←  Igre

Računalniški forum - Računalniške novice

»

[Konzole] Xbox360 vs PS3 vs Wii

ArYeS-ova slika ArYeS 30 okt 2007

player123, loading časi se malce prihranjo, drugega pa ne. Vsekakor se mi zdi pa problem, če je dosti iger za PS3, ki se instalirajo, da moras potem brisat in instalirat, ce hoces spodobne loading čase. Bral sem da se Ridge Racer instalira 10min.
Odgovori

player123-ova slika player123 30 okt 2007

ArYeS, ja no to sem mislil. Glede prostora pa ja. Ena igra vzame nekje 5GB. Priblizno...
Tistih 10 min pa ni tako veliko, da ne bi mogel zdrzat ^^
Odgovori

player123-ova slika player123 03 nov 2007

The architecture is different, but that doesn't mean that developers do not have access to 512MB of ram.

The 360's ram is unified and runs at a single speed, whilst the Playstation 3's has 2 pools that run at different speeds EACH.

What this means is that each pool can be used for SPECIFIC memory writes and calls for processes that need faster responses.

Fact!
Odgovori

ArYeS-ova slika ArYeS 03 nov 2007

player123, dejstvo je, da so zunaj le 2 igri ki to izrabljajo, tako da se ne zanašati preveč na tole.

player123, no, to že res. Ob preprostejših stvareh ima tukaj PS3 prednost, ampak ko zmanjka rama, ga pa zmanjka prej na PS3...
Odgovori

player123-ova slika player123 03 nov 2007

Developers just need to use the memory more efficiently rather than just dumping everything into the same memory pool and not give a rats ass about it until you need it later (it's called laziness).

^^
Odgovori

ArYeS-ova slika ArYeS 25 jan 2008

Malce obujam staro temo:

V decembru je bilo prodano 8 iger na vsakega Wii-ja
Po podatkih je bilo meseca decembra prodanih 8.11 na vsakega kupljenega Wii-ja.
Primerjava: 7.76 iger na vsakega prodanega Xbox-a in 5.04 iger na vsakega prodanega PS3.

Glede na celotno življensko dobo Wii-ja je bilo prodanih 4.64 prodanih iger na vsakega prodanega Wii-ja.
Primerjava: na vsakega prodanega Xbox-a je bilo prodanih 7 iger in na vsakega prodanega PS3 je bilo prodanih 4.26 iger.

Vir: KSi -> IGN

-----------------------------------------------------------------

Nintendo je že prodal čez 20 milijonov Wii-jev
Nintendo je objavil, da je bilo do tega trrenutka prodano čez 20 milijonov Wii-jev po vsem svetu; 8.85 milijonov v severni in južni Ameriki, 4.99 milijonov na Japonskem in 6.3 milijonov na ostalih trgih. Pomemben podatek je tudi, da je konzola še vedno razprodana.

Nintendo tudi poroča, da je bilo dosedaj prodano 64 milijonov DS-ov; 20.18 milijonov v severni in južni Ameriki, 21.66 milijonov na Japonskem in 22.94 milijonov na ostalih trgih.

Vir: KSi
Odgovori

Sonoffootball-ova slika Sonoffootball 25 jan 2008

ArYeS, oprosti, da te motim ampak tema je Xbox 360 vs PS3.

Drugače je pa Wii zelo dober.Nameravam si ga kupit
Odgovori

destroyer2k-ova slika destroyer2k 25 jan 2008

Sonoffootball,

A ne razumeš da je ta podatek del ps3 vs xbox360 (koliko dejansko je razlika prodajnosti in še vedno gre v prid xbox360). Drugače pa ps3 še vedno ima močne probleme. Š e zdaj ne znajo optimizirati vredu in cena še sedaj ni znižala kaj. Čeprav letos bodo izdelalovai malo drugačnem procesu proizvodnje in se bo soniyu stroški znižal za okoli 50%.

Samo še vedno ni veliko dobri novic o ps3 haze spet prestavljen mogoče celo do marca 2009, pa tudi MGS4 je povedal da ih zelo skrbi da ne bojo se im stroški hitro povrnal za izdelovanje igre in s tem bi tudi seveda sledilo port na drugo platformo.
Odgovori

Red-ova slika Red 25 jan 2008

Spremenil sem naslov teme :D
Odgovori

Sonoffootball-ova slika Sonoffootball 25 jan 2008

Sonoffootball,

A ne razumeš da je ta podatek del ps3 vs xbox360 (koliko dejansko je razlika prodajnosti in še vedno gre v prid xbox360). Drugače pa ps3 še vedno ima močne probleme. Š e zdaj ne znajo optimizirati vredu in cena še sedaj ni znižala kaj. Čeprav letos bodo izdelalovai malo drugačnem procesu proizvodnje in se bo soniyu stroški znižal za okoli 50%.

Samo še vedno ni veliko dobri novic o ps3 haze spet prestavljen mogoče celo do marca 2009, pa tudi MGS4 je povedal da ih zelo skrbi da ne bojo se im stroški hitro povrnal za izdelovanje igre in s tem bi tudi seveda sledilo port na drugo platformo.

Seveda da razumem, samo to je bil offtopic!
Odgovori

player123-ova slika player123 25 jan 2008

Sonoffootball,

Haha ... n00b.

Cena je skor enaka 360 ... seveda ne tistem najnizjem modelu ... Arcade ali kaj je tisti 50$ cenejsi 360 od 40GB ...
Cena ni problem in glede na to kaj vse dobis noter v PS3ju in kaj v 360 za enako ceno se lahk 360 skrije.

Optimizirat ne znajo sam tisti ko nocejo znat oz. so leni. *cough* EA *cough*

Infinity Ward, Epic. Mi lahk kdo pove kako je mogoce da oni naredijo enako igro kot je na 360 ...?! (no ja ... pri Epic je ps3 vs. pc ...).

Haze ni edini spil letos, MGS4 pa sploh ne mislim omenjat ker to je MGS ... to se bo prodajalo.
Ce je Uncharted prodal 1 milijon in Crapsassin's Creed 2 milijona na PS3 ... :zvizg:

Sicer pa DMC4 lepsi na PS3, Burnout Paradise lepsi na PS3... :roll:
Odgovori

destroyer2k-ova slika destroyer2k 25 jan 2008

player123,

340 vs 400€ ni niti približno enaka cena, tako da ne mi govoriti da je skoraj enaka. Pa tudi zelo veliko ih ne briga kaj vse sony je notri dal, nekateri dejansko hočejo igre igrati ne gledati HD filme cev čas.
Epic tudi ni popolen, tudi v ut3 so par napak zaradi ne dosti optimiziranja (lag, počasnješe reagiranje menjav orožja pri tipkovnici), samo to se ne dogaja velikokrat ampak se kdaj pa kdaj in za mene to ni optimizirano, če kdaj lagne. Infinity ward pa tako in tako igra ni zelo požrešna. Ne bom kaj več govoril jaz sem samo povedal tisto, kar še zdaj niso odpravli, aja pa tak tud zaka naenkrat bojo sploh šli zdaj izdajat nazaj 20gb verzije ps3?
Odgovori

player123-ova slika player123 25 jan 2008

Ne... UTIII ne laga cisto nic ce igras na EU serverjih s spodobno povezavo.

Poglej jaz te nisem vprasal kako je COD4 pozresen ampak zakaj potem lahko toliko iger izgleda enako/boljse na PS3 kot na 360 ... ?!

20GB inacice PS3jev? WTF?! Ce mislis povedat da pridejo - ne pridejo ...
Odgovori

ArYeS-ova slika ArYeS 27 jan 2008

player123, to smo že miljonkrat povedali, PS3 ima za odtenek boljši hardvare kot Xbox360, tu ni dvoma, dokazi so tudi igre. Problem je v tem, da je Xbox360 izšel leto prej in pod nižjo ceno kot PS3 in z dosti preprostejšim dev-kitom.

Ni važno kaj vse dajo v paket, problem je v tem ker če dajo preveč ne rabijo vsi tega in vseeno morajo plačati za to.

Pa tako hvališ, da so prodal 2 mio kopij Assassins Creeda za PS3... za Xbox360 so jih prodal 2.5mio do 13. decembra, verjetno smo na 3-4 mio že zdaj.

S tem moraš gledati, da se da Xbox360 piratizirati in tam se je dosti kopij prevrtelo, ampak to ni glih merilo, samo tako sem omenil.
Odgovori

player123-ova slika player123 29 jan 2008

Mors pa gledat da je 16 miljonov 360 na trgu in sam 9.5 PS3jev ...

Torej ni dvoma da bo PS3 spil vec prodal ko 360 ...
Odgovori

Sonoffootball-ova slika Sonoffootball 29 jan 2008

player123, in Wii-jev je bilo prodanih čez 20 milijonov...Se pravi Wii je v vodstvu:thumbsup:
Odgovori

player123-ova slika player123 29 jan 2008

Ves kaj, Wii kupi velik ljudi ker je poceni. PS3 in 360 sta proti njemu draga in daj se v cevlje v enega studenta, v studentskem domu ki nima denarja za HD tv in dobro konzolo ...
Da bos spilal PS3 na 15 incnem TVju/monitorju potem se se konzole ne splaca kupit ...

Wii naj bi bil za vse. Za mene ni ... premalo iger, tisti 3rd party spili pa niso privlacni ...

Kar se pa tice prihodnosti Wiija pa ne vem kaj prevec samo verjetno ni kaj prevec dobra.
Odgovori

ArYeS-ova slika ArYeS 29 jan 2008

Itk Wii kupijo ker je poceni.. Če ne bi Wii ponujal nič pametnega, ga ne bi kupoval niti za 50eur.

Wii so igrali vse od 5 letnikov pri meni pa do 70 letnikov.. vsi so se zabavali in to je glavno. Ni bilo treba razlagati pol ure vsakemu kaj naredi kak gumb in kako se meri v zaslon.. narediš tako kot se ti zdi in v večini primerov deluje super.
Odgovori

uploader911-ova slika uploader911 29 jan 2008

Ko sem na googlu zasledil, da se o teh zadevah pogovarjamo tudi v naši deželi, so me takoj zasrbeli prsti, saj že odkar imam 360ko, iščem nekoga, da bi z njim malo podebatiral o situaciji.

Tako, to temo se pregledal, sicer bolj površno, ampak vem o čem teče beseda. Cena, zmogljivost, itd. konzol nove(sedanje) generacije.
Š e najbolj od vseh se mi dopadejo posti ArYeS-a, ker so utemeljeni in bi tudi sam napisal podobno, četudi si ne bi lastil 360ke.

Sicer je pa moja izkušnja z konzolami taka. Začel sem z NES-om, kasneje SNES, potem sem prešaltal na PS1, PS2, potem pa sem se pogumno odločil poskusiti še Microsoftovo pogruntavščino xbox360. Po pol leta odličnih iger in tudi online igranja sem bil nad konzolo popolnoma navdušen. Nato sem bil deležen RROD, konzolo sem mislil takoj prodati(ko bi jo zamenjal), pa sem se potem vseeno nekako odločil, da jo obdržim... zatem je izšel ps3, pa tudi wii. Ps3 me ni ganil, ko sem ga parkrat igral v Big bangu, nisem občutil razlike med ps3 in 360ko... po drugi strani pa me je pozitivno presenetil Wii. Odlična stvarca, za staro in mlado. Po še enem letu igranja od RROD in zamenjane konzole, se mi je omenjen problem zgodil še enkrat. Sedaj, ko je konzola ponovno zamenjana(in flashana...priznam) ;-) , sem se odločil, da se vrnem k svojim začetkom igranja, k Nintendu. Torej, kupil bom Wii, takoj ko se znebim 360ke.

360ka mi je dala veliko lepih momentov, preigranih ur in vsega kar sem od konzole pričakoval, ampak preprosto ne zdržim več igranja konzole, ki se lahko vsak trenutek pokvari. Najbrž se ne bo več, ampak strah ostaja :mad: Konzola sama po sebi je daleč od tega, da bi ji rekel slaba, pač ne uživam več v igranju iger. Grafika priznam je res prvovrstna, tako na xboxu kot na ps3(xbox mi je vseeno malo lepši), ampak pri igranju bi se rad zabaval, to pa mi lahko da Wii.

V enem izmed prihodnjih dni bom torej prodal 360ko z igrami, kontrolerji, dodatnimi kabli, itd. in si omislil Wii-ja. Upam, da bom potem zadovoljen. Mojim domačim se to zdi brezvezno, češ, da bi lahko bil malo bolj odrasel, ampak kaj naj naredim, če me to pač veseli? :roll: Sicer so mi pa oni kupili prve konzole, z očetom sem takrat preigraval Maria, Tetris, fliper, pacmana, kasneje sva se pomerila v dirkačinah:-) ...to so bili časi...

No, pa sem se razpisal... nisem sam kriv, taka debata me sama vabi, da se vključim.
Upam, da se niste že vsega zmenili, pa da še kakšno rečemo...

Pa še link do strani, ki jo vsakodnevno obiščem in se čudim temu, kako se ps3 ne prodaja: http://consolewars.free.fr/ :thumbsup:
Odgovori

player123-ova slika player123 03 feb 2008

PS3 se je prodajal slabo na dolocene trenutke gledano na celo leto pa je prodal vec kot 360 v prvem letu ... in to za 2 milijona vec! Ne vem od kot enim da se PS3 prodaja slabo ...

Wii me ne pritegne. Mario, Zelda, Metroid ... um ... Resident Evil ... aha pol pa spet Mari, Zelda ... :joj:
Ne recem da niso tut 3rd party spili uspesni sam vecina je pa takih da se smejis ...

360 pa ... hja. RROD mi gre na zivce drugace bi imel prostor v moji hisi ... in seveda zvok ... in seveda Live ki je napolnjen z debili ... :roll:

P.s. za 360 in Wii so prave stevilke za PS3 jih je pa premal ... za cel miljon :mrgreen:
Odgovori

Hitri odgovor