Sam sem zagovornik in uporabnik sistemov za prostoročno telefoniranje. In če so rezultati testov takšni, kot praviš, Mirko, potem me resnično zanima kaj so ti ljudje počeli za volanom. Le-ta jih namreč nima kaj ovirat, oziroma jih ne more ovirat nič kaj bolj, kot kakšen bolj zgovorni sopotnik. Enostavno ne vidim kako bi jih lahko oviral kakšen Parrot kaj bolj...
Tema pa ne razumem zakaj ne gre v pravo smer. Nihče ne odobrava vožnje s telefonom v roki, sem prepričan v to. Včasih resnično ne vem, kaj pričakujete od forumov in forumašev..
Da malo pogrejem to tematiko.
(Jup, dolgčas mi je v službi...)
Meni samo ni jasna logika za zakonom pri uporabi mobilnih telefonov med vožnjo.
Če gledam na to logično, te mobitel med vožnjo ovira, fizično, tako da imaš na voljo samo eno roko in bi lahko rekel psihično, zaradi zagretega pogovora po telefonu in čisto nič drugega.
Amapk potem če gledam spet naprej logično te zagret pogovor z tvojim sopotnikom(ali sopotnico) pravtako lahko ovira psihično, pa pogovori z sopotniki niso prepovedani.
Če grem pa še malenkost naprej logično razmišljat, te med vožnjo fizično, ker imaš prosto samo eno roko ovira pravtako kajenje, pijača(non-alco), hrana, itd. ki pa pravtako ni prepovedano in lahko tudi med pitjem, kajenjem in prehranjevanjem med vožnjo tudi zagreto debatiraš z sopotnikom/sopotnico, kar tudi ni prepovedano.
Kje za vraga je potem logika zakona ki ti prepoveduje telefoniranje med vožnjo, če pa je povsem enako kot če držiš v roki čik/pijačo/sendvič in se meniš z sopotnikom?
Ne pravim da je napačen zakon, samo pač ne vidim logike v tem zakonu. Telefoniram med vožnjo? Na žalost res, ampak ko grem na daljše ture mam ponavadi v uhi BT slušalko, na kratke se mi pa ne ljubi z tem hecat, čeprav vem da ni prav. Pijem/jem med vožnjo? Zelo zelo redko, ko je res sila in nimam časa niti it pošteno na WC.