Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

PKR - let's play!

Odgovorov v temi: 20

#21 MoOoG

MoOoG

Govorec

• Members
  • 2.032 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:LaLaLand

Objavljeno 19 januar 2009 - 20:31

Mi lahko kdo pokaže na kakšni strani pravila igranja pokra (če je možno v slovenščini).

EDIT:

Nekaj sem našel:
Zanimale so mekombinacije in sicer

Skoraj vse igre se igrajo s kompletom 52ih kart. Za popularno igro Texas Hold 'Em so opisane kombinacije, od najboljše do najslabše.
Kraljeva barvna lestvica
As, Kralj, Dama, Janez in Deset - v isti barvi.
(A-Hearts) (K-Hearts) (Q-Hearts) (J-Hearts) (10-Hearts)
Barvna lestvica
Devet, Deset, Janez, Dama in Kralj - (9-Spades) (10-Spades) (J-Spades) (Q-Spades) (K-Spades) - (najboljša barvna lestvica) do As, Dva, Tri, Š tiri, Pet -
(A-Diamonds) (2-Diamonds) (3-Diamonds) (4-Diamonds) (5-Diamonds) - (najslabša barvna lestvica) - v isti barvi.
Poker
Š tiri karte iste vrednosti.
(7-Spades) (7-Diamonds) (7-Hearts) (7-Clubs)
Polna hiša
Vsebuje par in tris, na primer - Dama, Dama, As, As, As. (Q-Diamonds) (Q-Hearts) (A-Hearts) (A-Clubs) (A-Spades)
Barva
Katerekoli karte v isti barvi. - (5-Diamonds) (6-Diamonds) (Q-Diamonds) (K-Diamonds) (A-Diamonds)
Lestvica
Katerekihkoli pet zaporednih kart, naprimer - Š tiri, Pet, Š est, Sedem, Osem - (4-Spades) (5-Clubs) (6-Clubs) (7-Diamonds) (8-Hearts).
Tris
Tri karte iste vrednosti -
(Q-Clubs) (Q-Spades) (Q-Hearts).
Dva para
na primer - As, As, Kralj, Kralj - (A-Diamonds) (A-Clubs) (K-Hearts) (K-Spades).
Par
Karti iste vrednosti - (J-Diamonds) (J-Spades).
Visoka karta
Najvišja karta v vaši kombinaciji.

Zanima me tale barvna lestvica, kjer obstajata najboljša in najslabša barvna lestvica. Ali je lahko tudi tako, da bi imel karte 3, 4, 5, 6, 7 iste barve ?
Kaj pomeni tale zadnja vrednost, kjer piše Najvišja karta v vaši kombinaciji.?

Aja, pa še nekaj... Zmanjkalo mi je umetnega denarja. Je mogoče zaprositi za novega? Ali moram narediti nov račun?

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov