Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Avto Sesalec

Odgovorov v temi: 3

#1 orimd

orimd

nOObie

• Members
  • 6 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Celje

Objavljeno 22 julij 2010 - 12:30

Pred kratkim sem dobil avto sesalec, ki se priključi na cigaretno vtičnico ( 12V ), vendar bi ta sesalec uporabljal tudi doma (namesto malega akumolatorskega). Imam pa problem saj ne najdem primernega pretvornika, saj ima sesalec nazivno moč 120W. Ker nisem te stroke in pretvorniki imajo oznake v amperih, me zanima koliko amperov bi rabil za ta sesalec in če se to sploh splača ali naj za doma kupim drug mini sesalec? Pretvornik ne rabi imeti cigaretne vtičnice, saj mislim, da ga lahko tudi predelam. V Conradu sem našel pretvornik ampak ima samo 1 amper in mislim, da to ni dovolj.

#2 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 22 julij 2010 - 19:07

Ti sesalniki(ne sesalci!) niso vredni prebite pare in ne vem, kaj bi z njim počel doma!Še v avtu komaj kak kamenček pobere!
Zato za domov kupi kakega normalnega z nazivno močjo kakih 2000W(se itak lažejo!), ki se dajo dobiti že po res ugodni ceni!Posebej se izplača pogledat v kako trgovino od Technomarketa(imajo zelo dobre Samsunge po primerni ceni).

#3 Hydr@

Hydr@

Spammer

• Members
  • 3.112 objav
  • Kraj:Kras

Objavljeno 22 julij 2010 - 21:32

Se strinjam. Raje kupi kakšnega navadnega, niso pretirano težki in ne dragi.

#4 Dr.1m

Dr.1m

Duohtar pod mus!

• Members
  • 2.617 objav
  • Kraj:Goriška primorska
  • Interesi:Elektronika, računalništvo, fotografija, video

Objavljeno 22 julij 2010 - 21:33

Hja, boš potreboval kar močan usmernik, najverjetneje kar polnilnik za akumulatorje. Saj za nazivno moč 120W boš potreboval najmanj nazivni tok 10A + nekaj več rezerve.
Finančna računica se ti zagotovo ne bo izšla, razen če dobiš v poklon kakšen 12V polnilnik in še dober svinčen 7Ah gel akumulator.
Slednjega lahko nekaj minut vlečeš za sabo medtem ko sesaš po kotih, in potem polniš do naslednje uporabe.
Kratko povedano NOGO :)

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov