Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Nov računalnik (Kje in kaj kupiti?)

pomoč sestava custom pc računalnik sestavljam

• Please log in to reply
Odgovorov v temi: 1364

#901 def

def

PedoBear

• Members
  • 5.910 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Zagorje ob Savi

Objavljeno 02 julij 2010 - 12:31

1156- Core i3, i5, i7
1366- se mi zdi pa mocnejse razlicice Core i7 9XX

Tukaj bos nasel na levi po podnozju procesorju da jih lahko razvrstis:)

#902 feedback03

feedback03

Geek über alles

• Members
  • 1.159 objav

Objavljeno 12 julij 2010 - 14:41

Odločam se za nakup novega napajalnika, ker bom čez nekaj mesecev posodobil računalnik, poganjal pa bo min. i7 930 (oz. nekaj takega) in HD 68xx (ko bodo izdane) in pa ostale malenkosti :blink:...

Moja edina "zahteva" pa je, da mora biti modularen.

Budget pa je tam 100€, par evrov gor ali dol.

#903 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 12 julij 2010 - 16:10

LC Power LC8850 "Arkangel" v2.2
Tega sem videl gnat i7 980X in 2x ATI Radeon 5970 in še modularen je. Seveda je OC bil v tem primeru omejen.

#904 anja

anja

nOObie

• Members
  • 1 objav

Objavljeno 19 julij 2010 - 14:26

Živjo :)

Kupujem nov računalnik in bi potrebovala vašo pomoč. Do sedaj sem imela enega Lenovo laptopa, ki mi je že nekaj časa odločno premalo, zato razmišljam o desktopu.
Cena bi bila do okoli 800 eur.

Računalnik potrebujem za Photoshop in zahtevnejše delo s fotografijami,pa tudi za obične stvari kot so gledanje filmov, internet, poslušanje glasbe ...
Predvsem mi je pomembno, da bo mašina delala hitro in brez zatikanja, dobra grafika, več programov naenkrat.

Nekaj sem gledala tudi all in one računalnike:
http://pricaraj.si/s...ge=24331#images
http://www.ceneje.si...um_-_CX001337AD

predvsem me privlači multitouch ekran, kompaknost, samo nisem prepričana, da so dovolj zmogljivi za nemoteno delo s fotošopom, ker procesor ni ravno najnovejši ... Na tehnične komponente se itak ne spoznam, tako da vas prosim, če mi poveste, ali je kateri od zgornjih dveh računalnikov primeren zame.

Ali je mogoče bolje kaj takšnega?:
http://www.slonakup......nfinity n3315

#905 laracroft

laracroft

Raziskovalec

• Members
  • 71 objav
  • Kraj:POD ŠANKOM

Objavljeno 20 julij 2010 - 13:49

Živjo :)

Kupujem nov računalnik in bi potrebovala vašo pomoč. Do sedaj sem imela enega Lenovo laptopa, ki mi je že nekaj časa odločno premalo, zato razmišljam o desktopu.
Cena bi bila do okoli 800 eur.

Računalnik potrebujem za Photoshop in zahtevnejše delo s fotografijami,pa tudi za obične stvari kot so gledanje filmov, internet, poslušanje glasbe ...
Predvsem mi je pomembno, da bo mašina delala hitro in brez zatikanja, dobra grafika, več programov naenkrat.

Nekaj sem gledala tudi all in one računalnike:
http://pricaraj.si/s...ge=24331#images
http://www.ceneje.si...um_-_CX001337AD

predvsem me privlači multitouch ekran, kompaknost, samo nisem prepričana, da so dovolj zmogljivi za nemoteno delo s fotošopom, ker procesor ni ravno najnovejši ... Na tehnične komponente se itak ne spoznam, tako da vas prosim, če mi poveste, ali je kateri od zgornjih dveh računalnikov primeren zame.

Ali je mogoče bolje kaj takšnega?:
http://www.slonakup......nfinity n3315

Predlagam ti da si kupiš tovarniško zloženega saj proizvajalci praviloma vstavijo kvalitetnejše komponente, recimo DELL ali HP. Če pa že kupuješ po kosih vzemi komponente od priznanih proizvajalcev z zvenečimi imeni. lep nakup :lol:

#906 def

def

PedoBear

• Members
  • 5.910 objav

Objavljeno 20 julij 2010 - 14:26

Ponavadi se bolj splaca da sama sestavis. Ti cez kaksnjo urco najdem par konfiguracij:)

#907 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 20 julij 2010 - 19:07

Anja, v temi Dober Nakup Za Vaš Denar, poglej za multimediskim.
Tistemu pa dodaj bolšo grafično in procesor. Moj predlog, tema komponantama, i5 750 in ATI 5770 1GB.

#908 Laura

Laura

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 25 julij 2010 - 15:07

Pozdravljeni!

Razmišljam o nakupu novega računalnika, zato se tule obračam na vašo pomoč. Trenutno imam prenosnika: http://www.mimovrste...s-24ghz-ku280es ki me že pošteno spravlja ob živce (star je cca 2 leti). Pa bom naštela nekaj stvari, ki me zelo motijo: pregrevanje (zadnjič sem ga malo razpihala, sedaj je bolje - še vedno sem pa tja zagledam blue screen), občutno premalo USB vhodov, pri igranju Sims3 me vrže iz igre (ker ne shranjujem non-stop, mi potem to ubija voljo do nadaljnega igranja - imam pa original igro & dodatke, tako da se problem skriva nekje v računalniku), pri zapisanih neobičajnih DVDjih > 4,5GB slika preskakuje (ne vem ali je že zapis zanič, ali pa sam čitalec ni sposoben tega branja),... Mnenja, ki sem jih bil deležna so, da pač laptop ni namenjen taki uporabi itd. Računalnik je namreč prižgan skozi cel dan, ponoči pa ne zaradi brnenja procesorja (tako zoprno :lol: ). Pa tudi zamenjava kake komponente je za amaterja pri laptopu nemogoča in ravno tako je čiščenje prahu pravi izziv. ;) Sicer je tale prenosnik po 10 dneh crknil, pa sem ga odnesla na HPjev servis v Lj, kjer so ga prej kot v 7 dneh popravili (na garancijo seveda). Še vedno ne vem kaj je bilo narobe, saj nisem hotela bit firbčna - samo na listu je pisalo zamenjava matične plošče... Drugače pa pohvale pooblaščenim servisom HPja. ;)

Zato sem se odločila, da si sedaj čez poletje nabavim "kišto", za katero sem pripravljena odšteti do 700€. In imam sedaj problem, ker ne vem kje bi začela oz. kaj je bolj važno zame (procesor, ram, potrebujem tudi precej prostora na računalniku - na tem ga je premalo in uporabljam še zunanji disk,...). Okvirno razumem za kaj se gre, samo izbire je toliko... ;) Glede na mnenja, ki sem jih prebrala se nagibam k nabavi preko sestavi.si. Obožujem velike lcd-je za gledanje filmov in serij, kar 70% časa tudi počnem na računalniku. Uporabljam Win7, odprtih imam kar nekaj programov hkrati & včasih se zgodi da vse skupaj kar malo obstane (sploh ob Nero-tu). Pa ne vem kako je s to mrežno kartico, ki jo potrebujem - vsaj pri starih računalnikih si jo moral dokupit (prenosniki jo pa itak že imajo). Bi prosila, če bi si kdo vzel malo časa pa mi svetoval kaj naj nabavim, saj se ne bi rada čez 2 leti spet ukvarjala s podobnimi problemi. Lahko je tudi sestavljen računalnik, če je to boljša odločitev...

Hvala za vaše odgovore. :)

Lp
Laura

#909 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 25 julij 2010 - 21:19

Laura; KLIK

#910 Laura

Laura

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 27 julij 2010 - 16:11

Laura; KLIK

Hvala za tale link. ;) Sem si nekako takole zamislila:
- Mainboard Socket-AM3 ASUS M4A89GTD Pro, ATX (123,15€)
- Procesor AMD Athlon II X4 635, 2,90GHz, Quad-Core, S-AM3, Boxed (105,98€)
- Mushkin Blackline kit 4GB PC3-10666 CL7-7-7-20 (DDR3-1333) (107,21€)
- Grafična kartica PCI-E 2.0 POINT OF VIEW GeForce GTS 250, Retail, 1024MB (133,80€)
- Trdi disk WD 1TB 7200 64MB SATA2 GREEN WD10EARS (68,52€)
- DVD/RW SONY AD - 7243S - OB SATA BULK BLACK (22,76€) - tule mi ni čisto jasno ali bo normalno bral in zapisoval DVD+R DOUBLE LAYER (ker trenutno mi tole nagaja, saj slika preskakuje)!?
- Ohišje: COOLER MASTER MIDT RC - 690 - KKN1 - GP BLACK (73,24€)
- NAPAJALNIK SILENTPOWER LC6600GP2 - 600W/14 V2.3 (47,95€)

Tako vse skupaj znese cca 683€. A ima kdo še kak predlog za izboljšavo? :) Sicer imam pa še nekaj vprašanj... :lol: Ni mi čisto jasno kaj tole pomeni v opisu matične plošče "Grafični krmilnik ATI Radeon HD 4290 Shared Video Memory (UMA)"? Zvočno in mrežno kartico pa vidim, da že ima. ;) Ali bi bilo dobro imeti še kake ventilatorje oz. hladilnik? Pa potem Windowsov nisem še nikoli nalagala na nov računalnik. Je enak postopek?

Še enkrat hvala. ;)

LP

#911 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 27 julij 2010 - 17:14

A ima kdo še kak predlog za izboljšavo?

Na tvojem mestu bi menjal grafično za ATI 5770 1GB. Sicer je 10-20€ dražja, je pa bol zmogliva, v brezdelju porabi majn elektrike in podpira zadnje standrde(DX11, SM5,ipd.) katerih GTS250 ne.

Ni mi čisto jasno kaj tole pomeni v opisu matične plošče "Grafični krmilnik ATI Radeon HD 4290 Shared Video Memory (UMA)"?

To je že grafična na matični. Samo tele integrirane so nezmoglive primerne za kakšno pisarniško delo zato se v večini primerov doda drugo.

Ali bi bilo dobro imeti še kake ventilatorje oz. hladilnik?

Vse potrebne hladilnike bi morala zraven dobiti. Drugače pa ventilator ali dva na ohišju ne škodita. Priporočlivo je da se odvaja več zraka kot dovaja, tako se topel zrak ne more kopičiti.

Pa potem Windowsov nisem še nikoli nalagala na nov računalnik. Je enak postopek?

Enak. :)

#912 gašper

gašper

Raziskovalec

• Members
  • 38 objav

Objavljeno 28 julij 2010 - 11:38

upu bi en računalnik pa se ne spoznam glih najbolj na računalnike tko da a mi lahko svetujete če je računalnik dell XPS 435 dobr

-procesor intel core i7-920(2,66 ghz,8mb)
-grafična kartica nvida geforce GT 220 ,1 gb
-pomnilnik 12 gb(6x2 gb) 1066 mhz ddr3
-trdi disk 1tb 7200obr./min.
-optične enote 16xdvd rw
-operaciski sistem microsoft windows vista home preium 64 bit

rabu bi ga pa za igranje zahtevnejših igric in za šolo(pisanje besedil,powerpoint...)

#913 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 28 julij 2010 - 18:30

LOL ne! To je čisto NE uravnovešen računalnik.

Stara grafična, eden najhitrejših procesorjev kater je čisto ne izkoriščen, bedasta konfiguracija RAMa, in bog pomagaj na kateri matični.

Poglej temo katero sem predlagal Lauri. Kolko si pripravlen dati za računalnik?

#914 gašper

gašper

Raziskovalec

• Members
  • 38 objav

Objavljeno 28 julij 2010 - 21:03

2000 eur

#915 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 28 julij 2010 - 22:17

Napajalnik: LC8850 "Arkangel" v2.2

Matična plošča: Gigabyte GA-X58A-UD7

Procesor: Core i7 930

RAMi: Corsair Dominator 6GB 1600Mhz cl8

Grafična kartica: Radeon HD 5970

Trdi disk 1: X25-M SSD "Postville"
Trdi disk 2: HD103SJ "Spinpoint® F3"

Optična enota: SH-S223L BEBE LightScribe™

Manka ohišje in kaki aftermatket hladilnik.

#916 def

def

PedoBear

• Members
  • 5.910 objav

Objavljeno 28 julij 2010 - 23:07

Samo 2000 EUR je overkill tudi za igranje iger. Med 1000EUR in 2000 EUR racunalnikom je mogoce 50% ali dosti manj performanca increase.
Se bolj splaca 1000 EUr zdajle dati in cez 2 leti se enkrat 1000 EUR.

#917 gašper

gašper

Raziskovalec

• Members
  • 38 objav

Objavljeno 29 julij 2010 - 07:47

a cnej ne bi blo?

jest bi dal ene 2400 eur za računalnik in dudatke(monitor 350eur,zvočniki 30eur,miška in tipkovnica 130eur...)

pa ker računalnik pa je to?

hvala

#918 Tio

Tio

Raziskovalec

• Members
  • 87 objav

Objavljeno 29 julij 2010 - 09:19

Ta je Overkill!

Nekaj takšnega je čez glavo dovolj:

ASUS M4A89GTD Pro/USB3 - AMD 890GX/SB850/DDR3/CFX&HCFX/am3/ATX
AMD Phenom II X6 1090T (3,20Ghz, 9MB) BOX Black Edit. 125W
Noctua NH-D14
OCZ Gold Edition 4GB 1600Mhz cl8 KIT - 1.65V
ASUS Radeon HD 5850 1GB DirectCU
Samsung SpinPoint F3 1TB 32MB - HD103SJ
Sony NEC AD-7241S LightScribe
Enermax MODU82+ II 625W
ANTEC Dark Fleet DF-30

Skupaj: 1,236.00 €

Priložil sem zelo dober zračni hladilnik za tišji sistem in morebitno navijanje procesorja - plošča tudi omogoča, da avtomatsko navije procesor-brez kakršnihkoli skrbi, da nebi delalo! :)

Cene so iz DINOKOMP

Ostalo (Monitor, miška in tipk., ter zvočniki) po želji.

Glede na to, da se gre predvsem za igre bi priporočal:

Razer Lycosa Gaming Keyboard
Razer Imperator Gaming Mouse
Razer Vespula

Ta komplet uporabljam tudi sam in morem rečt, da je bilo vredno vsakega centa, ki sem ga plačal! :lol:

LP

#919 Laura

Laura

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 29 julij 2010 - 10:06

fitipaldi hvala. :)
Samo še tega ne vem, če mi bo tale DVD/RW SONY AD - 7243S - OB SATA BULK BLACK normalno bral in zapisoval DVD+R DOUBLE LAYER? Verjetno bi bil tale BD-COMBO POGON SATA PLEXTOR PX-B320SA, RETAIL bolj ustrezen, samo Blu-rayev itak nimam, čitalnik je pa veliko dražji zaradi tega...

LP

#920 gašper

gašper

Raziskovalec

• Members
  • 38 objav

Objavljeno 29 julij 2010 - 14:57

fitipaldi a mi loh prosim svetuješ če je ta računalnik dobr za igranje zahtevnejših igric in za brskanje po spletu in tudi za šolo(powerpiont,pisanje spisov...),če ni vredu te prosim da mi svetuješ kateri računalnik je vredu(določi točni model) za pribljižno cca. 1500 eur.

tehnične podrobnosti artikla:

model mimovrste iPERFORMANCE

procesor Intel Core i7 930 (2,8 GHz, 8 MB L3 predpomnilnika, 4,8 GT/s FSB)
matična plošča Gigabyte EX58A-UD3R
grafična kartica ATI 5770 1GB GDDR5 pomnilnika
pomnilnik (RAM) 6 GB (3 x 2 GB) DDR3 (razširljiv do 16 GB)
trdi disk 1.5 TB SATA2
optične enote DVD +/- RW , SATA BluRay Combo
zvočna kartica Realtek ALC888, 2/4/5.1/7.1-kanalna High Definition Audio
mrežna kartica 1 x Realtek 8111D (10/100/1000 Mbit)
USB priključki 10xUSB2.0 + 2xUSB3.0
firewire priključki 3
TV izhod HDMI
drugi priključki 2 x PCI Express x16
2 x PCI Express x8
2 x PCI Express x1
1 x PCI
8 x SATA 3Gb/s
2 x SATA 6Gb/s
1 x IDE
1 x disketni
1 x PS/2 za tipkovnico
1 x PS/2 za miško
6 x audio jacks (Center/Subwoofer Speaker Out/Rear Speaker Out/Side Speaker Out/Line In/Line Out/Microphone)
operacijski sistem brez
napajalnik 850 W
ohišje Cooler Master HAF 922
druge značilnosti čitalec kartic
Pripravljen za Crossfire tehnologijo in SLI

garancija 2 leti

hvala in lep pozdrav!

Podobne teme s ključnimi besedami: pomoč, sestava, custom pc, računalnik, sestavljam

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov