imam nek napajalnik, ki je kar glasen in me zanima če se da zamenjati in dati drug tišji ventilator
zamenjava napajalniškega ventilatorja
Ustvaril
peter454
, jan 11 2008 20:31
Odgovorov v temi: 10
Objavljeno 11 januar 2008 - 20:31
Objavljeno 11 januar 2008 - 20:44
Zakaj pa tak naslov teme?!
Napajalniški procesor - sliši se zanimivo
Seveda se da zamenjati ventilator... Kupiš ga v trgovini z elektro materialom mislim, da so 12V 80mm. Starega odviješ in odlotaš, ali pa kar preščipneš kable, in novega prilotaš na stare priključke. Če boš žice kar prerezal in novega prilotal na stare žice ne pozabi izolirati spojenih mest, da ne bo kam prebilo.
Napajalniški procesor - sliši se zanimivo
Seveda se da zamenjati ventilator... Kupiš ga v trgovini z elektro materialom mislim, da so 12V 80mm. Starega odviješ in odlotaš, ali pa kar preščipneš kable, in novega prilotaš na stare priključke. Če boš žice kar prerezal in novega prilotal na stare žice ne pozabi izolirati spojenih mest, da ne bo kam prebilo.
Objavljeno 11 januar 2008 - 21:17
No, kupi kar v PC rgovini če lahko tisti iz elektro trgovin so malo bolj glasni nekateri pa debelejši ker je nijihov cilj čim večji pretok zraka.
Pazi ko odpiraš in zapiraš napajalnik ker imajo nekateri vhodni filter "na stropu" in je potem malce teže zapret ker šparajo s kablom v tovani.
LP
Pazi ko odpiraš in zapiraš napajalnik ker imajo nekateri vhodni filter "na stropu" in je potem malce teže zapret ker šparajo s kablom v tovani.
LP
Objavljeno 11 januar 2008 - 23:04
Zamenaj cel napajalnik, starega pa prodaj. Sliši se čudno, samo tako ne boš precviknil nalepke od garancije.
Objavljeno 11 januar 2008 - 23:46
Kupi napajalnik magar LCpower6550 green solution, čeprav ga po mojem ne potrebuješ, a teh 550W za 38.88€ ti bo služilo še vsaj 2-3 leta. :ok:
LINK: http://nakupi.net/iz...m-F-v2-0-24pin-
LINK: http://nakupi.net/iz...m-F-v2-0-24pin-
Objavljeno 12 januar 2008 - 01:54
Raje prvo povej kaksen racunalnik imas, da ti lahko povemo sploh koliko W napajalnik rabis preden karkoli kupis
Objavljeno 12 januar 2008 - 09:55
Vzemi LCpower6550 green solution, pa ti ni treba nč pisat kak računalnik maš, ker bo ta dost dobr.
Objavljeno 12 januar 2008 - 12:06
Pomoje se ti res ne splača menjavat ventilatroja (predvidevam da napajalnik ni ravno nek biser kvalitete). Poizkusi najprej prepihat napajalnik, prah včasih zelo dvigne db ventilatorjev ;-)
Drugače pa investiraj v nov napajlnik, za povprečen računalnik se pod 40€ dobijo kvalitetni napajalniki - ki so še zelo tihi (120 ali celo 140mm veliki ventilatorji).
Ne bi se jaz igral okoli napajlanika, če nisi vešč elktrotehnike :twisted:
Drugače pa investiraj v nov napajlnik, za povprečen računalnik se pod 40€ dobijo kvalitetni napajalniki - ki so še zelo tihi (120 ali celo 140mm veliki ventilatorji).
Ne bi se jaz igral okoli napajlanika, če nisi vešč elktrotehnike :twisted:
Objavljeno 12 januar 2008 - 20:22
Oricron, menjava ventilatorja pa res ni tako kompliciran postopek in če ne mrdaš ostalih stvari v napajalniku nimaš kaj uničit.
Odpreš napajalnik, spihaš prah, odstraniš star ventilator, prilotaš novega, PREGLEDAŠ DA NISI POZABIL KAKŠ NEGA VIJAKA in vseskupaj priviješ nazaj.
Edini strošek je nov ventilator - cca 5€, zadeva pa rešena v petih minutah in v kolikor se očisti prah okoli PCja bo zadeva držala vsaj naslednji 2 leti.
Odpreš napajalnik, spihaš prah, odstraniš star ventilator, prilotaš novega, PREGLEDAŠ DA NISI POZABIL KAKŠ NEGA VIJAKA in vseskupaj priviješ nazaj.
Edini strošek je nov ventilator - cca 5€, zadeva pa rešena v petih minutah in v kolikor se očisti prah okoli PCja bo zadeva držala vsaj naslednji 2 leti.
Objavljeno 13 januar 2008 - 22:45
hvala za odgovore. napajalnik je star 1 mesec 550w znamka lc power. brat je kupil računalnik in ko sem ga prižgal sem mislil da sploh ne dela. bil je zelo tih, zaradi tega bi jaz zamenjal ventilator, ker mi on povzroča največ hrupa.
Objavljeno 13 januar 2008 - 23:13
hehe saj LC so silent :> imam tudi samo hyperiona 700W:>
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov