mel že kdo od vas ta problem in kako je rešil to zadevo?
Lp

poizkusi tole:

http://www.spywarere...ve-reader_sexe/ ali

http://www.virusremo...uru.com/?p=1511

Priporočam namestitev AVIRA antivirus, ima namreč zelo dobro detekcijo trojancev in močno heuristiko, po mojih izkušnjah najboljšo, pa še free je.

http://www.free-av.c..._antivirus.html

#107 kljuka

kljuka

Pomagač

• Members
  • 367 objav

Objavljeno 22 julij 2009 - 09:15

Pozdravljeni, a ve kdo kaj o tem:

Salut, comment vas tu ?

J'ai trouve un site vraiment trop trop bien ou tu peux voir qui te bloque sur MSN Messenger,
C'est http://www.msnapps.n.../qui-te-bloque/
Fais un test, c'est super rapide, et tu verras qui te bloque sans que tu le saches.

Ciao :wall:.
Ton ami(e), ...@hotmail.com

Sem dobil na hotmail od dveh iz imenika (uporabljata isti računalnik). Je lahko virus ali kaj takega?

#108 WebSpy

WebSpy

Sufler

• Members
  • 234 objav

Objavljeno 12 september 2009 - 16:58

Na "terenu" je nov trojanski konj, ki je pravkar po več mesečnem izdelovanju končan! Ima vmesne funkcije po katerih bi ga lahko uvrščali tudi med črve. Pojavlja se v dveh oblikah, in sicer, programska oprema, katera se imenuje w9e1b7s6p0y7k4g4b9.exe, nanj pa lahko naletimo tudi na spletni strani, katere povezave ne vem, naj pa bi bil na privatni strani oz. zasebni.
Virus je unčinkovit, saj ga antivirusi, kot so Avast, Nod32, BitDefender ne zaznajo, na žalost pa ga zazna Panda in sem prav začuden. Testirano je bilo tudi na nekaterih free antivirus sistemih, bolj natančno trije programi in tudi ti trije so se vedli dokaj normalno. Moram pa reči, da je BitDefender med čiščenjem datoteke hotel nekaj "izvajati", ker je datoteko pregledoval kar sedem minut! Pri ostalih antivirusih jo je pregledoval dobri dve sekundi. Avast pa je inflacijo zaznal brez, da bi virus bil zagnan, torej ga je "zgrabilo avtomatsko"! Čudno, se strinjam, ampak vsak antivirus je za nekaj. Datoteka je velika kar 4,2MB, kar je ogromno!
Virus obstaja tudi v zipanem formatu, v katerem ga spremlja tekstovna datoteka z nazivom s8p8y, katera je prazna. Naj navedem, da (naj bi) se BO virus začel pojavljati kmalu tudi v sporočilih (e-mail), v priponki. Besedilo oz. sporočilo pa se navezuje na izmišljeno ustanovo, ki ponuja brezplačno protivirusno opremo, kar za 365 dni od namestitve, vsako urno posodobitev.
To je bil kratek opis o novem virusu.

#109 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 355 objav

Objavljeno 01 februar 2010 - 17:42

Danes sem se prijavil na msn in mi pokaže nekaj stikov ki so me na novo dodali... naslovi so bili, moonhart..@hotmail.., dilea...@hotmail.., itd. Jih je bilo kar nekaj. Vse sem zavrnil razen enega ki sem ga sprejel iz firbca:) In lej ga zlomka, že vidim v podnicku nek link z pripisom: watch me on my new webcam... Haha, sem naredil delete in block stika v sekundi:D
Je kdo že naletel na kaj podobnega?

#110 M@verick

M@verick

Vajenec

• Members
  • 254 objav

Objavljeno 03 februar 2010 - 13:39

Da.
No biggie.

#111 Lilil

Lilil

//Virusni mojster//

• Members
  • 564 objav

Objavljeno 20 marec 2010 - 13:21

Pozdravljeni,

vsi, ki želite izvedeti kako se ustvari virus ne odpirajte spletne strani kot je www.thedragondomain.com/forums/news/133, kajti ko jo odprete vam bo antivirus zaznal tri škodljive datoteke, katere bi lahko poškodovale vaš PC. Spletna stran je last nekega heckerja, ki nam želi pokazati kako ustvariti virus, v resnici pa ga dobimo sami, ko odpremo njegovo stran. Prosim če napišete še kakšne podobne strani, katerih se moramo paziti zaradi virusov.

Spletna stran izgleda takole:Objavljena slika

Pa lep pozdrav

#112 nekdo32

nekdo32

Raziskovalec

• Members
  • 26 objav

Objavljeno 11 april 2011 - 18:10

Zanima me, če je opozorilo za virus črno v beli hiši, ki ga dobiš z email-om s naslovom črno v beli hiši lažno, ali je potrebno res paziti?

#113 M@verick

M@verick

Vajenec

• Members
  • 254 objav

Objavljeno 13 april 2011 - 07:00

Že sama zadeva "črno v beli hiši" namiguje na to da pritisneš delete in ignore.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov