Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Namizje brez ikon

Odgovorov v temi: 14

#1 goldi 69

goldi 69

Poročevalec

• Members
  • 594 objav

Objavljeno 04 februar 2008 - 15:07

V soboto prižgem računalnik in mi pokaže namizje brez ikon.Ni bilo starta sploh nič ni bilo videti,samo namizje in slika ,ki sem jo imel za omizje.Potem sem se domislil in pritisnil ctrl-alt-delete in od tam probal zagnati kakšno opravilo kot je explorer in podobno.A brez uspeha kar javljalo je,da ne more odpreti explorer exe.Probal sem tudi z F8 ako se je Windows nalagal sploh se ni zgodilo nič lahko sem pritiskal F8 kolikokrat sem želel a se je kar naprej nalagal in prišel v namizje in ni mi preostalo drugega kot formatirat disk.Ne vem od kot kr naenkrat taka presnetancija.Nisem nalagal nobenega program ali kakšnega crack-a,nisem hodil po sumljivih straneh..A je kdo od vas imel tudi takšne probleme? :?: :?: :?:

#2 Klemi4

Klemi4

Govorec

• Members
  • 2.747 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 04 februar 2008 - 15:20

Zaradi tega si formatiral Windowse???
oprosti, ampak :mrgreen: neverjeten si, drugič prej tukaj vpraši

prvo, lahko, da si na namizju nevedeč pritisnil in si skiril ikone v tem primeru bi to nazaj odkljukal pa bi bile ikone nazaj na namizju

#3 goldi 69

goldi 69

Poročevalec

• Members
  • 594 objav

Objavljeno 04 februar 2008 - 15:32

Ne samo ikone.Ni bilo nič enostavno.Niti starta,da bi lahko izbral kakšen program bilo je samo namizje in nič drugega.Kot sem že prej omenil niti F8 ni prijelo ,da bi lahko dal zadnjo dobro delujočo konfiguracijo.

#4 hudic20

hudic20

Poročevalec

• Members
  • 585 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 04 februar 2008 - 15:53

V takem primeru bi bilo dobro slikat. :mrgreen:

#5 matjazgrum

matjazgrum

nOObie

• Members
  • 18 objav

Objavljeno 04 februar 2008 - 16:31

a imaš tv povezan z pc in imaš dva namizja omogočena . lahko si imel namizje na sekundarnem namizju . to se je že men zgodil ko sem na novo grafiko inštaliro.

#6 tzagar2

tzagar2

nOObie

• Members
  • 1 objav

Objavljeno 04 februar 2008 - 16:31

pritisnu bi ctrl+alt+delete pa dov nou proces pa napisu explorer.exe ker pomoje si meu windows explorer zaprt

#7 goldi 69

goldi 69

Poročevalec

• Members
  • 594 objav

Objavljeno 04 februar 2008 - 16:44

tzagar2, tudi to sem sprobal a ko sem napisal samo e mi je že vrglo ven opozorilo ,da ne more odpreti.Saj sem vse mogoče že probal.Malo mi je pa tudi sumljivo zakaj ,ko sem prižgal računalnik ni nič pokazal tisto na začetku o grafi spominu itd.Pritisnil sem tipko za vklop računalnika in Windows se je kar začel nalagat takoj sem zagledal logotip windowsow.Verjemite mi,da sem že dosti računalnikov popravil a kar se mi je zgodilo tokrat pa še nisem nikoli videl.

#8 DestroyerTM

DestroyerTM

Poročevalec

• Members
  • 577 objav
  • Kraj:Sem ponosn Zasawc
  • Interesi:Vse

Objavljeno 04 februar 2008 - 18:00

goldi 69, kaj pa če bi prej naprej resetiral računalnik? Ti pa kar format, jao. :mrgreen:

#9 goldi 69

goldi 69

Poročevalec

• Members
  • 594 objav

Objavljeno 04 februar 2008 - 18:19

DestroyerTM, velikokrat sem resetiral pa brez uspeha.Naj povem ,da na disku ni bilo nič kaj takega za kar bi mi bilo žal.Jezi me samo to ,da si ne pridem gor kako je do tega sploh lahko prišlo.Malo vseeno sumim na virus a ne morem se spomnit ,kje bi ga lahko dobil.

#10 upime

upime

Igračar

• Members
  • 117 objav

Objavljeno 04 februar 2008 - 19:18

Kaj pa Repair funkcija ki je enako na CDju od Windowsov? Ajajaj

#11 goldi 69

goldi 69

Poročevalec

• Members
  • 594 objav

Objavljeno 04 februar 2008 - 20:34

upime, mi lahko malo razložiš kako se uporablja repair funkcija.Ali pride to tudi v poštev pri virusu?

#12 Thomas33

Thomas33

Govorec

• Members
  • 2.048 objav

Objavljeno 06 februar 2008 - 13:38

upime, mi lahko malo razložiš kako se uporablja repair funkcija.Ali pride to tudi v poštev pri virusu?

Ko (v install blue screenu) prideš do opcije repair/install, izbereš "repair" izbereš "c:windows", vtipkaš geslo(če ga imaš vklopljenega). Vtipkaš "help" in ti vrže veljavne ukaze za repair. Kateri ukaz je potreben v tvojem primeru, ti pa žal ne bi vedel povedati... :oops:

Pobrskaj malo po :google:

#13 hudimacek

hudimacek

Igračar

• Members
  • 135 objav

Objavljeno 15 februar 2008 - 20:55

Pri večini virusov in trojancev - repair - ni možen, ker ti sploh ne pokaže datumov za nazaj. Pomagajo slike narejene z norton goast ali acronis true image.

#14 pawlinac

pawlinac

Raziskovalec

• Members
  • 33 objav
  • Kraj:Solkan
  • Interesi:Računalništvo, kaj pa drugega!

Objavljeno 16 februar 2008 - 18:19

goldi 69, skoraj 100% je to virus ker sem imel iste probleme. Bil je pa nek irc.backdoor oz. nekaj takega. Poglej, če ti ob zagonu, po tistem, ko ti pokaže optične enote, slučajno napiše to: CANNOT LOAD BOOT.INI FILE, BOOT FROM C:/WINDOWS. Drugače se pa strinjam s hudimacek, (sicer za repair nevem), mi pri system restore ni kazalo prejšnjih datumov, problem pa je rešia slika od norton ghost, mislim da je bila verzija 9.1.

LP

#15 strelec72

strelec72

nOObie

• Members
  • 1 objav

Objavljeno 30 april 2008 - 08:24

Pozdravljeni

Tudi jaz imam enak problem kot goldi 69, da mi pokaže samo namizje brez ikon. Poskušal sem z ctrl-alt-delete in od tam zagnal in pregledal PC z nod32, spy sweerer, spybots, ad-aware, registy clean expert. Programi so našli napake, vendar osnovni problem je še vedno ostal (namizje brez ikon in start vrstice). Ima kdo kakšen nasvet, kaj narediti, ker ne bi rad formatiral in ponovno nalagal XP-jev

LP

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov