Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Vse O Windows 7

Odgovorov v temi: 895

#881 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 15 marec 2015 - 16:19

Mogoče se ne razumeva.

Kot prvo, razlika med spanjem in hibernacijo je, da se v primeru spanja podatki zapišejo v spomin, v primeru hibernacije pa na trdi disk in se tako podatki v primeru izgube napajanje ne izgubijo. Zato je hibernacijo treba imeti nastavljeno za primer izgube napajanja (prazna baterija).

Kot drugo, privzeto je nastavljen operacijski sistem, da se po določenem času spanja preklopi v način hibernacije in potem se računalnik ne zbudi samo z odprjem zaslona ampak moraš pritisniti tipko za vklop. Nastavitev najdeš v možnostih spanja, določiš 0 (never), v možnostih baterije pa omogoči hibernacijo pri kritičnem stanju baterije, da ne bi prišlo do izgube podatkov.

Upam, da zdaj razumeš kaj narediti. :)

#882 Antares88

Antares88

Gospod s kravato

• Members
  • 1.337 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 15 marec 2015 - 16:57

OK, ampak računalnik je v spanju. Jaz odprem ekran po manj kot minuti in ga je potrebno ročno zbuditi (pritisniti power gumb). Pred formatiranjem je to delovalo vredu. Takrat je prenosnik spustil log off zvok, šel v spanje. Po odprtju zaslona je javil zvok za prijavo in se avtomatsko zbudil. 

power-options.jpg

#883 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 15 marec 2015 - 19:04

Torej, če izbereš v nastavitvah, da prenosnik naj preide v spanje ko zapreš pokrov, bi se ta tudi moral prebuditi, ko ga odpreš. Mogoče je kaj v ozadju, kar vpliva na to odločitev, kot druga programska oprema recimo (od proizvajalca prenosnika), nenameščeni gonilniki, nastavitve BIOS-a, itd.

#884 Antares88

Antares88

Gospod s kravato

• Members
  • 1.337 objav

Objavljeno 15 marec 2015 - 21:13

Inštaliral sem utility Instant On od Asusa ter driverje od chipseta. Za ostalo ne vem več kaj bi lahko nastavil.

#885 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 16 marec 2015 - 16:31

Čudna težava res. Probaj iz CD-ja namestiti vse gonilnike. :hmm:

Eni na spletu poročajo o tej težavah z Win verzijo, drugi z BIOS nastavitvami, treji z gonilniki, katera od naštetih težav pa tvoj prenosnik bremeni, ti žal ne znam odgovoriti. Bi pa bilo lepo, da javiš v primeru da prideš težavi do dna.

#886 Antares88

Antares88

Gospod s kravato

• Members
  • 1.337 objav

Objavljeno 16 marec 2015 - 22:35

To ni moj ampak od prijatelja prenosnik in imam redko dostop do njega. Danes ga je nesel vzdrževalcu računalniške opreme pa mu je rekel, da je to hardware-ska nekompatibilnost ><

O biosu sem tudi jaz že bral na internetu, ampak a ni tako da so nastavitve od biosa shranjene na matični plošči in ne na samem disku?

#887 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 17 marec 2015 - 07:32

O biosu sem tudi jaz že bral na internetu, ampak a ni tako da so nastavitve od biosa shranjene na matični plošči in ne na samem disku?

BIOS je v čipu na matični plošči. Preberi si nastavitve glede napajanja: http://www.tomshardw...ers,1126-8.html

#888 Antares88

Antares88

Gospod s kravato

• Members
  • 1.337 objav

Objavljeno 21 marec 2015 - 20:41

BIOS je v čipu na matični plošči. Preberi si nastavitve glede napajanja: http://www.tomshardw...ers,1126-8.html

Problem je bil rešen. Kolega je nesel prenosnik k nekemu informatiku in mu je naložil geforce gonilnike in sedaj deluje. Tako v vednost za druge.

lp

#889 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 21 marec 2015 - 22:05

Problem je bil rešen. Kolega je nesel prenosnik k nekemu informatiku in mu je naložil geforce gonilnike in sedaj deluje. Tako v vednost za druge.

lp

Lepo, da si rešil zadevo, ampak sem opazil, da nisi upošteval vseh predlogov! Dvakrat sem ti svetoval, da namesti vse gonilike!

#890 neco96

neco96

Sufler

• Members
  • 183 objav

Objavljeno 03 junij 2015 - 08:47

Pozdravljeni.

Kot velika večina ljudi sem se odločil, da bom svoj pc nadgradil na win10, ko bo čas.
Ampak prej moram poskrbeti, da si rezerviram win 10 zatorej moram tudi posodobiti trenutne windowse.
Tukaj pa naletim na težavo, saj se mi pri enem updat-u ustavi. poizkusil sem večkrat ampak pri temu se ustavi, ima mogoče gdo kakšno idejo?

http://shrani.si/f/C...ZLU8ZK/lala.png

http://shrani.si/f/1...ShcJT/lala2.png

#891 Pentium

Pentium

Spammer

• Administrators
  • 3.422 objav

Objavljeno 04 junij 2015 - 06:55

Pozdravljeni.

Kot velika večina ljudi sem se odločil, da bom svoj pc nadgradil na win10, ko bo čas.
Ampak prej moram poskrbeti, da si rezerviram win 10 zatorej moram tudi posodobiti trenutne windowse.
Tukaj pa naletim na težavo, saj se mi pri enem updat-u ustavi. poizkusil sem večkrat ampak pri temu se ustavi, ima mogoče gdo kakšno idejo?

Lahko preneseš slike na forum? Tako ne bodo izginile čez nekaj dni in se bo lahko pomagalo še komu, ki bo imel podobne težave...

#892 neco96

neco96

Sufler

• Members
  • 183 objav

Objavljeno 04 junij 2015 - 10:37

Malo sram me je priznati, ampak ne nejdem načina kako jih dati gor. sem poizkušal ampak mi ni uspelo.

#893 Pentium

Pentium

Spammer

• Administrators
  • 3.422 objav

Objavljeno 05 junij 2015 - 07:17

Spodaj v kotu klikni Uporabi urejevalnik in potem imaš v spodnji vrstici možnost Prebrskaj in potem pripni datoteko...

#894 neco96

neco96

Sufler

• Members
  • 183 objav

Objavljeno 11 junij 2015 - 14:57

no. ta problem imam, namreč še vedno ne upam nadgraditi.

Pripete priponke

• lala.png
  • lala2.png

#895 Pentium

Pentium

Spammer

• Administrators
  • 3.422 objav

Objavljeno 12 junij 2015 - 09:54

Kaj pa reboot in update še preden se odprejo vsi programi in ostale zadeve?

#896 neco96

neco96

Sufler

• Members
  • 183 objav

Objavljeno 26 junij 2015 - 23:14

Tega nisem poizkusil, je mogoče? :o

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov