Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

ABC NAVIJANJA

Odgovorov v temi: 440

#421 S56AC

S56AC

nOObie

• Members
  • 14 objav

Objavljeno 06 november 2010 - 20:38

Živjo!

Zanima me če je že kdo navijal tak procesor iz tega foruma in ve točno proceduro za moj BIOS?

Procesor: intel c2d E4300 1,8Ghz
Ram: 3Gb
Plata: ASUS P5VD2-MX
Grafika: ATI 1650X 256mb

računalnik je sicer star vendar lepo deluje saj sem nadgradil ram ter kapaciteto diskov. sicer vse lepo deluje vendar je potrebno malo počakati pri grafičnih orodjih ter prog. za izdelavo video posnetkov. Zaradi tega bi rad malo zadevo navil. Navijal bi z stock hladilnikom (računalnik ima dober pretok zraka). Nekaj sem že poskušal in zvišal Clock speed na 220 (200 defoult) napajanje pa iz 0,2% na 0,4% rezultat je bil sicer 2Ghz pri še spodobni temp vendar se je vse nekaj restartalo in javljalo napake. Zato sem nad navijanjem obupal ter dal vse nazaj na defoult.

lp

#422 schwarzi

schwarzi

Vajenec

• Members
  • 273 objav

Objavljeno 06 november 2010 - 21:03

Hvala

#423 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 06 november 2010 - 21:18

V kolikor nisi prepričan v svoje navijalsko znanje je postopek vedno enak. Začneš vedno pri FSBju (ali BCLK) in !!POSTOPOMA!! dviguješ frekvenco.
Npr. stock si imel 200MHz. Dvigni za 5MHz in testiraj z intel burn testom na najtežjem testu, z vsemi jedri/nitmi in z desetimi ponovitmami. !!OBVEZNO!! grej temperaturo !!JEDER!! sploh na tovarniškem hlajenju! To ponavlaš dokler so temperature normalne IN sistem stabilen! Ko postane sistem nestabilen se spet oglasiš tukaj.
(sistem je lahko stabilen na prevelikih temp., kar dolgoročno pomeni degradacijo! -kaj to pomeni? Dvidni rit in googlaj.)

#424 Anže

Anže

Raziskovalec

• Members
  • 62 objav

Objavljeno 19 november 2010 - 17:36

živjo!!
ali mi lahko malo pomagate in poveste kako( program za navijanje če se da kajti tisti na uvodni strani abcnavijanje ne delujejo linki) in koliko bi se dalo tole naviti če sem začetnik:
ASUS RAMPAGE 2 GENE, i7 920 2,66, GEIL 6gb, Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X, napajalnik LC 600 W.

HVALA TI ZA ODGOVOR.

Lp. Anže

#425 Anže

Anže

Raziskovalec

• Members
  • 62 objav

Objavljeno 19 november 2010 - 17:57

fitipaldi zanima me ali je ta slika na kateri navijaš preko TURBOV ze navit procesor v programu turbo v kajti imam isti procesor kot ti in prav tako imam program turbov.
RAČ. : ASUS Rampage 2 gene, Geil 6GB, i7 920 2,66, LC 600w, Sapphire 5770 vapor-x

#426 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 19 november 2010 - 18:06

Vem. :) V bistvu imaš ti malenkost bolšo strojno opremo. Ne potrebiješ TurboV, vse delaj iz BIOSa. Kaj in kako je priporočeno je napisano v mojem prejšnem postu.

\\.....postopek vedno enak. Začneš vedno pri FSBju (ali BCLK) in !!POSTOPOMA!! dviguješ frekvenco....\\

Imaš mogoče garancisko nalepko na ohišju? Kak hladilnik imaš na CPUju?

#427 Anže

Anže

Raziskovalec

• Members
  • 62 objav

Objavljeno 19 november 2010 - 19:42

Na ohišju nimam garancijske nalepke ker sem računalnik naročil po delih na mimovrste kjer so mi ga sestavili. Hladilnik na CPU je osnoven kakršnega dobiš mislim da se imenuje stock ventilator. tako ali tako pa ti sedaj ne morem posredovati informacij iz računalnika zaradi tega ker je rač. ternutno na servisu ker se je pokvaril ravno CPU, tako da sedaj gledam samo za naprej in berem kako ga bom potem navil.

HVALA TI ZA ODGOVORE; ČE PA RABIŠ ŠE KAKšnO INFORMACIJO O MOJEM RAČ. PA POVEJ KAJTI ZELO SI MI ŽE POMAGAL IN UPAM DA MI BOŠ ŠE KDAJ.

Lp. Anže

#428 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 19 november 2010 - 20:54

Dobro da je nimaš. Tole ni najbolše, ker že v osnovi stock hladnilniki niso namenjeni navijanju. Kaj pa je bilo?

#429 Anže

Anže

Raziskovalec

• Members
  • 62 objav

Objavljeno 20 november 2010 - 09:41

Vem da je dobro da nima nalepke. Tudi za stock hladilnik vem da ni priporočljivo in ga bom nenudoma zamenjal ko dobim denar. Računalnik se mi je prepočasi odzvival in naredil sem nekaj testov kjer so pokazali da je nekaj narobe z predpomnilnikom procesorja.

#430 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 20 november 2010 - 12:26

Za odzivanje je ponavadi kriv HDD. :)

#431 Anže

Anže

Raziskovalec

• Members
  • 62 objav

Objavljeno 20 november 2010 - 14:24

vem da je pri HDD tudi dosti možnosti ampak mislim da mi pri HDD ni javilo nikoli kakšnih napak.

#432 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 20 november 2010 - 17:44

Če imaš kakšno "green" verzijo diska je to vir počasnosti. :)

#433 Anže

Anže

Raziskovalec

• Members
  • 62 objav

Objavljeno 20 november 2010 - 19:12

zakaj pa to ???? ali green verzije diska niso vredu???? imam tale disk: http://www.mimovrste...sataii-wd15ears

Ali bi biu problem rešen če bi upil nov disk in na njega naložil windowse in glavne programe, ker če bi bil bom to naredil. Če dam notri novi disk za 500 GB prosim če mi daš potem link od kakšnega dobrega da se ne bom še enkrat zmotil.

#434 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 20 november 2010 - 20:05

So vredu samo zelo počasni kot si ugotovil. HDD je tako daleč najpočasnješi del rač. Tudi 500GB ti ne priporočam. 360, 640 oz. 1TB tile so hitri saj imajo (med ostalim) najvišjo gostoto zapisa.
Naprimer tale je dober nakup;
http://www.dinokomp....roducts_id/2781

Zdaj nadaljujemo o navijanju. :)

#435 Anže

Anže

Raziskovalec

• Members
  • 62 objav

Objavljeno 15 december 2010 - 09:44

Imam eno vprašanje kako lahko pri grafični kartici ATI READON 5770 Vapor-x odprem shader ker nekateri navijalci imate to odprto za navijanje jaz pa nimam pa me zanima kako lahko to odprem če se sploh da?
Zanima me pa še nekaj s kateri programom sem dapreveriti če je grafična kartica po navijanju stabilna?
HVALAZA ODGOVORE

#436 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 15 december 2010 - 17:55

Radeoni nimajo odprtega shajderja ker imajo zaklenjen množilnik shader/GPU. Torej ko naviješ jedro s tem naviješ še shaderje.

GPU stress/stability test v google vpisat negre če nisi najmanj inžiner ali?! Sicer 5-10 strani nazaj spreletet se lahko pričakuje samo od dohtarjev zanosti. :D

Furmak, MSIkumbustor....

#437 Anže

Anže

Raziskovalec

• Members
  • 62 objav

Objavljeno 15 december 2010 - 20:41

Samo kako lahko z MSI kombustor testiraš, ko pa grafično kartico samo obremeniš na njeno polno zmogljivost????
Kje pri tem vidiš če je grafična stabilna ????

SE OPRAVIČUJEM ZARADI SLABE PISAVE PREJ.

#438 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 15 december 2010 - 22:38

Počasneje piši, da bo bolj razumlivo.

No, mi razložiš kako lahko z kombustorjem grafično naviješ, namreč to prvič slišim.:)

#439 Anže

Anže

Raziskovalec

• Members
  • 62 objav

Objavljeno 17 december 2010 - 15:13

Samo kako lahko z MSI kombustor testiraš, ko pa grafično kartico samo obremeniš na njeno polno zmogljivost????
Kje pri tem vidiš če je grafična stabilna ????

SE OPRAVIČUJEM ZARADI SLABE PISAVE PREJ.

#440 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 17 december 2010 - 15:23

Ta program ti obremeni grafično bolj od vseh špilov in če se pojavi napaka se bo tukaj.
Če ni stabilna se;
a.) Pojavijo naključni trikotniki, kar pomeni da je nekaj narobe z grafičnim RAMom
b.) Naključne pikice, podobno kot na TVju in so lahko barvne(npr. so vse rumene), kar pomeni nekaj je nerobe z grafičnim jedrom.
c.) Temperatura ni v meji normale.

Enake stvari se lahko dogajajo v '3D' aplikacijah(npr. igrah). Dlje časa kot se noben od teh pogojev ne zgodi, bolj je stabilna. Sicer več kot 20min ni potrebe gnat.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov