Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Kako Sestaviti Računalnik?

Odgovorov v temi: 35

#21 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Members
  • 1.962 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 08 junij 2010 - 19:21

Najverjetneje napačno vstavljen RAM modul. Preveri in poročaj.

Dejansko lahko zaradi napačno vstavljenega RAM-a napiše "No signal"? Kako pa je RAM povezan z ekranom? Ker meni je do sedaj, kar sem imel RAM narobe vstavljen, le enakomerno s presledki piskalo.
Sicer je malo OFF, ampak me zanima.

#22 David

David

Raziskovalec

• Members
  • 47 objav

Objavljeno 08 junij 2010 - 19:27

Jaz mam kombinirani trdi disk WD 150 GB SATA II, podatkovni kabel je SATA, napajalni pa IDE MOLEX... Se mi zdi malo čudno, a ima eno prednost: ne rabiš pretvornika v primeru malo starejšega napajlnika... Ker moj nima SATA napajlnih kablov... :)

No tukaj je čudovit video tutorial, ki vam pomaga pri izbiri, nameščanju,... skratka pri vsem. Je v angleščini in je star okoli 2-3 leta, tako da ene stvari ne držijo več (npr. da windows ne zazna SATA optične enote), ampak je še vedno fajn... Je pa preko 20 delov., tako da uživajte ob gledanju :o

PS: Desno zgoraj kliknite auto-play in vam bo samo šlo po vrsti...

LINK

LP

#23 komatar2

komatar2

Raziskovalec

• Members
  • 34 objav

Objavljeno 19 maj 2013 - 15:27

Bi mi lahko odgovorili.

Sestavil sem tale računalnik (gamer) na sestavi.si in me zanima kako se vam zdi oz. ali bi kaj spremenili, preden bi ga kupil:

Matična plošča:S-AM3+ GIGABYTE GA-990XA-UD3, ATX

Procesor:AMD FX-8350 Black Edition, 4,00GHz, 8-Core, S-AM3+

RAM:DDR3-RAM KIT 8 GB, 1600 MHz, CL9, CORSAIR Vengeance

Grafična kartica:PCI-E 3.0 SAPPHIRE Radeon HD 7870 GHz Edition, Lite retail, 2048MB

Trdi disk:WD Green 1TB SATA3 64MB WD10EZRX

Optična enota:DVD-RW Asus SATA DRW-24B5ST

Ohišje: (tukaj sem izbral tole ohišje z 600W napajalnikom in me zanima ali je 600W dovolj in ali je to ohišje dovolj zračno in veliko za te komponente?):

LC ATX MIDI 7032B LC600H/12 600W

Lahko mi priporočate tudi kaj drugega vendar naj ne presega 750€.

Zahvaljujem pa se tudi za ta članek, ki mi je veliko pomagal. :)

#24 komatar2

komatar2

Raziskovalec

• Members
  • 34 objav

Objavljeno 22 maj 2013 - 13:47

Bi mi lahko prosim odgovorili, jaz sem sicer s tem zadovoljen, vendar bi mi lahko povedali ali je postavitev vredu oz. če bi kaj spremenili?

Vprašal pa bi vas tudi ,če se splača dati 50€ več za tole matično: Mainboard Socket-AM3+ ASUS TUF Sabertooth 990FX R2.0, ATX?

Zanima pa me še posebej ali bo napajalnik (600W) dovolj močan ,da poganja vse te komponente in ali je ohišje primerno (dovolj zračno in veliko) jaz mislim da je vendar vprašam vas, kateri se na to bolj spoznate?

Prosim za odgovor.

#25 buhtelj20

buhtelj20

nOObie

• Members
  • 11 objav

Objavljeno 23 maj 2013 - 09:42

Živjo,
Ohišje mislim, da je dovolj zračno, spredaj imaš še 2x 120mm ventilatorje.
Glede napajalnika mislim, da bo pravi(ne me držati za besedo lahko sem se uštel pri seštevanju).
Za drugo matično pa mislim, da se splača dodati 50€, kajti ima možnost dodati več stvari kot prva matična plošča.
Če se boš odločil za nakup mislim, da ti bo dobro in dolgo služil :)

#26 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 23 maj 2013 - 09:56

Druga plata je seveda boljša (Več pcie x16 slotov, zadaj več usb 3.0 portov).. ne bi pa dal 160€ za njo, razen če načrtuješ dve grafiki ganjat itd.

600W napajalec je vrh glave, čeprav LC ni ne vem kaj od napajalca... tale bi vseeno za par let moral biti dovolj.

Če imaš kako opcijo poči not še SSD 128Gb.. verjemi, se splača.

#27 komatar2

komatar2

Raziskovalec

• Members
  • 34 objav

Objavljeno 24 maj 2013 - 11:39

Ok hvala za vse odgovore :)

#28 komatar2

komatar2

Raziskovalec

• Members
  • 34 objav

Objavljeno 24 maj 2013 - 22:46

Bi smel še vprašati, zakaj je SSD disk tako dober, razen tega ,da nekoliko hitreje bere podatke, se skoraj ne pregreva , ni tako glasen in bolj odporen proti tresljajem.

Vendar bi me stal 100€ več in ima samo 128gb, ko pa dam poleg 60€  še 30€ zraven pa dobim 2TB. Ali niso SSD diski bolj za prenosnike, zakaj je tako dober v namiznem računalniku? hvala ;)

#29 buhtelj20

buhtelj20

nOObie

• Members
  • 11 objav

Objavljeno 25 maj 2013 - 14:35

SSD disk ti pohitri "celotni" računalnik npr. hitreje naloži windowse ter programe katere imaš na tem disku.
Vendar moraš paziti, ker mislmi da ssd disk ni za majhne datoteke oz. ni primeren za kakšne word datotek, ter slike. Pa paziti je treba, da ni na njem več kot 80% zasedenosti.
Če želiš vzeti 2 tb disk, se ti pa lahko hitrost zmanjša in "štekanje" poveča. Ter paziti morša tudi koliko hitro se vrti ta disk. Ker če imaš npr. disk s hitrostjo 5400 rpm/s ti še zmanjša hitrost.

Če se boš odločil za nakup SSD diska imej gor windows, ter progame in igrice. Za ostalo pa uporabljaj sekundarni disk. Ker tako se ti bo še malo povečala hitrost celotnega sistema.

#30 Pentium

Pentium

Spammer

• Administrators
  • 3.422 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 28 maj 2013 - 09:30

Pri SSD disku ni vpliva na zasedenost, ker deluje malo drugače kot drugi diski. Ravno zato je lahko 99% zaseden in ti ne bo nič štekal.

Seveda pa moraš imeti OS in programe instalirane na tem disku, drugače ti nič ne koristi. Poleg tega si malo po internetu preberi kako moraš nastaviti pravilno OS za delovanje SSD, drugače ti bo SSD hitro umrl...

Moraš pa seveda biti pozoren ali imaš na matični plošči SATA I, SATA II ali SATA III vmesnik, ker potem je lahko ozko grlo matična plošča...

#31 komatar2

komatar2

Raziskovalec

• Members
  • 34 objav

Objavljeno 28 maj 2013 - 18:45

Ja na matični je SATA lll ,pomoje bi lahko gor dal unga s 128gb sam a ni to neki mal če daš gor povno programov pa iger z windowsam, sam sprašujem ker še nisem imel opravka s SSD-ji in me zanima če je to vredno tistih 100€, ker za toliko imam jaz gor že windows, ali pa dam namesto teh 100€ za še boljšo grafično kartico, zato me zanima ali se ga res tako splača dati v gamerski računalnik.  :)

#32 Bostyan87

Bostyan87

Raziskovalec

• Members
  • 57 objav

Objavljeno 30 maj 2013 - 12:39

Em kaj boš delal z rač.? Če boš igral igre je zarečt enako kot navaden 7200 rpm razlika bo samo, da bo mapo/igro naložilo 2 sek prej to je vse :) Če boš pa rač. uporabljal za programe itd. potem pa ja ampak SSD diski niso namenjeni shranjevanju podatkov ampak za sistem tako, da je vedno najboljše, da kupiš še eden disk npr 1 TB ali več in SSD imaš samo za sistem (windowse).

128GB ne niti vzet ker boš dal gor 5 iger in bo že 100GB ampak to je brez podatkov. Lahko pa vzameš SSD 128 GB ampak ga imaš za sistem in še 500 GB ali več za podatke. Z določenim programom lahko igre, ki jih boš igral preneseš nazaj na SSD in potem nazaj na HDD.

V igri ne boš pridobil popolnoma nič kot samo to, da se bo mapa/igra naložila 1-2 sek prej kot na navadnem disku ostalo je popolnoma enako FPS (Slik na sekundo) bo enako število "lahko" boš pridobil 1 FPS :)

Če ne boš uporabljal rač. za programe, obdelavanje videja itd. kupi 1 TB 7200 rpm in boš več kot zadovoljen in enkrat lahko čez xx mesecev kupiš lepo 250 GB SSD in je OK in tega 1 TB boš imel za podatke.

Jaz ne bi šel kupit za 100+€ 128 GB, če ga potem ne bom izkoristil (Igre)...

Em če lahko daš 100€ za grafično namesto za SSD  - MA SEVEDA KAJ ŠE ČAKAŠ grafična je najbolj pomembna pri igrah. In tistik 2 sek, ki se bo igra hitreje naložilo me mene ne bi niti zanimalo in raje imam 7900 serije kot pa SSD in 7800 :)

#33 komatar2

komatar2

Raziskovalec

• Members
  • 34 objav

Objavljeno 30 maj 2013 - 13:35

OK hvala odločil sem se da bom kupil 1TB ,7200rpm brez SSD-ja ,drugo bom pa pustil tako kakor je :) :) hvala

#34 damjantrobevsek

damjantrobevsek

Raziskovalec

• Members
  • 32 objav
  • Interesi:sestavljanje, razstavljanje motorjev, računalniki, frajtonarca...

Objavljeno 03 junij 2013 - 19:28

Bi mi svetovali, iščem matično ploščo s procesorjem, prejšnja mi je delala cc 4.5 leta ,vendar se mi je sedaj pokvarila. Za oboje skupaj bi dal 160€ ,vendar bi mogel biti procesor boljši od prejšnjega intel pentium 4, matična pa 3.0 priklope.

#35 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 03 junij 2013 - 20:56

Koliko je meni jasno se v tej temi ne pomaga izbrati ampak sestaviti komponente!?!?

#36 damjantrobevsek

damjantrobevsek

Raziskovalec

• Members
  • 32 objav
  • Interesi:sestavljanje, razstavljanje motorjev, računalniki, frajtonarca...

Objavljeno 04 junij 2013 - 13:19

Ja saj je to sestavljanje oz. zamenjava/nakup matične, ker res ne vem kje bi dobil kakšno matično s kar dobrim procesorjem, ki bi se ga mogoče dalo navit.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov