Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Nov računalnik (Kje in kaj kupiti?)

pomoč sestava custom pc računalnik sestavljam

• Please log in to reply
Odgovorov v temi: 1364

#181 klukc

klukc

Iznajdljivec

• Members
  • 906 objav

Objavljeno 12 januar 2009 - 13:03

Za to kar boš imela v škatli je napajalnik dovolj močan, hlajenja pa tako ali tako ne rabiš, ker ne misliš navijat. Kolikor ga pa rabiš pa dobiš že zraven hladilnike in ne rabiš dodatno kupovat.
lp

#182 jahlive

jahlive

nOObie

• Members
  • 10 objav

Objavljeno 12 januar 2009 - 13:04

Če ima kdo še kakšen predlog ali pomislek tudi glede matične ali česarkoli bom ful vesela. :)

Hvala za pomoč.

#183 dominikkk1

dominikkk1

Iznajdljivec

• Members
  • 783 objav
  • Kraj:zapleten v spletu (okoliščin)

Objavljeno 12 januar 2009 - 13:29

najprej točno povej, za kaj ga boš uporabljala! Za 2D grafiko in za video. Kaj video- obdelavo ali samo gledanje videa!?!
Ali se bo igralo tudi igrice!?

Ali se bo računalnik kaj navijalo?

#184 jahlive

jahlive

nOObie

• Members
  • 10 objav

Objavljeno 12 januar 2009 - 13:43

Montažo videa, obdelavo, after efekte ... Iger pa nič.
Oblikovanje pa vse Adobove zadeve - največkrat fotošop in ilustrator hkrati odprt, pa še par drugih stvari zraven ...

#185 AntiTrax

AntiTrax

Gospod s kravato

• Members
  • 1.202 objav

Objavljeno 12 januar 2009 - 13:45

dominikkk1, če bi tudi ti malo prej bral, bi videl da veliko stvari ki si jih ti vprašal so že bile povedane.

#186 dominikkk1

dominikkk1

Iznajdljivec

• Members
  • 783 objav

Objavljeno 12 januar 2009 - 13:54

Montažo videa, obdelavo, after efekte ...

v tem primeru je dobro imeti štirijedrnika. Novi Core i7 so predraga platforma za tvoj budget, zato sem dal prejšnjo serijo a odličnega - Q9550.
Grafična je na ta račun malo slabša, a če se ne bo igralo iger je prav dobra-bolj prav pride močan procesor.
6GB RAMa, 2×500GB disk za velike video file...

Objavljena slika

#187 jahlive

jahlive

nOObie

• Members
  • 10 objav

Objavljeno 12 januar 2009 - 14:51

Hvala. Zdaj sem pa spet na začetku. :shock:
A ni 300€ mal dosti za procesor? Kaj pa drugi rečete na tale Dominikov sestav?

Najbolj pa bi rada, da bi bil zanesljiv.

#188 wixy

wixy

Sufler

• Members
  • 190 objav
  • Interesi:internet

Objavljeno 12 januar 2009 - 15:08

jahlive, če bi jaz kupoval računalnik za to, kar ti rabiš, bi vzel:

Objavljena slika

#189 Commander Thor

Commander Thor

Mojster

• Members
  • 1.896 objav
  • Interesi:črne luknje

Objavljeno 12 januar 2009 - 15:16

Zanesljiv bo vsak enako. procesorja pa jaz ne bi tega, je na žalost tako da Intel za vsakih 10% bolši procesor nabije veliko večjo ceno. Namreč Q9550 je natanko 21% bolši od Q8200, čeprav je 60% dražji. Ima sicer večji predpomnilnik, kar se načeloma ne pozna. Res ne zapravlat za tistih dodatnih 20% performansov.

Pomoje najpomembneješe zate, poleg tega da imaš Quad je da imaš 640GB disk(ti so najhitrejši), namreč pri obdelavi velikokrat pride da je disk prepočasen, kot pa procesor...

#190 Big BomB

Big BomB

Sufler

• Members
  • 193 objav

Objavljeno 12 januar 2009 - 15:34

dominikkk1, preveč v eno smer si šel.
Q9450 je prekpreveč za njo,
HD4850 je nujno in 4GB RAM-a za Photoshop.
To pa je tudi vse kar je glavnega...

#191 def

def

PedoBear

• Members
  • 5.910 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Zagorje ob Savi

Objavljeno 12 januar 2009 - 15:36

Big BomB, HD4850 je nujna? se zafrkavas?:) Graficna skoraj ne deluje pri photoshopu bolj je procesor in ram vazen. Uporabljamo redno tukaj na 7300GS dela cisto ql photoshop za priemrjavo katero imamo v enem pcju.

#192 dominikkk1

dominikkk1

Iznajdljivec

• Members
  • 783 objav

Objavljeno 12 januar 2009 - 15:40

jaz priporočam najcenejše komponente, ker kot je tudi Commander Thor, napisal, je vse več ali manj enako zanesljivo. Lahko da se ti ravno dražja komponenta pokvari. Jaz sem pri zadnjem računalniku kupil procesor Q9300 in najcenejšo matično plato za 45€. Pol sem moral pa ker ni bilo prostora poleg grafične za mojo zvočno kartico, sem menjal matično ploščo za 'enkrat' boljšo (85€) in je bila po mojih testih celo 1% počasnejša od tiste low end. :ok:

Torej, najcenejši RAM pa raje več: 6-8GB. Eno grafično za cca. 70€ (HD4670 recimo). Najcenejšo matično ki podpira tvoj procesor in podpira vsaj 8GB RAMa. Napajalnik za 40€ je dovolj dober. Najcenejše ohišje. Procesor Quad je res tako kot je Commander Thor napisal, torej najcenejšega oz. dražjega, če imaš 'preveč' denarja, ker procesor je še vseeno najvažnejši del.
Jaz točno po takem principu kupujem računalnik enkrat na leto-dve, starega prodam in ker dobim še nekaj zanjga nisem toliko na izgubi. Sicer nimam nikoli high end robe, imam pa iz najnovejše serije, iz katere tudi najcenejši del prekosi 1.5 leta star hardware.

Združeno:
drugače sem pa nazadnje kupoval dva računalnika (za sestro in fotra) pri swedata.
Če ti je pomembno da prišparaš še kak evro, je to kolikor jaz vem najcenejša štacuna. Če se zmeniš mislim da ti ga tudi brezplačno sestavijo...
Objavljena slika

Preostali denar pa za kakšen velik monitor recimo, al pa v štumf :zvizg:

Združil sem ti zaporedni prispevek saj je oddajanje le teh v kratkem času nezaželjeno. Sicer pa bi zdaj to že lahko vedel.

Lp, Medicius.

#193 wixy

wixy

Sufler

• Members
  • 190 objav
  • Interesi:internet

Objavljeno 12 januar 2009 - 16:04

dominikkk1, kaj maš ti s temi 6GB rami? Nikoli ne bo rabila več kot 4GB, verjetno splo 64bit windowsov ne bo imela...

#194 dominikkk1

dominikkk1

Iznajdljivec

• Members
  • 783 objav

Objavljeno 12 januar 2009 - 16:08

dominikkk1, kaj maš ti s temi 6GB rami?

:)

neki vmes sem mislil. sem enkrat bral, da vsaj 6giga pohitri visto.
Drugače pa bi ji za OS seveda priporočil Windows7 64bit, ker jih nasploh hvalijo glede hitrosti in stabilnosti, pa tudi osebno so mi čedalje bolj všeč.

#195 AntiTrax

AntiTrax

Gospod s kravato

• Members
  • 1.202 objav

Objavljeno 12 januar 2009 - 16:42

Big BomB, ti se pa preveč nagibaš na grafično stran.

dominikkk1, pri tvoji sestavi bi bilo 400W prešvoh.

#196 Big BomB

Big BomB

Sufler

• Members
  • 193 objav

Objavljeno 12 januar 2009 - 17:07

AntiTrax, verjetno je pri grafičnem oblikovanju bolj pomembna grafika a ne?
Drugače pa je že Q6600 dovolj za to. ;-)

#197 def

def

PedoBear

• Members
  • 5.910 objav

Objavljeno 12 januar 2009 - 17:08

Big BomB, pri 3d oblikovanju je kdaj pa kdaj potrebna. Bolj je autocad. Pri samemu graficnemu oblikovanju je procesor vazen in ram !.

#198 AntiTrax

AntiTrax

Gospod s kravato

• Members
  • 1.202 objav

Objavljeno 12 januar 2009 - 17:09

Big BomB, ampak ne pri 2D pa pri programih kot Adobe in kakšen Photoshop. Glej nevem kako naj ti to dopovemo, ni vedno vse glede grafike.

#199 Big BomB

Big BomB

Sufler

• Members
  • 193 objav

Objavljeno 12 januar 2009 - 17:10

def966, ok, sem se zmotil... :)

#200 def

def

PedoBear

• Members
  • 5.910 objav

Objavljeno 12 januar 2009 - 17:13

Corel, Adobe programi = dober cpu jaz raje svetujem dual core , quad core ce se ukvarjas samo vecinoma z photoshopom ki zna izkoriscati.

Aja ce se bo slo pa ki samemu 3d oblikovanju naj se vzame Phenoma se bolje odreze od intelovih quadov in dual corov.

P.S. Svetujem, graficno z HD podporo vsaj:) To je lahko npr katerakoli od HD serija od ATIja tudi HD3650 je v redu.

Podobne teme s ključnimi besedami: pomoč, sestava, custom pc, računalnik, sestavljam

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov