Vse O Windows 7
Red
28 jan 2009
Če ima računalnik že tako probleme pri zagonu, je sigurno nekaj fuč oz. bo kmalu fuč na matični plošči, torej hardverski problem in ne softverski... Zvočni čip ti več kot očitno odpoveduje, zgleda da tudi SATA/RAID kontroler odpoveduje....
tine99
28 jan 2009
Red, tudi men se mi zdi da matična malo šepa in sem že razmišljal da bi jo zamenju ampak moje finančno stanje trenunto ni ravno najboljše. Samo nevem zakaj je začelo te napake dajat odkar sem namestil windows 7.
LP
LP
dtriller
29 jan 2009
Imam problem: ko sem namestil poskusno različico windows 7, se računalnik zažene, potem pa ostane črn zaslon in spodaj desno piše Windows 7 beta itd., od tega naprej pa nič, imam nameščeno Visto, windows7 pa sem namestil na drugo particijo poskusil sem že z namestitvijo iz dvd in pa direktno iz OS, rezultati so enaki :x
dtriller
29 jan 2009
računalnik imam priklopljen s tv ja :ok: bom poskusil odklopit
dtriller
29 jan 2009
dtriller, Ali imaš slučajno računalnik priklopljen na TV?
Tnx, sem odklopil in zadeva mi deluje :ok: :ok: :bravo:
Wizmaster
29 jan 2009
samo nastavit moraš da ti ne podaljša slike ampak kopira cel ekran. Naj te opozorim da lahko dobiš bluescreen taprvič ko boš nastavljal. Sam sem naletel nanga zaradi ATI gonilnikovdtriller, Ali imaš slučajno računalnik priklopljen na TV?
Tnx, sem odklopil in zadeva mi deluje :ok: :ok: :bravo:
Extr3m3
29 jan 2009
Enak 'problem' sem tudi sam imel, zato sem storil enako. No saj ni važno, glavno da se je problem rešil!
cannibal
01 feb 2009
Vprašanje:
Windows 7 BETA sem povlekel direkt iz Microsoftove strani, zraven sem dobil CD ključ. Lahko ta ključ uporabim na dveh računalnikih, ali moram za onega dobiti drugi ključ?
Jutri bom sprobal. Sporočim, kako in kaj
Windows 7 BETA sem povlekel direkt iz Microsoftove strani, zraven sem dobil CD ključ. Lahko ta ključ uporabim na dveh računalnikih, ali moram za onega dobiti drugi ključ?
Jutri bom sprobal. Sporočim, kako in kaj
hmm-lol
01 feb 2009
cannibal, uporabi drugi kljuc.Samo se enkrat daj download in je toto
stenc55
02 feb 2009
Ta ključ lahko porabiš na več računalnikih. Kolikor sem spremljal objavljene ključe na raznih forumih in predvsem na http://qna.live.com/...x?tag=windows 7 (skoraj uradni win7 forum) je MS izdal 5 ključev za 32 in 5 ključev za 64 bit. Tudi sam sem dobil te iste ključe.
Se je pa pametno tam registrirat in dobit "svojo" verzijo corporate ključa, ker če se prav spomnim, je MS ponujal neki sconto za upgrade iz XP na Visto tistim, ki smo bili takrat tudi open beta testerji.
Se je pa pametno tam registrirat in dobit "svojo" verzijo corporate ključa, ker če se prav spomnim, je MS ponujal neki sconto za upgrade iz XP na Visto tistim, ki smo bili takrat tudi open beta testerji.
mirko53
08 feb 2009
Definitivno do sedaj najboljši operacijski sistem! :bravo:
Vista itak ni bila nič drugega kot načičkani XP(vsekakor pa je zaradi svoje požrešnosti za strojnimi resursi pomagala pospeševati prodajo strojne opreme...) in je pravzaprav indirektno celo pomagala popularnosti Linuxa.
Po Windows 98 in Windows 2000 je to 3. Microsoftov OS, ki se mi zdi kot korak v pravo smer! Največja strela v prazno pa sta bila Millenium(z naskokom) in Vista.Oba so sicer še dovolj hitro umaknili!
Vista itak ni bila nič drugega kot načičkani XP(vsekakor pa je zaradi svoje požrešnosti za strojnimi resursi pomagala pospeševati prodajo strojne opreme...) in je pravzaprav indirektno celo pomagala popularnosti Linuxa.
Po Windows 98 in Windows 2000 je to 3. Microsoftov OS, ki se mi zdi kot korak v pravo smer! Največja strela v prazno pa sta bila Millenium(z naskokom) in Vista.Oba so sicer še dovolj hitro umaknili!
Medicius
08 feb 2009
No, mirko53 tu si pa malo mimo. Windows 7 je narejen na enakih temeljih, kot Vista ampak bo njegova izdaja popolnejše, bolj premišljena in ne prenagljena, kot pri Visti. Namreč bo Windows 7 imel bogato podporo za strojno in programsko opremo, kar po popravkih ima zdaj tudi Vista, a je ni imela pri izdaji. Jaz prej vidim problem ravno v tem, da ni bilo ustrezne podpore za strojno in programsko opremo ter, da so Visto želeli uporabniki poganjati na zastarelih računalnikih, ko je očitno, da se operacijski sistemi delajo za prihodnost ne za preteklost. Tudi novih iger in programov ne moreš poganjati na starih računalnikih in se nihče ne pritožuje, kot se je čez Visto. Izboljšana bo pa tudi njegova odzivnost in to ne tako, da bi porabljal manj sistemskih sredstev ampak več. Tako, da tisti, ki pljuvate po Visti, da je požrešna naj vam povem, da je Windows 7 enako, če ne bolj vsaj po poročanju uporabnikov.Vista itak ni bila nič drugega kot načičkani XP(vsekakor pa je zaradi svoje požrešnosti za strojnimi resursi pomagala pospeševati prodajo strojne opreme...)...
specops
08 feb 2009
Meni se pa zdi, da med Visto in Windows 7 skoraj ni razlike. Res je, da sem 7ko do zdaj bolj malo uporabljal, ampak zaenkrat še nisem zasledil nobene bistvene razlike, razen spremenjenega taskbara in nekaj drugih malenkosti. Govori se, da naj bi 7 bolje delal na slabših računalnikih, ampak jaz imam 4gb rama, tako da mi ga poje ravno toliko kot Vista, saj ga je na voljo več kot dovolj. Jaz menim, da bo Windows 7 prišel ven tako kmalu zato, da si Microsoft popravi slab image, ki si ga je pridobil z Visto.
mirko53
08 feb 2009
Moram ti reči, da si eden zares redkih pripadnikov Viste!
Kolikor se je Visti sploh uspelo uveljaviti, je to bilo res zgolj skozi posiljevanje Microsofta, ki je XP umaknil s tržišča ravno zato, ker kupcev za Visto sicer (skoraj) nebi bilo.Š e zdaleč ni zgolj moje osebno mišlenje, pač pa tudi 90% profesionalcev, da bo Vista ostala v spominu le po visokih strojnih zahtevah, relativni počasnosti in gnjavatorskih opozorilih!
Imaš sicer prav, ko praviš, da WIN 7 temeljijo na Visti, a tudi ta izvira iz XP, ti pa iz WIN 2000.Najbolj kritični tudi pravijo, da bi pravzaprav WIN 7 lahko bili tudi kot service pack za Visto.So pa domneve, da se je MS odločil stvari lotiti tudi pri imenu tudi ravno zato, ker si je z Visto dodatno popacal image.
Sicer so beta verzijo stestirali že v praktično vseh pomembnejših PC revijah(nekaj od teh redno spremljam-pa ne mislim ravno samo slovenskih) in je povsod dobila nenavadno visoko oceno(sicer se vse, kar pride iz MS rado sprejme na nož).Imam jo tudi sam in sem več kot zadovoljen, saj skoraj vse dela res OK(problem imam le s SAT kartico).
Objektivne meritve(torej ne domneve!) kažejo, da so WIN 7 tako po hitrosti kot "požrešnosti" že v tem beta stadiju primerljivi z XP.
Pohvaliti velja MS, da je dal uporabnikom v brezplačno (začasno) uporabo tako dodelan OS! :bravo:
Visti je itak ostalo le še pol leta življenja in garantirano bo hitro pozabljena!Osebno mi med drugim ni poznano eno omembe vredno podjetje, ki bi zanjo kupilo licence!
Sam sem uporabnik Microsoftovih OS od Win 95 in NT naprej.V vsem času do danes je itak neko "revolucijo" pomenil le Win 2000, ki pa ga pozna malo ljudi(kolikor vem, niti v slovenščino ni bil preveden).Tisti, ki smo pa ga uporabljali, pa vemo, da je do danes pravzaprav le njihovo nadgrajevanje.A ta nadgradnja tokrat štima! :ok:
Kolikor se je Visti sploh uspelo uveljaviti, je to bilo res zgolj skozi posiljevanje Microsofta, ki je XP umaknil s tržišča ravno zato, ker kupcev za Visto sicer (skoraj) nebi bilo.Š e zdaleč ni zgolj moje osebno mišlenje, pač pa tudi 90% profesionalcev, da bo Vista ostala v spominu le po visokih strojnih zahtevah, relativni počasnosti in gnjavatorskih opozorilih!
Imaš sicer prav, ko praviš, da WIN 7 temeljijo na Visti, a tudi ta izvira iz XP, ti pa iz WIN 2000.Najbolj kritični tudi pravijo, da bi pravzaprav WIN 7 lahko bili tudi kot service pack za Visto.So pa domneve, da se je MS odločil stvari lotiti tudi pri imenu tudi ravno zato, ker si je z Visto dodatno popacal image.
Sicer so beta verzijo stestirali že v praktično vseh pomembnejših PC revijah(nekaj od teh redno spremljam-pa ne mislim ravno samo slovenskih) in je povsod dobila nenavadno visoko oceno(sicer se vse, kar pride iz MS rado sprejme na nož).Imam jo tudi sam in sem več kot zadovoljen, saj skoraj vse dela res OK(problem imam le s SAT kartico).
Objektivne meritve(torej ne domneve!) kažejo, da so WIN 7 tako po hitrosti kot "požrešnosti" že v tem beta stadiju primerljivi z XP.
Pohvaliti velja MS, da je dal uporabnikom v brezplačno (začasno) uporabo tako dodelan OS! :bravo:
Visti je itak ostalo le še pol leta življenja in garantirano bo hitro pozabljena!Osebno mi med drugim ni poznano eno omembe vredno podjetje, ki bi zanjo kupilo licence!
Sam sem uporabnik Microsoftovih OS od Win 95 in NT naprej.V vsem času do danes je itak neko "revolucijo" pomenil le Win 2000, ki pa ga pozna malo ljudi(kolikor vem, niti v slovenščino ni bil preveden).Tisti, ki smo pa ga uporabljali, pa vemo, da je do danes pravzaprav le njihovo nadgrajevanje.A ta nadgradnja tokrat štima! :ok:
Medicius
08 feb 2009
mirko53 nisem ravno pripadnik sem pa mogoče ostal na njej zato, ker sem bil strpen in je nisem takoj po namestitvi "skinil" z računalnika ter se pridružil večini kritikov. Je prvi OS, ki ga imam nameščenega eno leto in deluje, kot prvi dan po namestitvi torej se še ni "zapacal", kar pa je vsaj meni in mnogo drugim znano za XP-je in njegove predhodnike. Nisem pa imel skoraj nobenih težav z Visto niti na starejšem računalniku. Sicer pa pozdravljam Windows 7 in bom tudi sam mogoče v prihodnosti presedlal nanj.Moram ti reči, da si eden zares redkih pripadnikov Viste!
Primerjave Windows 7 in XP-ja, pa so nesmiselne. Edino, kar lahko enačimo med njimi je odzivnost sistema (hitrost zagona, odpiranje programov, ipd.) napram Visti ter nič drugega. Je pa tako... kdo ni imel kompatibilnega računalnika za Visto ga ne bo imel niti za Windows 7 zato ne razumem ljudi, ki so prej Visto metali v koš zaradi požrešnosti zdaj Windows 7 povzdigujejo v oblake. Res je, da bo Windows 7 imel dosti več podpore ampak dvomim, da za zastarelo strojno in programsko opremo nakar tudi dvomim, da bo na tem področju kaj razlike med Visto in Windows 7. Tudi hvaliti nekaj in pljuvati po drugem, kar še vsaj 1/2 leta nimaš na računalniku moramo vzeti za rezervo.Objektivne meritve(torej ne domneve!) kažejo, da so WIN 7 tako po hitrosti kot "požrešnosti" že v tem beta stadiju primerljivi z XP.
[i]Priporočene minimalne zahteve za Windows 7:[list]* 1 GHz 32-bit or 64-bit processor
* 1 GB of system memory
* 16 GB of available disk space
* Support for DirectX 9 graphics with 128 MB memory (to enable the Aero theme)
VIR: http://www.microsoft...a-download.aspx[list]
Priporočene zahteve za Windows Vista:[list]* 1 GHz 32-bit or 64-bit processor
* 512 MB of system memory (Home Basic); 1GB (Home Premium/Business/Ultimate)
* 20 GB of available disk space; 40GB
* Support for DirectX 9 graphics with 128 MB memory (to enable the Aero theme)
VIR: http://www.microsoft...quirements.aspx[list]
In tu je, kar precej resnice. Pa tudi uspeva jim zelo dobro opažam.Jaz menim, da bo Windows 7 prišel ven tako kmalu zato, da si Microsoft popravi slab image, ki si ga je pridobil z Visto.
EDIT:
No, danes bom moral Visto ponovno namestiti, ker grem po novo igračko.
mirko53
09 feb 2009
1.O tem, ali je smiselno primerjati XP in Win7 ni dovolj prepričati mene, temveč tudi sodelavce v kakšnih 5-6 hrvaških in nemških PC revijah, ki so točno takšne primerjave delali v svojih februarskih številkah! ;-)
2.Sam imam doma par računalnikov, ki vsi zapovrstjo najmanj 2-kratno izpolnjujejo minimalne zahteve za Visto.Je pa vseeno letela dol v korist "starih" XP in celo Ubuntuja(ta je resnično dobra alternativa, se je pa treba privaditi).
3.Namesto ponovnega nameščanja Viste ti priporočam, da si snameš in namestiš Win7 in ti garantiram, da tega ne boš obžaloval!Itak bo stvar delovala vsaj do polletja in močno dvomim, da boš še pomislil na Visto!
Že po mojem nostalgičnem pisanju o Win2000 pa je menda jasno, da se ne navdušim nad stvarmi nujno le zato, ker so nekaj novega!
2.Sam imam doma par računalnikov, ki vsi zapovrstjo najmanj 2-kratno izpolnjujejo minimalne zahteve za Visto.Je pa vseeno letela dol v korist "starih" XP in celo Ubuntuja(ta je resnično dobra alternativa, se je pa treba privaditi).
3.Namesto ponovnega nameščanja Viste ti priporočam, da si snameš in namestiš Win7 in ti garantiram, da tega ne boš obžaloval!Itak bo stvar delovala vsaj do polletja in močno dvomim, da boš še pomislil na Visto!
Že po mojem nostalgičnem pisanju o Win2000 pa je menda jasno, da se ne navdušim nad stvarmi nujno le zato, ker so nekaj novega!
Medicius
09 feb 2009
mirko53, najprej Vista za primerjavo in šele nato Windows 7, ko bo na prodajnih policah. ;-)
Boste si pa lahko ogledali novo temo o SSD disku v kratkem, ker že nameščam in posodabljam....
Boste si pa lahko ogledali novo temo o SSD disku v kratkem, ker že nameščam in posodabljam....