Kako se učiti angleščino?
Objavljeno 01 oktober 2007 - 16:42
Vsak nasvet bo dobrodošel!
Že v naprej hvala lepa!
Objavljeno 01 oktober 2007 - 17:01
Angleščine sem se naučil predvsem iz televizije, gledal sem veliko risank (zdaj jih več ne seveda
Glede slovnice in rabe w ter dvojnih črk pa bo treba v šoli poslušat, si zapisovat in kdaj pa kdaj pogledat tudi v kakšen učbenik.
In seveda še to: Internet dela čudeže! :ok:
Upam da bo vsaj malo pomagalo! ;-)
LP!
Objavljeno 01 oktober 2007 - 17:13
Poslušanje v šoli prinese veliko več kot učenje na pamet.
P.S.: Vse najboljše !Raffy!. :beer:
Objavljeno 01 oktober 2007 - 17:37
pentium1, hvala!
Vendar je problem, ker je sin star 9 let in imajo že v 4 razredu OŠ prvo srečanje z angleščino!
To me zanima, kako otroku približati, da mu ne bi bilo v breme ampak v veselje!!!!!!!!
Objavljeno 01 oktober 2007 - 17:54
Objavljeno 01 oktober 2007 - 18:00
Se strinajm z vami, treba bo poslušat v šoli in doma delat naloge ter se malo učit, če pa ne bo šlo pa poiščite kakšno dodatno pomoč. Bo se že navadil.
PS: Če se je tvoj sin ta tri leta dobro učil, mislim da mu angleščina ne bi smela delat večjih preglavic, daj času čas, se bo že navadil.
;-)
Objavljeno 01 oktober 2007 - 18:28
Pri dvojnem l-ju je malce težje, vendar bo z gledanjem ameriških filmov in kakšnem branju knjig z angleško vsebino sam dobil občutek, kje so dvojni l-ji in kje ne. Jaz si razlagam po svoje. Naprimer fill, če daš v present continous tense, dobiš filling. Torej če je l na koncu, je velikokrat to dvojni l. Filling, telling... Vendar ne deluje povsod, v veliko primerov pa. Vendar naj te ne zavede, naprimer swim, swimming. Kjer pretvoriš v present continous tense, se večinoma zadnje črke podvojijo (razen, če gre za samoglasnike). Malo offtopic, ampak mu bo slej ko prej prav prišlo.
Sicer pa je v šoli, mu bo že učiteljica razložica. Zato so tam, a ne? :ok:
Obstajajo pa tudi neki priročniki za računalnik, kjer na mediju dobiš vaje in se učiš izgovarjati besede, tam bo tudi dobro treniral, kje je v in dvojni w.
Mogoče bi prav prišel kakšen tečaj Little England. Jaz sem hodil tja, se hitro naučiš osnove pa to :ok:
Objavljeno 01 oktober 2007 - 19:01
Jaz sem se naučil predvsem iz filmov. In to je to. Super učenje v bistvu. Oni govorijo, spodaj prevod. Sčasoma pa ugotoviš, da tisti, ki delajo prevode, ne delajo vedno prav - ampak pustimo to za drugo temo. No, ja, jaz priporočam filme.
Objavljeno 01 oktober 2007 - 20:59
Rad bi, da mi kdo razloži kako se najlažje učiti angleški jezik. Je prvo leto na urniku in bi rad pomagal sinu, da bi doumel kje mora uporabiti w kje sta ll itd..... Kako in na kakšen način bi se to najlažje dalo. Nekaj sem poskušal sam, a po vsej verjetnosti to ne bo šlo!
Vsak nasvet bo dobrodošel!
Že v naprej hvala lepa!
V knjigarnah imajo razne stvari za ucenje abecede, besed in vsega skupaj, poglej, mogoce imajo kaj za anglescino.
!Raffy! hvala enako. Ko pride pa do kaksnih strokovnih besed pa ... zaskripa tu pa tam ^^
Objavljeno 03 oktober 2007 - 06:32
Objavljeno 03 oktober 2007 - 15:13
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov