Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

internetna povezava

Odgovorov v temi: 2

#1 miyazaki

miyazaki

nOObie

• Members
  • 18 objav

Objavljeno 07 maj 2004 - 12:48

Imam problem z internetno povezavo v BS3 LJ-BEŽIGRAD,imam kabelsko povezavo 3072kbps proti naročniku in 384 od naročnika,vendar mi povezava stalno niha,v dopoldanskem času in ponoči je vse v redu to je okoli 3MB,zelo pa se poslabša v večernih urah to je od 19 pa do 23 ure ko pade celo na pol mega,čeprav imam izključene vse p2p programe,zelo slaba povezava je tudi v sobotah in nedeljah,ter praznikih(meritve delam z merilcem hitrosti speed.amis.net)rezultati z drugimi merilci so še slabši,ko sem klical na AMIS,ki je internetni ponudnik,so mi odgovorili da imam računalnik verjetno okužen z trojancem,črvom ali virusom,ki v svet pošilja ogromno količino podatkov iz mojega računalnika oziroma,da imam zapolnjen upload(da tako kažejo njihove meritve),ter da mi zaradi tega niha hitrost povezave,vendar sem vse preveril z ad-aware programom in nortonom 2004,ki ni našel nobenega virusa,modem imam priključen na enthernet,z hardwarom računalnika je tudi vse OK.
Ali mi lahko kdo odgovori v čem bi bila težava,saj razlagam internetnega
ponudnika ne verjamem saj je nelogično,da bi virus v svet pošiljal ogromno količino podatkov samo ob določenih urah(ko je gledanost kabelskega TV programa največja) oz. ob sobotah,nedeljah in praznikih.
Kako bi lahko preveril kašen upload imam ali obstaja kakšen program s katerim bi preveril trditve operaterja glede uploada

#2 totek

totek

Govorec

• Members
  • 2.651 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Prevalje
  • Interesi:Avtoakustika

Objavljeno 07 maj 2004 - 12:52

Ja kabl je pac taka stvar. Verjetno so se malo pri tvojem operaterju vun mazali. Pac je ob tistem casu najvec prometa pri njih ter njihovo omrezje tega ne zmore. Zato ti pac povezava v svet upade.

P.S.: Se en nasvet - zamenjaj antivirus, ker je norton trenutno eden najslabsih!

#3 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 07 maj 2004 - 14:27

V BS3 je cca. 10000 stanovanj, ce jih samo 1% uporablja kabelski internet je to ze zelo obremenilno.

Nastimaj si kaksen proxy cache (vec o tem http://www.arnes.si/cache.htm) v tvojem primeru proxy.amis.net port 3128

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov