Med vikendom sem bil na hrvaški obali in sem imel telefon s seboj. Sestra ki ima fanta me je prosila če ji lahko posodim telefon za smsje. Na morju smo bili 3 dni in ko smo v Slovenijo je bil znesek še kar 0,00. Fino se mi je zdelo saj je poslala okoli 100smsjev. Pride drugi dan, naročnina narasla za 15€, tretji dan 35€. Nato je nekaj časa mirovala in danes dobim 2 smsa, iz mobitel d.d naj pokličem nujno pokličem na nekakšno številko do današnjega datuma do te pa te ure. Jaz pokličem iz svojega telefon in ko začnem klicati da bo zvonilo mi napiše da je moja številka blokirana. Probavam še druge številke in vsepovsod je bilo isto. Z drugega telefona pokličem številko 041 700 700kjer so me prevezali na 041 700 704 (bančni promet se mi zdi).
Začela mi je razlagati, da sem pač imel vsak mesec po 15€ od kar imam naročnino (đebest paket), in da so številko začasno blokirali ker je znesek nekoliko narasel. Sem ji povedal da pač vem da je znesek narasel (misil sem si, teh 35€ bom pa že dal). Nato mi ona pove da je znesek 180€ brez DDV in lahko še naraste. Jaz sem skoraj znorel. 200€ dal za telefon na mesec. Nato mi reče gospa da če hočem številko uporabljati preden bom plačal položnico naj jim nakažem znesek 100€ na njihov TRR. Sem rekel da bom jutri nakazal. Potem sem malo premišljeval in poklical na 041 700 700 in povprašal za tarifo sms-jev iz Hrvaške v Slovenijo.
1sms... 0.20€
1klic... 0.80€
100kbs prenešenih podatkov... se mi zdi da je 0.30€
Glede na to da je sestra porabila 100smsjev se mi zdi znesek občutno previsok. 200 (deljeno) 0.20€=1000 smsjev, kar v 3 dneh skorajda ni mogoče napisati. Zopet kličem na 041 700 700 in povprašam za spisek o mojih klicih in storitvah, gospod mi je rekel da mi bo poslal na mail nekakšen obrazec in naj spolnim in oddam na pošti. Maila nisem dobil, bom pa jutri spet poskusil.
Sedaj me zanima ali je mogoče da so me na Mobitel d.dso se morda zmotili, saj ni mogoče da je račun tako visok
Hvala za vsak odgovor.