Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Tema ZAKLJUCENA

Odgovorov v temi: 13

#1 tanja16

tanja16

Raziskovalec

• Members
  • 69 objav

Objavljeno 18 marec 2009 - 12:02

Vprasanje Avtoritecka zascita slik na internetu kako je to zasciteno kjer se vidi kaksen zig?

Namrec se mi je zgodilo nekaj, sem objavil nepomembne slike in so mi zacel
tezit z policijo!Da so slike zascitene z zigom tega ziga pa nikjer za videt!
Rekli a so mi da se z programom tole da prepoznati zanima pa me kako bi potem to z programom odstranil!

#2 tanja16

tanja16

Raziskovalec

• Members
  • 69 objav

Objavljeno 18 marec 2009 - 12:04

Nikjer ni pisalo da nesmem kopirat slike ali kaj taksnega zaj oni meni nekaj grozijo je pa bila slika kjer se cist nic ni videlo samo ena navadna knzoa-Igralna ki sem jo kopiral iz prepoznane spletne strani bolha.si
Se da kje ta program dobit da preverim ce je res avtoritecko zascitena slika?

#3 l-u-k-y

l-u-k-y

Poročevalec

• Members
  • 735 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:localhost

Objavljeno 18 marec 2009 - 12:17

Nekaj mi ni jasno... Zakaj ime tanja, ce pises kot da si moski, drugic pa ne verjamem da stevilka 16 pomeni starost, ker ta dva posta bi nekdo v 2. razredu lepse napisal.
In ja... slik se ne krade, ker je to intelektualna lastnina. Ce je slika avtorska, se da to dokazati ze s preprostim vpogledom v exif.

#4 superfly

superfly

Pomagač

• Members
  • 371 objav
  • Kraj:Sežana

Objavljeno 18 marec 2009 - 12:23

Kaj pomeni avtoritecka? Avtor je tecka?

#5 tanja16

tanja16

Raziskovalec

• Members
  • 69 objav

Objavljeno 18 marec 2009 - 12:29

Kaj pomeni avtoritecka? Avtor je tecka?

Da je slika Avtorsko zahčitena!

#6 superboy

superboy

Pomagač

• Members
  • 439 objav

Objavljeno 18 marec 2009 - 12:55

Lep pozdrav. Ko sem odprl temo enostavno nisem vedel kaj sploh hoces napisati.
Piši lepše!
avtoritecka...beseda ne obstaja!
Če ne veš kako napisati, napisi avtorsko delo oz. če bi že bilo, bi bila avtoritetska ampak ta beseda ne obstaja. :joj:

#7 Dr.1m

Dr.1m

Duohtar pod mus!

• Members
  • 2.617 objav
  • Kraj:Goriška primorska
  • Interesi:Elektronika, računalništvo, fotografija, video

Objavljeno 18 marec 2009 - 13:47

Tale tema je brez repa in glave (vsaj v naslovu in anketi) in pravopisni podenj.
Še preden bo kdo še kaj komentiral bo tema zagotovo zaklenjena.
Pa kdo ti je težil in za kakšno sliko? Pa zakaj se sekiraš. Če jih to moti jo enostavno izbriši. Kajne?

#8 tanja16

tanja16

Raziskovalec

• Members
  • 69 objav

Objavljeno 18 marec 2009 - 13:59

potem pa jo izbriste!

#9 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 18 marec 2009 - 14:02

Se strinjam z Dr.1m.

Glede avtorstva ... ja kraja je kraja ... tudi če se gre samo za intelektualno lastnino. Poizkusi se dogovoriti brez kakšnih tožb ...

#10 Dr.1m

Dr.1m

Duohtar pod mus!

• Members
  • 2.617 objav
  • Kraj:Goriška primorska
  • Interesi:Elektronika, računalništvo, fotografija, video

Objavljeno 18 marec 2009 - 14:35

potem pa jo izbriste!

Kaj jo sam ne znaš ali kaj? Kje pa si jo objavil?

#11 Little Hacker

Little Hacker

Poročevalec

• Members
  • 564 objav
  • Kraj:Zgornje Gorje

Objavljeno 18 marec 2009 - 18:33

Slovenščino imaš pod vsakakršnim nivojem. Seveda je kraja, da nekomu vzameš sliko. Logično.

#12 W.I.P.

W.I.P.

Gospod s kravato

• Members
  • 1.335 objav

Objavljeno 19 marec 2009 - 10:43

Če je slika na internetu in nikjer na tej strani, oz. sliki ne piše da je registrirana kot avtorska slika, jo lahko brez problema prenašaš in postavljaš kamorkoli, pa naj bo avtor kdorkoli, to ni nobena kraja, če seveda gre za neprofitno dejavnost. Problematičen primer bi nastal, seveda ob vseh prejšnjih pogojih, da bi ti to sliko prodajal naprej, oz. bi jo uporabil v kake druge prodajne namene, v tem primeru bi se lahko precej zakompliciralo, če te avtor seveda dobi, le ta primer je kraja.

l-u-k-y, zelo pogosto se exif podatki zgubijo, ko slika pristane na internetu, tako da v zelo redkih primerih bi lahko policija preganjala koga na podlagi teh podatkov, razen če so res ekstremni google raziskovalci in najdejo originalni izvor slike.

#13 itanium

itanium

Spammer

• Members
  • 3.389 objav
  • Kraj:Ratež 18
  • Interesi:Arduino, Gadgeteer, fotografiranje, spletne strani, ...

Objavljeno 19 marec 2009 - 14:22

ytse, Samo če že najdejo tisti originalni izvor slike le ta nima nobene veze, saj uporabnik ni rokoval z originalom, temveč s sliko, ki je bila na internetu. In če so se exif podatki v sliki izgubili, potemtakem ta slika ni več avtorsko zaščitena.

Torej je za neljubi dogodek kriva oseba, ki je sliko naložila na internet pri čemer so se podatki izgubili.

A ni tako?!

#14 W.I.P.

W.I.P.

Gospod s kravato

• Members
  • 1.335 objav

Objavljeno 19 marec 2009 - 16:11

itanium, oseba je lahko objavila svojo sliko z avtorskimi pravicami na internet, v večini primerov naredijo tako, da jih ne moreš prenesti na svoj računalnik, vendar z raznimi triki jo tudi lahko, ne v originalni obliki, temveč pomanjšano, ter jo naknadno, s tem tudi ilegalno, naložiš drugod, a pri tem delu exif podatkov ni več. Torej iz tega vidika ne vidim, kako lahko kdo zahteva krajo svoje slike, če se lahko pojavi na več mestih, oz. če jo je že sam objavil na splet, v vpogled seveda, ne v prodajo, s tem se mora zavedati, da se bo ta slika pojavila tudi drugod in da bo eventuelno tudi kdaj prenešena na tuj računalnik. A to govorimo zgolj o osebni uporabi slike, ne o kakšnem preprodavanju, oz. uporabi v torgovske, reklamne, ... , namene.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov