Kadar pomislim na nesreče, ki se dogajajo na cesti sem jezen kot kača. Uvesti bi bilo potrebno ukrepe, začeti pa kar pri spodnjih načelih, in sicer:
Opravljanje vozniškega dovoljenja- pisni del za opravljanje vozniškega izpita bi moral biti bolj strog, bistveno več vaj in več znanja, več pol itd;
- voznik, ki opravlja vozniški izpit, mora obvezno prevoziti 50 ur vožnje, od tega 25 ur plača država;
- voznik, ki opravlja vozniški izpit, mora prvo pomoč opraviti z bistveno več vajami in znanjem in to tudi prikazati ob opravljanju prve pomoči;
- voznik začetnik, ki opravi vozniško dovoljenje, je voznik začetnik za 4 leta; v teh štirih letih voznik začetnik za vozilom NE sme imeti alkohola, v nasprotnem primeru odvzem vozniškega dovoljenja in prepoved opravljanja za 3 leta;
- voznik začetnik, ki prekorači dovoljeno hitrost za 20 kmh, odvzem vozniškega dovoljenja in prepoved opravljanja vozniškega izpita za 1 leto;
Ostalo- vsaka 3 leta, vsak udeleženec prometa opravlja prvo pomoč na račun države, torej strošek financira država;
- voznik, ki je za vozilom vinjen oziroma alkoholiziran: globa, odvzem vozniškega dovoljenja, prepoved opravljanja vozniškega dovoljenja 2 leti;
- voznik, ki je v ALKOHOLIZIRANEM stanju in povzroči prometno nesrečo z smrtnim izidom: globa, odvzem vozniškega dovoljenja, prepoved opravljanja vozniškega izpita za 10 let, zapor 10+ let;
- torej, vse kar se tiče prekoračene hitrosti, izsiljevanja, skratka neupoštevanja pravil bi jaz kaznoval z odvzemom vozniškega dovoljena za 1+ leto in z večjo globo;
- hujše kršitve bi morale biti takojšen odvzem dovoljenja in ogromno globo;
In še več predpisov, ne da se mi sedaj podrobnosti pisati, ker dvomim, da kdo bere.
Dokler ne bo takšnega zakona bo na cesti svinjarija, še večja kot je sedaj. Ogromno jih je za volanom v alkoholiziranem stanju in niso zmožni voziti in pravilno reagirati na okoliščine v prometu. Ko pa pride do tragedije pa se vsak zgovarja, nihče kar na en krat ni nič kriv, vsi so se lepo pripeljali po omejitvah in se strogo držali predpisov, ah kje neki, pogledaš levo in desno in vidiš neprepoznavne avte in ljudi in potem bodo kvasili bedarije, da so upoštevali predpise.
Saj mene boli kurac za tistega, ko vidim, da nekdo prihiteva v škarje in neupošteva predpisov, ampak smili se mi tisti, ki nastrada zaradi takšne golazni. To je pa žalostno in tukaj bi morali biti ukrepi veliko večji in strožji kot so sedaj. Meni se zdi, da se vsak pijanec na cesti, ki ne upošteva predpisov lepo izmuzne, da ga na sodišču spustijo z slabo globo in to je to. Ampak problem nastane, ko je takšen voznik spet na cestišču in ogroža ljudi in ostale udeležence v prometu in prihodnjič lahko takšen voznik povzroči tragedijo.
Skratka, zakon o varnosti na cestišču in alkoholiziranosti na vozišču, bi moral biti bistveno bolj strog. Potem, opravljati bi bilo potrebno več radarskih kontrol. Pa naj država se izprsi, in da milijon za radarje, ki bodo merili sami in avtomatsko pošiljali kazen za neupoštevanje hitrosti. Radarskih kontrol bi moralo biti več, torej teh radarjev, ki sami merijo in beležijo hitrost voznikov. Naj jih postavijo po celotni državi. Saj to za državo ne more biti tako velik strošek, kakšne velike vsote položnic in bedarij moramo plačevati, bi lahko postavili takšne radarje po celi Zemlji, tudi tam, ko ni cestišč. Bodo pač merili kako hitro ljudje hodijo.