←  Digitalna umetnost

Računalniški forum - Računalniške novice

»

Prošnje :: Photoshop

MoOoG-ova slika MoOoG 10 feb 2010

Shrani pod File/Save for web and devices...

lp

Nisi me razumel dobro. Ni problem v tem, da bi shranjeval za ''web and devices'', ampak moti me, da vedno ko kliknem EDIT > SAVE AS, mi avtomatsko da kot prvo možnost, da shranim v .psd datoteki, ampak je zamudno, da vedno menjam potem v .jpg datoteko. Razumeš? Ravnotako me zmoti, ko ponesreči pritisnem namesto SAVE AS, kar SAVE in mi shrani kar prek prejšne shranjene .psd datoteke. Ravno danes se mi je zgodilo, da sem zato izgubil zelo pomemben izdelek! :huh: Me sploh kdo razume?
Odgovori

Alen-ova slika Alen 11 feb 2010

ja sej... če hočeš shranit v .psd obliki, shraniš pod save as... če pa hočeš shranjevat jpeg, png, gif... pa shraniš pod web and devices...
Odgovori

Nejc-ova slika Nejc 20 feb 2010

Shrani pod File/Save for web and devices...

lp

Nisi me razumel dobro. Ni problem v tem, da bi shranjeval za ''web and devices'', ampak moti me, da vedno ko kliknem EDIT > SAVE AS, mi avtomatsko da kot prvo možnost, da shranim v .psd datoteki, ampak je zamudno, da vedno menjam potem v .jpg datoteko. Razumeš? Ravnotako me zmoti, ko ponesreči pritisnem namesto SAVE AS, kar SAVE in mi shrani kar prek prejšne shranjene .psd datoteke. Ravno danes se mi je zgodilo, da sem zato izgubil zelo pomemben izdelek! :clap2: Me sploh kdo razume?

kako si izgubu pomemben izdelek, sej če si shranu psd pa res ni problem odpret in shranit kot .jpg potem...

drugače pa ne vem če se da da bi avtomatsko imel .jpeg, ker psd je le izvorn file photoshopa, ki ga potem ponovno lahko spreminjaš... bom pa malo pogledal pa če vidim da se da ti napišem :D
Odgovori

MoOoG-ova slika MoOoG 20 feb 2010

kako si izgubu pomemben izdelek, sej če si shranu psd pa res ni problem odpret in shranit kot .jpg potem...

drugače pa ne vem če se da da bi avtomatsko imel .jpeg, ker psd je le izvorn file photoshopa, ki ga potem ponovno lahko spreminjaš... bom pa malo pogledal pa če vidim da se da ti napišem :D

Sem upal, da boš razumel, pa ne... Takole je:
Delam neko prošnjo v photoshopu, ker želim, da je vse sestavljeno tako, kot jaz hočem. Ta prošnja ima več strani in vsak 1 dokument v photoshopu pomeni eno stran. Pri tem pazim, da je ozadje pri vsakem dokumentu oz. strani vedno enako in da so vsi naslovi na enakem mestu, druge stvari pa spreminjam (teksti, slike itd.). Vsako stran shranim v .jpg obliki in .psd obliki, zato da jo lahko kasneje spreminjam, če se mi zahoče. In sedaj, jaz ustvarjam tako, da ko naredim 1 stran, jo shranim (.jpg in .psd), potem zbrišem vse texte in slike, ozadje in naslove pa pustim enake in ker nekako nadaljujem delo v enakem dokumentu, se mi je zadnjič zgodilo, da ko sem želel shraniti naslednjo stran, sem po pomoti pritisnil ''save'', namesto ''save as'' in mi je namesto nove strani shranilo kar prek stare v .psd obliki. Tako sem izgubil tisti .psd ''fajl'' - Mogoče se zdi neumno in zapleteno, ampak me je stalo veliko, tako da ko sem spreminjal vse dokumente, ravno tega nisem in sem zato moral tisti dokument narediti popolnoma od začetka, kar mi je vzelo ogromno časa.

Če si prebral, upam da sploh razumeš. :P :clap2:
Odgovori

Nejc-ova slika Nejc 20 feb 2010

aja to je problem... hmm ne vem, mogoče se da action nardit? poskusi, ne vem pa če deluje...

drugače pa začni za take zadeve raje uporabljati skupine (group), in v vsako skupino daš teste layerje, texte ki jih imaš sam na enem, kar je ozadje ko se ne spreminja pa imaš zunaj... in potem maš ne vem, 5 strani, maš tisto ozadje in 5 skupin ter samo daš učk tam, katero bi rad videl pa maš... in ne boš mogel presnetat... :clap2:
Odgovori

MoOoG-ova slika MoOoG 20 feb 2010

aja to je problem... hmm ne vem, mogoče se da action nardit? poskusi, ne vem pa če deluje...

drugače pa začni za take zadeve raje uporabljati skupine (group), in v vsako skupino daš teste layerje, texte ki jih imaš sam na enem, kar je ozadje ko se ne spreminja pa imaš zunaj... in potem maš ne vem, 5 strani, maš tisto ozadje in 5 skupin ter samo daš učk tam, katero bi rad videl pa maš... in ne boš mogel presnetat... :D

Kaj je to action in kako?

Dobra ideja! Bom malo sprobal kako delujejo te skupine, ker še nisem delal z njimi. :clap2:
Odgovori

Dzezy-ova slika Dzezy 01 mar 2010

Kje bi lahko dobil kakšen jedilni list (menu bar) za Photoshop (*.pdf, *.psd, *.jpg) ali pa InDesign?
Odgovori

omahens-ova slika omahens 30 apr 2010

Pozdravljeni,

mene pa zanima, če bi mi lahko kdo iz te fotke:

http://www.alfisti.c...ges/bg_main.gif

Odstranil napis "Alfisti," oziroma, če kdo ve kje bi našel takšno rdečo ozadje, ostalo bom pa potem že sam uštimal? Hvala!
Odgovori

marolt93-ova slika marolt93 30 apr 2010

martinno: bi lahko prosim nahitro povedal kako (s katerim orodjem) si to naredil. Mogoče kakšen link do tutoriala? :)
Hvala :) LP
Odgovori

Elvis-ova slika Elvis 30 apr 2010

polovico slike je kopiru in zrcalu na drugo stran :)
Odgovori

omahens-ova slika omahens 30 apr 2010

martinno hvala!
Odgovori

mailer-ova slika mailer 14 jun 2010

Tudi sam imam eno prošnjo. Imam dve sliki, rožo in obraz, potrebujem vodič. Rad bi naredil tako, da je v sredini rože obraz.
primer je tukaj,... Primer

Nebi imel rad ostrih robov ampak, da bi se to prelivalo pri robovih obraza. Se pravi dve sliki, pri obrazu rabim fading, da na sredini prekrije rožo.
Odgovori

xfirestorm-ova slika xfirestorm 22 jun 2010

Tudi sam imam eno prošnjo. Imam dve sliki, rožo in obraz, potrebujem vodič. Rad bi naredil tako, da je v sredini rože obraz.
primer je tukaj,... Primer

Nebi imel rad ostrih robov ampak, da bi se to prelivalo pri robovih obraza. Se pravi dve sliki, pri obrazu rabim fading, da na sredini prekrije rožo.

Pri tutorialih posebaj poglej layer mask. Potem pa malo vaje in bo. :P
Odgovori

mikimiška-ova slika mikimiška 14 dec 2010

Lepo pozdravljeni, prijatelj me je prosil, da mu pomagam pri izdelavi loga a ker sam nisem najbol nadarjen za to (grafika in podobno) bi prosil kogarkoli, da bi mi pomagal pri izdelavi tega, ali mi mogoče celo izdelal(prejme nagrado)! :D

Logotip naj bi predstavljal računalništvo, oziroma tiste, ki bodo obiskovali tečaj učenja!
Besedilo pa bi potedem dodal sam, kaj točno želi napisati oziroma kakšen font želi!
Najlepša hvala za čimprejšno pomoč!
Odgovori

martinno-ova slika martinno 14 dec 2010

Tukaj je logo. Če vam je všeč me kontaktirajte na info@martinet.si. Če potrebujete logo v vektorski obliki ali....?

Objavljena slika
Odgovori

mikimiška-ova slika mikimiška 14 dec 2010

Zelo mi je všeč tvoja predloga martinno, a edino kar me moti so te odprtine, in bi jih raz zaplolnil z nečem!
Odgovori

mikimiška-ova slika mikimiška 15 dec 2010

Ta "drugi" izdelek nam bolj ustreza, bi lahko mogoče še ti vključel kakšno besedilo vanj?
Obvezno naj bi bilo : ŠC RnK ter Tehnik računalništva, sama bi pa še dodala kakšen tekst kot napirer (c++, c#, PHP, Java, 1011,...)
Ter če je možno, da bi mi potem to sliko tudi poslal?
Odgovori

Hitri odgovor