Vprašanje Glede Kopiranja Novic
Ustvaril
Flozo
, avg 09 2009 14:22
Odgovorov v temi: 5
Objavljeno 09 avgust 2009 - 14:22
Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje. Upam da boste vedeli odgovorit na to.
Na svojo spletno stran kopiram novice iz različnih drugih spletnih strani, iz teh spletnih strani tudi zlinkam fotografije.
Na koncu članka VEDNO dodam ime in priimek avtorja članka, ter povezavo do izvornega članka, pripišem pa tudi avtorja fotografij (razen če je avtor članka avtor tudi fotografij)
In me zanima če je to dovoljeno/zakonito, oz če se to lahko počne če vse avtorske podatke z povezavami pripišem zraven.
Najlepša hvala za odgovor.
Na svojo spletno stran kopiram novice iz različnih drugih spletnih strani, iz teh spletnih strani tudi zlinkam fotografije.
Na koncu članka VEDNO dodam ime in priimek avtorja članka, ter povezavo do izvornega članka, pripišem pa tudi avtorja fotografij (razen če je avtor članka avtor tudi fotografij)
In me zanima če je to dovoljeno/zakonito, oz če se to lahko počne če vse avtorske podatke z povezavami pripišem zraven.
Objavljeno 24 avgust 2009 - 09:26
Pozdravljeni!
Če si se zmenil z avtorjem... potem je v redu. Drugače pa ima on pravico ustvariti kakšne, hm, škandale okrog tega. Sicer ne bom trdil, pa mislim, da se za zdaj, ko dodaš avtorja in povezavo do članka, ne bo nihče razburjal.
Sicer pa za to zaprosi avtorje, ker nikoli ne veš, kaj lahko pričakuješ pri ljudjeh.
Ostalo, dovoljeno, sta ti pa že povedala tako ali tako roomeo in webphp...
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov