Varno Brez Protivirusnih Programov
Objavljeno 25 februar 2009 - 21:56
Ne ciljam na antivirus. Čeprav je tudi požarni zid nuja. Požarni zid je druga zgodba. Z njim nadziraš vhode in izhode (samo vhode pri Windows Firewall pri privzetih nastavitvah)
Objavljeno 25 februar 2009 - 22:03
Potrebno ga je sprožiti. Dokler je škodljiv program samo na disku, a se ne izvaja, niste ogroženi. Sedaj je treba najprej razčistiti, kje se te programi najraje nahajajo in na kaj moramo biti pozorni.
Opa bato.
Si že kdaj slišal za autoexec? Ki se požene ob vsakem zagonu računalnika?
Recimo da piscu viruznikov ali podobnih zadev, pa naj bo po nerodnem kliku na napačno reklamu na netu ali kakor koli, ta datoteka prevozi in se "pokliče" program ki je "bolan".
Potem pa to ni več samo okužena datoteka ki leži na disku ampak se kar lepo začne izvajat.
Varni podatki brez anti-virusa. Nikjer, nikoli in nikdar. Kakor tudi sex brez kondoma v afriki ni varen. Če boš mel srečo se ne boš ukužil.
Sicer pa tukaj niso samo viroze imaš še nešteto drugih stvari kot so rootkitane mašince itd.
Objavljeno 25 februar 2009 - 22:48
Ne uporabljam antivirusnih, tudi Firewall od viste je "disablan". Pa sem 4 dni nazaj delal scan preko online scenerja pa mi je našel 1 nevšečnost in še to v cracku iz torrenta (private tracker) in se nisem počutil ogroženega). Zdej, če nekateri nonstop skačete po pron straneh (pa niso vse nevarne :roll: ) odpirate vse povrsti na msnju, vam toplo priporočam antivirusni program.
Objavljeno 26 februar 2009 - 11:13
Podatki brez zaščite varni niso. Ok koga briga če maš ti 15 seminarskih 2 diplomskih, 50 pr0n videov in ne vem kaj še vse na disku. Če imaš pa kake pomembne podatke ki niso samo tebi pomembni ampak bi lahko koristili še tudi drugemu pa si brez zaščite oplel.
Objavljeno 26 februar 2009 - 12:34
Lahko lepo onesposobiš prikaz vseh bannerjev, a ne?Ni treba pr0n strani. Niti ni treba da je stran nevarna, dovolj je samo en mamljiv nevaren banner. Pa tudi če se ga izomikaš kot hudič križa, ni vrag da ne boš enkrat čudno prijel za miško in ravno po naključju poknil po takem banerji, seveda nehote.
Podatki brez zaščite varni niso. Ok koga briga če maš ti 15 seminarskih 2 diplomskih, 50 pr0n videov in ne vem kaj še vse na disku. Če imaš pa kake pomembne podatke ki niso samo tebi pomembni ampak bi lahko koristili še tudi drugemu pa si brez zaščite oplel.
Tole se lahko sliši smešno, ampak podatki so tudi z zaščito ŠE VEDNO ogroženi. Lahko se računalnik pokvari, lahko disk odleti, lahko se Windows nenadoma sesuje, lahko se sproži škodljiv program, ki ga protivirusni programi ne zaznajo (odvisno od protivirusnega programa, ki je nameščen). Tako da, protivirusna zaščita ne dela čudeže. Je res, pokrpa en del, vendar recimo 2/10 možnosti, da bi se podatki poškodovali ali kaj podobnega.
Objavljeno 28 februar 2009 - 01:50
Objavljeno 28 februar 2009 - 13:05
Sam sicer uporabljam Avira-Antivir Free in sem več kot zadovoljen. Sicer pa če imate v stanovanju/hiši router, ste s tem maredili že zelo veliko.
Lp
Objavljeno 28 februar 2009 - 14:58
Hm..nimam dostopa do nobene strani antivirusnega programa. Preprosto mi ne odpre (ostale strani odpira normalno). Mislite da ima to kaj opraviti z vohunskimi programi? Kako bi to odstranil? Dosedaj sem imel avg-jev antivirus, vendar sem ga po branju te teme tudi odstranil, nato paopazil da ne odpira teh strani.Za konec pa še nekaj namigov, kako zaznati delovanje škodljivega ali vohunskega programa:
- Nenadoma se Internet Explorer odpira sam od sebe. Računalnik je okužen, ne glede na to, ali kliče na spletno stran, ki obstaja, ali ne
- Task Manager nenadoma ne deluje več, pa ste administrator računalnika. Računalnik je okužen
- Računalnik se nalaga in odziva precej počasneje kot sicer. Računalnik je morda okužen, ni pa nujno. Vseeno, spletni pregledovalnik se splača pognati, da se prepričate.
- Ne morete narediti spletnega pregledovanja, ker nimate dostopa do teh strani. Računalnik je okužen, škodljiv program vam preprečuje dostop do protivirusnih programov. V tem primeru skočite do najbližjega računalnika ali prijatelja, da vam posodi CD s protivirusnim programom. Namestite ga, posodobite ga, zaženite in pobrišite.
Edit: Sem zagnal spybot, še ni prišel do konca vendar je že našel "redirected hosts". Pozna kdo vzrok za to? Seznam pa so same antivirusne ipd. strani.
Objavljeno 14 marec 2009 - 02:57
Vse skupaj je vprašanje tistega ki to posreduje in tukaj je brskalnik le posrednik.
Torej, stvar je v tem, da kakorkoli bi nekdo želel ali iskal vaše iskalne navade jih definitivno ima.
Ma ne se čudit no, saj smo vendar v dobi bigbrother wactching you, no se da nekako brisat sledi a vendar za vsaki strup je tudi proti strup, torej......
Objavljeno 17 marec 2009 - 08:27
Hm..nimam dostopa do nobene strani antivirusnega programa. Preprosto mi ne odpre (ostale strani odpira normalno). Mislite da ima to kaj opraviti z vohunskimi programi? Kako bi to odstranil? Dosedaj sem imel avg-jev antivirus, vendar sem ga po branju te teme tudi odstranil, nato paopazil da ne odpira teh strani.
Edit: Sem zagnal spybot, še ni prišel do konca vendar je že našel "redirected hosts". Pozna kdo vzrok za to? Seznam pa so same antivirusne ipd. strani.
Ja, imaš najverjetneje Confickerja...
Iz tukaj si potegni dol Conficker.A remover: http://www.eset.com/...rus-remover.php
Poženi in restartaj...
Preveri tudi svoje DNS strežnike...
LP
Objavljeno 17 marec 2009 - 08:36
motorolac3, če ti tisti link uspe, preglej, v nasprotnem primeru vprašaj kolega, če ti lahko on pošlje to datoteko preko MSNja ali ti jo prinese na USB ključu. Sicer pa, protivohunski program ni enako protivirusnemu programu. :ok:
Objavljeno 17 marec 2009 - 10:07
Lahko lepo onesposobiš prikaz vseh bannerjev, a ne?Ni treba pr0n strani. Niti ni treba da je stran nevarna, dovolj je samo en mamljiv nevaren banner. Pa tudi če se ga izomikaš kot hudič križa, ni vrag da ne boš enkrat čudno prijel za miško in ravno po naključju poknil po takem banerji, seveda nehote.
Tole se lahko sliši smešno, ampak podatki so tudi z zaščito ŠE VEDNO ogroženi. Lahko se računalnik pokvari, lahko disk odleti, lahko se Windows nenadoma sesuje, lahko se sproži škodljiv program, ki ga protivirusni programi ne zaznajo (odvisno od protivirusnega programa, ki je nameščen). Tako da, protivirusna zaščita ne dela čudeže. Je res, pokrpa en del, vendar recimo 2/10 možnosti, da bi se podatki poškodovali ali kaj podobnega.
Je že vse res tole ja.
Ampak, če so podatki res pomembni, jih boš ziher mel backupirane, pa naj bo to na tape ali CD/DVD ploščke.
Dobo CD/DVD ploščkov kako dolgo držijo sicer ne vem, tape pa zdrži tudi po par 10 let ob pravilnem skladiščenju.
In ti backupi se delajo redno. Vsak dan.
In tako pomembnih podatkov, vsaj jaz osebno, ne bi držal na Windoze mašini.
Če se pa zgodi zgornji scenarij, da virus zablokira dostop do teh strani pa se da to rešiti tako da se zboota LiveLinux distribucija, se tam updejta antiviroznik, in se pregleda vse od tam.
Objavljeno 27 april 2009 - 11:01
HMM zanimivo nekaj pa mi je dobilo(glih eno datotekco okuženo). Bom moral še enkrat dati čiščenje čeprav imam probleme saj ne morem v varnem načinu uporabljati noda23 zaradi resolucije, ker v normalnem načinu mi pa izpisuje napako z oznako [4] Nanaša pa se očitno na Conficker.AAJa, imaš najverjetneje Confickerja...
Iz tukaj si potegni dol Conficker.A remover: http://www.eset.com/...rus-remover.php
Poženi in restartaj...
Preveri tudi svoje DNS strežnike...
LP
PS: drugače računalnik deluje normalno edino paniko delam zaradi e-bančništva, ker nimam pojma kolko je lahko črv škodljiv za to in podobne reči.
Objavljeno 27 april 2009 - 13:11
Navadnega av nimam se izogibam nevarnostim kot pravi prvi post scane delam na 14dni. Zakaj se je treba izogibat wmv v filmih?
IE uporabljam samo za online skeniranje ker omogoča activex večina skenerjev to rabi.
Za online scan uporaljam F-secure največ ker ima možnost da kar je "okuženo" sam zbrišeš bitdefender nisem uporablja že dolgo
časa motlmo me je da briše kar sam, kaspersky rabi javo in je najpočasnejši mi še ni ratal celga scana naredit :| c 3h za particijo.
Zadnje čase mi pa pc res nenormalno počas dela
log lahko tudi prilepš na njihovo stran in pokaže warninge.
Opa cenzura crack v tej temi pade za scan fajlov uporabljam tole:
https://www.virustotal.com/
http://virusscan.jotti.org/
Edit: brezplačen program ProcessExplorer da informacije o procesih kje se nahajajo
Objavljeno 27 april 2009 - 14:21
Objavljeno 02 maj 2009 - 19:27
Jst osebno ne uporabljam AV 24/7, ga samo enkrat tedensko zalaufam. Priporočam pa Trend Micro, ki je res hiter in dober drobilec zlonamerne code.
Pa se tole plošček zdrži tolk cajta kolikor je potrebno za plastiko da se razgradi cca 600 let, samo mora biti pravilno skladiščen, stran od sonca ter hrapavih površin da se ne obdrgne. Drgač pa danes je najbolje kupit USB disk, al pa ključek, ker so ze precej veliki in malo denarja.
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov