Prešel Sem Na Linux
Objavljeno 18 februar 2009 - 20:32
Sicer pa navodil (res lahno je vse skupaj) tukaj:
Nisem našel.
napiši v terminal "man poppler-utils" in tuki naj bi bil manual - navodilo. In če se znajdeš iz tega bo dobro.
ja vem, ni GUIja kar je velik problem. Zato pa ko se bom malo naučil programirat bom take stvari najprej se lotil, ker mi je res dandanes neumno da ni Guija saj ga vsi uporabljajo.
Objavljeno 18 februar 2009 - 21:01
Drugače pa ni nekaj težjega, kao odpri PDF in potem gumbek pretvori in potem gumbek pretvori povežeš z ukazom ki vodi na ta pdfimages.
Edino če hočeš vsebino PDFja prikazat potem se malenkost zakomplicira, ampak dvomim da bi blo prehudo.
Objavljeno 19 februar 2009 - 11:50

No sedaj sem se malo zbral in nekako rešil problem okrog PDFja. Sedaj se mi je papojavil nov problem.
Na sestrin prenosnik na katerem je že imela nalošene Windovse sem hotel zraven naložiti Mandriva Linux, in sem jih tudi, vendar sem kasneje ugotovil, da sem pri inštalaciji nekaj za...al namreč ni se mi prikazal dvojni boot za Windovse in Mandriva linux in se mi je zagnala kar Mandriva. No Windovsi so še gor in me zanima kako bi spremenil oz. popravil ta boot, da bi mi prikazalo oba boota za Windovs XP in Mandrivo Linux. Hvala.
Objavljeno 26 februar 2009 - 18:12
Namestiš Kgrub (Synaptic ali karkoli že ima Mandriva), potem pa s pomočjo programa dodaš še en vnos: Windows. Najverjetneje pa je Windows na sda1 (Linux - Mandriva pa na sda2 (če imaš na 1 disku 2 partiticiji) oz. sdb1 (2 diska)), tako da za boot location daš prav to: sda1. Če je kje drugje pa poskusi.
Če pa nimaš možnosti namestiti Tega programa pa moraš z rootom (sudo) urediti datoteko /boot/grub/menu.ist (nekaj podobnega, boš že pogruntal).
Objavljeno 28 marec 2009 - 20:02
Doc v pdf. Hmm ravno sedaj se vbadam s tem vprašanjem za Openoffice različico za Win. Ali je moŽno tudi pri tej različici. No vbistvu me zanima za oboje za Linux kot tudi Windows verzijo.shqwarcha, kword naj bi imel nek na?in za importanje pdfja, samo to ni to. Pdf je nekaj zelo drugega kot odf (doc).
Potem za pdf to jpg je tole:
http://ubuntuforums....ad.php?t=489877
Doc v pdf verjetno že veš kako (Openoffice)
Objavljeno 24 oktober 2009 - 12:57
odločil sem se za dual boot XP&Ubuntu, pa nevem kaj v inštalaciji označiti, ker čisto nič nevem kako je mišljeno tam kjer je treba označiti kako se bo inštaliralo. Niti nevem koliko particij naj naredim za Ubuntu =/ Googlal sem veliko, povsod piše, da naj najprej inštaliram XP potem pa Ubuntu, na to pa lahko odgovorim samo z "ma bejži, a res?" , nikjer pa ni razloženo KAKO in KAJ klikniti pri Ubuntu inštalaciji. Potreboval bi natačno razlago.
Hvala.
Objavljeno 24 oktober 2009 - 13:16
za ubuntu ti priporočam da narediš posebej particijo "/home" in posebej "/" (root) - root naj bo okrog 10gb (več kot dovolj)
P.s. al instaliraš dual boot z xpjem al samo ubuntu je čist ista namestitev...grub se bo itak namestil ..razlika je samo v tem da bo grub prepoznal da je na disku še Xp in ga dodal na seznam
Objavljeno 24 oktober 2009 - 18:51
P.s. al instaliraš dual boot z xpjem al samo ubuntu je čist ista namestitev...grub se bo itak namestil ..razlika je samo v tem da bo grub prepoznal da je na disku še Xp in ga dodal na seznam
Če izbereš automatično particioniranje ti verjetno vse particije zbriše in namesti samo svoje defaultne, ali pač?
Tako da bodi pozoren da boš šel sam razdeljevat particije.
Objavljeno 30 oktober 2009 - 11:13
Vendar imam zdaj 2 Ubuntuja na enem računalniku, ker sem imel nekaj težav

LP
Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov