Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Težava Z Mobitel-om -naročnina

Odgovorov v temi: 8

#1 vegeta

vegeta

Raziskovalec

• Members
  • 74 objav

Objavljeno 26 junij 2009 - 22:43

Lp
Med vikendom sem bil na hrvaški obali in sem imel telefon s seboj. Sestra ki ima fanta me je prosila če ji lahko posodim telefon za smsje. Na morju smo bili 3 dni in ko smo v Slovenijo je bil znesek še kar 0,00. Fino se mi je zdelo saj je poslala okoli 100smsjev. Pride drugi dan, naročnina narasla za 15€, tretji dan 35€. Nato je nekaj časa mirovala in danes dobim 2 smsa, iz mobitel d.d naj pokličem nujno pokličem na nekakšno številko do današnjega datuma do te pa te ure. Jaz pokličem iz svojega telefon in ko začnem klicati da bo zvonilo mi napiše da je moja številka blokirana. Probavam še druge številke in vsepovsod je bilo isto. Z drugega telefona pokličem številko 041 700 700kjer so me prevezali na 041 700 704 (bančni promet se mi zdi).

Začela mi je razlagati, da sem pač imel vsak mesec po 15€ od kar imam naročnino (đebest paket), in da so številko začasno blokirali ker je znesek nekoliko narasel. Sem ji povedal da pač vem da je znesek narasel (misil sem si, teh 35€ bom pa že dal). Nato mi ona pove da je znesek 180€ brez DDV in lahko še naraste. Jaz sem skoraj znorel. 200€ dal za telefon na mesec. Nato mi reče gospa da če hočem številko uporabljati preden bom plačal položnico naj jim nakažem znesek 100€ na njihov TRR. Sem rekel da bom jutri nakazal. Potem sem malo premišljeval in poklical na 041 700 700 in povprašal za tarifo sms-jev iz Hrvaške v Slovenijo.
1sms... 0.20€
1klic... 0.80€
100kbs prenešenih podatkov... se mi zdi da je 0.30€

Glede na to da je sestra porabila 100smsjev se mi zdi znesek občutno previsok. 200 (deljeno) 0.20€=1000 smsjev, kar v 3 dneh skorajda ni mogoče napisati. Zopet kličem na 041 700 700 in povprašam za spisek o mojih klicih in storitvah, gospod mi je rekel da mi bo poslal na mail nekakšen obrazec in naj spolnim in oddam na pošti. Maila nisem dobil, bom pa jutri spet poskusil.

Sedaj me zanima ali je mogoče da so me na Mobitel d.dso se morda zmotili, saj ni mogoče da je račun tako visok ;).

Hvala za vsak odgovor.

#2 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Inn i evighetens morke
  • Interesi:Brezveze

Objavljeno 27 junij 2009 - 00:09

Nisem ziher, ampak nekaj časa nazaj se mi zdi, da je Mobitel zaračunaval že, če ti je telefon na Hrvaškem zamenjal omrežje iz enega na drugega.
Drugače pa, zahtevaj spisek vseh klicev in preračunaj. Če nekaj ne klapa, pokliči na mobitel in lepo na izi situacijo obrazloži. Ne morejo ti računati za nekaj, kar nisi uporabljal. Enkrat ena. Lahko pa, da te skušajo nategnit. Ne bi bilo prvič za Mobitel ;)

#3 vegeta

vegeta

Raziskovalec

• Members
  • 74 objav

Objavljeno 27 junij 2009 - 08:45

Ok, danes sem mislil nakazati 100€ da bi mi aktivirali številko, vendar bi se raje prej prepričal če je znesek res pravi, ker vem da če bi bilo kaj narobe denarja nebi dobil nazaj.
Hvala.

#4 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 27 junij 2009 - 23:19

Ok, danes sem mislil nakazati 100€ da bi mi aktivirali številko, vendar bi se raje prej prepričal če je znesek res pravi, ker vem da če bi bilo kaj narobe denarja nebi dobil nazaj.
Hvala.

Denarja res ne dobiš nazaj, lahko pa zahtevaš, da če je šlo za napačen obračun, da višek pišejo v dobropis, kar pomeni, da če imaš dobropisa 40€, bo naslednji račun za 40€ manjši. Če še kaj ostane, pa še za naslednjega itd.

#5 microera

microera

nOObie

• Members
  • 1 objav

Objavljeno 28 junij 2009 - 08:33

Denarja res ne dobiš nazaj, lahko pa zahtevaš, da če je šlo za napačen obračun, da višek pišejo v dobropis, kar pomeni, da če imaš dobropisa 40€, bo naslednji račun za 40€ manjši. Če še kaj ostane, pa še za naslednjega itd.

po moje je bolj problem hrvaškega operaterja, ki zaračuna storitve mobitelu....
Sicer pa če se ugotovi, da je šlo za kakšno napako itak dobiš denar nazaj!

#6 vegeta

vegeta

Raziskovalec

• Members
  • 74 objav

Objavljeno 29 junij 2009 - 13:57

Jaz sem danes nakazal na njihov TRR 100€ in številko so mi odblokirali. Ko dobim položnico dobim zraven še spisek storitev, tako da bom komaj takrat videl če je šlo kaj narobe.

Hvala za odgovore ;)

#7 Luzdi

Luzdi

Spammer

• Members
  • 4.507 objav
  • Kraj:Menges
  • Interesi:Fotografija, telefonija, rač., psihologija,...marsikaj..

Objavljeno 03 julij 2009 - 01:50

Nisem ziher, ampak nekaj časa nazaj se mi zdi, da je Mobitel zaračunaval že, če ti je telefon na Hrvaškem zamenjal omrežje iz enega na drugega.
Drugače pa, zahtevaj spisek vseh klicev in preračunaj. Če nekaj ne klapa, pokliči na mobitel in lepo na izi situacijo obrazloži. Ne morejo ti računati za nekaj, kar nisi uporabljal. Enkrat ena. Lahko pa, da te skušajo nategnit. Ne bi bilo prvič za Mobitel ;)

Ne govori o zadevah o katerih nimaš pojma.
Kot prvo, računi iz tujine VEDNO prihajajo z zamikom nekaj dni lahko tudi teden ali mesec. Odvisno od operaterja v tujini kako hitro naredi obračun. Oni izstavijo račun tvojemu operaterju itd itd..
Kot drugo, noben operater ni nikoli in niti ne more, računati menjavo omrežja.
Če potegnem črto. Ker Mobitel v dobrem duhu pazi na uporabnika, in takoj zaklene račun če je opaziti da je nekaj nenormalnega na cifri, je le ta grd zakaj je račun zaklenil. Ajoj narod. Do obračuna je lahko prišlo, to je dejstvo vendar to se ugotavlja naknadno. In velikokrat so kakšni problemi zaradi tujine ampak klice v tujini ne opravlja Mobitel ali bilokateri naš operater ampak pač operater kjer gostujete.

#8 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 04 julij 2009 - 12:22

Kot drugo, noben operater ni nikoli in niti ne more, računati menjavo omrežja.

Tehnično je izvedljivo, zakaj ne bi bilo?

Ker Mobitel v dobrem duhu pazi na uporabnika, in takoj zaklene račun če je opaziti da je nekaj nenormalnega na cifri, je le ta grd zakaj je račun zaklenil.

V nekaterih primerih je lahko to zelo slabo. Če si recimo na službenem potovanju v tujini in pač veliko kličeš, ti račun zaklenejo. Potem te pa na telefon v službo kličejo, če hočeš nadaljevati z zapravljanjem. ;)

Kaj tebi pomaga, če te kličejo v službo, ti si pa na drugem koncu sveta?

#9 Luzdi

Luzdi

Spammer

• Members
  • 4.507 objav
  • Kraj:Menges
  • Interesi:Fotografija, telefonija, rač., psihologija,...marsikaj..

Objavljeno 04 julij 2009 - 16:47

Tehnično je izvedljivo, zakaj ne bi bilo?

V nekaterih primerih je lahko to zelo slabo. Če si recimo na službenem potovanju v tujini in pač veliko kličeš, ti račun zaklenejo. Potem te pa na telefon v službo kličejo, če hočeš nadaljevati z zapravljanjem. ;)

Kaj tebi pomaga, če te kličejo v službo, ti si pa na drugem koncu sveta?

Tehnično je tudi izvedljivo da ti računajo vsakihč ko prižgeš aparat ali ko ga ugasneš.. in?

Pa to govoriš iz lastnih izkušenj ali pač tako na pamet? Jaz vem kako zadeva izgleda in te ponavadi pokličejo na tvojo številko in povprašajo o naraščajočem znesku, ni to kar na princip, opa temu se pa znesek viša, gremo ga blokirati. Poleg tega se gleda tudi na samo preteklost uporabnika in je možno take zadeve v večji meri predvideti, če pa storitve odstopajo za nekaj 100% od povprečja je pa lahko kaj hudo narobe. V praktično vsakem primeru so stranke vesele in presenečene, da ponudnik skrbi za uporabnike tudi v tej smeri, tako da ne vem kaj vam tukaj ni všeč. Opozorjen si na visok račun, če se tega zadevaš jim to lepo poveš in zapravljajte naprej, če pa se je zgodila zloraba boš pa zelo zelo vesel, če ti operater s tako gesto prišpara nekaj 100 evrov.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov