Poglej
PIRCjeCAR, iz lastnih izkušenj ti povem 2 primera.
Sam sem študent Rač. in Inf. v MB na FERI. Sedaj sem že abs. in delam prakso na eni izmed firm v MB. Za moje pojme moje delo na praksi ni težko, prej lahko. Delam po 8 ur na dan, imam drseč delavnik, delo dobivam sproti, brez dead-line-ov, .... skratka vsekakor lažje kot sem si predstavljal. Čeprav prvi 2 uri šihta sta vrženi stran, ker za programiranje moraš bit zbran ... in če nisi jutranji tip, ti te 2 uri vsekakor vgreta.
Moj sošolc, dela pri eni drugi firmi, ki ima delavni čas od 8 - 16, dela ko mutec ... res progrmira ... če se primerja z mano se jaz potemtakem igram na šihtu

.
Par sošolcev dela drugje in tudi niso tako zelo zadovoljni, kakor so pričakovali ob vstopu v študij.
Če pa gledam splošno, plača ni tako slaba ... se suče tam nekje okoli 1500€ +-250€... odvisno pač od delodajalca, programski jeziki v katerih boš delal so spet odvisni od delodajalca, lahko se zgodi da boš moral delat v večih, lahko pa da boš specializiran na en programski jezik. Za prosti čas pa ti težko rečem, če si tip ki lahko daš službene zadeve na stran ko stopiš čez službeni prag, potem boš imel veliko prostega časa.... če ne pa vedno manj
Pa upam, da nisem spremenil tvojega stališča do programerstva.
lp, mr. Vragec