Kupujem rolerje za ženske noge. Zanima me, ker o tem nimam pojma, na kaj moram biti najbolj pozoren, primerna starost, katere znamke oz. modele priporočate in seveda kakšen nasvet pri nakupu in samemu učenju rolanja. Kot sem že zgoraj omenil je nakup namenjem ženskemu spolu, tako ene odrasle (26) in dvema otrokoma (6 in 3 leta). Lepo prosim za nasvete in konkretne predloge.
Rolerji > nakup in nasveti
Ustvaril
abruzii™
, jan 17 2008 08:53
Odgovorov v temi: 8
Objavljeno 17 januar 2008 - 10:54
abruziiâ„¢, zdaj že sicer dve leti nisem kupoval rolerjev, vendar tiste čase so bili za žensko nogo najbolj primerni FILA rolerji - najboljši čevelj.
Kaj drugega ti tukaj ni treba gledat, glede na to, da ne bodo nekih akrobacij delale, je pomoje njim najbolj pomemben design in udobnost.
Definitivno za odraslo izberi mehek čevelj ("pancarji" so že zdavnej out). Za otroke pa tako ni kaj velike izbire.
Ne se ravno odločat za čiste no name firme - prav tako pa ni treba glih Technice kupovat ;-)
Kaj drugega ti tukaj ni treba gledat, glede na to, da ne bodo nekih akrobacij delale, je pomoje njim najbolj pomemben design in udobnost.
Definitivno za odraslo izberi mehek čevelj ("pancarji" so že zdavnej out). Za otroke pa tako ni kaj velike izbire.
Ne se ravno odločat za čiste no name firme - prav tako pa ni treba glih Technice kupovat ;-)
Objavljeno 17 januar 2008 - 11:09
Za odraslo osebo ti priporočam, da jih sama proba, ker bo tako najbolje vedela, kaj ji paše in kaj ne, tako kot je to pri pancarjih. Vsaki nogi drug pancar in je težko reči, da kakšen pancar paše na vsako nogo in prav tako je tudi pri rolerjih. Seveda naj bodo zelo dobri ležaji (ABEC 7 ali kakšni mikro ležaji), saj ji bodo potem, ko bo že bolje rolala prišli še posebej prav. Na začetku je malce težje, ko se šele učiš, saj rolerji tečejo zelo gladko in so včasih prehitri, vendar pa ji kasneje ne bo žal. Velikost naj ne bo prevelika, saj se potem uležejo po nogi in malo tudi raztegnejo, tako da bi potem hitro postali preveliki, če bodo že v začetku ohlapni. Morajo lepo "stisnit" nogo, da imaš potem tudi dober občutek za rolat.
Za otroke pa bi ti težko priporočal, kakšen nakup, ker res ni prav velike izbire. Verjetno je res najbolje, da so rolerji trši, tudi predvsem iz tega razloga, ker jih ne znajo najbolje čuvat in so trpežni. Preveč denarja vlagati v rolerje za otroke se tudi ne splača, saj jih v enem poletju že prerastejo. Tako hitro pa se tudi ne naučijo.
Za otroke pa bi ti težko priporočal, kakšen nakup, ker res ni prav velike izbire. Verjetno je res najbolje, da so rolerji trši, tudi predvsem iz tega razloga, ker jih ne znajo najbolje čuvat in so trpežni. Preveč denarja vlagati v rolerje za otroke se tudi ne splača, saj jih v enem poletju že prerastejo. Tako hitro pa se tudi ne naučijo.
Objavljeno 17 januar 2008 - 12:37
Rollerblade so odlični rolerji.: Jaz sem doslej vedno vozil Roceske, občasno salomone (pač odvisno kaj sem šel vozit, čeprav zadnja leta "parkov" nisem več vozil, sem bil bolj po cestah, pločnikih in za tam sem imel "fitneserske" mehke Salomone).. Za na raile, rampe pa svoj čas Majestic Twelve.. Sem jih pa decembra vrgel stran, ker počasi prihajam v leta, ko si zaradi službe ne morem privoščit, da bi se kaj polomil..
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov