←  Igre

Računalniški forum - Računalniške novice

»

[Konzole] Xbox360 vs PS3 vs Wii

uploader911-ova slika uploader911 04 feb 2008

Tudi sam sem bil vedno skeptičen glede Wiijevih špilov, ampak ko sem začel igrati Super Mario Galaxy, sem ugotovil, da se pri nobenemu izmed špilov za 360ko še nisem tako zabaval. Da ne govorim o Mortal Kombat: Armagedon...

Vedno pa me je zanimalo, če so pri prodanih xbox360 šteti vsi tisti, ki so bili zamenjani. Pomojem da so všteti, tako, da je realna številka veliko manjša oz. če niso šteti, veliko, veliko večja. :mrgreen:

Ps3 bo (na žalost) resno zaživel šele, ko bo piratiziranje mogoče. Zdaj se vidi, da je to tisto, kar ps3 ovira pri prodaji. Vsaj po mojem mnenju je to to.
Odgovori

Pepc619-ova slika Pepc619 04 feb 2008

Uff ko sem vse to prebral me je kar zamikalo da bi si kakšni Wii kupil :mrgreen: Kje pa bi se dalo najceneje nabavit originalen Wii(lahko tudi iz tujine)? Že včeraj sem gledal da je v tujini po 179 €, vendar je vse razprodano. Lahko kdo poda kakšno povezavo če najdete? Je pa res da sem nekoč hotel kupiti Xbox360 že zaradi iger kot so Oblivion in podobno.
Odgovori

player123-ova slika player123 04 feb 2008

uploader911, kakor za koga ... meni je Mario vsec samo sem ga ze nekako sit ...
Samo tame SMG je se dober ker je nekaj novega :mrgreen:
Odgovori

uploader911-ova slika uploader911 04 feb 2008

Najbolj drži, da je za hardcore gamerje še vedno najboljša izbira 360ka ali pa kar PC. Tam je ogromno FPSjev, ki jim online igranje znatno podaljša dobo igranja. Če si tak tip igralca, potem wii sploh ne pride v poštev. Wii je za ljudi odprtega tipa, ki se radi zabavajo ob igranju.

Mene osebno je kar malo zagrabila panika dan zatem, ko sem 360ko zamenjal za Wii, ker sem videl gameplaye prihajajočih iger za wii. Ampak posnetek je nekaj popolnoma drugega kot pa igranje. Ko gledam posnetke xbox360 in ps3 iger, gledam grafiko, si rečem: izgleda dobro!, in igro kupim. Pri wiiju pa zna to biti problem. Igre niso videti ravno blesteče, sploh zato, ker niso v full HD. Zato je najboljše pogledati kakšen review, kjer se ocenjuje vsak element posebej, se osredotočiš na gameplay in tako izbereš primerno igro. Moji naslednji podvigi bodo torej premišljeni. :mrgreen:
Odgovori

jerant-ova slika jerant 26 apr 2008

Ok, mam eno tezavo in sicer odlocam se med nakupom ps3 in xboxa.
Sedaj pa kaj se mi bolj splaca, ce bi kupil xboxa bi kupil premium, kje je prihodnost? Igral bi pa vecino casa sam, mogoce kdaj v dvoje.

Hvala lp
Odgovori

diaz2000-ova slika diaz2000 26 apr 2008

Ja potem kupi XBOX360+še en gamepad zraven. Nedvomno pa vzami Premium verzijo, če hočeš kaj prek Live! delat, ker tam skoraj rabiš tistih 20GB diska. Igre misliš kupovati original?
Odgovori

Sonoffootball-ova slika Sonoffootball 26 apr 2008

jerant, pravijo, da se Xboxi hitro kvarijo. Zato bi ti jaz svetoval PS3
Odgovori

Sonoffootball, nove verzije z 65nm čipsetom sploh ne. Ga imam že 3 mesece in ga igram včasih tudi do 6 ur skupaj in ugani kaj se mi je do sedaj naredilo? Čisto nič, dela u nulo!
Odgovori

Sonoffootball-ova slika Sonoffootball 26 apr 2008

diaz2000, potem sem pa jaz za časom. Ker ko sem jaz nazadnje bral, so se 360-ke množično kvarile
Odgovori

Tastare verzije ja, zaradi pregrevanja določenih komponent. Pa kaj, saj je garancija...poznam tudi kolega, ki ima tole tastaro verzijo že dobro leto in mu še vedno dela u nulo! Je pa tudi pomembno kje imaš postavljeno konzolo...dobro je, da ni v kaki luknji, kjer zrak nima kam, ker ima tale xbox kar nekaj ventilatorjev vgrajenih za pretok zraka, tako da malo tudi študirajte, kje ga boste imeli postavljenega.
Odgovori

jerant-ova slika jerant 26 apr 2008

Jst bi imel samo original, ker ima prijatelj isto xboxa in bi si izposojala. Me pa nekaj zanima, nekje se prebral za neke varnoste kopije original dvdja, mi lahko kdo to bolj po domace razlozi?
Odgovori

Ja...kupiš flashan xbox, in potem lahko na njem igraš piratske(downloadane in spečene) igrem tudi preko Live!.....razen GTA IV kup, ker si to zasluži. :bravo:
Odgovori

def-ova slika def 26 apr 2008

Smeh jaz pa resno ne vidim kaj vi vidite v GTA seriji nad drugim delom. Mi resno ni bilo nikoli vsec. Aja prosim, ce mi kdo razlozi kaj je tako novega v GTA 4, da je dobil na IGN 10?
Odgovori

burekdober11-ova slika burekdober11 27 apr 2008

Smeh jaz pa resno ne vidim kaj vi vidite v GTA seriji nad drugim delom. Mi resno ni bilo nikoli vsec. Aja prosim, ce mi kdo razlozi kaj je tako novega v GTA 4, da je dobil na IGN 10?

Zakaj neki je dobil 10? Zato, da bodo Crysis loverji bili v zadregi :thumbsup: :thumbsup: Vse je novo =) dobesedno. Samo, če si pač trmast boš to spregledal :)

Kakorkoli, definitivno PS3. Ne pravim, da je Xbox slab, vendar boš na PS3 imel največ do 5 FPS manj (sploh se ne bo poznalo) in občutno lepšo grafiko z več datajli (razlog za izgubo tistih nekaj framov). Prav tako ima PS vgrajen Blue-ray player (nisem zihr če ga ima tud Xbox). Prejšnji mesec je bila podana izjava, ki se je množično razširila po internetu, da je baje Xbox360 zamudil svojo priložnost, da bi mu končno uspelo premagati PS3.
-Sam sem kupil xbox 360 sredi julija 2007, vendar sem ga zaradi neke čudne okvare takoj zamenjal za PS3 60GB. Konzola se resnično dobro odnese, nepogrešljiv pa je tudi poseben meni, ki ga takrat xbox še ni dosegal. Sedaj pa ne vem če so kaj spremenil :)
-Tko ti povem:
Če hočeš več mal več fps/mal slabš grafiko, nabavi Xbox360
Če hočeš mal manj fps/mal boljš grafiko, nabavi PS3
Nimaš ničesar za sfalit, sam osebno se mi zdi, da Sony bo šele začeu izdajat tiste prave Software za PS, medtem ko Xbox360 je vse nadgradnje že dobesedno pokuru, tko da :) (Kaj je sploh novga v tevi novi izdaji Xbox-a 360? Kakšn preklet brainwash al resnično nek upgrade?)
Odgovori

destroyer2k-ova slika destroyer2k 27 apr 2008

burekdober11,

To se pa norce delaš gta4, kot vsi pravijo isto je kot je skoz prej bila, ampak izpopolnejna čisto (prej je bilo nasilje itd. glavno in tudi v 4 je ostalo enako tako da ne govoriti da je drugačna, ker core gameplay je enak).
Pa glede priporočanja konzol tudi to si lovsko rekel, ne moreš ti človeku povedati da naj kupi ps3 zaradi "Če hočeš mal manj fps/mal boljš grafiko, nabavi PS3 ", ampak moreš prvo izvedeti kakšne igre se mu bol dopadejo in ko to izveš šele takrat mu lahko poveš katero konzolo naj kupi in tudi razlog podati. Pa glede grafike ne vem od kod ti to da xbox360 ima slabšo grafiko (res je da v določenih igrah ima odtanek bolšo ampak moreš biti pozoren da sploh opaziš in tudi ps3 nima izgube fps-jev! fps-je ima majn samo takrat, ko so razvijalci malo leni in ne sprogramijo vredi gt5 je čisti primerek odličnega programiranja igra ima 60 fps-jev ob igranju in ko gledaš posnetke kako si fural pa ima 30 fps-jev in tudi grafika zelo dobra in najvažneje je ena od redkih iger katera je rendirana v 1080p in ni uporabljen upscale).
Odgovori

diaz2000-ova slika diaz2000 27 apr 2008

burekdober11, o kakšnih FPS-jih le. Forza 2 jih ima konstantno 60 na XBOX 360. Pa kaj 5fps manj...kaj se ti tolko gre za te FPS-je, saj kar je nad 25 je vredu. O igrah pa lahk rečem samo to, da jih je na XBOX 360 veliko, veliko več kot na PS3.
Odgovori

ArYeS-ova slika ArYeS 27 apr 2008

diaz2000, 25 je za silo, če je zelo dobro je pa super že :) 60 je odlično.
Odgovori

burekdober11-ova slika burekdober11 27 apr 2008

A lohka da kdo link do kakšne slikce oz. filma, kjer popolnoma predstavijo Xbox360. S tem mislim tud njegov meni, skratka vse od užiga Xboxa naprej... če se je kaj spremenilo od takrat, ko sem ga meu (cca. 1 let nazaj)
Odgovori

ArYeS-ova slika ArYeS 27 apr 2008

burekdober11, dosti se ni spremenilo, če se je.
Odgovori

destroyer2k-ova slika destroyer2k 27 apr 2008

burekdober11,

Zakaj bi pa to spreminjal? Xbox ima najbolše narejen od vseh konzol, ti lahko rečeš drugače, ampak večina bo rekla isto kot jaz xbox live ne smejo spreminit in ne bojo, ker je najbolši softwarski sistem od vseh konzol (še ps3 fani pravijo da xbox ima to veliko bolše narejeno).
Odgovori

Hitri odgovor