Prošnje :: Photoshop
MoOoG
10 feb 2010
Shrani pod File/Save for web and devices...
lp
Nisi me razumel dobro. Ni problem v tem, da bi shranjeval za ''web and devices'', ampak moti me, da vedno ko kliknem EDIT > SAVE AS, mi avtomatsko da kot prvo možnost, da shranim v .psd datoteki, ampak je zamudno, da vedno menjam potem v .jpg datoteko. Razumeš? Ravnotako me zmoti, ko ponesreči pritisnem namesto SAVE AS, kar SAVE in mi shrani kar prek prejšne shranjene .psd datoteke. Ravno danes se mi je zgodilo, da sem zato izgubil zelo pomemben izdelek!
Alen
11 feb 2010
Nejc
20 feb 2010
Shrani pod File/Save for web and devices...
lp
Nisi me razumel dobro. Ni problem v tem, da bi shranjeval za ''web and devices'', ampak moti me, da vedno ko kliknem EDIT > SAVE AS, mi avtomatsko da kot prvo možnost, da shranim v .psd datoteki, ampak je zamudno, da vedno menjam potem v .jpg datoteko. Razumeš? Ravnotako me zmoti, ko ponesreči pritisnem namesto SAVE AS, kar SAVE in mi shrani kar prek prejšne shranjene .psd datoteke. Ravno danes se mi je zgodilo, da sem zato izgubil zelo pomemben izdelek!Me sploh kdo razume?
kako si izgubu pomemben izdelek, sej če si shranu psd pa res ni problem odpret in shranit kot .jpg potem...
drugače pa ne vem če se da da bi avtomatsko imel .jpeg, ker psd je le izvorn file photoshopa, ki ga potem ponovno lahko spreminjaš... bom pa malo pogledal pa če vidim da se da ti napišem
MoOoG
20 feb 2010
kako si izgubu pomemben izdelek, sej če si shranu psd pa res ni problem odpret in shranit kot .jpg potem...
drugače pa ne vem če se da da bi avtomatsko imel .jpeg, ker psd je le izvorn file photoshopa, ki ga potem ponovno lahko spreminjaš... bom pa malo pogledal pa če vidim da se da ti napišem
Sem upal, da boš razumel, pa ne... Takole je:
Delam neko prošnjo v photoshopu, ker želim, da je vse sestavljeno tako, kot jaz hočem. Ta prošnja ima več strani in vsak 1 dokument v photoshopu pomeni eno stran. Pri tem pazim, da je ozadje pri vsakem dokumentu oz. strani vedno enako in da so vsi naslovi na enakem mestu, druge stvari pa spreminjam (teksti, slike itd.). Vsako stran shranim v .jpg obliki in .psd obliki, zato da jo lahko kasneje spreminjam, če se mi zahoče. In sedaj, jaz ustvarjam tako, da ko naredim 1 stran, jo shranim (.jpg in .psd), potem zbrišem vse texte in slike, ozadje in naslove pa pustim enake in ker nekako nadaljujem delo v enakem dokumentu, se mi je zadnjič zgodilo, da ko sem želel shraniti naslednjo stran, sem po pomoti pritisnil ''save'', namesto ''save as'' in mi je namesto nove strani shranilo kar prek stare v .psd obliki. Tako sem izgubil tisti .psd ''fajl'' - Mogoče se zdi neumno in zapleteno, ampak me je stalo veliko, tako da ko sem spreminjal vse dokumente, ravno tega nisem in sem zato moral tisti dokument narediti popolnoma od začetka, kar mi je vzelo ogromno časa.
Če si prebral, upam da sploh razumeš.
Nejc
20 feb 2010
drugače pa začni za take zadeve raje uporabljati skupine (group), in v vsako skupino daš teste layerje, texte ki jih imaš sam na enem, kar je ozadje ko se ne spreminja pa imaš zunaj... in potem maš ne vem, 5 strani, maš tisto ozadje in 5 skupin ter samo daš učk tam, katero bi rad videl pa maš... in ne boš mogel presnetat...
MoOoG
20 feb 2010
Kaj je to action in kako?aja to je problem... hmm ne vem, mogoče se da action nardit? poskusi, ne vem pa če deluje...
drugače pa začni za take zadeve raje uporabljati skupine (group), in v vsako skupino daš teste layerje, texte ki jih imaš sam na enem, kar je ozadje ko se ne spreminja pa imaš zunaj... in potem maš ne vem, 5 strani, maš tisto ozadje in 5 skupin ter samo daš učk tam, katero bi rad videl pa maš... in ne boš mogel presnetat...
Dobra ideja! Bom malo sprobal kako delujejo te skupine, ker še nisem delal z njimi.
Dzezy
01 mar 2010
omahens
30 apr 2010
mene pa zanima, če bi mi lahko kdo iz te fotke:
http://www.alfisti.c...ges/bg_main.gif
Odstranil napis "Alfisti," oziroma, če kdo ve kje bi našel takšno rdečo ozadje, ostalo bom pa potem že sam uštimal? Hvala!
marolt93
30 apr 2010
Hvala
mailer
14 jun 2010
primer je tukaj,... Primer
Nebi imel rad ostrih robov ampak, da bi se to prelivalo pri robovih obraza. Se pravi dve sliki, pri obrazu rabim fading, da na sredini prekrije rožo.
martinno
14 jun 2010
xfirestorm
22 jun 2010
Tudi sam imam eno prošnjo. Imam dve sliki, rožo in obraz, potrebujem vodič. Rad bi naredil tako, da je v sredini rože obraz.
primer je tukaj,... Primer
Nebi imel rad ostrih robov ampak, da bi se to prelivalo pri robovih obraza. Se pravi dve sliki, pri obrazu rabim fading, da na sredini prekrije rožo.
Pri tutorialih posebaj poglej layer mask. Potem pa malo vaje in bo.
mikimiška
14 dec 2010
Logotip naj bi predstavljal računalništvo, oziroma tiste, ki bodo obiskovali tečaj učenja!
Besedilo pa bi potedem dodal sam, kaj točno želi napisati oziroma kakšen font želi!
Najlepša hvala za čimprejšno pomoč!
martinno
14 dec 2010
mikimiška
14 dec 2010
mikimiška
15 dec 2010
Obvezno naj bi bilo : ŠC RnK ter Tehnik računalništva, sama bi pa še dodala kakšen tekst kot napirer (c++, c#, PHP, Java, 1011,...)
Ter če je možno, da bi mi potem to sliko tudi poslal?