Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Nov računalnik (Kje in kaj kupiti?)

pomoč sestava custom pc računalnik sestavljam

• Please log in to reply
Odgovorov v temi: 1364

#481 Jakob

Jakob

Sufler

• Validating
  • 233 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 26 september 2009 - 10:09

Ja, vem da za 400eur ni dosti muzike, še posebaj v današnjih časih :)

Ej, hvala za pomembne informacije ter priporočila, bom upošteval tudi te ponudbe in predloge.

Včeraj sem dobil še eno ponudbo, za približno isti denar (priloženo)...Obljubil je kao popust, pa me zanima vaše mnenje glede kvalitete...

Včeraj pa sem videl tudi v hoferju da bodo prodajali PCje in sicer gre za tole zadevo:
* Procesor Intel® Core™2 Quad Q8300 (2,5 GHz, 1.333 MHz FSB, 4 MB medpomnilnika)
* Grafična kartica NVIDIA® GeForce® GT220 DirectX® 10 s 1.024 MB grafičnega pomnilnika ter D-Sub VGA, DVI- in HDMI-priključkom
* Velik 4-GB delovni pomnilnik DDR2 SDRAM
* 640 GB trdega diska (S-ATA 300 Interface)
* Najnovejša tehnologija wireless LAN IEEE 802.11 n-Draft z do 300 Mbit/s, združljiva z IEEE 802.11 b/g
* Brezplačna licenčna nadgradnja iz OS Windows Vista® na OS Windows®7
* Večformatni DVD-/CD-zapisovalnik
* eSATA - izjemna zmogljivost tudi pri prenosu podatkov prek eSATA-priključka
* LAN - vgrajena mrežna kartica Gigabit LAN 10/100/1.000 Mbit/s
* Vgrajen IEEE 1394 FireWire
* Obsežne priklopne možnosti

Kaj pa mogoče rabjene kište? Eni priporočajo, drugi odsvetujejo.

sej je dober računalnik če boš kupil še LCD zaslon z DVI vhodom bo slika odlična sam imam 22" zaslon in se mi zdi dovolj velik za gledanje filmov
sam ne priporočam nakup rabljenega računalnika raje daš malo več denarja in imaš novo in bolj kvalitetno ker če boš kupil staro oz. rabljeno boš moral prej zamenjat kakšne dele
(se hitreje pokvari) novega boš lahko imel dlje časa
samo moraš vedeti če imaš prednaložen OS ne moreš koristiti vseh zmožnosti posodobitve in varnostnih popravkov (velja samo pri windowsih) samo nevem točno kaj ne boš mogel posodobiti
glej da bo garancija vsaj 2 leti

#482 sadd

sadd

nOObie

• Members
  • 14 objav

Objavljeno 26 september 2009 - 10:13

kakšen se vam zdi tale računalnik http://www.pcplus.si...k-pcplus-fusion

meni se ne zdi slab...uparablal ga bi za vsakdnaje stvari word, internet pa kašne manj zahtevne igre?

#483 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 26 september 2009 - 11:25

sadd računalnik je soliden in vreden tega denarja.
Jakob velikih začentnic in ločil se niste učili v šoli? Prosim, če jih uporabljaš!
domen, svetujem ti, da ko boš imel 100€ več na računu, da potem kupiš računalnik.

#484 domen

domen

Raziskovalec

• Members
  • 30 objav

Objavljeno 26 september 2009 - 13:51

Medicius, sej denar ni ovira, bi lahko kupil "stroj", samo kaj pa vem, toliko nekako sem si predstavlju da bi blo dovolj, čeprav šele sedaj ko se več "ukvarjam" s tem, ko pregledujem funkcije, zahtevnosti iger in cene PCjev. Zdej pa da bi dajal recimo 600eur za PC, kateri drugo leto ne bo več podpiral recimo novih zahtevnejših iger, je brez veze. Kaj pa vem, pravijo mi, da naj se že odločim kaj čem met, in potem kupim. Vsekakor šele zbiram ponudbe. Zanima me vaše mnenje te ponudbe, ki sem jo dodal, ali je cena ugodna al je normalna (omenil mi je da bo cena s popusti), ter kako je s tem iz Hoferja...

#485 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 26 september 2009 - 14:46

domen kaj ti naj povem, če ni cene zrave, iz dodane povezave pa je drug računalnik? Glej jaz na tvojem mestu ne bi kompliciral saj sem ti za 500€ sestavil računalnik, ki bo 100% prihodnje leto poganjal nove igre. Zdaj pa, če se ti ne znaš odločiti ali nisi na tekočem, pa je to tvoj problem.

#486 domen

domen

Raziskovalec

• Members
  • 30 objav

Objavljeno 26 september 2009 - 17:58

Medicius, ne se jezit :) Pač laik, ki bi rad kaj novega zvedel, kar je vam samoumevno :)...Vsekakor pa sem ti hvaležen za tvojo pomoč!
Za 555eur sem danes v Comshopu zasledil sledečo zadevo: (kaj se tebi Medicius zdi)

TRON PREDATOR E7500
procesor: Intel core 2 duo e7500, 2.93ghz
pomnilnik: 4gb ddr2 9800mhz (2x2gb dual ch.)
trdi disk: 500gb 7200obr sata2
grafična: GeForce 9500GT 1gb
ohišje: lc power pro-906b, 550w
windows vista home premium
optična enota:24x dvd zapisovalnik
mreža: lan 1gbps
6x usb, čitalec kartic

garancija 24 mesecev

Ogledal sem si tudi ekran in sicer LG W2361V PF (23", premer 61cm, 2MS), ki me je najbolj navdušil. 24" pa žal nisem zasledil.

#487 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 26 september 2009 - 18:27

Saj se pa nihce ne jezi. :) In se vedno je sestava za 500€ boljša od ComShop-ove saj dodaš 2GB RAM-a za 15€ in si še vedno na boljšem. No, ostane ti pa še 40€ viška do ComShop-ove cene katere lahko nameniš trdemu disku ali še boljši grafični. Mimogrede pa se zdaj ze enkrat odloči koliko denarja boš namenil za "kišto". :)

#488 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 27 september 2009 - 10:25

domen, od 600€ naprej se bi dalo dobit soliden računalnik. S temi 400€ pa komaj napacaš vse potrebne komponente, kaj šele kaj več, drugače se pa mi zdi od navadenih najbolša Medicius-ova sestava(bolša grafična, bolši procesor).

#489 domen

domen

Raziskovalec

• Members
  • 30 objav

Objavljeno 27 september 2009 - 13:51

Fitipaldi, vem da se za 600 in več euričev da dobit mašino, ampak toliko sem pripravljen dat. Če ne bi imel za nabavit ekrana, zvočnikov itd bi dal kaj več. :)

#490 suligoj

suligoj

Gospod s kravato

• Members
  • 1.047 objav

Objavljeno 28 september 2009 - 16:34

Kaj menite o tem sistemu. Nekater i ta Medion zelo hvalijo in tudi cena se mi zdi zelo dobra za tale kar zmogljivi računalnik.

Kaj menite?

http://www.hofer-slo.../2867_12836.htm

#491 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 28 september 2009 - 17:20

suligoj, moje mnenje je da solata ne spada med trdediske, tako kot grafična ne med krompir. :)

#492 suligoj

suligoj

Gospod s kravato

• Members
  • 1.047 objav

Objavljeno 28 september 2009 - 17:27

suligoj, moje mnenje je da solata ne spada med trdediske, tako kot grafična ne med krompir. :)

In kaj si hotu s tem povedat?

#493 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 28 september 2009 - 17:31

fitipaldi ne le enkrat spodbita teorija na tem forumu tako, da bi se zadržal takim izjavam.
suligoj računalnik ni slab za pisarniško delo in igranje ne preveč zahtevnih iger oz. na nizkih detajlih saj ima slabšo grafično. Manjka pa mi tudi podatek katero matično ploščo ima, kar je pri nabavi računalnika zelo pomembno saj boš tako vedel kakšne možnosti nadgrajevanja imaš. Se pa za nekje dobrih 500€ lahko sestavi boljši računalnik.

#494 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 28 september 2009 - 18:04

Kaj menite o tem sistemu. Nekater i ta Medion zelo hvalijo in tudi cena se mi zdi zelo dobra za tale kar zmogljivi računalnik.

Kaj menite?

http://www.hofer-slo.../2867_12836.htm

suligoj, moje mnenje je da solata ne spada med trdediske, tako kot grafična ne med krompir.

In kaj si hotu s tem povedat?

fitipaldi ne le enkrat spodbita teorija na tem forumu tako, da bi se zadržal takim izjavam.
suligoj računalnik ni slab za pisarniško delo in igranje ne preveč zahtevnih iger oz. na nizkih detajlih saj ima slabšo grafično. Manjka pa mi tudi podatek katero matično ploščo ima, kar je pri nabavi računalnika zelo pomembno saj boš tako vedel kakšne možnosti nadgrajevanja imaš. Se pa za nekje dobrih 500€ lahko sestavi boljši računalnik.

Poznam več primerov kjer so bile težave zaradi takšnih trgovin in poznam primere kjer so ljudje prav zadovolni z dobljenim(in se ne mislim vkljaplat v debato o tem ker ima vsak svoje izkušnje in mnenja).
Mogoče se motim mogoče ne, povedal sem svoje mnenje, kdor ga bo upošteval ga bo kdor ga nebo pa ne in to več ni moja stvar.
Računalnik se mi zdi za osnovne stvari čisto dovolj, če si pa želi kaj več bi pa kakšno komponento zamenjal.

#495 suligoj

suligoj

Gospod s kravato

• Members
  • 1.047 objav

Objavljeno 28 september 2009 - 18:41

Poznam več primerov kjer so bile težave zaradi takšnih trgovin in poznam primere kjer so ljudje prav zadovolni z dobljenim(in se ne mislim vkljaplat v debato o tem ker ima vsak svoje izkušnje in mnenja).
Mogoče se motim mogoče ne, povedal sem svoje mnenje, kdor ga bo upošteval ga bo kdor ga nebo pa ne in to več ni moja stvar.
Računalnik se mi zdi za osnovne stvari čisto dovolj, če si pa želi kaj več bi pa kakšno komponento zamenjal.

Sem tudi jaz že kupil računalnik v "dobri" računalniški firmi, specializirani samo za računalništvo, pa mi je matična po 2,5 letih crknila. In kaj pol? Tu ni nihče pameten. Saj bi lahko kupil orenk računalnik v Big Bangu. In kaj pol? Tudi ta crkne!

#496 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 28 september 2009 - 18:57

Pustite Hofer na miru, da ne bomo spet te teme zasmetili saj suligoj sprašuje po računalniški konfiguraciji in znamki Medion in nima nobene veze iz katere trgovine je.

Vse kar bo mimo teme bom izbrisal!

#497 suligoj

suligoj

Gospod s kravato

• Members
  • 1.047 objav

Objavljeno 29 september 2009 - 15:38

No pa skonfigurirajte en sistem zame za pisarniško delo in igranje najnovejših igric. Pa še ceno ne pozabite.

Hvala

#498 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 30 september 2009 - 14:42

Matična: ASUS P5Q PRO - Intel P45 Chipset
Procesor:Intel® Core™ 2 Quad Q8400
RAM-i:Mushkin PC2-8500
Trdi disk:Western Digital WD6401AALS "Caviar® Black™"
Napajalnik:LC POWER LC6600GP2
Grafična:ASUS Radeon HD 4870 512MB
CD/DVD enota:Samsung SH-S223B
Ohišje:ANTEC Three Hundred
Cena:636.46€

#499 suligoj

suligoj

Gospod s kravato

• Members
  • 1.047 objav

Objavljeno 30 september 2009 - 17:33

Ja sam tukaj je manj rama kot pri Hoferjevi ponudbi, manj MB ima grafična. A da je to boljša izbira?

#500 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 30 september 2009 - 18:24

Kaj ti pomaga večja količina grafičnega rama če ga grafulja dolgo obdeluje? Dejansko dolker ne delaš na 24" ekranu ali več se teh 512MB komaj pozna. Delaš s kakšnimi posebnimi aplikacijami da rabiš večjo količino RAMa? Reči pa ga dodamo.

Podobne teme s ključnimi besedami: pomoč, sestava, custom pc, računalnik, sestavljam

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov