Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Kam naprej?

Odgovorov v temi: 10

#1 ArYeS

ArYeS

RN Legenda

• Members
  • 10.291 objav
  • Kraj:V Pikslih

Objavljeno 14 november 2006 - 18:28

No, bliža se čas, ko bom moral izbrati na katero univerzo bom zahajal, a sem zelo neodločen, saj so moje želje malce drugačne od večine.

V bistvu trenutno iščem vse možne izbere, da bom lahko po netu pobrskal po programih in kaj šole ponujajo in tako naprej.

Rad bi študiral nekaj v smeri dizajna (ni važno katerega), torej konceptna grafika ali kaj podobnega, možno je pa tudi da bom izbral kakšno arhitekturo. Torej povejte za univerze v SLOVENIJI, katere so vsaj malo v to smer usmerjene. Rad bi pa prava imena, tako da lahko najdem jih na spletu, pa tudi če je šola plačljiva ali ne dodajte. Hvala!

PS: Sedaj sem na Teh. Gimnaziji.

#2 Luzdi

Luzdi

Spammer

• Members
  • 4.507 objav
  • Kraj:Menges
  • Interesi:Fotografija, telefonija, rač., psihologija,...marsikaj..

Objavljeno 14 november 2006 - 19:03

Sam sem izredni študent grafične tehnike:
http://www.ot.ntf.uni-lj.si/
(na levi strani klikni bolonjski program potem pa izberi grafična tehnika..)

Hm, faks je bolj tako tako, kot pa vsi drugi seveda. Človek bi pričakoval, da te kaj pametnega naučijo na faksu pa z leti spoznaš, da se gre bolj ko ne v večini tehničnih faksov zgolj za pridobitev papirja, še vedno pa je najpomembnejše tvoje znanje, katerega pa ne boš pridobil samo z opravljanjem faksa ampak ok, da ne bom filozofiral.

Poglej si tudi tale program in sicer gre za akademijo multimedije, kjer je veliko več praktičnega usposabljanja in je kar dobra zadeva a draga (en letnik znese preko 700k sit) poleg vsega pa gre za le dvoletni program torej 6 stopnjo (po starem programu)
http://www.iam.si/PED/INFO/index.php

#3 iced

iced

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 14 november 2006 - 20:05

Tuki so podobne debate

http://www.3delavnic...f...&startpri=0

http://www.3delavnic...f...&startpri=0

Mogoče še ALU...

velik sreče :ok:

#4 ArYeS

ArYeS

RN Legenda

• Members
  • 10.291 objav

Objavljeno 14 november 2006 - 20:43

Luzdi, no saj zato sem postavil tak širok spekter, hočem le nekaj študirati v tej smeri, dosti drugega me ne zanima, saj vem da znanje v tej smeri ne pride iz šole.

Tole sem že nekaj gledal, mi lahko kaj več razložiš o Grafična in Medijska Tehnika.. in kaj so razlike z Grafične in Interaktivne Komunikacije.

Ker sem totalen začetnik v tem bi pa vprašal še nekaj vprašanj.. kaj je razlika med univerzitetnim študijem in med visokošolskem in kaj je so pravzaprav Bolonjski študijski programi.

iced, hvala tudi tebi, bom pogledal.

#5 T3hOne

T3hOne

Raziskovalec

• Members
  • 35 objav

Objavljeno 14 november 2006 - 22:58

No, sem malo zgoden ker je še pol leta za oddajo listov za vpis ampak rajše se takoj informiram.Jaz sem zdaj trenutno 9. razred OŠ  in ne vem kam točno naprej. Me zanima vse v zvezi z elektrotehniko in računalniki, zdej se odločam med gimnazijo in tehniškim šolskim centrom kranj, smer elektrotehnik računalništva. Po končani srednji šoli pa se mislim vpisati na FRI. Baje naj bi se na gimnaziji naučil več pametnih stvari pa tega. Vsaj učasih je veljala gimnazija za boljšo šolo.Samo a se na faksu učiš pol na začetku iste stvari kot na TŠ CK ? A rabiš že vse vedet kar naj bi se na TŠ CK nauču, samo kako to pol če narediš gimnazijo :)

#6 ArYeS

ArYeS

RN Legenda

• Members
  • 10.291 objav

Objavljeno 15 november 2006 - 14:25

T3hOne, jah nevem, glej v srednji šoli boš spoznal osnovo tiste stroke, na fakulteti pa šel bolj v detaile pri pomembnejših stvareh, dosti bolj v detaile.

Tehniška Gimnazija ima kar dober program kar se programiranja tiče in sicer zdaj je po novem sistemu Java, tako kot na FRIju. Medtem ko na srednjih šolah še vedno prakticirajo veliko preveč (po mojem mnjenju) pascala, Cja ter assemblerja.

#7 T3hOne

T3hOne

Raziskovalec

• Members
  • 35 objav

Objavljeno 15 november 2006 - 16:56

Ja sej to vem, sam a bom kej zamudu če grem zdaj na splošno gimnazijo in potem na FRI ?

#8 FrcHo

FrcHo

Raziskovalec

• Members
  • 46 objav

Objavljeno 19 november 2006 - 20:02

Zdravo!
Odločam se med faksoma FRI in FERI, pa me zanima, če ima kdo izkušnje z obema fakultetama, kakšni so plusi in minusi posamezne fakultete itd. Bilo bi mi v veliko pomoč. Hvala! :ok:
LP

#9 publikum

publikum

Velemojster

• Members
  • 5.974 objav
  • Kraj:Deep in code...
  • Interesi:Linux, PHP, C++, C#, .NET, ...

Objavljeno 19 november 2006 - 22:31

Ja sej to vem, sam a bom kej zamudu če grem zdaj na splošno gimnazijo in potem na FRI ?

V bistvu ne, razen da ti ne bo treba programirati mikrokontrolerjev in podobnih brezveznih zadev, sploh če se s tem v prihodnosti ne nameravaš ukvarjati...

#10 GodFather

GodFather

Govorec

• Members
  • 2.564 objav
  • Kraj:Šmartno ob Paki

Objavljeno 19 november 2006 - 23:04

FrcHo, kaj točno te pa zanima? Jaz sm fri pogrnu.

#11 lynx

lynx

Iznajdljivec

• Members
  • 896 objav

Objavljeno 21 november 2006 - 21:25

Krajinska arhitektura je lahka, idealno če ne maraš matematike.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov