Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Nova grafična, star komp

• Please log in to reply
Odgovorov v temi: 37

#21 scarab79

scarab79

RN Legenda

• Members
  • 36.458 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Solkan (Nova Gorica za laike)
  • Interesi:Software (predvsem Freeware, OS) in hardware

Objavljeno 06 april 2008 - 20:42

denis505, 3850 se dobi na AGP, a so pri nas bolj redke.

#22 SoundTechnic

SoundTechnic

Pomagač

• Members
  • 481 objav
  • Interesi:Motorji, audio tehnika, elektro zadeve, računalništvo :P

Objavljeno 06 april 2008 - 20:43

Vem da je sistem ozko grlo in vem, da se pozna, če sistem naviješ :roll: Gre se zato, da jaz tega niti ne opazim pri meni. Cyrsis igram normalno (točnih fps zdajle nevem). Zato nevidim razloga zakaj si nekdo ne bi kupil boljše grafike za svoj "starejši" sistem, ker lahko iz boljšo grafiko samo pridobiš.

#23 denis505

denis505

Vajenec

• Members
  • 277 objav

Objavljeno 06 april 2008 - 20:50

scarab79, sej ne da bom kupu AGP ampak, za koliko se pa kaj rezlikujejo cene med AGP in PCI-e za isto kartico?

#24 def

def

PedoBear

• Members
  • 5.910 objav
  • Kraj:Zagorje ob Savi

Objavljeno 06 april 2008 - 20:56

denis505, denis505, ce so iste graficne je ista cena se mi zdi :) Ni razlike.

Soundtehnic pa zakaj bi kupoval grafo, ki je ne izkoristis in imas najbrz isto fpsjev kakor bi imel z kaksno HD3850 ali celo slabso.

#25 TechFreak!

TechFreak!

Spammer

• Members
  • 3.243 objav
  • Kraj:Ulica Bratov Tatov št.: Ukradena

Objavljeno 06 april 2008 - 21:38

Cena AGP v primerjavi z PCI-e je nekje 20€ razlike... in pa nekaj FPS...
Drugače pa je 4200+ (po možnosti navit) in recimo 2GB rama + HD3850 je razmeroma zmogljiv stroj za igre... tud Crysis na 1280×1024 in medium detaili dela lepo.

#26 SoundTechnic

SoundTechnic

Pomagač

• Members
  • 481 objav

Objavljeno 06 april 2008 - 21:47

Soundtehnic pa zakaj bi kupoval grafo, ki je ne izkoristis in imas najbrz isto fpsjev kakor bi imel z kaksno HD3850 ali celo slabso.

Zato ker to ne drži ? Sploh pa raje vzameš boljšo in jo imaš ko boš kasneje nadgradil sistem bv kupvat neke cenješe jajce, ker če že kupiš kupi neki "ornk".

#27 def

def

PedoBear

• Members
  • 5.910 objav

Objavljeno 06 april 2008 - 22:00

SoundTechnic, ti bos itak neki nadgradil cez toliko casa, da bo grafa ze toliko ceneje, da bos v rensnici v minusu:) Tvoja logika je napacna.

#28 Lukeatluke

Lukeatluke

Iznajdljivec

• Members
  • 876 objav

Objavljeno 06 april 2008 - 22:08

denis505, ohh gosh.Odsvetujem nakup nove AGP kartice.

Če bi bil na tvojem mestu bi plato prodal za 40€ in kupil eno za 60€, kupil 9600GT-140€ in 1GB DDR2 RAM- 20€.

Saj jaz bi tako naredil :)

#29 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 06 april 2008 - 22:30

def966, ni res. AGP so dražje in dajo manj za ta denar.
SoundTechnic, nakup "preveč" dobre grafike za slabši sistem je enako, kot tlačiti skalo skozi lijak z oskim grlom. Se mi je zdelo, da razumeš komparacijo.k :)

#30 SoundTechnic

SoundTechnic

Pomagač

• Members
  • 481 objav

Objavljeno 06 april 2008 - 23:41

V glavnem več fps boš dobil če vzameš 3870 kot pa 3850. Sistem se mi pa zdi bedasto nadgrajevat če mi pa stari še služi več kot dobro. Večina jih tako nadgrajuje zaradi tega, da bodo lahko poganjali igre ali pa tisti, ki bi radi na vsak način pognali visto, da bi bili "in" :roll: Isto ko telefon nevem zakaj bi moral imet vsak mesec najnovejše jajce, če pa mi stari še zmeraj dobro služi (pa čeprav mam zdaj novega) pač zamenjam ko mi ta "crkne".

#31 Lukeatluke

Lukeatluke

Iznajdljivec

• Members
  • 876 objav

Objavljeno 06 april 2008 - 23:47

SoundTechnic, gre se bolj kaj dobiš za cca. 40€ več.Torej če vzameš samo grafično te pride ceneje, da...Samo če pa nadgradiš matično in ram ter grafično bo pa razlika zelo očitna.
Mimogrede pa tvoj procesor še ima OC potenciala, saj nekje do 2.7Ghz.

Lahko noč :shock:

#32 def

def

PedoBear

• Members
  • 5.910 objav

Objavljeno 07 april 2008 - 01:11

V glavnem več fps boš dobil če vzameš 3870 kot pa 3850. Sistem se mi pa zdi bedasto nadgrajevat če mi pa stari še služi več kot dobro. Večina jih tako nadgrajuje zaradi tega, da bodo lahko poganjali igre ali pa tisti, ki bi radi na vsak način pognali visto, da bi bili "in" :roll: Isto ko telefon nevem zakaj bi moral imet vsak mesec najnovejše jajce, če pa mi stari še zmeraj dobro služi (pa čeprav mam zdaj novega) pač zamenjam ko mi ta "crkne".

nope :)

#33 SoundTechnic

SoundTechnic

Pomagač

• Members
  • 481 objav

Objavljeno 07 april 2008 - 07:57

SoundTechnic, gre se bolj kaj dobiš za cca. 40€ več.Torej če vzameš samo grafično te pride ceneje, da...Samo če pa nadgradiš matično in ram ter grafično bo pa razlika zelo očitna.
Mimogrede pa tvoj procesor še ima OC potenciala, saj nekje do 2.7Ghz.

Lahko noč :shock:

Š e na več sem ga imel kot 2.7Ghz, sem ga pa pred časom spustil na stock ker me zezajo rami in trenutno niti nimam neke potebe po hitrejšem procu. Nevem točno kaj si mislil z temi 40eur, a če vzameš 40eur cenejšo grafiko in potem z temi 40eur nadgradiš ostali sistem al kaj :roll:

def966, ti pa bodi malo bolj specifičen glede tvojega nope. Čeprav me niti ne zanima iz čem se ne strinjaš ker vemo, da to za 80% primerov drži.

#34 def

def

PedoBear

• Members
  • 5.910 objav

Objavljeno 07 april 2008 - 08:25

SoundTechnic, jah kako bi ti rekel nebi ti imel nic vec fpsjev ali nic manj z HD3850:) Kakor smo rekli imas toliko neizkoriscene graficne .)

Temu se rece CPUcap ce se ne motim:)

#35 Gost_gpc17_*

Gost_gpc17_*
  • Guests

Objavljeno 07 april 2008 - 14:21

Ti kupi 1gb ddr1 rama se pride okoli 30€ in pa 9600gt.;)verjami da bo super.

#36 def

def

PedoBear

• Members
  • 5.910 objav

Objavljeno 07 april 2008 - 15:25

gpc17, si ti videl cene ddr1 rama?:) se bolj splaca malce vec investirat pa cisto nov proc:)

#37 Hydr@

Hydr@

Spammer

• Members
  • 3.112 objav
  • Kraj:Kras

Objavljeno 07 april 2008 - 16:19

def966, Kupiš rabljeno... Poleg tega pa lahko poceni kupiš 939 pci-e plato in imaš skupaj z novo grafo še za nekaj let.

#38 SoundTechnic

SoundTechnic

Pomagač

• Members
  • 481 objav

Objavljeno 07 april 2008 - 16:46

Raje da 200eur več za nov sistem kot pa, da kupi rabljene rame za par € (nevem vrjetno se to bolj splača ?). Vsaj tako sklepam iz njegovih odgovorov.

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov