ABC NAVIJANJA
Ustvaril
Veget
, nov 16 2003 08:23
Odgovorov v temi: 440
Objavljeno 10 april 2008 - 17:19
srakic123, kaj sem ti prej rekel?
Manj kot 1:1 ne more bit!
DDR2 pomeni DRAM 438Mhz x2, torej ti rami pri zgornjem scenariju tečejo (naviti) na 876Mhz.
Pa še nekaj, 3,5Ghz tebi ni zadosti? :shock:
Umiri se malo. Lahko te potolažim, da si prilezel zelo visoko. Naprej je ekstrem oc, ki ne da več dosti (vidne) razlike in vleče za sabo high-end(high EUR) komponente. Od matične, ramov, coolinga...
Manj kot 1:1 ne more bit!
DDR2 pomeni DRAM 438Mhz x2, torej ti rami pri zgornjem scenariju tečejo (naviti) na 876Mhz.
Pa še nekaj, 3,5Ghz tebi ni zadosti? :shock:
Umiri se malo. Lahko te potolažim, da si prilezel zelo visoko. Naprej je ekstrem oc, ki ne da več dosti (vidne) razlike in vleče za sabo high-end(high EUR) komponente. Od matične, ramov, coolinga...
Objavljeno 11 april 2008 - 23:02
Sry za offtopic: A bi mi lahko edn dal link do strani kjer se vam je zdelo, da ti najbolje opišejo navijanje oz. da je opis sam po sebi tako dober, da ga lahko še začetnik po postopkih počas zakapira in te resnično na koncu nauči navijat kakršenkoli procesor? ty
Objavljeno 13 april 2008 - 18:25
Nekih splošnih navodil za navijanje enostavno ni. So čisto osnovna kjer je pač treba vedet kaj je FSB, potem multiplier procesorja, rama, pri AMD-ju še HT-a, latence rama, frekvenca PCI, frekvenca PCI-e, temperatura procesorja (to bo vrtjetno edina stvar ki jo še vrjetno čisti začetnik nemore falit - ali pa)... Potem pa veselo na delo... Jasno je pa da za malo navijanja ni treba vedet veliko... Več kot hočeš navit več je potrebno seveda tidi vedet.
Objavljeno 18 april 2008 - 22:26
Zdej smo na frendovmu q9450 prvič zares navil mašino iz 2.66 na 3.2 - vse kar smo naredil je to da smo v BIOSih povečal tam pri množilniku številko iz 333 na 400... tko da piše 400*8=3200Mhz. To je to ali kaj? Temperatura gre tja do 60°C. A je to vse? A moramo še kaj druzga nastavt? Rami majo latence 4-4-4-12 in frekvenco 800Mhz. (4x2GB ram Mushkin) in http://www.mimovrste...an-cnps8700-led hladilnik
Najlepša hvala za odgovore
Najlepša hvala za odgovore
Objavljeno 20 april 2008 - 17:51
Thomas33, če ima premalo elektrike, lahko pride do kakšnih manjših nevšečnosti :zvizg:
dada, za 400Mhz-FSB/3,2Ghz, v biosu po defaultu - auto voltaže, še enkrat TRDIM: nima bit kaj! Razen če ima šrot od plate, v kar dvomim, če je že dal toliko za procesor. :zvizg:
Pri meni gre(Q6600) na 3,5Ghz - stable, brez da se vtikam v volt mod. :smoke:
Objavljeno 21 april 2008 - 19:57
ATI Radeon X800pro sem z RivaTunerjem v2.08 navil
Core clock sem iz 475 dau na 540 in memory clock iz 450 na 530. Potem sem še nekaj štimal opcije v Ati Catalystu iz defaulta na vse možne načine. Po 2 dneh teh opcij sem zalaufal wow in vse je tako bolj megleno in zgleda kot da AAja sploh ne bi bilo... je možno da je overclockanje krivo ali je problem samo v Catalystu? - Na RivaTunerju nisem presegel meje na kateri se pojavi klicaj.
Core clock sem iz 475 dau na 540 in memory clock iz 450 na 530. Potem sem še nekaj štimal opcije v Ati Catalystu iz defaulta na vse možne načine. Po 2 dneh teh opcij sem zalaufal wow in vse je tako bolj megleno in zgleda kot da AAja sploh ne bi bilo... je možno da je overclockanje krivo ali je problem samo v Catalystu? - Na RivaTunerju nisem presegel meje na kateri se pojavi klicaj.
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov