Galerija
Objavljeno 31 julij 2007 - 09:35
Imaš prav.StarLisjak, zastavo si faliv.
Sem dolgo premišljeval,če bi dal zastavo gor,zdaj pa vidim,da res ne paše.StarLisjak, zastava pokvari cel avto. Avto naj bo tak kot je. Je pa lepo izrezan. :ok:
Avto sem obrnil,upam pa,da si tudi s tem izrezom zadovoljen. :roll:
Mimogrede s čim je najboljše izrezovat,ali kako se izreže kak predmet,razen z Magnetic Lasoo Tool-om. :zvizg:
Hvala za kompliment ( napredk),prav tako je vsaka vaša kritika zame kompliment,posebno od takih mojstrov PS,kot ste nekateri tukaj na RN.StarLisjak, napredek je res viden, vzami kritike kot kompliment da je nekdo pogledal toje delo do te mere da je ocenil kaj je narobe...
Pri meni ni predaje...nikoli.StarLisjak, ne daj se!
Objavljeno 31 julij 2007 - 10:29
Najboljše orodje za izrezovat je "Pen tool" in vsa podorodja zraven. Narediš si "Path" oz. pot, ki je vektorska (prednost krivulj pred "selection" toolsi), lahko jo shraniš in na preprost način spreminjaš. Ko imaš enkrat narejeno pot, jo lahko spremeniš v selekcijo ("mravljice") ali masko in jo naprej spreminjaš.Mimogrede s čim je najboljše izrezovat,ali kako se izreže kak predmet,razen z Magnetic Lasoo Tool-om. :zvizg:
Majhen trik: Ko narediš selekcijo, jo za malenkost zožaš (Contract/Expand), in narediš malenkost "Feather-ja" (Ctrl+Alt+D). Tako se znebiš tistih svetlih pixlov, ki ostanejo na robovih pa robovi niso tako "žagasti. Ampak, malenkost!
Objavljeno 31 julij 2007 - 13:56
Jaz se vsakemu,za vsako informacijo :bow: do tal. ;-)Tudi mene zanima s čim je najboljse izrezat ven določene dele...damndyd666, če bi lahko napisal bolj natačno kako se to naredi in po korakih ti bom zelo hvaležen in predvidevam da StarLisjak tudi, pa še marsikdo! :ok: lp
Predvidevam,da pisava ni ravno posrečena. :zvizg:StarLisjak, tale je že hud. Samo še pisavo osvetli pa bo hudo ozadje! :ok:

Se pa ne dam,ane.
Lahko je vam ja,ko vse veste.mr.cool, meni se daleč najbolj enostavno zdi magic wand toolom, sedaj v CS 3 imaš pa šeeno še hitrejše orodje od tega.
Objavljeno 31 julij 2007 - 14:31
Tule so linki do tutorialov: http://www.racunalni...pic.php?t=17563 :ok:
Mogoče bi se daloKoporc-u kaj napisat... :?:
gapi_pro, kakšno novo orodje pa je v CS3?
Meni magic wand in magnetic lasso ipd. niso všeč, ker selekcionirajo precej po svoje; "malo tamo - malo vamo"
S penom pa lahko do pixla natančno določiš, kje bo potekala porezava.
Objavljeno 31 julij 2007 - 16:16
http://www.youtube.com/watch?v=lkRClMmPlJc
Če se ti pa vseeno kje zatakne, pa vprašaj :ok:
gapi_pro, a si mislil tole?:
"Velik korak naprej nakaže že ‘quick selection tool’, pri katerem se izognemo dolgotrajnemu izrezovanju objektov iz fotk. Prej je bilo potrebno natančno izrezovanje s pomočjo različnih orodij (magic wand, pen tool, lasso tool…), zdaj pa lahko s tem novim, inteligentnim orodjem čisto preprosto klikamo na objekt, program pa po neki svoji logiki določa katera območja pašejo k temu objektu. Dodatni bonus je specifično določanje, na kakšen način ti zgladi robove. Sweet."
vir: http://cycoboodah.bl...ategory/dizajn/
Sliši se zanimivo :zvizg:
Objavljeno 31 julij 2007 - 17:30
lp
Dodaj odgovor
2 član(ov) bere to temo
0 članov, 2 gostov, 0 anonimnih uporabnikov