Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Nateg za 7800€

Odgovorov v temi: 35

#1 rsenko

rsenko

Raziskovalec

• Members
  • 74 objav

Objavljeno 25 marec 2009 - 01:43

Pozdravljeni, pišem ne v svoje, ampak v ime kolegovega očeta. Na avtonetu si je v službi ogledoval vozilo Kia Pro Ceed, ki je bila daleč najcenejša. Prodajal jo je človek pod priimkom Jovanović iz Celja, ki je za plačilo zahteval le gotovino. Sklenila sta kupčijo za 7800€ v gotovini in uredila prepis vozila. Čudna je bila le ena stvar, ključ vozila je bil samo eden, Jovanović je zatrdil, da je rezerven ključ izgubil. Vozilo je bilo kupljeno zjutraj, vse skupaj urejeno ob 12ih. To noč, so med 00:20 in 00:55 avto obrali v nulo, ostal je dobesedno sam pleh s šipami na "klocnih" odmontirali so armaturko, zvočnike, radio, sedeže, mašino itd. Ni pa nikjer sledi vloma, stekla je prijava, a policaji tako ali tako ne bodo naredili nič, po tedenski preiskavi, ni bilo najdeno nič, saj ni sledi vloma in storilci niso pustili ne ene sledi. Ni bilo očividcev in bilo je vse skupaj opravljeno v dobre pol ure, zato se sklepa da je šlo za dobro organizirane maherje, kateri imajo najbrž nadpovprečne izkušnje z razstavljanjem avtomobilov. Skupina 4 do 5 povprečnih mehanikov bi za to potrebovala 4 ure ali še več kolikor se je izvedelo. Point je v tem, da ta Jovanović, je verjetno imel tisti rezervni ključ, izkušeno 4 ali več člansko ekipo in pripravljeno vso orodje. Avto ni imel zavarovanja, saj je imel oče od kolega to namen storit naslednji dan, tako da od zavarovalnice ni pričakovat nič. Prosil bi vse v imenu kolegovega očeta, da če ima kdo kakšno informacijo o tem Jovanoviću iz Celja naj prosim pove, če je že imel kdo kakšne probleme z njim, ga morebiti pozna in pozna njegovo gibanje. Forum spremljam po 3-4x dnevno tako, da bom na tekočem. Če bi kdo vedel kaj koristnega o tem mu ne uide lepa nagrada :ok:

Pozabil sem napisati še:
Kia Pro Ceed, bele barve, letnik 2008. Avto je bil razstavljen v Rogaški Slatini v Ratanski vasi parkiran na dvorišču pred hišo.

#2 scan7687

scan7687

Gospod s kravato

• Members
  • 1.291 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Zagorje

Objavljeno 25 marec 2009 - 04:41

Tole je stvar za kriminaliste :)

#3 filip05466407

filip05466407

Govorec

• Members
  • 2.804 objav

Objavljeno 25 marec 2009 - 06:21

To pomeni da je bil avto že od samega začetka ukraden...samo so pač zaslužili dodatnih 7800€

Še ena lekcija da se ne naseda zelo zelo nizki ceni.

#4 superfly

superfly

Pomagač

• Members
  • 371 objav
  • Kraj:Sežana

Objavljeno 25 marec 2009 - 06:27

Po mojem so avto kar odpeljali in pripeljali neke ostanke drugega avta, ker tako hitro pa tud ne gre razstavljanje :)

#5 simonzele3

simonzele3

Raziskovalec

• Members
  • 32 objav

Objavljeno 25 marec 2009 - 06:51

Ti zdaj pa si mi dal misliti.

Namreč lani sem tako informativno naredil sprehod po nakaj avtohišah in se zanimal za nakup rabljenega avta.

V 2 izmed 5 obiskanih avtohiš sem dobil ponudbo za avto , ki mu manjka 2 ključ, ali so ga izgubili, oziroma jim ga prejšnji lastnik še ni poslal.

A je to naključje ali pa ne?

#6 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5.065 objav
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 25 marec 2009 - 07:13

Tole je malo čudno; pomoje so res pripeljali ostanke kakšnega drugega avtomobila, zakaj kar nekaj avtov v Italiji (na odpadu, ne na parkirišču) so fantje razmontirali, pa so bili štirje zelo sprakticirani in ni šlo prej kot v parih urah.

Sicer pa tole sedaj sploh važno ni; bistvo tvojega problema je zbrati čim več informacij o tem človeku. Jah, kaj pa vem? Na policijo in te zadeve se ne zanašaj kaj preveč.
Tole pot, ki si jo ubral je zame zelo dobra; registriraj se še na več forumov in sigurno se bo nekdo nekje našel, ki ga pozna oz. vsaj kakšno pametno informacijo izveš. Ali pa malo poglej za avtomobili, ki se prodajajo, pod enakimi pogoji - če je človek tega sposoben mu to ni bilo prvič in zadnjič ne.

#7 rsenko

rsenko

Raziskovalec

• Members
  • 74 objav

Objavljeno 25 marec 2009 - 08:06

Info ki sem ji zvedel po pregledovanju ostalih forumov,naj bi bil ta Jovanović zelo znan po nategih in krajah.Predvsem teme na avtomobilizem.com o njem so zelo zanimive.Tožilo ga naj bi uradno 38 ljudi v preteklosti zaradi nategov,neuradno pa še bogve kolk.Leta 2004 so ga zaprl in je sedel do 2006.
superfly avto je zagotovo isti,saj so tudi preverjali številko karoserije in se je ujemala s tisto v papirjih,tako,da je avto bil razstavljen po hitrem postopku in kot sam pravim,je bilo to delo maherjev ali navsezadnje kakšnih avtomehanikov-za Šargija in njegove ciganske serviserje(Šargi Kičo 1 in Keko avtohiša)s Celja,to ne bi bil velik problem,ker mislim da imajo izkušnje s tem,kako po hitrem postopku razstavit avto in kako "zakonito" prodajat vkradeno robo-Se jih spremlja in išče morebitno povezavo z Jovanovićem,spremljajo pa se tudi vsi oglasniki na internetu in tudi v časopisih,če se bo kje pojavil kakšen rezerven del za Ceed-a.Zaenkrat še brez uspeha. :no:

Ti zdaj pa si mi dal misliti.

Namreč lani sem tako informativno naredil sprehod po nakaj avtohišah in se zanimal za nakup rabljenega avta.

V 2 izmed 5 obiskanih avtohiš sem dobil ponudbo za avto , ki mu manjka 2 ključ, ali so ga izgubili, oziroma jim ga prejšnji lastnik še ni poslal.

A je to naključje ali pa ne?

Verjemi,da sem sam ko sem iskal a3jko zase pred dobrim letom naletel na isto situacijo,rezervnega ključa "kao"ni bilo,naj bi bil zlomljen v ključavnici sovoznikovih vrat kak so mi dejali po telefonu,ko sem prišel na ogled je prvi ključ začudeno šel v sovoznikova vrata,prodajalec avtohiše Škafar iz MS pa spremenil zgodbo češ da majo zmešnjavo s papirji,zato avta potem nisem vzel in naredil 300km za brezveze,kasneje sem vzel raje kredit in kupil novo.Bolše je dat več dnarja in bit ziher kot pa kupit kr nekaj in se zgodi zgodba ko pr kolegovem očetu.

#8 superfly

superfly

Pomagač

• Members
  • 371 objav
  • Kraj:Sežana

Objavljeno 25 marec 2009 - 08:31

Pa si pogledal št na celem avtu, če se je ujemala s pogodbo?
Mogoče so ti prodali razstavljen avto na pogodbi... celega pa sam posodili... nevem no.

#9 rsenko

rsenko

Raziskovalec

• Members
  • 74 objav

Objavljeno 25 marec 2009 - 08:40

Preverili so policisti katere dele so pač lahko,ker mašine in ostalih pomembnih delov kjer so zapisane serijske tako ali tako ni več..samo karoserija s šajbami pa še par malenkosti je ostalo..in papirji štimajo.
P.S. ne gre se zame,nisem jaz oškodovanec,oškodovan je kolegov oče.

Aja narobe sem te razumel,to pa ne bi vedel če je preveril ali ni samo če je s papirji blo vse ok in prometno pol verjetno ostalo tudi štimal.

#10 jkoporec

jkoporec

nOObie

• Members
  • 11 objav

Objavljeno 25 marec 2009 - 10:56

Fantje, ne zaupajtem tem južnjaškim mešetarjem.
Trikrat v življenju sem imel opravka z njimi, pa sem vedno doživel podobno zgodbo.
Od tedaj naprej najprej vprašam za ime in priimek. To je še najboljša zaščita pred mafijo.

#11 Wutan

Wutan

nOObie

• Members
  • 8 objav

Objavljeno 25 marec 2009 - 11:09

Zdravo!

Jaz bi te pa samo prosil za kaj več informacij, torej za ime Jovanovića oz kar bi lahko pomagalo pri iskanju. :ok:

lp :gun: :gun: :gun:

#12 boriZ

boriZ

Poročevalec

• Members
  • 592 objav

Objavljeno 25 marec 2009 - 17:09

Sodeč po temi na avtomobilizmu, je Mitja

#13 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav
  • Kraj:Inn i evighetens morke
  • Interesi:Brezveze

Objavljeno 25 marec 2009 - 17:44

Tako kot že tradicionalno, ti policija ne bo ravno pomagala, vsaj tak občutek imam. :zvizg:
Informacije o njem ti kaj dosti ne pomagajo. Dokler ne najdete trdnega dokaza, da je v ozadju vsega tega on, si na nuli. Žal :nene:

#14 suško

suško

nOObie

• Members
  • 14 objav

Objavljeno 25 marec 2009 - 19:35

Tu pa tam scena :) :)
Naš družinski prijatelj pa je imel podobno sceno ampak avta na koncu ni dobil, ker naj ne bi imel dokazov!

#15 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 25 marec 2009 - 21:33

Želim ti veselo branje.
http://www.avtomobil...1f5bedbc517017b

#16 AcidX

AcidX

Mojster

• Members
  • 1.669 objav
  • Kraj:Celje
  • Interesi:MMO Service Provider

Objavljeno 26 marec 2009 - 14:06

rsenko, kje pa so razmontiral avto to?Malo mi je cudno, da so v 35min naredili toliko skode brez sledu :)

#17 rsenko

rsenko

Raziskovalec

• Members
  • 74 objav

Objavljeno 26 marec 2009 - 17:34

Kia Pro Ceed, bele barve, letnik 2008. Avto je bil razstavljen v Rogaški Slatini v Ratanski vasi parkiran na dvorišču pred hišo.

Drugač pa, prve pristne informacije, krog storilcev se je iznantno pomanjšal, osebe so avto morale dobro poznati, saj je imel varnostne vijake, ki so bili skriti pod okrasnim pokrovom, tega ne bi vedel nekdo, ki ni nikoli odstranil okrasnega pokrova. Ni rezervnega ključa, poznaš vijake ki niso vidni, razstaviš avto v dobre pol ure? Kdo ostane kot krivec, v 99% sam bivši lastnik s skupino pomagačev, ki so avto poznali do zadnjega vijaka, kdo pa pozna avto do zadnjega vijaka, pa se tako ve, mehaniki! Ugotovitve so že bile sporočene na PP.

#18 MoOoG

MoOoG

Govorec

• Members
  • 2.032 objav
  • Kraj:LaLaLand

Objavljeno 26 marec 2009 - 18:21

Ugotovitve so že bile sporočene na PP.

... Ki po moje ne bo ukrepala. Vseeno ni dovolj trdnih dokazov, po moje. :roll:

#19 F3KO

F3KO

Sufler

• Members
  • 223 objav

Objavljeno 26 marec 2009 - 21:16

ne bo ukrepala, more ukrepati!

kako da ni dokazov, je pa prič vsaj 50, od teh jih ziher 5 skup nakrampaš...

#20 brezimenko

brezimenko

Mojster

• Members
  • 1.619 objav
  • Kraj:Nekje v rovtah pri Tolminu

Objavljeno 26 marec 2009 - 21:29

rsenko, a meni se zdi da naj ta oseba kateri je bil okraden, dobro preuči številko na karoseriji in pogleda v dokumente, saj vsebolj sklepam, da v pol ure ne morejo obrati avta, do golega, prej so verjetno dobili identično karoserijo, katere je bila ščičena v nulo se pravi ni nobenih sledi. Je pa možno, da bi lahko tudi serisko številko perfekno popravil na karoseriji. Vse je možno, tako da verjetno bo ta oškodovanec to nesel s seboj v grob.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov